Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moon MU | S6 E3 | x150 | Start 07.10.2016 o 18:00

Moon MU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypominamy o Evencie dla testerów w którym można wygrać set + zen na otwarcie servera.

Najlepsi testerzy pod względem wyszukiwania luk, bugów, błędów, pomysłowości, aktywności, chęci pomocy administracji zostaną wyróżnieni i będą mieli szanse na wygranie przydatnego drobiazgu na start servera.

zapraszamy każdego chętnego :)

• Odpowiedzi 419
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nowe spostrzeżenia dotyczące ustawień serwera:

1. Wypadajka o której pisałem, że dropi dziwny item zielony to na bank medal. Niestety nie zwróciłem uwagi na to czy silver czy gold.

2. System wymiany Lucky Coin u NPC Delgado w Devias nie działa. Próbowałem z 10 i 20 Lucky Coins i za każdym razem wychodził napis, że nie mam odpowiedniej ich ilości chociaż w inv postaci je posiadałem.

3. Zmiany jakie ostatnio dokonaliście w Blood Castle całkowicie błędne według mnie. Mając 35 resów nie mogłem poradzić sobie z bramą a potem rozwaleniem statuy a pomagał mi w tym DL (11 resów). Przy czym byłem na BC 2 więc pewnie na wyższych poziomach BC jest jeszcze trudniej (nie wiem czy to jest możliwe żeby brama miała jeszcze więcej hp) W każdym razie to zmiana zniechęcająca graczy a chyba nie o to chodzi. Udało mi się zaliczyć BC w party ale niszczenie bramy i statuy (zadając obrażenia po ok 20k dmg) zajęło mi prawie całe 15 minut. A najbardziej rozczarowująca była nagroda. Za tak wypakowane BC dostaje się na końcu CAŁEGO JEDNEGO CHAOSKA! Żenada Panowie.

Rozumiem, że chcecie żeby ten event to było jakieś wyzwanie do zrobienia tylko w party ale te ustawienia mogłyby się sprawdzić na serwerze high exp a nie low. 

4. Pralka. Rozumiem, że celowo jest tak dziwnie ustawiona. Ja może to rozumiem ale normalny gracz na pewno nie zrozumie. Chcecie żeby procent na zrobienie np wingów lvl 1 był max 90 - ok. ale to musi pisać przy miksie a nie na stronce. Nie może być bowiem tak, że pisze w grze 100% na sukces a potem palą się itemki i jest failed. Dla graczy to zwykły bug serwera a nie umyślne ustawienia admina itp. Panowie to da się ustawić ale trzeba się trochę pomęczyć przy tym. A jeśli nie chce Wam się tego robić to wróćcie do normalnych ustawień pralki.

Piszę o tym wszystkim nie po to żeby być złośliwym a już na pewno nie po to żeby dostać jakiś badziewny set w grze czy itemek. Robię to tylko żeby pomóc Wam w ustawieniu serwera pod graczy. Dobrze mi się gra na Waszym serwerze ale nie wiem czy będę grał po skończeniu bety. To zależy już tylko od ustawień serwera i atmosfery na nim.

Opublikowano

Nowe spostrzeżenia dotyczące ustawień serwera:

1. Wypadajka o której pisałem, że dropi dziwny item zielony to na bank medal. Niestety nie zwróciłem uwagi na to czy silver czy gold.

2. System wymiany Lucky Coin u NPC Delgado w Devias nie działa. Próbowałem z 10 i 20 Lucky Coins i za każdym razem wychodził napis, że nie mam odpowiedniej ich ilości chociaż w inv postaci je posiadałem.

3. Zmiany jakie ostatnio dokonaliście w Blood Castle całkowicie błędne według mnie. Mając 35 resów nie mogłem poradzić sobie z bramą a potem rozwaleniem statuy a pomagał mi w tym DL (11 resów). Przy czym byłem na BC 2 więc pewnie na wyższych poziomach BC jest jeszcze trudniej (nie wiem czy to jest możliwe żeby brama miała jeszcze więcej hp) W każdym razie to zmiana zniechęcająca graczy a chyba nie o to chodzi. Udało mi się zaliczyć BC w party ale niszczenie bramy i statuy (zadając obrażenia po ok 20k dmg) zajęło mi prawie całe 15 minut. A najbardziej rozczarowująca była nagroda. Za tak wypakowane BC dostaje się na końcu CAŁEGO JEDNEGO CHAOSKA! Żenada Panowie.

