Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nebris [Dedyk] [Hard/Medium]

Sebekxz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie osobiście tekst z policją rozjebal :) Musk ale powiedz mi jedno oglądałeś swój film z uwagą i zrozumieniem?? Raz mówisz że od etnicznego wziął ten film kawał dalej że od Averiona o c**j chodzi albo ten ss od kolegi(Averion) a później jedziesz ze jest jebanym złodziejem i polecisz na policję haha a tak wgl czy Nebris ma Licencje no chyba nie więc jest serwer nielegalny więc i ty byś miał po dupsku :)

Nie znasz się to czemu masz czelność coś o tym pisać? Jak najbardziej można zgłosić włamanie do bazy danych na policję. Jeżeli administracja tego serwera się na to zdecyduje/zdecydowała to mimo szczerej niechęci życzę powodzenia. :)
takie samo prawo do wyrażenia swojej opini mam jak ty więc po co się spinasz? Ale przemyśl co napisałeś :) np zgłoszą to na policję ale policja i tak się przypierdoli do muska bo nie odprowadza podatków z dochodu serwera :) Pozdro
  • Odpowiedzi 574
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mnie osobiście tekst z policją rozjebal :) Musk ale powiedz mi jedno oglądałeś swój film z uwagą i zrozumieniem?? Raz mówisz że od etnicznego wziął ten film kawał dalej że od Averiona o c**j chodzi albo ten ss od kolegi(Averion) a później jedziesz ze jest jebanym złodziejem i polecisz na policję haha a tak wgl czy Nebris ma Licencje no chyba nie więc jest serwer nielegalny więc i ty byś miał po dupsku :)

Nie znasz się to czemu masz czelność coś o tym pisać? Jak najbardziej można zgłosić włamanie do bazy danych na policję. Jeżeli administracja tego serwera się na to zdecyduje/zdecydowała to mimo szczerej niechęci życzę powodzenia. :)
takie samo prawo do wyrażenia swojej opini mam jak ty więc po co się spinasz? Ale przemyśl co napisałeś :) np zgłoszą to na policję ale policja i tak się przypierdoli do muska bo nie odprowadza podatków z dochodu serwera :) Pozdro

Policja ma patrzeć na włamanie do bazy, c**j im do metina.

I popieram post Endymiona

Opublikowano

No może i tak :) wyjebane jaja

Ale dlaczego musk po wycieku nie dodał jakiegoś posta żeby ludzie mogli sobie zmienić passy? Na co czekał?

Opublikowano

skąd ty możesz wiedzieć czy odprowadzamy podatki czy nie

Opublikowano

Ale dlaczego musk po wycieku nie dodał jakiegoś posta żeby ludzie mogli sobie zmienić passy? Na co czekał?

Gdyby dał takie info to byłby spadek graczy online? Takie posty robią największy chaos i gównoburze i popieram ich działanie, bo woleli zrobić coś spokojnie i unormować sytuacje.

DiamondMT2.pl

Opublikowano

Gdyby dał takie info to byłby spadek graczy online? Takie posty robią największy chaos i gównoburze i popieram ich działanie, bo woleli zrobić coś spokojnie i unormować sytuacje.

Od Netii odeszli ludzie po wycieku ich danych? Nie, Netia poinformowała klientów o tym...

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Od Netii odeszli ludzie po wycieku ich danych? Nie, Netia poinformowała klientów o tym...

Źle mnie troszke zrozumiałeś. Oczywiście nie wszyscy odejdą, bo netia to zaufana firma jak nebris każdy pracuje na swoją reputacje, ale zawsze x ludzi odejdzie, bo taka mentalność i panika.

W metinie masz o tyle gorzej, że boją się ludzie o swój ekwipunek dlatego kończą grę czy sellają konta w obawie, że serwer "padnie"

DiamondMT2.pl

Opublikowano

Netia to usługodawca usług... Tam za wyciek danych, tak poważna firma jak Netia ponosi duże odszkodowanie... Nebris to server, nie oszukujmy się, przez grupkę zapalonych informatyków którzy tworzą coś dla siebie i jakiejś formy zarobku... (nie ubliżając Administracji oczywiście) na serverze ludzie mają nie raz EQ warte kilkaset złoty, zwłaszcza że to hard...

Więc jak najbardziej rozumiem decyzje Administracji o braku informacji o tym aby nie wprowadzić paniki...

Ciekawe jak potoczy się sprawa z serverem...

Opublikowano

Pierdolicie o serwerze i spadku graczy. Jeśli większość ma ten sam @mail na serwerze co na fb/gmailu/pp/steam etc. to chyba logiczne, że takie informacje powinny zostać podane.

Co natomiast jeśli ktoś ma tam takie same passy? Brawo administracji bo lecą w c***a zamiast poinformować graczy którzy mogli zostać narażeni na utratę nie tylko pikseli ale i znacznie więcej.

