Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Serwer MPC?

Sancte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewną propozycję.

Czy jest możliwość, aby starannie wyselekcjonować wartościowe i zaufane osoby, po czym jako zespół zrobić serwer pod "patronatem" MPCforum? Mam tutaj na myśli Minecrafta (oraz oczywiście inne gry).

Myślę, że pod okiem Administratorów, oraz po wszelkich testach mogłoby to wypalić

Gdyby powstał taki serwer, wystarczyłoby dodać w dziale Minecraft poddział "Minecraft - Serwer MPCforum", nic wielkiego.

Myślę, że takie urozmaicenie byłoby na prawdę fajne. Na forumku jest tysiące graczy, dlatego nikt już nie musiałby szukać różnych sieci, serwerwoni aby w coś tam zagrać. Rozumiecie, wszystko co najlepsze pod ręką. Pod ręką mpcforum. :)

Zapraszam do wypowiadania się.

Powtarzam, osoby tworzące serwery pod konkretną grę nie byłyby przypadkowe!

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Był kiedyś serwer Minecraft MPCForum jak dział się rozwijał. Myślę, że raczej drugiego Antarisa nie potrzeba. 

Opublikowano

Wartościowe i zaufane osoby. 

Pomysł nie jest zły, jeżeli chodzi o serwer mpc minecraft. Tylko jak patrzeć na serwer cs (chyba, że się poprawiło?) i chociażby Antaris... Jeżeli osoby byłyby kompetentne do tego, to czemu nie. Spróbować zawsze można. 

Opublikowano

Był już kiedyś serwer MC, wyszło jak wyszło. Więcej beki niż samego grania :v Jednak fajnie by było znowu go ujrzeć.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Nie wiem czy jest sens, kiedyś były plany ożywienia tego serwera, ale widać, że raczej administracja nie postawiła na to, ze względu na to, że taki serwer ciężko rozwinąć. 

Dobrym przykładem jest serwer CS'a, gdzie mimo takiego forum, poprawienia serwera to graczy dalej nie ma, tylko jeżeli zrobi się konkurs i cebula się zbierze :/

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Bezsensowny pomysł. Był serwer minecrafta pod patronatem MPC - nikt nie grał. Obiło mi się też o uszy, że były plany reaktywacji tego serwera, ale standardowo nic nie wyszło.

Po drugie ludzie zaufani, a ludzie, którzy znają się na robocie to zupełnie dwie różne osoby...

na NIE

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Słuchajcie ludzie.

Nie poruszam tutaj kwestii Counter Strike GO, bądź też Antarisa.

Więc każdy kto pisze "mamy antarisa" czy coś w tym stylu, niech weźmie jakiś ciężki przedmiot i pierdolnie nim sobie z całej siły w głowę.

Powtarzam, chodzi mi o Minecrafta, oraz jak już wspomniałem wyselekcjonowane osoby. Co to znaczy? Że to osoby które są zaufane w sprawach forum, oraz znają się na tym co robią. :)

Piszecie tutaj "był serwer mc to nikt nie grał". Nie grali, bo był c*****y. ;)

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Słuchajcie ludzie.

Więc każdy kto pisze "mamy antarisa" czy coś w tym stylu, niech weźmie jakiś ciężki przedmiot i pierdolnie nim sobie z całej siły w głowę.

Powtarzam, chodzi mi o Minecrafta, oraz jak już wspomniałem wyselekcjonowane osoby. Co to znaczy? Że to osoby które są zaufane w sprawach forum, oraz znają się na tym co robią. :)

A myślisz, że serwer CS czy Antaris prowadzą osoby, które nie są zaufane i prowadzą projektem w ramach resocjalizacji? Kiedyś był serwer i była jeszcze większa drama niż z Antarisem.

W dodatku zgaduję, że serwer dostałby Szymek (bo nie widzę nikogo innego za niego), którego nienawidzi jakies 95 % forum więc życzę powodzenia.

Opublikowano

Słuchajcie ludzie.

A myślisz, że serwer CS czy Antaris prowadzą osoby, które nie są zaufane i prowadzą projektem w ramach resocjalizacji? Kiedyś był serwer i była jeszcze większa drama niż z Antarisem.

W dodatku zgaduję, że serwer dostałby Szymek (bo nie widzę nikogo innego za niego), którego nienawidzi jakies 95 % forum więc życzę powodzenia.

Na prawdę nie mam pojęcia kim jest ta osoba.

No i oczywiście mówię z góry, serwera nie dostałby żaden Szymek :D

Wyselekcjonowane, o to w tym temacie chodzi. Jeśli administrator miałby sam wybierać swoich kolegów to wszyscy mu podziękują.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Dobra gościu, dawno nie widziałem głupszego posta więc na spokojnie ci odpisze xD.

Wyselekcjonowane, o to w tym temacie chodzi. Jeśli administrator miałby sam wybierać swoich kolegów to wszyscy mu podziękują.

A jak to sobie inaczej wyobrażasz? Makin i DualMedia promują i opłacają serwer zarazem nie obsadzając w administracji swoich ludzi?  

