Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kupić cdkey na allegro?

puceqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na allegro - wątpie. Wiele osób próbuje tam wyłudzić pieniądze oszustwem. Oczywiście nie jest wykluczone, że trafisz na uczciwą osobę, o ile można tak to nazwać. Tak czy inaczej polecam zakupić premkę na oryginalnej stronie, przynajmniej masz pewność, że nie zostaniesz oszukany.

Opublikowano

CD key to niepoprawna nazwa. To gift code. Przecież Minecrafta się nie instaluje z płyty, tylko aktywuje przez Internet.

Co do tego, czy warto kupić MC przez allegro to nie polecam. W ogóle kupowanie czegokolwiek na allegro jest trochę ryzykowne.

Lepiej wydać te 80 zł na oficjalnej stronie MC i mieć pewność że kupiłeś oryginał. 

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

a skoro już powstał ten temat, czy taka aukcja wydaje się legitna czy w ogóle nie ma co o tym myśleć?

http://allegro.pl/minecraft-premium-zmiana-wszystkich-danych-24-7-i6140773527.html

Nie kupiłbym od tego gościa. Wszyscy uczciwi mają po 100% pozytywnych opinii, a ten załapał nawet 14 negatywnych. Najlepiej byłoby kupić z strony minecraft.net a jeśli chcesz kupić taniej to g2a.com bądź właśnie allegro (tylko gift code, przy kupnie kont jest ryzyko).

W odpowiedzi do tematu odniosłem się wyżej :).

Opublikowano

Nigdy nie kupuj konta/key'a na allegro. To, że ktoś ma kilka dziesiąt/

kilka set pozytywnych komentarzy to wcale nie znaczy, że napisały 

go prawdziwe osoby :) To są zapewne boty. 

A do tego samego konta może mieć dostęp nawet 100 osób :)

Grands Gerther Givenchex

Nowicjusz
Opublikowano

Na Allegro nie polecam. Do jednego konta ma dostęp od 50 do 1000 osob, a jak wiadomo polaczki cebulaczki jak coś jest tanio i można dużej ilości osob popsuć grę to grają na cheatach i na większych serwerach sa bany. Dlatego lepiej zapłacić te około 100zl i mieć własnego konto na ktorym możesz zmięknic skin i nick co bodajże 30dni.

Jeżeli odpowiedz sie podoba to sie cieszę :)

Opublikowano

W opisie jest napisane:

Ze względów bezpieczeństwa wszystkie konta zostały przeniesione na stronę MOJANG.com, po tym zabiegu nie ma możliwości logowania poza klientem gry oraz wszelkiego rodzaju zmiany danych logowania, skina czy emaila

Więc chyba raczej nie polecam :). Poszukaj od 30 zł i zawsze patrz na opis.

banner.jpg

Opublikowano

Nie kupuj na allegro a jak juz to kupuj na tych aukcjach powyzej 70 zl. Jsdnak ja polecam kupic gre z minecraft.net

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

76561197963952284.png

Opublikowano

Czytaj:

wszystkie konta zostały przeniesione na stronę MOJANG.com, po tym zabiegu nie ma możliwości logowania poza klientem gry oraz wszelkiego rodzaju zmiany danych logowania, skina czy emaila

Czyli z kont będzie korzystało wielu graczy. Nie opłaca ci się takowego mieć. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie opłaca się.
Z takiego konta korzysta od groma użytkowników.

Właściciel może w każdej chwili zmienić hasło,skina - cokolwiek.
Jedyną możliwością którą będziesz miał dzięki temu kontowi to wchodzenie na niektóre serwery premium (większość z nich będzie niedostępna, bo są na nich inni gracze z tego konta).

5120514749178281372145.png

Opublikowano

Kilka lat temu właśnie kupiłem, potem wygrałem u jakiegoś typka tą pelerynę co się kupowało za hajs, po kilku dniach już nie miałem dostępu, bo konto oczywiście bez e-mailu.

Opublikowano

Broń cię panie boże żeby kupywac na allegro premium , wystarczy że kupisz pograsz sobie chwilkę i masz po koncię :).

.

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem jest zakup na oficjalnej stronie gry. Kupując na Allegro masz 90%, że zostaniesz oszukany. Konta, które są tam sprzedawane można mieć za free na generatorach takich jak accountdis lub innych stronach do altow. Oczywiście można także zakupić na stronie g2a, ale także nie polecam. W takim wypadku jest tak jak wyżej wymieniłem oficjalna strona lub zakup od dobrego znajomego, który kończy swoją zabawę w tą grę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupujac na allegro raczej zostaniesz oszukany. Jak to mozliwe ze zamiast 100 zl placisz 20 zl ? Pomysl jak to moze przynosic zyski ?!!!

Uwazam, iz premke kupowac powinnismy na oficjalnej stronie mc

Opublikowano

Ja osobiście wolałbym kupić ze strony mojangu. Na allegro jest cdkey za 5 zł z którego może korzystać 100 osób i potem będziesz się dziwił, że masz bana przykładowo na hypixelu, a tam nawet nie grałeś.

Opublikowano

Kupujac na allegro raczej zostaniesz oszukany. Jak to mozliwe ze zamiast 100 zl placisz 20 zl ? Pomysl jak to moze przynosic zyski ?!!!

Uwazam, iz premke kupowac powinnismy na oficjalnej stronie mc

Dla sprzedawcow to jak najbardziej zysk, poniewaz konta sa najprawdopodbnie skupywane od zagranicznych sprzedawcow ktorzy sellaja takie premki full access nawet po 10 centow za sztuke, takze jest to oplacalne dla sprzedawcow

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

76561197963952284.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...