Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak potoczą się dalsze losy Polski ze strony rządzących?

Gość Lord Assasin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak myślicie, jak potoczą się dalsze losy Polski ze strony rządzących ludzi w Sejmie? Nie jest dobrze w Polsce, sytuacja się pogarsza i dążymy do III wojny światowej. Wczoraj w TVN było, że Ukraińcy zamiast się cieszyć, że ich przywódcy są trudni do przekupienia, reagują poparciem dla komunizmu i banderyzmu. Osobiście jestem zaniepokojony i jestem przeciwnikiem takich ''cichych'' działań operacyjnych. Dodatkowo ostatnio na niebie chmury są dziwne, to tak jakby był w powietrzu jakiś trunek ze strony Rosjan.

Dodatkowo często jest ''brzydka pogoda'', pada deszcz jest ponuro, ludzie są ospali. Jest to jakiś znak? 

Opublikowano

Dodatkowo często jest ''brzydka pogoda'', pada deszcz jest ponuro, ludzie są ospali. Jest to jakiś znak? 

Tak, jest 3 listopada, mamy jesień. Jest mniej światła słonecznego i ludzie mają prawo być ospali, nie spodziewaj się klimatu jak w Acapulco. Tak samo było i rok temu i 5 lat temu. A co do Ukraińców to też nie podoba mi się wzrost popularności Bandery i banderowskich haseł a nasz rząd zdaje się tego nie widzieć.

Opublikowano

Jak się pogorsza? Ostatnio czytałem artykuł, że Polska jest w złotym wieku i przez 1000 lat swojej historii nie była tak ,,bogata'' i ,,silna'' a pkb nigdy nie było tak wysokie. Nie wiem ile w tym prawdy ale mi osobiście, moim znajomym i mojej rodzinie żyje się tutaj dobrze. Narzeka lewactwo, nieudacznicy i śmierdzące lenie. Całej reszcie jako tako lub lepiej się układa. W regionie dzieje się wiele dobrego, miasto się modernizuje i bogaci co widać gołym okiem. Po ulicach jezdzi bardzo duża liczba nowych aut a starych coraz mniej. Co do władzy to liczę, że Morawiecki rozrusza gospodarkę tak jak to zapowiadał a rząd dotrzyma słowa i nie wpuści tego syfu na teren naszego kraju żeby drenowali zasiłki. 

Pozdrawia mieszkaniec Trójmiasta.

A Unia faktycznie może być zniszczona ale jeszcze parę lat niech pociągnie. Trzeba wydoić tą instytucją z kasy ile się jeszcze da a potem gdy przestanie się opłacać to z niej wyjść. Kwestia 5-10 lat.

Cyrk.png

Opublikowano

Coraz więcej nowych aut w polszy bo niemcą się tak w dupach od hajsu po przewracało że co 2 lata samochód zmieniają.;D

Opublikowano

Jeśli chodzi o Ukraińców to ich nie lubie i nigdy ich nie lubiłem.

Mój wujek mówi ze lepiej zatrudnić za większa pensje Polaka niż ukraińca.

Nie dość że się opierdzielają to jeszcze spie*dola to co mieli zrobić.

Czy jest lepiej? Szczerze to nie narzekam :)

Choć można by było  zmniejszyć podatki w tym VAT czy CIT :)

ale nie jest źle. 

Opublikowano

Gdzie wy znajdujecie tych ukrainców? Pracowałem z jednym, studiuję z kilkoma i są normalni - pracują i nie narzekają, są komunikatywni i chętnie lykają nasza kulture i zwyczaje. Jak dla twojego wujka narodowość jest wyznacznikiem jakości pracy to nie dziwie się po kim jesteś tak ograniczony

ALE HURR DURR BANDEROWCY JEBANI, UPAINA NIECH PRZEPROSZOM

Opublikowano

PIS bedzie rządził jeszcze bardzo długo, dzieki takim programom jak 500 +. No chyba że to wszystko pierdolnie przez te socjalne programy, acz to na pewno nie w  najbliższych kilku latach.