Rozumiem, że chcecie żeby ten event to było jakieś wyzwanie do zrobienia tylko w party ale te ustawienia mogłyby się sprawdzić na serwerze high exp a nie low. 

4. Pralka. Rozumiem, że celowo jest tak dziwnie ustawiona. Ja może to rozumiem ale normalny gracz na pewno nie zrozumie. Chcecie żeby procent na zrobienie np wingów lvl 1 był max 90 - ok. ale to musi pisać przy miksie a nie na stronce. Nie może być bowiem tak, że pisze w grze 100% na sukces a potem palą się itemki i jest failed. Dla graczy to zwykły bug serwera a nie umyślne ustawienia admina itp. Panowie to da się ustawić ale trzeba się trochę pomęczyć przy tym. A jeśli nie chce Wam się tego robić to wróćcie do normalnych ustawień pralki.

Piszę o tym wszystkim nie po to żeby być złośliwym a już na pewno nie po to żeby dostać jakiś badziewny set w grze czy itemek. Robię to tylko żeby pomóc Wam w ustawieniu serwera pod graczy. Dobrze mi się gra na Waszym serwerze ale nie wiem czy będę grał po skończeniu bety. To zależy już tylko od ustawień serwera i atmosfery na nim.

1. Wypadajki zostały naprawione, prosimy o przetestowanie osobiście :)

2. Lucky coin należy zarejestrować u delgado, dopiero wtedy można odebrać nagrodę, rejestrowałem i wszystkie opcje mi działają

3. Brama i Statuła mają chwilowo ustawione 70mln HP, będzie to obniżane względem stopniowści eventu także spokojnie, nic złego się z BC nie dzieje i będzie dobrze - Brama i statuła niedługo zostaną przerobione.

4. Zagonimy techniola do roboty jak tylko skrócimy listę zmian którą wczoraj pryzgotowaliśmy

My jesteśmy wdzięczni za te uwagi bo to właśnie uwagi napędzają robote przy serwie której na tym etapie mamy bardzo dużo.

Opublikowano

Nadchodzą kolejne dni pracy nad serwerem i kolejne plany związane właśnie z nim:

1. Planujemy rozsypać spoty żeby nie respiły w słupku tylko na konkretnym obszarze ale to kwestia do uzgodnienia z graczami tak więc powstanie prawdopodobnie ankieta w tej sprawie.

2. Planujemy podkręcić mapy tak aby expienie na nich było bardziej wymagające i poświęcające, stopniowe przebijanie się przez spoty by expić na najlepszych
0 rr  tarkan
5>10 rr kanturu 1
11>25 rr kanturu2
26>40 rr Kanturu 3
41> 60 rr Relic
61> 90 rr Raklion
90 rr i więcej Vulcanus

3. Planujemy zrezygnować ze spotów na arenie by uciekawić grę na serwerze a na samej arenie przygotować jakiś dodatkowy event dla urozmaicenia rozgrywki.

4. Planujemy Zmienić Kunduna względem ustawień na serwerze ale o tym więcej w przyszłości

5. Planujemy zmienić ustawienia castle deep event - Z codziennego eventu odbywającego się o 18 zrobimy event 1 dzień w tygodniu.

Zapraszam do dyskusji i wypowiadania się w tej sprawie albowiem są to plany które chcielibyśmy spróbować wdrożyć na dniach.

Opublikowano

Daj jakiś inny Download , bo nie moge z tego Mega sciągnąć . A nie chce tego instalować .

Wbije zobacze co sie kręci .

W związku z licznymi zgłoszeniami problemów z Downloadem Clienta za pomocą Mega, zostało dodane nowe źródło w dziale Download na stronie.

Moon Mu Project.

http://moonmu.eu

Opublikowano

Z dniem dzisiejszym wprowadziliśmy parę zmian na serwerze, oto i one.

1. Spoty z areny usunięte
2. Dodany został Zaikan Event (co 3 godz.) - 5 Zaikanów respi się na Arenie, a z nich można wydropić BC/DS/KALIMA Tickety + Bundle Jewel pakowane po 10

3. Została dodana Inwazja Kundunów (co 6 godz.) - 3 Kunduny, 1 Arena, 2 Crywolf, 3 Kalima, a z nich itemki exc 380lvla
4. Z CC 6/7 zostały usunięte nagrody w postaci acc itemków - teraz wypada po 5 jeweli losowo
Odnośnie punktu 3 i 4 - zostały usunięte z dropu ancient itemy w celu zrobienia typowego "oldschoola", gdzie na Land Of Trial można je tylko zdobyć, po przez bycie władcą zamku.

