Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] NovaGuilds - obecnie najlepszy plugin na gildie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Trochę nie wiem jak ten plugin działa :/ Jest jakiś tutorial ?

Jest możliwość dezaktywowania niektórych komend ?

Jest możliwość zrobienia czegoś takiego że gracz zakładając gildie nie mógł zajmować teren ? Żeby były gildie bez żadnego terenu.

Opublikowano

Wersja #39 stable nie działa na Paperspigot 1.8.4

https://github.com/MarcinWieczorek/NovaGuilds/issues

Trochę nie wiem jak ten plugin działa :/ Jest jakiś tutorial ?

Jest możliwość dezaktywowania niektórych komend ?

Jest możliwość zrobienia czegoś takiego że gracz zakładając gildie nie mógł zajmować teren ? Żeby były gildie bez żadnego terenu.

Config i uprawnienia. W tym pluginie wszystko można wyłączyć lub zmienić. Nie bez powodu config ma 700 linijek

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Będzie tablista pod 1.7.10 ? :sex:

O

/V\

/''\

Opublikowano

@MarcinWieczorek Od czego masz to forum ? :D Przetestujemy zobaczymy :)

O

/V\

/''\

Opublikowano

Witam mam problem na swoim serwerze 1.11 a mianowicie na Graczu nie wyswietla sie /g items , na adminie tak aczkolwiek nie ma zadnych tam itemow nawet po wpisaniu w config na graczu jest nadane uprawnienie prosze o pomoc

Witam mam problem na swoim serwerze 1.11 a mianowicie na Graczu nie wyswietla sie /g items , na adminie tak aczkolwiek nie ma zadnych tam itemow nawet po wpisaniu w config na graczu jest nadane uprawnienie prosze o pomoc

2.png
Opublikowano

Z fusów nie wróżę. Logi i config na email.

@KrejZi1337 odezwij się jeśli chcesz pomóc.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Znalazłem błąd :)

Gdy zrobimy takie coś w tabie:

- "&7------------"
  - "         &aO MNIE"
  - "&7------------"

To tab się rozjeżdża (Chodzi o te -----) Musi być taka sama ilość tych znaczków by błąd wystąpił. Błąd jest na 1.7.10 nie wiem czy wyżej też występuje.

@MarcinWieczorek czy plugin ma w sobie jakąś opcję która nie pozwala zabijać tego samego gracza kilka razy ? Bo po ponownym zabiciu gracza nie daje rankingu. Da się to jakoś wyłączyć ?

Opublikowano

@MarcinWieczorek Pomożesz mi z tą opcją która nie daje punktów i pieniędzy po ponownym zabiciu tego samego gracza ?

Już tłumaczę. Ogólnie zapomniałem o poprzednim poście, otwórz proszę issue na githubie w sprawie tabu, naprawię to.

Za przeciwdziałanie nabijaniu punktów odpowiada ta linijka w configu:

https://github.com/MarcinWieczorek/NovaGuilds/blob/master/src/main/resources/config.yml#L256

Czas standardowo w formacie ,,czytelnym", zapraszam na początek configu lub do wiki. Domyślnie jest to 10 minut, czyli przez taki czas nie można ponownie zdobyć punktów za zabicie danego gracza. Resetuje się to też po że tak powiem ,,zemście". Z tego co pamiętam, to kille też się nie nabijają.

newlogo.png

Opublikowano

@MarcinWieczorek Dzięki szukałem tego ale naprawdę nie mogłem znaleźć :) Jeszcze takie jedno pytanko czy jedyna zmienna którą można użyć do czatu to {TAG} ? Czy jest gdzieś lista bo na wiki znalazłem tylko tą jedną zmienną.

Opublikowano

Ta zmienna działa tylko w prefiksie, można jeszcze dodać punkty gracza, powinno być gdzieś opisane, jest to {PLAYER_POINTS}. Normalnie w wiadomości nie da się nic zmienić, nie widzę zastosowania.

newlogo.png

Opublikowano

W sumie z miłą chęcią przetestuję te Gildie :) , lecz i tak jestem zdania, że serwery które chcą coś znaczyć na scenie Minecrafta powinny posiadać w większej mierze własne Pluginy

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

Opublikowano

Został dodany support dla dynmap. Może i mało z sensem, ale moich gildii używa się w różnych trybach. Przy polskim SV raczej się nie sprawdzi. Zapraszam do testów ;)

newlogo.png

Opublikowano

Został dodany support dla dynmap. Może i mało z sensem, ale moich gildii używa się w różnych trybach. Przy polskim SV raczej się nie sprawdzi. Zapraszam do testów ;)

Ewidentnie to nie plugin na polskie community Minecrafta, czemu marnujesz się pisząc pod minecrafta?

Opublikowano

Z sentymentu głównie. Polska dzieciarnia jest za głupia na ten plugin. Jest za to duży feedback z Chin ;)

newlogo.png

Opublikowano

Raczej nie chcę zaśmiecać API gildii takimi rzeczami.  Może dodam jakieś API do zmiennych to będzie można dodawać. Na chwilę obecną możesz forknąć projekt i dodać sam ;)

newlogo.png

Opublikowano

Znalazłem błąd :)

Gdy zrobimy takie coś w tabie:

- "&7------------"
  - "         &aO MNIE"
  - "&7------------"

To tab się rozjeżdża (Chodzi o te -----) Musi być taka sama ilość tych znaczków by błąd wystąpił. Błąd jest na 1.7.10 nie wiem czy wyżej też występuje.

@MarcinWieczorek czy plugin ma w sobie jakąś opcję która nie pozwala zabijać tego samego gracza kilka razy ? Bo po ponownym zabiciu gracza nie daje rankingu. Da się to jakoś wyłączyć ?

Błąd został naprawiony, a snapshot z łatką znajdziesz na stronie http://novaguilds.pl/

Dzięki za zgłoszenie.

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...