Opublikowano

A jak ma być dobrze jak krajem rządzą ludzie którzy chcą jak najwięcej wyciągnąć, oszukać ludzi i zostać na następną kadencję żeby ukraść jeszcze więcej? Ludzie powinni wziąć wszystko w swoje ręce bez socjalistów którzy zabierają ich ciężko zarobione pieniądze. Potem się dziwią że nie można się utrzymać. Tymczasem rząd nosi Rolexy i stołuje się w drogich restauracjach - za pieniądze społeczeństwa!!

Polska jest bliska bankructwa.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Opublikowano

A jak ma być dobrze jak krajem rządzą ludzie którzy chcą jak najwięcej wyciągnąć, oszukać ludzi i zostać na następną kadencję żeby ukraść jeszcze więcej? Ludzie powinni wziąć wszystko w swoje ręce bez socjalistów którzy zabierają ich ciężko zarobione pieniądze. Potem się dziwią że nie można się utrzymać. Tymczasem rząd nosi Rolexy i stołuje się w drogich restauracjach - za pieniądze społeczeństwa!!

Polska jest bliska bankructwa.

Jeśli chcesz, żeby ktoś przeczytał to co piszesz, to 1. używaj standardowego rozmiaru czcionki, 2. używaj standardowego fontu, 

Nie interesuję się polityką, ale cieszę się, że jeszcze tylu brudasów nie zostało nawpuszczane na teren Polski. Z tą pogodą to dojebałeś jak dzik w paśnik. xD Listopad, jak inaczej ma być? :D Odnośnie pogarszania się sytuacji w Polsce, to powiem tak... nie patrzę na żadne statystyki itd. ale biorąc pod uwagę to, jak wyglądała "majętność" moich rodziców 10 lat temu, na co było nas stać itd. a teraz, to różnica jest duża, oczywiście na plus, więc pod tym względem akurat nie mam powodu by narzekać. Myślę tylko, że program 500+ jest źle przygotowany i więcej może zaszkodzić, aniżeli pomóc...

Opublikowano

Ta,a w lato się zrobi słonecznie nikt nie wyjdzie i się populacja zmniejszy.,

A to Korwin nie twierdził czasem że TVN,Gazeta Wyborcza,Telewizja Republiki itd kłamią ?

W sumie III WŚ już od kilku paru ładnych lat się dzieje na świecie,no ale Korwin`iści to chyba zawsze uważają że jeśli chodzi o WŚ to się rozchodzi tylko o Polskę a reszta Out

Z resztą patrzenie się na to co mówi TVN jest samym szczytem głupoty,każde media chcą coś zmienić i wyjść na swoje,na lepsze.,prawidłowo trzeba by oglądać każde inne wiadomości na innych programach żeby różnicę zauważyć..

Co do tego co się dzieje uważam że w sumie osoby do 19 roku życia nie powinny się jakoś specjalnie wysilać żeby wyjść swoim zdaniem tu na najlepsze żeby dostać jak najwięcej like,powinno się być za zdaniem rodziców/opiekunów

Co do samej polityki jako osoba trzecia a nawet czwarta,to w sumie można by stwierdzić że same powszechne tematy o 500+ itd.,to są najprostsze tematy do obgadania,nikt nie wie

co rząd kryje z innymi za plecami naszych żywicieli,no i tutejszych płatników bo tacy chyba też tu bywają..

A w zimę spadnie śnieg i ludzi zasypie.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Bedzie tak jak jest, czyli natura rzadu sie nie zmienia i cele takze.

A poza tym, sadze, ze powinniscie dac sobie spokoj, bo chciec to nie moc.

Wiekszosc, ktora narzeka, niczym nie rozni sie od tych z gory. Kazdy tylko gada i na tym sie konczy. Kazdy jest mocny, jesli ma rzucic kilka slow bez pokrycia.

Wyrywanie kostki, czy obrazanie sie ma twitterze to nie rozwiazanie.

Gdy sie czegos chce, to trzeba to k***a wziac. Nie ma znaczenia jak zle bedzie, bo "co sadzicie o?" nie przyczyni sie do lepszych zmian.

Opublikowano

Polityką przejmuję się tyle co nic,nie będę chodził na żadne wybory nie wieże w swój kraj,dla mnie nic nie zrobił.

Nienawiść do kraju tak mnie wychowano

Opublikowano

Jak nie będziesz chodził na wybory to tym bardziej gówno będziesz miał do wyboru. Sam sobie nakładasz kaganiec.

