Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xyz- Bot przeglądarkowy do S&F

SfPrivatePl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.
Prezentuję Wam bota do gry przeglądarkowej Shakes & Fidget.
Bot działa* bez potrzeby ciągłej pracy komputera.

xyz

Na razie są aktywne takie funkcje jak logowanie, rejestracja, dodawanie postaci, panel kontaktowy etc.

Waszym zadaniem jest sprawdzanie poprawności działania panelu, po wybraniu postaci ujrzycie informacje na temat postępów jak i funkcji bota. 

Oficjalny start panelu bota: 24.10.2016 21:30
Oficjalny start bota: 06.11.2016 r. 18:00

Propozycje/błędy proszę zgłaszać na panel kontaktowy.
Serwery prywatne, które mają się znaleźć w bocie - także.

Niektóre funkcje bota będą płatne - możliwość uzupełnienia portfela pojawi się wkrótce.

Limit postaci będzie. W fazie BETA nie ma limitu. :)

Oczywiście limit postaci będzie funkcją płatną.

Bot na oficjalnym starcie będzie za nas wykonywał misje (inteligentnie według ustawień), walczył na arenie, w lochach (wieża, portale etc), dodawał statystyki, pił piwa, grał u hazardzisty, kręcił kołem fortuny, dodam także salę chwały dla poszczególnych serwerów.

Po jakimś czasie pojawią się zaawansowane funkcje (być niektóre z nich będą w czasie pierwszej fazy):
- Kalkulacja szansy na wygranej jak i aktywacja automatycznego atakowanie przeciwników, u których mamy największą szansę na wygraną

- Uzupełnianie klasera (albumu)

- Kupowanie za nas przedmiotów i ich zakładanie (sprzedawanie śmieci etc w podstawowej wersji)
- Zaawansowane informacje o naszej postaci
- Twierdza (wydobywanie klejnotów, rozbudowa, walki etc)

- I coś tam jeszcze ;)

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Coś mi nie chce dodać postaci przy prawdziwych danych :/

Świat?

Normalnie dodałem teraz postać. :)

Dziwne, działało O,o

jutro nad tym popracuję, teraz niestety nie mogę, bo 4:30 wstaję. Czołem.

Bot będzie na czas. Dzięki za zgłoszenie.

Opublikowano

Coś mi nie chce dodać postaci przy prawdziwych danych :/

Świat?

Normalnie dodałem teraz postać. :)

s1.sfgame.de

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Nie udało się dodać postaci. Dodatkowe informacje: Nie udało się zalogować na postać (proszę spróbować później tj. w dniu 25.10)lujek1232 (w6.sfgame.net)

Na w12 też nie działa ;////

Opublikowano

Bedzie działał na starej wersji i serwerach prywatnych?

Na privach na nowej wersji. Jest on dedykowany pod nową wersję, głównie global. Chociaż pod globala także da się jako starą wersję to zrobić.

Błąd naprawiony.

Opublikowano

Hmm... i czy to jest bezpieczne... nie ma informacji o autorze tej strony, nie ma nawet strony głównej. Hasła jak i konta miszą być przechowywane w bazie, haslo zapewne nie jest zhashowane zakodowane w jakikolwiek sposob bo bot musi znac nasze haslo, wiec gdyby baza wyciekla to i razem z nia hasla.

Wiec jak juz to najlepiej jednak miec swojego bota na pc

Opublikowano

Hmm... i czy to jest bezpieczne... nie ma informacji o autorze tej strony, nie ma nawet strony głównej. Hasła jak i konta miszą być przechowywane w bazie, haslo zapewne nie jest zhashowane zakodowane w jakikolwiek sposob bo bot musi znac nasze haslo, wiec gdyby baza wyciekla to i razem z nia hasla.

Wiec jak juz to najlepiej jednak miec swojego bota na pc

Dlaczego wypowiadasz się na temat haseł nie znając mechaniki sfa? Hasła są zakodowane za pomocą sha. Hasło przy dodawaniu postaci jest hashowane i zapisywane do bazy, a przy logowaniu przez system na tą postać, bot sobie je pobiera zahashowane i podaje w argumencie.

Autor strony? Ja. :) Zna mnie w tym dziale chyba każdy jak i moje projekty. Nie wycieknie żadna baza, wszystko jest odpowiednio zabezpieczone, a argumenty od użytkownika filtrowane a także argumenty $_GET są zabezpieczone z użyciem kryptografii, a klucz do odkodowania jest prywatny, więc. :)

A co do bota na pc - on może przy logowaniu wysyłać hasło i login do jakiegoś serwera, który on zapisuje te dane, więc nie sądze, by był bezpieczny.

Opublikowano

Coś chyba nie działa w6 -.-

Co dokładnie

Dodać postaci w6 "Nie udało się dodać postaci. Dodatkowe informacje: Nie udało się zalogować na postać Swegi (w6.sfgame.net)."

Gram Pod Nickiem Swegi

Opublikowano

Coś chyba nie działa w6 -.-

Co dokładnie

Dodać postaci w6 "Nie udało się dodać postaci. Dodatkowe informacje: Nie udało się zalogować na postać Swegi (w6.sfgame.net)."

Już wiem o błędzie. Po aktualizacji sfgame, zabezpieczyli zwracane dane. Muszę przeglądnąć swf, aby zobaczyć jak "odkodowują" dane.

Opublikowano

coś mi ten bot nie działa. Nie mogę postaci dodać.

Pracuję nad tym. Właśnie zauważyłem, co robią, tzn. jak szyfrują te dane wyrzucane przez req.

