Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[EP4] Crezus Last Chaos - Multi Language

KarmelX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzisiaj został dodany do gry patch.
Oto co zostało wprowadzone:
Kryształ który się atakuje na grodzie Merac został naprawiony.
Zadania na zwierzaki p1 (smok i koń) zostały przywrócone (chwilowo do 99lvla przez moje niedopatrzenie).

Katalizator wypada z worków z materiałami.

Naprawiono błąd, który podczas craftowania itemków dawał errora.

Dodany został NPC dzięki któremu można wejść do pokoju OX.
Zmieniony został drop ekwipunku powyżej 90 poziomu.
Casting w broniach na poziom 160-165 został zwiększony do 20%.
Doświadczenie zdobywane przez zwierzaki typu p1 oraz p2 zostało zwiększone.
Dodano kilka zadań do Kaplicy.
Dodano kamienie potrzebne to Ichi oraz Scra-chi, są dostępne w npc Mysterious Merchant.
Obniżono koszt boosterów expa do 1.000.000 złota.
Casting jest dostępny w hełmach od poziomu 97.

Oraz kilka mniej ważnych rzeczy.

Opublikowano

Po przegraniu 3 dni Mogę już kilka rzeczy stwierdzić jeśli chodzi o serwer .

1. Zbyt wielki drop kamieni niebiańskich - jest ich od ogrom
  2. Ulepszanie Ok max + 10  Ale czemu to tak wszystko łatwo się ulepsza Ulepszanie w granicach 78-88% 
  3. Z tego co czytałem zapowiedz serwera Miał być exp na zadaniach A w praktyce wygląda to tak że nie opłaca się ich robić 
  4. Stary system castingu - Do czego ma nam on służyć Jak skillami się bije mniej moby niz z lewego 
  5. Raty EXP i SP - Jedyna rzecz dobrze dopasowana z tego co narazie zobaczyłem 
  6. Pety P1 - Dalej brak zadań a zrobienie ich 
  7. Ceny w IS niektórych itemow są bardzo duże 
  8. Brak zadań za które dostawalibyśmy Itemki z Is jako nagrody - Mowa o PBI/ ExpB/  Bałwanach /Limitach / Potkach na speeda /Rulonach expa  Nie wszyscy ładują cash 
  9. Bugi typu : Dajesz buffka i zwiesza LC / Brak możliwości stworzenia Arcy Czaro - Coś jest zablokowane
  10. Według mnie jest to serwer postawiony bardziej na IS niż na zabawę 

Chyba tyle 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Przede wszystkim jest to server Pay to win tak samo jak global, bardzo duzo zbugowanych zadan (w tym te na pety p1), ceny w IS kosmiczne, dzienny bonus cash - 60 ^^, po 5 dniach bedziesz mogł sobie kupić jajko albo fiutnie xD, server dosc fajny ale nastwiony głównie na zysk $$$, a w tej światyni która robi za juno jest duszno.

Opublikowano

Sporo rzeczy do poprawek i do widać gołym okiem, pierwsze zalogowanie się do gry "Belfist" wtf? Mało miejsca mało precyzyjne, już ep3 juno jest lepsze od tego "czym sam polecam i wole ep2". Sporo q ma buga. Tak jak is ceny niektórych itemów przerastają normę. Rozumiem server w ciągłej twórczości ale dożo do zmian. ;)

Pozdrawiam i powodzenia! :)

123695094.png

Opublikowano

To ze serwer jest multi-jezykowy to nie znaczy ze serwer zdobedzie odrazu setki graczy jak sama gra w sobie nie jest dokonczona :X

Opublikowano

Język polski jest bardzo niedopracowany, a przecież serwer robiony przez polaków. Już boję się myśleć co się dzieje w innych językach. Straszne i odpychające. xp 

Stryj Lasu.  B)  B)

Opublikowano

Na serwerze o godzinie 13:00 zostanie wprowadzony patch. Wszelkie informacje na ten temat znajdziecie na naszym forum.
W ciągu kilku dni powinna się pojawić "nowa" startowa lokacja. 

