Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Brak zainstalowanego urządzenia wyjścia audio

Kicknijmnie

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Wczoraj formatowalem komputer. Dzisiaj na TSie powiedzieli mi, ze zle mnie slychac. Zaczalem bawic sie ustawieniami dzwieku itd. Pozniej stwierdzilem, ze odinstaluje i zainstaluje sterowniki (mialem sterowniki conexanta). Po odinstalowaniu sterownikow system nie wykrywa mikrofonu, glosnikow, nawet jesli podlacze sluchawki. Po prawej stronie na dole przy tym glosniczku jest czerwony X oraz pisze "Brak zainstalowanego urzadzenia wyjsciowego audio". Probowalem juz programem SlimDrivers. Odinstalowywalem realteka, pobieralem od nowa... Nic nie dziala. Jak probuje zainstalowac stery conexanta to wyskakuje komunikat: Blad instalacji sterownika: brak urzadzenia obslugiwanego przez ten sterownik.

Uzywam laptopa lenovo g510. System win 8.1

9YbAX2Z.png

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstaluj te co są na stronie supportu laptopa. Jak jest kilka wersji jakaś będzie pasowała. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zainstaluj te co są na stronie supportu laptopa. Jak jest kilka wersji jakaś będzie pasowała.

Na stronie jest jakas starsza wersja conexanta. Jak instaluja ja to mam blad:

appropriate driver to be installed

Dodam, ze w menadzerze urzadzen w ogole nie mam pokazanego nic z dzwiekiem

9YbAX2Z.png
Opublikowano

Na stronie zmieniłeś system z W10 (który jest domyślną zakładką) na W8.1? Dla W10 jest tylko Conexant, dla W8.1 Conexant i Realtek w jednym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...