Opublikowano

Według mnie nic się nie zmieni i będzie tak do samej śmierci... Może następne pokolenie będzie lepsze dla młodszych, gdy PiS odejdzie lub umrą z niego stare, zakłamane, najedzone pieniędzmi i kłamstwami szuje i będzie nowa, lepsza i nowoczesna zmiana dla Polski. 

Sejm okrada Nas na grube pieniądze. 

Opublikowano

Powinno się dać szansę jakimś świeżym partiom typu Kukiz15 czy Korwin, a nie polaczki po raz któryś tam dają się oszukać popisowi, a potem hurr durr pińcset plus dajo za nasze piniondze z podatkuf/imigrantuf kco sprowadzać. A tym w to graj i tak od 89 roku.

Opublikowano

Powinno się dać szansę jakimś świeżym partiom typu Kukiz15 czy Korwin, a nie polaczki po raz któryś tam dają się oszukać popisowi. A tym w to graj i tak od 89 roku.

U Kukiza jest masa socjalistów. Robili kiedyś głosowanie kto jest u nich za 500+ i wyszła masa ludzi. Oni nic w Polsce nie zmienią. Dalej będziemy tonąć w wysokich podatkach, rozdawaniu pieniędzy przez państwo i jego ciągłe zadłużanie. To coś jak Nowoczesna która nie jest liberalna tylko lewacka. Nie chcą uwolnić rynku tylko chcą go regulować. Trzeba z tym skończyć i oddać władzę obywatelom. To jest chore że jakiś polityk ma ci mówić kiedy masz posłać dziecko do szkoły, masz ubezpieczyć samochód, masz się szczepić i jeszcze każą sobie za to płacić swoją pensją, zakupami, a nawet kupnem alkoholu czy paliwa.

"Socjalizm kończy się tam gdzie kończą się cudze pieniądze"

Głosowanie na PO/PiS, Kukiza czy Nowoczesną nic w Polsce nie zmieni i dalej będziemy tonąc w tym lewackim bagnie. Trzeba obniżyć podatki żeby ludzie więcej zarabiali i było więcej pracy żeby nie musieli emigrować. Jedyna decyzja na zmiany to wybór Partii Wolność.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Powinno się dać szansę jakimś świeżym partiom typu Kukiz15 czy Korwin, a nie polaczki po raz któryś tam dają się oszukać popisowi. A tym w to graj i tak od 89 roku.

U Kukiza jest masa socjalistów. Robili kiedyś głosowanie kto jest u nich za 500+ i wyszła masa ludzi. Oni nic w Polsce nie zmienią. Dalej będziemy tonąć w wysokich podatkach, rozdawaniu pieniędzy przez państwo i jego ciągłe zadłużanie. To coś jak Nowoczesna która nie jest liberalna tylko lewacka. Nie chcą uwolnić rynku tylko chcą go regulować. Trzeba z tym skończyć i oddać władzę obywatelom. To jest chore że jakiś polityk ma ci mówić kiedy masz posłać dziecko do szkoły, masz ubezpieczyć samochód, masz się szczepić i jeszcze każą sobie za to płacić swoją pensją, zakupami, a nawet kupnem alkoholu czy paliwa.

Głosowanie na PO/PiS, Kukiza czy Nowoczesną nic w Polsce nie zmieni i dalej będziemy tonąc w tym lewackim bagnie. Trzeba obniżyć podatki żeby ludzie więcej zarabiali i było więcej pracy żeby nie musieli emigrować. Jedyna decyzja na zmiany to wybór Partii Wolność.

Tez jestes jak te lewaki. Hipokryta i tyle. Napisales, ze trzeba oddac wladze obywatelom, potem glosowac na jakas partie?

Idiota jest idiocie rowny, nie ma gorszego lub lepszego. Pamietaj, ze ludziom sie mowi to, co chca uslyszec, bys pozniej pokrzywdzony nie zostal.

Opublikowano

Tez jestes jak te lewaki. Hipokryta i tyle. Napisales, ze trzeba oddac wladze obywatelom, potem glosowac na jakas partie?

Idiota jest idiocie rowny, nie ma gorszego lub lepszego. Pamietaj, ze ludziom sie mowi to, co chca uslyszec, bys pozniej pokrzywdzony nie zostal.