Opublikowano

Na serwerze pojawiła się opcja cash online. 
Ponieważ wielu z was pisało, że to pay to win (przy czym myląc się(, na serwerze pojawiła się opcja cash online. 
Przypomnieć chcę również, że aby zdobyć przedmioty z item shopu nie trzeba wydawać od groma pieniędzy, można te przedmioty zdobyć normalnie poprzez granie.
Przykładami są: księżycowa statua, Gift Box, dzienny bonus cashu, lacaball oraz world bossy.
Pozdrawiam.

Opublikowano

Mam swoją opinię na temat tego serwera, którą zdołałem wyrobić pomimo jedynie dnia spędzonego na serwerze.

Serwer na pierwszy rzut oka zdawał się być przytłaczający z racji na fakt, że nie mogę nazwać się pełnoprawnym graczem LC z dużym stażem, a serwer ten był nadzieją na powrót do gry (o ile można nazwać powrotem moment, kiedy zwyczajnie na globalnej wersji gry miałem 22 lvl). Po chwili zapoznania się z interface'em, powoli ogarnąłem działanie tego systemu. Wykonując kilka misji zdecydowałem się na zakończenie sesji piętnasto minutowej, jednak z chwilą postanowiłem powrócić. Wraz ze znajomym zapoznającd się z serwerem z pomocą jednego, doświadczonego już gracza, który pozytywnie zaskoczył mnie swoją postawą i zwyczajnie wyjaśnił nam zasady gry. Z chwilą na serwerze zostałem jedynie sam z owym graczem, bez kolegi, który zwyczajnie nieustannie wyjaśniał mi mechanizm rozgrywki. Całokształt serwera wraz z osobami na nim grającymi wydaje się być jak najbardziej okay, co zasługuje na plus.

Zdołałem zauważyć również różnorodność w klasach postaci. Słuchając opinii wyżej wymienionego gracza, każda klasa rzeczywiście wydaje się być jak najbardziej pozytywna i w stosunku do siebie są one zrównoważone. Dodatkowo nie ma co się bać o wbijanie poziomów, lecz zauważyłem też niektóre bugi - o tym za moment. Patrząc jeszcze m na zalety serwera -zasługuje na nie fakt, że gra jest zwyczajnie wciągająca. Administracji widocznie zależy na rozwijaniu projektu, co jest wielkim plusem.

Przechodząc do wad. Każdy z nich zauważył je na pierwszy rzut oka. Bledy w polskiej wersji językowej, które odrzuciły mnie do korzystania z niej i przesiadłem się na anglojęzyczną wersję. Ponadto niektóre questy są nie wykonalne - zabijając kilka razy jednego, potem drugiego bossa nie zauważyłem zmiany w postępie, nie oznacza to jednak, że nie działa żaden z nich - wielokrotnie poziom wbiłem na wykonywaniu questów. Ponadto używając bandaży dla zwierzaka nie dodaje mu HP, ale może być to wina mojego nieogaru w temacie i zwyczajnie robię coś źle - jeśli tak jest, poprawcie mnie.

Serwer stale się rozwija i moim zdaniem zasługuje na większą ilość graczy, można mu w pełni zaufać. Administracja robi co może i jedyne co zostaje, to u trzymać kciuki za dalszy rozwój projektu. Ewentualne błędy w tekście mojej opinii spowodowane są korzystaniem ze smartphone'nowej klawiatury.

Opublikowano

4ac0a5d7ca40447fb78344d0ba3020fe.png

I już wiadomo czemu nazwa kojarzy się z kryzysem.  B)

Chyba coś serwerek nie wypalił, macie zamiar robić coś w kierunku pozyskania graczy?