Jeśli ktoś takie działania popiera to jest skończonym kretynem.

Co do serwera to się nie wypowiem bo nie gram ale z tego co widać to jest dobry, lecz takie działanie administracji jest naprawdę żałosne.

WD7IpkZ.png

Opublikowano

Pierdolicie o serwerze i spadku graczy. Jeśli większość ma ten sam @mail na serwerze co na fb/gmailu/pp/steam etc. to chyba logiczne, że takie informacje powinny zostać podane.

Co natomiast jeśli ktoś ma tam takie same passy? Brawo administracji bo lecą w c***a zamiast poinformować graczy którzy mogli zostać narażeni na utratę nie tylko pikseli ale i znacznie więcej.

Co do serwera to się nie wypowiem bo nie gram ale z tego co widać to jest dobry, lecz takie działanie administracji jest naprawdę żałosne.

Tylko głupi umysłowo da te same pasy w grze co do paypala etc...

Wiadomo od lat, że bazy latają po ludziach, więc Ci co zostaną okradnieci na paypalu etc to mają nauczke za głupotę, podobnie jest w życiu.

DiamondMT2.pl

Opublikowano

Tylko głupi umysłowo dają te same pasy w grze co do paypala etc...

Wiadomo od lat, że bazy latają po ludziach, więc Ci co zostaną okradnieci na paypalu etc to mają nauczke za głupotę, podobnie jest w życiu.

Asune padło bo pro technik miał te same passy na forum co w grze. Nie jedna osoba po prostu nie skupia się na robieniu 1000x kont @mail by mieć na każdym serwerze inny.

Zapewne sporo osób posługuje się może nie tyle co tymi samymi hasłami co @mailem. Dlatego to wystarczy. Powinni dać komunikat i tyle.

Nie dali, narazili graczy na spore straty, po prostu mają ich w dupie i chcą zarabiać ich kosztem trzymając na serwerze i udając, że nic się nie stało.

Mają nauczkę na przyszłość, oby zapamiętali tą akcję i nie popełnili drugi raz tego błędu, po co marnować tak dobry serwer?

WD7IpkZ.png

Opublikowano

Asune padło bo pro technik miał te same passy na forum co w grze. Nie jedna osoba po prostu nie skupia się na robieniu 1000x kont @mail by mieć na każdym serwerze inny.

Zapewne sporo osób posługuje się może nie tyle co tymi samymi hasłami co @mailem. Dlatego to wystarczy. Powinni dać komunikat i tyle.

Nie dali, narazili graczy na spore straty, po prostu mają ich w dupie i chcą zarabiać ich kosztem trzymając na serwerze jakby nic się nie stało.

Mają nauczkę na przyszłość, oby zapamiętali tą akcję i nie popełnili drugi raz tego błędu, po co marnować tak dobry serwer?

Ale dalej to nie jest odpowiedź co do mojego postu.

Chodzi o to, żeby każda osoba robiła inne hasła na każdym innym serwerze i już nawet jak będzie wyciek gówno zrobią.

Jak by dali komunikat taki to by bardzo dużo osób odeszło, jak myślisz taka abatia czy zandia straciła graczy przez "kopiowanie itemkow" tam ludzie się wkurzyli, że ktoś ma za fre itemy, a tutaj ktoś może być okradziony.

Tak czy siak sam musk mówił, że kto został okradziony ten odzyska ekwipunek swój więc nie rozumiem.

Kto robi te same pasy wszędzie to albo ma 13 lat, albo ma coś nie tego z główką.

Poprostu niektóre sprawy się zostawia dla siebie tak było i będzie.

DiamondMT2.pl

Opublikowano

Nie dali, narazili graczy na spore straty, po prostu mają ich w dupie i chcą zarabiać ich kosztem trzymając na serwerze jakby nic się nie stało.

Ale dalej to nie jest odpowiedź co do mojego postu.

Chodzi o to, żeby każda osoba robiła inne hasła na każdym innym serwerze i już nawet jak będzie wyciek gówno zrobią.

Jak by dali komunikat taki to by bardzo dużo osób odeszło, jak myślisz taka abatia czy zandia straciła graczy przez "kopiowanie itemkow" tam ludzie się wkurzyli, że ktoś ma za fre itemy, a tutaj ktoś może być okradziony.

Tak czy siak sam musk mówił, że kto został okradziony ten odzyska ekwipunek swój więc nie rozumiem.

Kto robi te same pasy wszędzie to albo ma 13 lat, albo ma coś nie tego z główką.

Ale gadasz o serwerze, co z tego, że odzyska itemy na serwerze jeśli nie odzyska tego co stracił poprzez wspólny @mail lub hasło?

Chyba nie wiesz jakie szkody można wyrządzić poprzez sam @mail, wystarczy, że trafi w (nie)odpowiednie ręce.