No i oczywiście mówię z góry, serwera nie dostałby żaden Szymek

O k***a, "mówię z góry" XDD. Nic tu nie masz do gadania komu przypadnie, jeżeli ma być OFICJALNYM SERWEREM to w administracji MPC obsadzi swoich ludzi. Chyba że liczyłeś, że zrobisz własny serwer i administracja da ci patronat, ale nie licz na to xD. Co do samego Szymka - gdybym miał na kogoś postawić, że dostanie za zadanie stworzenia serwera MPC w MC to właśnie na niego.

Gdyby powstał taki serwer, wystarczyłoby dodać w dziale Minecraft poddział "Minecraft - Serwer MPCforum", nic wielkiego.

Bo wystarczy tylko STWORZYĆ PODDZIAŁ. C**j tam z tworzeniem serwera, opłacenia go itp. Stworzysz poddział i serwer z głowy.

------

Nie wiadomo, czy w ogóle się opłaca robić serwer z dwóch powodów - finansowego i wizerunkowego (wyobraźcie sobie wtopę pokroju Antarisa).

Reasumując:

1. Jak chcesz serwer na takich zasadach jak piszesz to rób własny, bo nie wiem co by się musiało stać, byś dostał paronat MPC z takimi warunkami.

2. Serwer nie powstanie z dnia na dzień, jeżeli ma być oficjalka o potrzeba czasu i funduszy. Co najmniej rok, jak Antaris.

Opublikowano

Minecraft to nieco bardziej skomplikowany temat niż serwer gry MMO. Chociażby Metin, wystarczy poprawić mapy, zmienić statystyki i dodać atrakcje dla graczy. W przypadku MC nie ma konkretnego celu, ta swoboda może spowodować, że powstanie tryb, który nie spodoba się grupie docelowej.

Opublikowano

Z graczami minecraft jest o tyle ciężko, że po prostu teraz, żeby w ogóle wypromować taki serwer ot trzeba by zrobić naprawdę kawał solidnej roboty, który i tak nie zostanie zapewne doceniony.. Każdy wchodzi na serwer z jakiegoś celu zazwyczaj to jest właśnie tryb, którym ciężko dogodzić, jeżeli już to można by zrobić serwer "Network", ale czy jest sens łączenia wszystkiego do takiej kupy?

Minecraft to nieco bardziej skomplikowany temat niż serwer gry MMO. Chociażby Metin, wystarczy poprawić mapy, zmienić statystyki i dodać atrakcje dla graczy. W przypadku MC nie ma konkretnego celu, ta swoboda może spowodować, że powstanie tryb, który nie spodoba się grupie docelowej.

Tutaj Szymek właśnie ma rację, Antaris jest postawiony jakos jeden z kilku wyboru trybów Metina, CS jest postawiony na Areny, gdzie ludzie "ochoczo" mają przychodzić, aby się rozgrzać lub rozerwać przed matchmakingiem, a minecraft? Za dużo kombinacji tego wszystkiego by było.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Dobra gościu, dawno nie widziałem głupszego posta więc na spokojnie ci odpisze xD.

A jak to sobie inaczej wyobrażasz? Makin i DualMedia promują i opłacają serwer zarazem nie obsadzając w administracji swoich ludzi?  

No i oczywiście mówię z góry, serwera nie dostałby żaden Szymek

O k***a, "mówię z góry" XDD. Nic tu nie masz do gadania komu przypadnie, jeżeli ma być OFICJALNYM SERWEREM to w administracji MPC obsadzi swoich ludzi. Chyba że liczyłeś, że zrobisz własny serwer i administracja da ci patronat, ale nie licz na to xD. Co do samego Szymka - gdybym miał na kogoś postawić, że dostanie za zadanie stworzenia serwera MPC w MC to właśnie na niego.

Bo wystarczy tylko STWORZYĆ PODDZIAŁ. C**j tam z tworzeniem serwera, opłacenia go itp. Stworzysz poddział i serwer z głowy.

------

Nie wiadomo, czy w ogóle się opłaca robić serwer z dwóch powodów - finansowego i wizerunkowego (wyobraźcie sobie wtopę pokroju Antarisa).

Reasumując:

1. Jak chcesz serwer na takich zasadach jak piszesz to rób własny, bo nie wiem co by się musiało stać, byś dostał paronat MPC z takimi warunkami.

2. Serwer nie powstanie z dnia na dzień, jeżeli ma być oficjalka o potrzeba czasu i funduszy. Co najmniej rok, jak Antaris.

Człowieku, ze zwykłego pytania robisz jakąś gównoburzę, wymyślasz jak ja to już podchodzę co do spraw serwera itd.

Weź najlepiej stąd wypierdalaj szerokim łukiem bo mnie zaczynasz wkurwiać.

Chociażby pan Szymek miałby dostać serwer, to on mógłby zgrać ekipę. Tak samo było w przypadku Tutorów Antarisa, trzeba było pisać podania aby się załapać.

Ekipa 8 ludzi by spokojnie wystarczyła. Gdyby wszyscy się zgrali, jeden koordynator odpowiedzialny za robotę każdego z osobna.... to mogłoby wypalić, więc prosze Sreti czy jak Ci tam nołnejmie - skończ wypisywać z góry głupoty. ;)

Nieuzasadnione odpowiedzi będę zgłaszał.

logo8.png

Niedługo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...