Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe zabezpieczenia od Nantic (ważne)

NeoKidPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszałem też, że komunikat "failed to get game data server" mają też użytkownicy którzy botów ani innych wspomagaczy nie używali :)

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Słyszałem też, że komunikat "failed to get game data server" mają też użytkownicy którzy botów ani innych wspomagaczy nie używali :)

W ostatnim czasie po kilka razy ten syf miałem, jedno konto zupełnie czyste 27lvl uczciwie nabity na mieście, drugie fake gps, jedno google a drugie ptc. No i mimo tego komunikatu zawsze mogę się połączyć naciskając czasem po kilka razy "retry".

Opublikowano

tak, czyli ja też nie używałem i proszę mi oddać konto ;)

Opublikowano

Jeszcze nowsze info :

Jednak nie są to permbany - zwróćmy uwagę że każdy robił konta w różnych ramach czasowych (moje jedno z kont jest założone
na serwerze bodajże USA) i każde może działać różnie... serwery są niestabilne i nie każde konto może się na ten moment zalogować!

Poczekajmy aż serwery się ustabilizują!

Opublikowano

Teraz mi się przypomniało, że mam to konto zarejestrowane na usa i ktoś wstawił na fb to:

"I've been trying to post information to help everyone out and not freak out, but my messages keep getting hidden. I guess they don't like links posted here. 

The US servers for log in are down. So if you in the US, like me, or are not in the US but are spoofing a US location or account, you are going to have an issue right now. Because the log in servers are down, those who are able to get in, will not receive any data. This is why you are seeing blank maps. Look up ispokemongodownornot and it will show you that the US servers are down. When they are back up, I am assuming these issues will go away.

Hopefully this post doesn't get hidden. If it does, please link it to other users so they know what the issue is."

może jednak nie potrzebna panika ale zobaczymy :P

Opublikowano

Masz najzwyklejszego bana na IP, są one już od 2 dni.

to mam bana na ip ale gra na danych mi chodzi? xD czytajcie ze zrozumieniem blagam...

JESZCZE RAZ: wiele ludzi na danych internetowych widzi gymy pokestopy i moze lapac pokestopy. Przy wlaczeniu wifi w telefonie wszystko znika.Mozna transferowac pokemony itp ale nic na mapie nie widac

Ty idioto bez szkoły, jak masz bana na IP i sie wszyscy łączycie do jednego wifi to sie dziwisz że wszyscy macie bana? przez transfer danych każdy ma inne ip... serio aż tak trudno to zrozumieć?

Bo narkomani mają piekło na ziemi, czyściec przechodzą w momencie śmierci, cała trucizna uwalnia się w ostatnim oddechu. I potem mają swoją wymarzoną, wyczekaną i wyćpaną szczęśliwość.

21076673_155844708327715_28800624_n.jpg

Opublikowano

A ciekawi mnie jedna sytuacja.

Jest np 5 osób, tylko jedna ma internet w telefonie więc udostępnia innym z swojego telefonu.

Wszyscy mają to samo ip i wszyscy dostają bana? Tak to chyba nie powinno być. 

Opublikowano

U mnie to samo... a o 7 sie jeszcze logowalem ;(

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Jest np 5 osób, tylko jedna ma internet w telefonie więc udostępnia innym z swojego telefonu.

Nie dostaną bana na konto, po prostu serwer nie odpowie na ich requesty, bo będą podłączeni pod zbanowane IP. Jeśli zmienią IP to gra będzie im normalnie działać.

http://imgur.com/a/hvNvT

jeżeli macie to 2 co na zdjeciu to konta R.I.P - pisza tak na wszystkich forach eng

Ludzie sobie gdybają i teorie są różne. Dopóki nie wyskoczy komunikat, że konto zostało zbanowane to nic nie wiadomo. Ja bocę od dawna twardo na teleportach i zerowych dilejach, mam 40lvl i wszystko mi działa. 

Opublikowano

No niestety, ale tak zrobili. Na 1 IP można używać w tym samym czasie 1 konta.

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

wszystkie nie bocone konta mi dzialaja, moge tez bez problemu tworzyc nowe... nie dziala tylko to z 38 ^^

The Game-Data Ban is a Permanent-Ban.

CONFIRMED, read it yourself on the reddit pogo development thread.

@@

Pozdrawiam i życzę powodzenia w recznym graniu :P

Opublikowano

Co do autora tematu, wiesz że twój internet stacjonarny a mobilny na telefonie to dwie różne rzeczy? :v

a co do perm banów bociłem non stop dzień w dzień i jakoś normalnie sie loguje

mg7k04q.jpg

Opublikowano
Ktoś się może orientuje do kiedy były konta zakładane na US czy coś takiego? Ja swoje założyłem 17 lipca.

Jeśli pierwsze konto miałeś założone z nieoficjalnej apki to na pewno problem tkwi właśnie serwerze US który właśnie leży rozkrokiem.

Mam ten sam problem i mam nadzieję, że to właśnie jest związane z serwerem, a nie banem chociaż na razie teorii na ten temat jest multum.

Opublikowano

Choć zakładałem konto przed premierą w Polsce i może rzeczywiście to jest błąd serwerów, ja jednak jestem zdania, że to banhammer.

Opublikowano

Ja też myślę, że jest to perm ban bo konto na którym bociłem nie działa, a konta które zakładałem w tym samym czasie kilka minut po założeniu tego co bociłem działają ...

Opublikowano

Ja zakładem przed premierą i bociłem na potęgę do 40lvla i wszystko mi działa, więc nie ma tutaj większego schematu. Po prostu czekajcie, aż wszystko się wyjaśni. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...