Jeśli ktoś jest uczciwy to przeprasza graczy za wpadkę i informuje ich niezwłocznie by zmienili passy oraz zapewnia, że jeśli ktoś został okradziony to odzyska itemy.

Zobacz po jakim czasie od wycieku dopiero się wypowiedzieli na ten temat. Nie życzę źle serwerowi, nic do niego nie mam jak i teamu ale zachowali się nie fair.

Poza tym porównanie kopiowania itemów do wycieku bazy to tak jakby porównać.. ah odpuszczę to porównanie.

Mądre osoby które z boku przyglądają się sytuacji raczej będą wiedzieć o co mi chodzi, nie chcę tu atakować administracji jak i serwera ale też nie ma co ich bronić.

Takie rzeczy jak wyciek bazy powinno się podać.

WD7IpkZ.png

Opublikowano

Bo hasła zostały zresetowane z automatu po dodaniu pinów, a nieaktywne konta po prostu nie miały ustawionych haseł, co wiąże się z tym, że były bezpieczne. 

https://www.youtube.com/watch?v=XC9DWUw4IjU

Opublikowano

Kretynem to jest osoba która tworzy takie same loginy i hasła do każdego konta czy to do gry czy kont bankowych itp.

To tylko świadczy o braku inteligencji takiej osoby i takie wycieki są świetną nauczką dla takich ludzi. 

Opublikowano

I co z tego że byłby spadek graczy? Takim tokiem myślą ludzie którzy mają parcie na hajs. Profesjonalne podejście wymaga zapewnienia bezpieczeństwa danych więc powinni o tym poinformować ludzi niezwłoczne. I nie pisz mi że tylko ameby dają wszędzie takie same hasła bo są ludzie normalni którzy nie mają pojęcia o tym że ktoś będzie chciał to wykorzystać w śmieciowy sposób :)

Szkoda tylko muska bo to dzięki niemu ten serwer osiągnął sukces, a przez niekompetencje pewnych osób może się to odbić na jego reputacji

Opublikowano

Nie byłem zbyt nastawiony do tego serwera pozytywnie, ale wczoraj pobrałem w końcu clienta no i nie żałuje że zacząłem grać ten serwik jest nawet świetny najlepszy na jakim aktualnie mogę grać.
Miło że można dostać IS na 3 dni w tym Rekawica,PD,Yangi - Kostium,wierzchowiec oraz Pet :) Przynajmniej można przetestować IS.
Dodatkowo z*******y start dostałem z misji dzięki czemu bardzo mnie zachęciło do gry a mianowicie z misji dostałem szkate hekso a z niej Biała perełka, no i jest elegancki :P.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Przerwa 2017-03-12, godzina 23:55

Zmiany:
- Poprawiono konfiguracje serwera gry
- Wprowadzono nowe okno handlu

Wymagana jest aktualizacja klienta gry, aby wszystko poprawnie działało

Opublikowano

ludzie nie są aż tak głupi, to było pewne, że tak bedzie.. serwer po tym ledwo zipi, wypala się powoli a ludzie nie wrócą. Każdy zdrowo-myślący to wie, więc nawet nie próbujcie prawić swoich mądrości, że rozpowiadam głupoty itp. Wiadomo, że niektórzy bedą kłamać, że wszystko po staremu bo mają z tego korzyści ..

Opublikowano

serwer pada , pada , pada !!!

padać to może deszcz

Dosyć ostry spadek graczy po tym wycieku bazy. Macie jakiś plan na przyciągnięcie ponownie graczy?

Fortuno wraca na serwer, a prowadził jedną z lepszych serii, dalej reklamowanie serwera na 31252 sposobów. Update, więcej info w najbliższej przyszłości, dalsze wykonywanie swojej pracy 2/3 eventy tygodniowo, banowanie botów na bieżąco oraz pomoc graczom. Zapraszam na konkurs na SM na naszym fanpage'u

ludzie nie są aż tak głupi, to było pewne, że tak bedzie.. serwer po tym ledwo zipi, wypala się powoli a ludzie nie wrócą. Każdy zdrowo-myślący to wie, więc nawet nie próbujcie prawić swoich mądrości, że rozpowiadam głupoty itp. Wiadomo, że niektórzy bedą kłamać, że wszystko po staremu bo mają z tego korzyści ..

Faktycznie spadek jest, ale pracujemy nad tym, żeby go zniwelować. Nie wiem ludzie co z wami się dzieje, ale czemu wy wszyscy zakładacie od razu takie czarne scenariusze? Chyba nie umiecie walczyć o swoje i się nie poddawać.

Jako administracja wyciśniemy z siebie siódme poty, aby wszystko wróciło do normalności. Błędy się zdarzają, ale nie można się po nich poddawać tylko trzeba robić swoje.

Eventy 15.03-19.03

15.03 Dzień Książki 18:00-22:00

17.03 DT z GMem 20:00

19.03 Raty serwerowe 50% 18:00-21:00/22 

Pozdrawiam Musk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...