Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] ArubaCloud

Dawid_F

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przeglądałem internety i zauważyłem reklamę Cloud VPS za 4 zeta na miesiąc.

Czy to prawda? Czy warto go kupić? Mam ts3 na ŚląskDataCenter gdzie płacę 10 zeta/msc i czy warto się przenieść na Arubę?

I czy ich najgorszy VPS za 4 zeta uciągnie ts3 na 10-15 max osób?

Strona: https://www.arubacloud.pl/

Opublikowano

@Dawid_Furkawy

Tak to prawda że aruba posiada ofertę za 4 zł per month.

Jeśli chcesz robić ts dla 10-15 osób to lepiej iść na jakiegoś publika, jeśli byłbyś zainteresowany pisz pw.

Spodziewałem się, że pojawi się osoba która będzie mi mówić, żeby wbić do niej :x

Dzięki za opinię tak czy siak :)

Opublikowano

@Dawid_Furkawy

Ok, jeśli chcesz mieć własny serwer to polecałbym zainwestować trochę więcej w lvlup.pro jako iż SDC i Aruba to nie są zbyt dobre hostingi dla aplikacji TeamSpeak3 ponieważ nie radzą sobie z ochroną anty ddos a jak chyba każdy wie TeamSpeak jest na nie niezwykle podatny. Oba te hostingi bardziej nadają się na zaplecza np: dla music botów.

Specjalista
Opublikowano

Jeśli jest to serwer prywatny tylko dla znajomych to Aruba w zupełności Ci wystraczy. Serwery dość stabilne. Tak to prawda najtańsza oferta jest za 4zł. 

Opublikowano

@Dawid_Furkawy, szczerze mówiąc jeśli miały to być TeamSpeak dla 10-15 osób to spokojnie wytrzyma(jeśli nie macie wrogów). Dodatkowo jeśli złożysz prośbę o voucher to dostaniesz 8zl. Będziesz miał na 2 miesiące. ;)

Opublikowano

Co do ceny to nie jest to fejk ale hosting nie ma zbyt dobrej ochrony antyDDoS więc nie robiłbym na nim czegoś poważniejszego. Na mały prywatny serwer da radę ;)

(')(.)(;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Są serwery na arubie za 4zł i są dobre dopóki ktos nie walnie atakiem, lecz jesli tylko dla znajomych to chyba nie masz o co sie bać  :v

@Dawid_Furkawy

Ok, jeśli chcesz mieć własny serwer to polecałbym zainwestować trochę więcej w lvlup.pro jako iż SDC i Aruba to nie są zbyt dobre hostingi dla aplikacji TeamSpeak3 ponieważ nie radzą sobie z ochroną anty ddos a jak chyba każdy wie TeamSpeak jest na nie niezwykle podatny. Oba te hostingi bardziej nadają się na zaplecza np: dla music botów.

Jesli masz serwer na Hosteamie to aruba nie zadziała ;>

Opublikowano

Aruba to świetne rozwiązanie pod małe ts (głównie prywatne), boty Ts3 i strony www. Ogólnie nie ma się do czego przyczepić poza anty ddos ale tego za 5 zł (bo 4zl + vat) się chyba nikt nie spodziewa. Ogólnie najlepsza firma jeżeli chodź o Jakosc-cena

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...