5. Bramka RR, jeśli chodzi o wejście na poszczególne mapy
5 rr kanturu1
 10 rr kanturu2
15 rr Kanturu3
20 rr Relic
40 rr Karutan1
40 rr Karutan2
50 rr Raklion
60 rr Vulcanus

6. Dodany został drop Sealed Golden Box i Silver - kluczę można zdobyć poprzez zabicie Lunar Rabbit, z których wypadają też jewele oraz zen
Silver Box - od k1 do k3
Golden Box - od k4 do k5

Moon Mu Project.

Opublikowano

A z tym setem Zen na start to nie lekka przesada , sokro walutama być Zen ? . To odrazu straszny power up dla kogoś . Nie wiem tak sugeruje . Dzisiaj wbije potestować . Ustawienia spoko . 

Pozdrawiam .

Opublikowano

Z tymi acc to na pewno przesada żeby wygrana gildia miała jeszcze większą przewagę bo cały pozostały serwer bez wingów 3rd a tym bardziej setów acc.

Jakieś ingerencje w balans postaci były?

Opublikowano

RF nie może założyc Leather Helmu nie wiedzieć czemu , jakieś dziwne itemy poczatkowe w Shopie , kompletnie nie na miejscu . Jade dalej .

Brak spotów Lt 2 - Lt 6 . 

Zeny fajnie lecą szybko . Więc ten Zen set nie bd op . 

Opublikowano

Z tymi acc to na pewno przesada żeby wygrana gildia miała jeszcze większą przewagę bo cały pozostały serwer bez wingów 3rd a tym bardziej setów acc.

Nie widzę tutaj żadnej przesady, niegdyś na starych serwerach nie było nawet możliwości żeby ancek poleciał w innym miejscu niż lot więc do tego też wracamy, Kultura na serwerze będzie grała tutaj ważną rolę, zamek będzie wartościowy, każdy będzie chciał go zdobyć, każdy będzie chciał o niego walczyć, wingi 3rd powiadacie? widziałem wojny o zamek które były wygrywane przez gildie w wingach mini i 2 lvl więc wszystko jest do zrobienia.

W tej sprawie nic nie zostanie zmienione.

Balans jest ustawiony tak jak jest ustawiony, wszystko możecie sprawdzić na testach, jeżeli będą jakieś zgłoszenia odnośnie zmian, będziemy je rozpatrywać.

Opublikowano

Nie widzę tutaj żadnej przesady, niegdyś na starych serwerach nie było nawet możliwości żeby ancek poleciał w innym miejscu niż lot więc do tego też wracamy, Kultura na serwerze będzie grała tutaj ważną rolę, zamek będzie wartościowy, każdy będzie chciał go zdobyć, każdy będzie chciał o niego walczyć, wingi 3rd powiadacie? widziałem wojny o zamek które były wygrywane przez gildie w wingach mini i 2 lvl więc wszystko jest do zrobienia.

Na 100%? Rozważcie to chociaż, ankieta jakaś czy coś. Nikt nie mówi, że acc musi lecieć z cc. Możecie dać np na meduzę, selupana, nm, kunduna 20% szans, że wydropi.

Ponawiam pytanie o balans postaci ;)

Opublikowano

Na 100%? Rozważcie to chociaż, ankieta jakaś czy coś. Nikt nie mówi, że acc musi lecieć z cc. Możecie dać np na meduzę, selupana, nm, kunduna 20% szans, że wydropi.

Ponawiam pytanie o balans postaci ;)

robiliśmy ankiety osobiście rozmawiając z graczami wielu serwerów, na większości z nich gildie które władały zamkiem skarżyły się że jest on bezwartościowy skoro ancienty może wydropić każdy ze wszystkiego. Zamek nie podlega dyskusji, ancienty zostaną ewentualnie przywrócone do chaos Castle 6 i 7 na jakiś % byłaby to pojedyncza sztuka itemka na event :)

odpowiedzi do kefirra:

1. Brak spotów lt2 tak bo niby po co? jakby mało spotów było na całym serwerze, na LT6 jest jeden spot, słabo szukałeś

2. Leather hełm, zaraz odpalę clienta, założę rf i zobaczę osobiśicię, jeśli to prawda to damy to do poprawki

3. Set zen - Najbardziej pomocni testerzy którzy naprawdę pomogą załatać luki zasługują na to aby otrzymać takową nagrodę za pomoc przy serwerze, nie mówię tutaj o testerach którzy są top 1 w rankingu a o takich którzy naprawdę wynajdują luki, zgłaszają je, przychodzą z własnymi pomysłami, oferują pomoc.