Opublikowano

4ac0a5d7ca40447fb78344d0ba3020fe.png

I już wiadomo czemu nazwa kojarzy się z kryzysem.  B)

Chyba coś serwerek nie wypalił, macie zamiar robić coś w kierunku pozyskania graczy?

Serwer był na Topie według mnie z tydzień max od Otwarcia . Czemu  Serwer postawiony na IS .  Grałem tam aby przetestować co i jak  było kilka bugów lekkich ale też takie jak np. Brak mobów do zadań . Rozwijanie się serwera według mnie nie było żadnego Dopiero po długim spamie Dodali zadania na tytuły i cash online 

Mam swoją opinię na temat tego serwera, którą zdołałem wyrobić pomimo jedynie dnia spędzonego na serwerze.

Serwer na pierwszy rzut oka zdawał się być przytłaczający z racji na fakt, że nie mogę nazwać się pełnoprawnym graczem LC z dużym stażem, a serwer ten był nadzieją na powrót do gry (o ile można nazwać powrotem moment, kiedy zwyczajnie na globalnej wersji gry miałem 22 lvl). Po chwili zapoznania się z interface'em, powoli ogarnąłem działanie tego systemu. Wykonując kilka misji zdecydowałem się na zakończenie sesji piętnasto minutowej, jednak z chwilą postanowiłem powrócić. Wraz ze znajomym zapoznającd się z serwerem z pomocą jednego, doświadczonego już gracza, który pozytywnie zaskoczył mnie swoją postawą i zwyczajnie wyjaśnił nam zasady gry. Z chwilą na serwerze zostałem jedynie sam z owym graczem, bez kolegi, który zwyczajnie nieustannie wyjaśniał mi mechanizm rozgrywki. Całokształt serwera wraz z osobami na nim grającymi wydaje się być jak najbardziej okay, co zasługuje na plus.

Zdołałem zauważyć również różnorodność w klasach postaci. Słuchając opinii wyżej wymienionego gracza, każda klasa rzeczywiście wydaje się być jak najbardziej pozytywna i w stosunku do siebie są one zrównoważone. Dodatkowo nie ma co się bać o wbijanie poziomów, lecz zauważyłem też niektóre bugi - o tym za moment. Patrząc jeszcze m na zalety serwera -zasługuje na nie fakt, że gra jest zwyczajnie wciągająca. Administracji widocznie zależy na rozwijaniu projektu, co jest wielkim plusem.

Przechodząc do wad. Każdy z nich zauważył je na pierwszy rzut oka. Bledy w polskiej wersji językowej, które odrzuciły mnie do korzystania z niej i przesiadłem się na anglojęzyczną wersję. Ponadto niektóre questy są nie wykonalne - zabijając kilka razy jednego, potem drugiego bossa nie zauważyłem zmiany w postępie, nie oznacza to jednak, że nie działa żaden z nich - wielokrotnie poziom wbiłem na wykonywaniu questów. Ponadto używając bandaży dla zwierzaka nie dodaje mu HP, ale może być to wina mojego nieogaru w temacie i zwyczajnie robię coś źle - jeśli tak jest, poprawcie mnie.

Serwer stale się rozwija i moim zdaniem zasługuje na większą ilość graczy, można mu w pełni zaufać. Administracja robi co może i jedyne co zostaje, to u trzymać kciuki za dalszy rozwój projektu. Ewentualne błędy w tekście mojej opinii spowodowane są korzystaniem ze smartphone'nowej klawiatury.

Nie wiem gdzie ty kolego grałeś ale chyba nie na tym serwerze albo trafiłeś na dzień otwarcia gdzie była masa ludzi 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Server zostaje zamknięty na czas nieokreślony do odwołania.
Wówczas będzie przeprowadzany rework serwera, cała rozgrywka, styl gry itd.
Odnośnie kont oraz postaci, nic nie zostanie usunięte. Client również pozostanie ten sam.
Ponowne otwarcie będzie opublikowane raz jeszcze.

Tymczasem temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...