Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt status Administracji minecraft php

krzukosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w innej grze do której kiedyś robiłem skrypt serwer w zapytaniu sam podawał listę graczy, wystarczyło w warunkach porównać przypisany string "na sztywno" (czyli wybrani gracze, których ręcznie trzeba wpisać w skrypt) do zmiennej w której jest pobrany nick z serwera (przed tym odpowiednio "przemielić odebrane dane" tzn. aby do funkcji w pętli przypisywać kolejne $gracz[0], $gracz[1] itd.). i w pętli sprawdzanie jeśli równe = online, a jak nie = offline. nie wiem czy taką możliwość oferuje podana gra. chociaż to rozwiązanie może być powolne w wypadku dużej ilości graczy na serwerze

Opublikowano

Jeśli chodzi o PHP to można to rozwiązać na kilka sposobów, np. przetrzymując dane sesji w bazie danych a następnie poprzez metodę identyfikować czy należy do administracji i jeśli tak to odpowiednio oznaczyć.

Opublikowano

@vance14 @Vertisan dacie jakiś przykład na podstawie tego skryptu?

http://wklej.org/id/2857599/

Jest pobieranie a nie wstawianie.

Musisz ogólnie:

1. Podczas logowania, tworzysz sesję (jeśli chodzi o stronę WWW, nie wiem jak to działa w MC)
  2. Zapisujesz tą sesję do bazy z np. ID Usera
  3. Na widoku sprawdzasz, czy istnieje rekord z ID usera i wyświetlasz czy zalogowany czy nie.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jak rozumiem tej twój skrypt status.php pobiera listę graczy online? Jeżeli tak, to najtrudniejsze za Tobą. PHP takie listy zapisuje najczęściej w tablicach, więc teraz wystarczy wziąć tablicę w której są ci użytkownicy i puścić w niej pętlę z warunkiem sprawdzającym np:

$tablica_online = [twoja tablica]; //tutaj tablica z listą użytkowników którzy są na serwerze.
$tablica_administracja = ['nickadmina', 'nickadmina2', 'nickadmina3']; //i dodawać po przecinku ile sie chce... 

foreach($tablica_administacja as $admin){ //przeczesuje tablicę administracji i pobiera z niej kolejno nicki
 if(in_array($admin, $tablica_online)){ //sprawdza, czy nick znajduje się na liście online
  echo $admin; //Wyświetla nick admina
 }
}

aby ten skrypt działał wystarczy umieścić w miejscu [twoja tablica] nazwę zmiennej w której skypt status.php przechowuje nicki użytkowników. Później możesz sobie to jakoś ładnie sformatować zmieniając linijkę w której jest echo np tak: 

echo "<span style='color:red'>[Admin]<b>".$admin."</b></span> <br/>";

Nie sprawdzałem tych skryptów, więc niewykluczone, że gdzieś walnąłem literówkę, w razie czego pisz, pomogę w drobnych sprawach ^^

@Edit

Ah tak, ten skrypt wyżej wyświetli tylko nicki administratorów online, jeżeli chciałbyś tak jak na screenie, to tutaj mała modyfikacja

$tablica_online = [twoja tablica]; //tutaj tablica z listą użytkowników którzy są na serwerze.
$tablica_administracja = ['nickadmina', 'nickadmina2', 'nickadmina3']; //i dodawać po przecinku ile sie chce... 

foreach($tablica_administacja as $admin){ //przeczesuje tablicę administracji i pobiera z niej kolejno nicki
 $status = (in_array($admin, $tablica_online))?"Jest Online":"Jest Wylogowany";
 $html = "<span style='color:red'>[Admin]<b>".$admin."</b></span>".$status." <br/>";
 echo $html;
}

= SygnaturA =

Made by... ME. 

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...