1 czy 2 sety na cały serwer (5 itemów) to nie jest wiele.

Opublikowano

Spędziłem w Icarus już jakieś 3h i nie znalazłem piórka. Przy 50+ resach wszystkie mobki tam mam praktycznie na 1 hit więc zabijam je bardzo szybko. Chyba jego drop jest bardzo obniżony albo całkiem wyłączony. Podobnie jest z duszą kruka dla dl-też jeszcze się z nią nie spotkałem.

Nadal stosunkowo ciężko o jewele w grze, szczególnie mówię tutaj o blessach. Zazwyczaj jednym ze źródeł blessow są inwazje White Wizarda ale nie tutaj. Wiele razy szukałem WW i nie mogłem znaleść pomimo komunikatu, że jest inwazja. Powinien pojawiać się jednocześnie w 3 różnych krainach a wielokrotnie go szukając irytowałem się tylko bo nie pojawiał się w żadnej.

To samo dotyczy inwazji Red Dragonów. Mimo zapewnień, że pojawia się ich kilka ja przy 100% wielokrotnym przeszukaniu mapki zawsze znajdowałem tylko jednego. Nie wiem czy wyłączenie informacji gdzie dana inwazja jest (w jakiej krainie) jest dobrym rozwiązaniem. Mimo wszystko taka wiadomość sprawiała, że wśród graczy rozwija się rywalizacja w pogoni za dragonami i dropem a tutaj tego nie ma.

Musicie się zastanowić czy serwer ma być pod ludzi czy ambicje adminów. Jeżeli chcecie, żeby ludzie zaczęli grać na nim to w jakiś sposób trzeba do tego graczy zachęcić a nie zniechęcać. Mam nadzieję, że przy low expie nie będzie aż takiego problemu, że będzie brakować kasy nawet na odpalenie helpera. Ostatnio przez 3h grałem na takim serwerze i widziałem jak ludzie z czasem szybko rezygnowali z gry.

Itemek zbugowany o którym mówiliśmy wypada jednak nie tylko z medali ale ostatnio wyleciał też z serca. 

Dwa razy też zdarzyło mi się wydropić z boxa of kundun Great Scythe excellent. Po podniesieniu w inventory postaci itemek jest niewidzialny ale zajmuje miejsce aż do następnego relogu kiedy wreszcie się pokazuje.

Likwidację ancient itemków w CC nie uważam za zbyt dobry pomysł. Moby tam są dość mocne i niewielu uda się zaliczyć event. Lepiej byłoby zostawić ancienty jako nagrody tam a zmniejszyć częstotliwość samego eventu.

Jeżeli chcecie przyciągnąć graczy to musicie im dać coś czego nie ma na innych serwerach. Coś co będzie wyróżniało Wasz serwer w przeciwnym razie wróżę Wam na początku max 40 osób a potem około 20 online a chyba nie o to chodzi.

Sugeruję przełożenie premiery serwera o co najmniej 2 tygodnie i mocną reklamę już teraz aby przyciągnąć grupę graczy jeszcze na testy. 

Opublikowano

Spędziłem w Icarus już jakieś 3h i nie znalazłem piórka. Przy 50+ resach wszystkie mobki tam mam praktycznie na 1 hit więc zabijam je bardzo szybko. Chyba jego drop jest bardzo obniżony albo całkiem wyłączony. Podobnie jest z duszą kruka dla dl-też jeszcze się z nią nie spotkałem.

Nadal stosunkowo ciężko o jewele w grze, szczególnie mówię tutaj o blessach. Zazwyczaj jednym ze źródeł blessow są inwazje White Wizarda ale nie tutaj. Wiele razy szukałem WW i nie mogłem znaleść pomimo komunikatu, że jest inwazja. Powinien pojawiać się jednocześnie w 3 różnych krainach a wielokrotnie go szukając irytowałem się tylko bo nie pojawiał się w żadnej.

To samo dotyczy inwazji Red Dragonów. Mimo zapewnień, że pojawia się ich kilka ja przy 100% wielokrotnym przeszukaniu mapki zawsze znajdowałem tylko jednego. Nie wiem czy wyłączenie informacji gdzie dana inwazja jest (w jakiej krainie) jest dobrym rozwiązaniem. Mimo wszystko taka wiadomość sprawiała, że wśród graczy rozwija się rywalizacja w pogoni za dragonami i dropem a tutaj tego nie ma.