Przed rozszyfrowaniem:

|||zoQunSzdJuwvU7uEFbne01PFlDqYQZY+BmOyCbLXY+WKmzGPbX+wHmwCvb4lX8Oxj7GjuxYRpFk8XeVqqUSHWxcLi93njCr8fW2qpdHe178=

Po:

Error:character exists&cryptoid:0-0f34k7cj8rOfJH&cryptokey:ew30858kwzRVc9XC|||||

Zatem teraz tylko dodać kilka linijek w kodzie bota.

Opublikowano

Człowieku... Ty możesz sobie i nam wmawiać że hasła są hashowane... ale nie muszą być... nikt nie udowodni nam że tak jest.

Dobra, mniejsza z tym. Powodzenia w projekcie pomysł fajny i ogólnie życzę sukcesu. :)

I tak na boku. To co to jest za gra bez gry, jeżeli wszystko robi bot ;)

Spodziewaj się tego że Playa jeżeli będzie chciała to się odezwie, tak samo może twoje IP zbanować dokładnie VPS'a ponieważ będą widzieć ruch sieciowy jak twoje VPS'y będą obsługiwać tyle kont na raz. I nici z bota ;)

Opublikowano

Człowieku... Ty możesz sobie i nam wmawiać że hasła są hashowane... ale nie muszą być... nikt nie udowodni nam że tak jest.

Dobra, mniejsza z tym. Powodzenia w projekcie pomysł fajny i ogólnie życzę sukcesu. :)

I tak na boku. To co to jest za gra bez gry, jeżeli wszystko robi bot ;)

Spodziewaj się tego że Playa jeżeli będzie chciała to się odezwie, tak samo może twoje IP zbanować dokładnie VPS'a ponieważ będą widzieć ruch sieciowy jak twoje VPS'y będą obsługiwać tyle kont na raz. I nici z bota ;)

Wziąłem to pod uwagę, nie będą skrypty wykonywane z ip serwera. Wszystko przez proxy będzie przechodzić.

Naprawiłem dodawanie postaci. Musiałem przepisać trochę kod "logowania" bota tj. sprawdzanie poprawności danych czy da się zalogować oraz ogólne logowanie na postać w zarządzaniu nią. Trochę pieprzenia było.

P.S Wszystko przez tą "wielką aktualizację" globala.

Opublikowano

Dodać postać już mogę , więc czekam na "Otwarcie" Bota

Dodano zakładkę "Karczma". Proszę o przetestowanie jej, dodałem podstawę bota na razie tj. system wykonywania zadań, wczytywania listy zadań etc.

Karczma jak na razie posiada tylko takie opcje, bo wszystko wymaga testów, powinno działać, mi działało. :)

Błędy proszę zgłaszać na BOK.

To beta testy jak coś. Nie jest to oficjalna wersja bota, dodajemy co jakiś czas nowy system, który możecie testować etc.

Opublikowano

No to widze ze przemyslales to, mialem ci o tym powiedziec jezeli bys napisal ze nie wiesz jak tego uniknąć, ale propsy xD tez tak kiedys robilem bota.

A mam małe pytanko, mógłbyś mi tylko napisac na Privie w wiadomosci jaka jest skladnia hashowania hasla do logowania na serwer sfa ? Nie nie bede robil takich botow ;) jest mi to potrzebne pod priva ;)

Opublikowano

No to widze ze przemyslales to, mialem ci o tym powiedziec jezeli bys napisal ze nie wiesz jak tego uniknąć, ale propsy xD tez tak kiedys robilem bota.

A mam małe pytanko, mógłbyś mi tylko napisac na Privie w wiadomosci jaka jest skladnia hashowania hasla do logowania na serwer sfa ? Nie nie bede robil takich botow ;) jest mi to potrzebne pod priva ;)

sha1(hasło.salter) - zapisać do bazy

Przy połączeniu z serwerem podaje się ilość zalogować użytkownika, ja podaję 0, serwer mi zwraca poprawną ilość i wtedy się loguję:

sha1(hasłozahashowane.ilosczalogowan)

Jakoś tak to było, sam już nie pamiętam.

P.S U Was działa dobrze karczma? Wczoraj miałem 5 lvl w nocy, dziś mam 11 lvl, więc działa.

Privy też będą, chwilowe dodawanie postaci na nich jest nieaktywne, ale normalnie sobie mogę zarządzać postacią na danym privie, bo status serwera jest jako nieaktywny dla privów chwilowo, bo muszę skrypt poprawić dodawania postaci.

Na międzynarodowych serwerach może być problem z botem, pracuję nad problemem.

Bot już działa na wszystkich serwerach. :)

Opublikowano

Jeśli ktoś będzie potrzebował zabiezpieczenie przed tym botem zapraszam na GG

Ja także.

P.S Nie zrobisz zabezpieczenia do tego. Header mogę nadać sobie jaki chcę.

Nie wiem czy wiesz ale mozna zablokować żądania poza grą ;)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jeśli ktoś będzie potrzebował zabiezpieczenie przed tym botem zapraszam na GG

Ja także.

P.S Nie zrobisz zabezpieczenia do tego. Header mogę nadać sobie jaki chcę.

Nie wiem czy wiesz ale mozna zablokować żądania poza grą ;)

Tak jak mówisz, mistrzu.

Usunięto system automatycznego kończenia zadania.

Od teraz od tego jest przycisk w zakładce Karczma, jeżeli mamy aktywne jakieś zadanie.

Pomoże to innym, np w tym, że mogą logować się co tydzień, a bot i tak będzie wykonywał zadania po odnowieniu awanturniczości.

Dziś kolejna zakładka będzie. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...