Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek świata

kopyteczkoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie to jestem wierzącym chrześcijaninem, wiec wierze w ingerencje Kogoś wiecej. A osoby piszące ze teorie religi to fake najlepiej od razu olac. Nie dlatego że nie majac racji czy cos takiego tylko dlatego ze od razu skreślaja Boga. Biblia, zwlaszcza ST to sa obrazy. Gdybys swoim rodzica w latach 1980/70 powiedzial ze bede mogli gadac z kims i  go widziec to pewnie by Cie wysmiali. Starozytni ludzie wiedzieli mniej od nas wiec i trzeba bylo mowic do nich prostrzym jezykiem. No ale koniec o religii, nie jestem jakims katomatołem zeby na sile kogos zmuszac do wiary. Tylko chcialem napisac ze stworzenie swiata w 7dni to tylko obraz. Te 7 dni moze utozszamiac miliardy lat, no ale to juz pozostawiam do wlasnej oceny.

Moim zdaniem swiat musial zaczac sie od czegoś wiecej. To że zycie powstalo na Ziemi to jest szereg malo prawdopodonych przypadków wiec trudno sobie wyobrazic to bez ingerencji "czegos wiecej". Z trugiej strony moja teoria zakłada ze zycie moze istniec tylko w takich warunkach jak na Ziemi, a co jesli istnieja organizmy mogące oddychac np Metanem? No to znow jesli zakladamy istnienie innych orgaznów to czemu nikt  z "kosmitów" nie dotarł na Ziemie? No tutaj mozna zalożyc ze są istotami głupimi tak ja Ludzie. Eksploatuja bezmyslnie swoja planete i zanim wejda na poziom podrozy miedzy galaktycznych to niszcza swoja planete i umieraja, to samo pewnie stanie się z nami...

Podsumowując: Temat bardzo ciekawy i tworzacy duzo pytan, ale mało odpowiedzi. Można spekulować praktycznie na kazdym poziomie i gdybać.

Ps. Prosze o nie ocenianie mnie za moje poglady. Ja Was nie oceniam za Wasze. To ze wierze w Boga nie znaczy ze jestem jakims katomatołem i tego sie trzymajmy. Ja nie atakuje Was, wiec Wy nei atakujcie mnie xD. Wtedy swiat bedzie lepszy :)

Opublikowano

A było to tak, bociana kopnął szpak, a potem była zmiana i szpak kopnął bociana , a potem były dwie zmiany -> ile razy był bocian kopany?

@topic

według mnie to Apollin stworzył ziemie i wszystkie istoty martwe a tak poza tym uważam że unia europejska powinna zostać zniszczona

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Luzna dyskusja, na temat jak powstał świat, człowiek, rośliny, zwierzęta, skoro na początku musiało być nic, to jak z tego niczego powstało to wszystko?

Uniwersum holograficzne Bóg Wszechmogący stworzył twórczą myślą, wirową formę energii dla słowa, dźwięku, wibracji - nośnika rodzaju informacji zamieszczonego w wirowej formie energii, czyli rodzaj informacji, nazwany umownie materią (Rdz 1,1-27)

Opublikowano

Głupoty gadacie, przecież każdy wie że świat stworzył gigantyczny starzec z biała brodą, bez nóg. Potem umieścił go na czterech słoniach, a słonie na wielkim żółwiu, żeby wszystko ładnie się trzymało.

W takim razie czekam aż śmierć do mnie przemówi KAPITALIKAMI :)

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

To ja stworzyłem wszechświat. Możecie przeczytać o tym w mojej książce, którą pisali dla mnie koledzy pod moim nadzorem i w tej książce jest napisane, że tej książce trzeba wierzyć, więc musicie w nią wierzyć i w to, że to ja stworzyłem wszechświat

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

To ja stworzyłem wszechświat. Możecie przeczytać o tym w mojej książce, którą pisali dla mnie koledzy pod moim nadzorem i w tej książce jest napisane, że tej książce trzeba wierzyć, więc musicie w nią wierzyć i w to, że to ja stworzyłem wszechświat

Czyli jesteś kłamcą, bo stworzenie nie może być stwórcą wszechświata.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngteodor44

Ja nie jestem stworzeniem. Jestem stwórcą w ludzkiej formie, który postanowił odwiedzić ten świat.