Bo to właśnie Wolność chce oddać władze w ręce obywateli. Zlikwidować PIT i CIT. W końcu będzie można otworzyć sobie restaurację i zatrudnić pracowników. Teraz jest tak że więcej pracy spędzasz w biurokracji a podatki i ZUSy doprowadzają twoją firmę do bankructwa. Jak ten kraj ma się rozwijać?

Większość ludzi jest głupich i wierzy w to że państwo tworzy pieniądze i im je rozdaje. Państwo da im 500+, mieszkanie++ i nic nie zabierze. W każdej kampanii wyborczej socjalistów jest tylko "darmowa służba zdrowia", "wyższe zasiłki", "darmowe posiłki", ...

Prawda jest taka że pieniędzy nie da się stworzyć. Wystarczy poczytać podstawy ekonomii. Niestety oczywiste jest że więcej jest ludzi głupich co wierzą w ten socjalistyczny bełkot niż mądrych. Dlatego jestem antydemokratą bo wtedy państwem rządzą idioci. Skoro większość osób w państwie to mężczyźni to większością głosów zlegalizujmy gwałty. Tak właśnie jest na zachodzie. To jest właśnie demokracja.

Żeby w końcu żyło się nam dobrze to trzeba zmienić to państwo. Jedyną partią która postuluje zmiany i odejście od koryta jest Wolność.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Jestes antydemokrata, ale chcesz demokratycznej wladzy demokratycznego ludu?

Pamietaj, ze postulowac mozna wszystko. Co sie zrobi, to juz inna sprawa.

Prawda jest taka, ze pieniadze mozna tworzyc, bo to tylko papier z nadrukiem. Sa pewne rzeczy, na ktore nie mamy i miec wplywu nie bedziemy.

"Dlatego jestem antydemokratą bo wtedy państwem rządzą idioci."

Zostan demokrata, bo wtedy panstwem beda rzadzic madrzy.

Nie zgadzam sie z toba, ale uwazam, ze unia europejska powinna zostac zniszczona.

Opublikowano

Polacy nie dorośli jeszcze do demokracji, w ogóle USA chyba też, bo mają do wyboru dziwnych kandydatów. 

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Rany weźcie stąd tych kucy od korwina bo nie można normalnie dyskusji prowadzić...

Demokracja musi być, bo nie ma lepszej alternatywy. Po prostu

Opublikowano

Rany weźcie stąd tych kucy od korwina bo nie można normalnie dyskusji prowadzić...

Brak alternatyw nie znaczy, ze nalezy poddac sie gorszej opcji.

Opublikowano

Przypominam, że to ja stworzyłem wątek i ja jestem jego autorem, więc to ja mogę Pana wyprosić.

Według mnie rząd z tego powodu, że ma duże zadłużenia na ponad kilkaset miliardów oraz podobno na 4 biliony, to w końcu zbankrutuje Polska. Nie bez powodu Polska nie miała pieniędzy na helikoptery od Francji, wstyd tak się zadłużyć się.

A poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona.  

Opublikowano

Przypominam, że to ja stworzyłem wątek i ja jestem jego autorem, więc to ja mogę Pana wyprosić.

Według mnie rząd z tego powodu, że ma duże zadłużenia na ponad kilkaset miliardów oraz podobno na 4 biliony, to w końcu zbankrutuje Polska. Nie bez powodu Polska nie miała pieniędzy na helikoptery od Francji, wstyd tak się zadłużyć się.

To kurcze zle sądzisz. Unia trzyma kraje w sojuszu, rozumiem, że Niemcy, Francja i ktoś tam mają większe dochody z niej, bo jednak oni ją założyli, a my jako Polacy nie mamy nic do gadania, wyjdziemy z unii, to waluta upadnie.. Bo ich pieprzone banki i inne gówno tym wszystkim manipulują...

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

To kurcze zle sądzisz. Unia trzyma kraje w sojuszu, rozumiem, że Niemcy, Francja i ktoś tam mają większe dochody z niej, bo jednak oni ją założyli, a my jako Polacy nie mamy nic do gadania, wyjdziemy z unii, to waluta upadnie.. Bo ich pieprzone banki i inne gówno tym wszystkim manipulują...

Waluta już upadła ze strony rządów PiS! Teraz to tylko czekać na zbankrutowanie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...