Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Balans

kopyteczkoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o balansie w grze? Moim zdaniem postacie są w miarę okej, każda jest mocna na swój sposób, jednakże irytuje jak taka kinessa na 2 strzały zabija :P

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Moim zdaniem supporty są zdecydowanie za op, powinny miec mniejszy dmg.

Zdecydowanie najbardziej op postacia jest skye .. Jej ult wymaga nerfa, ma zbyt duze pole razenia i dziala przez sciany.

Kinessa jest nawet spoko. W koncu to snajper.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Dla mnie kazda moge pokonac kazda tylko trzeba umiec grac. Normalka.

Kazda ejst dobra na swoj sposob.

Cassie -> Ma strzaly po 900dmg ale zanim doleca do celu on moze uciec

Mialem wymieniac itd ale mi sie nei chce :v dlatego yebix

Ale balans na moje oko dobry

Opublikowano

Wcześniej ludzie sie spinali że ult skye jest za mocny i co prawda tak było teraz w miarę łatwo można uciec i już nie ma tego trucia.

Co do Kinessy jak masz dobrego flaka w teamie to ona gówno zrobi podejdziesz do niej na blisko i nic nie zrobi.

Ult Drogoza trochę w*****a zawsze zabije xD Nie ważne ile masz hp itp po prostu nawsze ktoś padnie... Na moje to powinien robić np 2-3k obrażeń obszarowych tym wybuchem xD

Tak to balans jest w miarę dobry :)

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Wcześniej ludzie sie spinali że ult skye jest za mocny i co prawda tak było teraz w miarę łatwo można uciec i już nie ma tego trucia.

Co do Kinessy jak masz dobrego flaka w teamie to ona gówno zrobi podejdziesz do niej na blisko i nic nie zrobi.

Ult Drogoza trochę w*****a zawsze zabije xD Nie ważne ile masz hp itp po prostu nawsze ktoś padnie... Na moje to powinien robić np 2-3k obrażeń obszarowych tym wybuchem xD

Tak to balans jest w miarę dobry :)

No ult drogoza jeszcze jest na tyle dowalony ze penetruje tarcze itp xD

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Ult od Sky jest strasznie irytujący, denerwujące postacie np. ten goblin w robocie, zapomniałem nicku :D

Ilość strzałów w magazynku i jego dmg jest cholernie denerwujący przy jego tankowatości(?).

Ogólnie całkiem dobrze wszystko przemyślane, kilka drobnych poprawek i elegancko :D

Opublikowano

Ultimate Skye to przesada i powinna być natychmiast poprawiona. Oprócz sygnału dźwiękowego praktycznie nie wiadomo gdzie owa umiejętność zostanie użyta, a jej pole rażenia jest niesamowicie duże.

Opublikowano

Ultimate Skye to przesada i powinna być natychmiast poprawiona. Oprócz sygnału dźwiękowego praktycznie nie wiadomo gdzie owa umiejętność zostanie użyta, a jej pole rażenia jest niesamowicie duże.

Aktualnie nie jest to przesada został już znerfiony nie ma trucizny jest moim zdaniem idealny ponieważ już na wyższym elo każdy wie że gdy się schować np za skrzynkami lub wózkiem (elementami mapy) to nic ci ten ult nie zrobi + praktycznie każda postać posiada mobliny spell 

Opublikowano

@OverSUCK Jej ult przenika często przez ściany (nie wiem czy to zamierzone)

Tylko że nigdy nie otrzymasz dmg jeżeli stoisz za ścianą a przynajmniej nigdy się z takim czymś nie spotkałem a mam 12 poziom masterii i jestem w 100 najlepszych graczy skay w europie 

Możliwe że widziałeś efekt jej ulta lecz postać która stała za ścianą nie otrzymała obrażeń :) 

@Damian to jest bug, ostatnio na steamie hi rez było o tym mówione, pracują nad tym,

Nie słyszałem o tym 

Opublikowano

No dmg niektórych łuczniczek jest zbyt duże, ale reszty postaci normalne. 

Opublikowano

Na razie ten balans jest w miarę okej, zobaczymy co będzie później, gdy pojawi się xx nowych postaci i finalny system rankedów. Głównie martwię się o supportów i adc, że będą przesadzeni, jak w Smite'cie. A tak poza tym wygląda to całkiem nieźle. 

Opublikowano

Cassie lekki nerf na jej hity.

Ult Drogoza nerf.

Ult Skye nerf o co najmniej 1k dmg mniej.

Ruckus nerf na Hity/Przeładowanie broni to jest tank a napierdala jak pojebany.

Makoa nerf na tą kotwice większy cooldown.

Boom King nerf na zrzędliwą bombę. Przy dobrych kartach stun do tego 800 dmg... a cooldown to 4 sec.

Grover poważny nerf na hity... Jak support ma większość postaci na 2 hity to ja nie wiem co mam myśleć.

Na razię tyle :)

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Skye za mocna... Pip tak samo wkurza.. skacze i do tego dipsy ma.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Ult od Sky jest strasznie irytujący, denerwujące postacie np. ten goblin w robocie, zapomniałem nicku :D

Ilość strzałów w magazynku i jego dmg jest cholernie denerwujący przy jego tankowatości(?).

Ogólnie całkiem dobrze wszystko przemyślane, kilka drobnych poprawek i elegancko :D

Odpierdziel sie od mojego tanka ziomek xD 

Balans jest nawet spoko, troche te umiejętności niektóre denerwują ale widocznie tak musi być :D 

Opublikowano

Skye jest zbyt OP, uważam że to jest klasa po części dla noobów ponieważ masz większość klas na pare hitów, a jej ultimate ma w pi*** duży zasięg i prawie nie da się przed tym uciec. A tak to dla mnie balans reszty klas jest całkiem spoko

dlaczego to czytasz?

Opublikowano

Ja powiem tak - czytałem zmiany ostatnie, były one takie w miarę przemyślane, aczkolwiek powinni od razu wypuścić jeden większy patch, który obejmowałby większość, jak nie wszystkie postacie do zbalansowania + parę drobnych bugów i gra będzie miodzio. Jeszcze gdyby jakoś usprawnić np. te karty (żeby można było cofać zakup), żeby lepiej dropiły te paczki i parę jeszcze znalazłoby się zmian.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie grałem wszystkimi postaciami, ale Kinessa trochę irytuje, jednak reszta jest w miarę OK.

...

Opublikowano

Na pewno powinni znerfić tarczę Fernando i dmg tego wannabe Rumbla :makka:

No i trochę w*****a ten ult Viktora, bo jednak jak jest walka to ciężko czasem uciec.. chyba, że jesteś Androxusem, który ma 3 dashe, które go bodajże healują. Ewentualnie Evie, która ma nieśmiertelność i jest nieruchoma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...