Opublikowano

To możesz nam zdradzić kwantową teorie grawitacji. 

Deus vult

Opublikowano

Mógłbym, ale tego nie zrobię. Niezbadane są me wyroki.

Irytują mnie jeszcze Ci fałszywi bogowie, którym stawiacie świątynie. Oni nawet nie potrafią używać Internetu.

Opublikowano

Na początku było tylko bezkresne morze i światło, a nad przepastną otchłanią jako łabędź krążył bóg Świętowit. Dokuczała mu samotność i dlatego, gdy pewnego dnia zauważył na wodzie swój cień, postanowił oddzielić go od siebie i stworzyć towarzyszy. Tak narodzili się bracia bogowie: Swaróg (Perun) i Weles. Swaróg mieszkał na wodzie, a Weles w jej głębinach. Weles nurkował w oceanie do czasu, aż znudziła się mu monotonia morza. Wówczas wyłowił garść piachu, który wspólnie ze Swarogiem zamienili w ląd. Żaden z nich nie mógł tego dokonać samodzielnie - musieli współpracować. Swaróg rozrzucił piach po oceanie, a tam, gdzie upadły drobiny, powstał ląd. Część piasku Weles ukrył w ustach, a gdy - uderzony przez Swaroga - wypluł go, drobiny zaczęły rosnąć, zamieniając się w góry. Ląd był niewielki i przypominał raczej wysepkę. Dlatego Weles postanowił nie dzielić się nią ze Swarogiem i zdecydował się zepchnąć go podczas snu do wody. Kiedy pochwycił śpiącego brata w ramiona i zbliżał się z nim do brzegu, ląd zaczął się rozrastać ze wszystkich stron tak szybko, że nie sposób było wrzucić Swaroga do wody. Gdy brat się obudził, dostrzegł powiększający się gwałtownie ląd i przestraszył się, że zabraknie dla niego nieba. Podejrzewając, że musi być jakiś sposób na powstrzymanie rozrastania się lądu, stworzył pszczołę, aby ta poleciała zbadać sprawę. Pszczoła przyniosła wiadomość, że należy naznaczyć kijem cztery kierunki świata, a wtedy ląd przestanie rosnąć. Swaróg ukręcił z fal morskich kij, którym wyznaczył cztery kierunki świata, nadając mu jednocześnie kształt istniejący do dziś. Bracia kłócili się jednak nadal i dlatego Świętowit wezwał ich do siebie i podzielił świat między nich. Swaróg (Perun) otrzymał we władanie ziemię, a Weles panowanie nad Nawią, krainą zmarłych. Według innej wersji bracia sami podzielili się światem.

Jak chcesz poruszać takie tematy, to wiesz, co było pierwsze? Jajko czy kura?

Ja wiem. :)

Jajko

potwierdzone info

masz rację, ponieważ kura to jest gatunek który wyewoluował z innego gatunku. Ten inny gatunek zniósł jajko, a to co się z niego wykluło nazywamy dziś kurą.

pedodres3.png

Opublikowano

Mógłbym, ale tego nie zrobię. Niezbadane są me wyroki.

Irytują mnie jeszcze Ci fałszywi bogowie, którym stawiacie świątynie. Oni nawet nie potrafią używać Internetu.

To ja jednak pozostane przy wytunelowaniu naszego wszechświata z nicości który nadał sobie niezmiennicze i dopasowane  prawa którym podlega :D Brzmi to bardzo "mondrze" i inteligentnie :) 

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...