Musicie się zastanowić czy serwer ma być pod ludzi czy ambicje adminów. Jeżeli chcecie, żeby ludzie zaczęli grać na nim to w jakiś sposób trzeba do tego graczy zachęcić a nie zniechęcać. Mam nadzieję, że przy low expie nie będzie aż takiego problemu, że będzie brakować kasy nawet na odpalenie helpera. Ostatnio przez 3h grałem na takim serwerze i widziałem jak ludzie z czasem szybko rezygnowali z gry.

Itemek zbugowany o którym mówiliśmy wypada jednak nie tylko z medali ale ostatnio wyleciał też z serca. 

Dwa razy też zdarzyło mi się wydropić z boxa of kundun Great Scythe excellent. Po podniesieniu w inventory postaci itemek jest niewidzialny ale zajmuje miejsce aż do następnego relogu kiedy wreszcie się pokazuje.

Likwidację ancient itemków w CC nie uważam za zbyt dobry pomysł. Moby tam są dość mocne i niewielu uda się zaliczyć event. Lepiej byłoby zostawić ancienty jako nagrody tam a zmniejszyć częstotliwość samego eventu.

Jeżeli chcecie przyciągnąć graczy to musicie im dać coś czego nie ma na innych serwerach. Coś co będzie wyróżniało Wasz serwer w przeciwnym razie wróżę Wam na początku max 40 osób a potem około 20 online a chyba nie o to chodzi.

Sugeruję przełożenie premiery serwera o co najmniej 2 tygodnie i mocną reklamę już teraz aby przyciągnąć grupę graczy jeszcze na testy. 

1. Postałem 30 minut na icarus, poleciał mi crest i piórko tak więc drop jest ustawiony dobrze, najwidoczniej szczęście nie dopisało przy dropieniu.

2. Prawdopodobnie jest to spowodowane wysoko ustawionym expem na testach, na serwerze po odpaleniu powinno być lepiej, jeżeli tak nie będzie to już podczas gry podniesiemy drop.

3. Dzisiaj będziemy odpalać ręcznie inwazje żeby zobaczyć co z nimi się dzieje, powinny respić 3ww podczas inwazji na 3 różnych mapach oraz po 3 red dagony na 3 mapy. Przepalimy, sprawdzimy.

4.serwer ma być pod ludzi, każdy serwer jest pod ludzi, ale nie możemy też dawać ludziom wolnej ręki w wyborach ustawień bo jedna osoba chce łatwo, druga trudno a trzecia chce żeby było nie za trudno nie za łatwo. Ustawiamy tak by było w miarę dobrze i dla takiego i dla takiego gracza :)

5. ten itemek jest usunięty z dropu od kilku dni, był to błąd w jednej z wypadajek.

6. Ancient itemek na dniach powróci do chaos castle 6/7, będzie wypadał losowo wraz z obecnymi nagrodami za CC

7. Mamy dużo roboty przy serwerze, pełno zmian i modyfikacji które muszą zostać wprowadzone a lista jest długa, obstawiam że nie damy rady się wyrobić ze wszystkim do 30 września więc tak czy siak będziemy musieli start przesunąć.

Opublikowano

Witam, w związku z dużą liczbą zmian które muszą zostać wprowadzone na serwerze, start serwera zostaje przesunięty do momentu podania oficjalnej i ostatecznej daty startu, w tym czasie zapraszamy wszystkich zainteresowanych na otwarte beta testy serwera.

Wszelkie bugi, błędy, luki, niedociągnięcia, spostrzeżenia, propozycje zmian, pomysły, uwagi prosimy zgłaszać na Priv do mnie lub do Ueli tutaj do czasu aż nie powstanie forum serwera.

Więcej informacji wkrótce.

Przypominamy też o evencie dla testerów w którym można wygrać set zen na start serwera (5 przedmiotów nie wliczając ringów Pad/Leather/Bronze/Vine/Mistery w przypadku gdyby ktoś postanowił grać MG zamiast hełmu wliczymy Small/Buckler Shield) Więcej informacji odnośnie eventu w przypiętym poście na samej górze tematu.

Moon Mu Project.

Opublikowano

jak spoty beda wygladac? splupki czy rozjebane?

Właśnie powstała w tej sprawie ankieta która powinna znajdować się w publikacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...