Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe zabezpieczenia od Nantic (ważne)

NeoKidPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siejecie niepotrzebną panikę, dopóki nie zobaczę u kogoś kto bocił lub u siebie komunikatu o perm-banie w żadne opowieści o banach nie uwierzę. :)

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Strony takie jak pokezz czy bespawn juz padają powoli 

Żaden bot nie działa w tej chwili 

Wszystkie konta jakie miałem robione na bocie a było ich około 30szt (Sprzedawałem) nie można wejść 

To już raczej koniec z hakami :)

Opublikowano

Wszystkie konta jakie miałem robione na bocie a było ich około 30szt (Sprzedawałem) nie można wejść 

Co Ty gadasz typie.

Mi wszystko, z czego wcześniej korzystałam, działa. Moje konta nie są zbanowane. A uwierz mi, nie żałowałam sobie skakania po świecie, miałam parę softów. 

Opublikowano

Co Ty gadasz typie.

Mi wszystko, z czego wcześniej korzystałam, działa. Moje konta nie są zbanowane. A uwierz mi, nie żałowałam sobie skakania po świecie, miałam parę softów. 

Orientujesz się może na jakim serwerze zakładane konto?

Opublikowano

Siejecie niepotrzebną panikę, dopóki nie zobaczę u kogoś kto bocił lub u siebie komunikatu o perm-banie w żadne opowieści o banach nie uwierzę. :)

cTd9V3D.png

Proszę bardzo... oto jak wygląda permban na moim koncie :) Po prostu te konta kasują i tyle ;)

Opublikowano

człowieku nie siej fermentu... nie ma żadnego infa.. to jest że nie może połaczyć i ściągnąć plików z servera. Nie że nie ma takiego konta ani zostało zbanowane. Nic nie wiadomo, a może to być po prostu jak rejestrowałeś konto gdy pokemonów nie było w Polsce na USA a w USA serwery prawdopodomnie nie działają.

Opublikowano

Ja mam konto na serwerach USA i narazie nie mogę się zalogować. Bota używałem więc sam niewiem. Na pozostałych 2 kontach, serwery Europa też na botach normalnie się loguje więc przypuszczam że to wina serwerów USA ale to tylko przypuszczenia.

Opublikowano

cTd9V3D.png

Proszę bardzo... oto jak wygląda permban na moim koncie :) Po prostu te konta kasują i tyle ;)

Potwierdzam, mam to samo :P Nie chce mi sie znowu bocic ehh wydalem 200zl na rozwiniecia eq prawie do maks itd, takie ladne poksy :P szkoda czasu i nerwow

Opublikowano

Stawiam na ddos.

"A spokesperson from Niantic refused to answer questions from the recent bans"

They also don't know what's going on.

Można wiedzieć skąd te informacje?

Opublikowano

Wszystkie moje 20 kont jest w porządku, nie wiem co wy pierdzielicie za głupoty, ale przestańcie, bo tylko siejecie niepotrzebną panikę ;)

graphic.png

Opublikowano

Wszystkie moje 20 kont jest w porządku, nie wiem co wy pierdzielicie za głupoty, ale przestańcie, bo tylko siejecie niepotrzebną panikę ;)

Niektórzy mówią, że to amerykańskie serwery dają dupy. Konta zakładane po premierze w Polsce?

Opublikowano

Pff, to jest kłamstwo hakerzy pokemonowi, i tak ominą te "zabezpieczenia" w kilka dni wiec nie ma co szumu robić.

Zdrajca MPCFORUM

Opublikowano

Niektórzy mówią, że to amerykańskie serwery dają dupy. Konta zakładane po premierze w Polsce?

Główne konto mam na amerykę, a pozostałe 20 kont, które lecą na sprzedaż mam w Polsce i wszystko jest git ;)

graphic.png

Opublikowano

cTd9V3D.png

Ja jebie. Żaden poważny wydawca NIE usuwa kont, obojętnie czy zbanowane czy nie.

Dodatkowo gracze są ZAWSZE informowani, jeśli konto zostanie zbanowane razem z powodem bana i linkiem do odwołania.

Powiedz mi, po c**j Niantic ma na stronie możliwość odwołania od bana, jeśli mieliby po prostu usuwać konta nie informując o przyczynie?

Są dwie możliwości. Konta rzeczywiście są zbanowane (nie usunięte), ale z jakiegoś dziwnego powodu jeszcze nie ma komunikatu o tym. 

Druga możliwość, zjebali coś na serwerach albo bazie danych. 

Szczerze mówiąc trudno powiedzieć o co chodzi, gdyby był to ban to Niantic chyba do tej pory, nawet mimo jakichś problemów powinni wysłać odpowiednie komunikaty do wyświetlania w kliencie oraz maila każdemu zbanowanemu. Z drugiej strony trudno uwierzyć, że to jakiś randomowy problem z serwerem, bo wydaje mi się, że jednak problem dotyczy głównie bociarzy,  więc chyba próbowali wykonać jakąś akcję przeciwko oszustom.

Btw. Co ciekawe, nie zwiększa się liczba osób z komunikatem o błędzie z wczytywaniem danych z serwera i nie widać też jakiejś reguły. Niby wyświetla się głównie ludziom, którzy mieli styczność z botami, ale wielu ewidentych bociarzy może normalnie grać. Ja np. powinienem być flagowany z 10x, bo bota używałem od pierwszej wersji Feroxa na reddicie (pierwszy bot do pogo), aż do wczoraj. Zawsze na zerowych dilejach, dużej szybkości i zero humanizerów czy innego jebania. 40lvl wbiłem już jakiś czas temu, później nabijałem botem stardusta i snajpiłem. Soft banów miałem setki, jeszcze na Noxie przed wyjściem botów dostawałem sporo. Nawet po apdejcie API nie wyłączyłem bota, przez co bot wysyłał do serwera Niantic przestarzałe requesty. Nigdy nie symulowałem modelu androida etc. Łączyłem się z "pustego" urządzenia. Zrobiłem dosłownie wszystko co się da, żeby zostać zbanowanym, a mimo tego moje konto cały czas działa bez żadnego problemu. 

Co ciekawe dużo osób, które styczność z botami miała tylko chwilowo (przynajmniej według nich) dostaje komunikat o błędzie. 

Opublikowano

Konta są, bo jakby nie było to nie miałbyś komunikatu o błędzie tylko o tym, że hasło i login są nieprawidłowe lub w przypadku google po prostu zalogowałbyś się na świeże z 1lvl. Jeśli już to samą postać musieliby usunąć, nie całe konto.

Opublikowano

może konto tak ale postać? możliwe, że konto masz w innej tabeli w db, a postać w innej więc może być wszystko usunięte, przeniesione co nie zmienia faktu, że jak zrobisz teraz nowe konto i nazwiesz je jak stare to ci je stworzy..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...