Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Serwer MPC?

Sancte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Weź najlepiej stąd wypierdalaj szerokim łukiem bo mnie zaczynasz wkurwiać.

Ok gorąco się zrobiło xD. Skoro nie mam racji to dlaczego edytowałeś posty? I nie chodzi o sam fakt, że serwer byłby do dupy - sam grałem na pierwszej edycji i z sentymentu grałbym na tej, ale patrzysz na problem zero-jedynkowo, na zasadzie -wystarczy stworzyć. Zamiast kazać "szeroko łukiem wypierdalać" to spójrz szerzej na niewiadome związane z serwerem - finanse, ilość potencjalnych graczy, stworzenie czegoś wyróżniającego go od konkurencji, stabilność, wizerunek czy samą potrzebę takiego serwera.

Chociażby pan Szymek miałby dostać serwer, to on mógłby zgrać ekipę. 

A nie leciało to w ten sposób? "Odrazu mówię, że żaden szymek by nie dostał serwera?"

Tak samo było w przypadku Tutorów Antarisa, trzeba było pisać podania aby się załapać.

Wiadomo, że rekrutacja na mniej ważne stanowiska byłaby otwarta dla każdego usera mpc.

Reasumując - sam bym na serwerze grał, ale więcej jest minusów niż plusów tego przedsięwzięcia dla administracji.

Opublikowano

@Zavetti

Ale dlaczego od razu sądzisz że serwer nie wypali?

Idąc twoim tokiem myślenia: "Będzie tak jak zawsze, niewypał i c**j".

Dlaczego nie pomyślisz, że tym razem serwer może się udać oraz wyjdzie z niego coś na prawdę unikatowego i dobrego?

PS. Jakie posty edytowałem? Od dobrych kilku miesięcy nie kliknąłem przyciski "Edytuj". :v

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

No i tak pewnie będzie.

Żeby teraz zrobić dobry serwer do minecrafta trzeba włożyć bardzo ale to bardzo dużo pieniędzy na samą reklamę (youtuberzy co mają po 20k subskrypcji biorą +- 250 zł za pierwszy odcinek).

Dlaczego nie pomyślisz, że tym razem serwer może się udać oraz wyjdzie z niego coś na prawdę unikatowego i dobrego?

To nie jest takie hop siup.

Musisz napisać własne pluginy, bo w darmowych często jest masa niepotrzebnych rzeczy. 

Nie chce mi się rozpisywać, bo nie mam na to czasu ale po prostu jak nie warto jak nie ma się odpowiednich umiejętności.

Opublikowano

No i tak pewnie będzie.

Żeby teraz zrobić dobry serwer do minecrafta trzeba włożyć bardzo ale to bardzo dużo pieniędzy na samą reklamę (youtuberzy co mają po 20k subskrypcji biorą +- 250 zł za pierwszy odcinek).

To nie jest takie hop siup.

Musisz napisać własne pluginy, bo w darmowych często jest masa niepotrzebnych rzeczy. 

Nie chce mi się rozpisywać, bo nie mam na to czasu ale po prostu jak nie warto jak nie ma się odpowiednich umiejętności.

Przyjacielu, na prawdę nie musisz mnie pouczać co będzie trzeba zrobić.

Sprawą oczywistą jest mieć własnych programistów ;)

Wszystko swoją drogą

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Musze, bo nie wiesz co mówisz.

Opublikowano

Musze, bo nie wiesz co mówisz.

Bo nie wiem co mówię. Ja tylko dałem małą propozycję i od razu nie wiem co mówię :D

Nie wiem kto Ci dał tą rangę kida i pozostałe, ale jak dla mnie jesteś zwykłym idiotą. Takich jak ty powinno się j****.

Zapraszam do wypowiadania się ;)

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Nie wiem kto Ci dał tą rangę kida i pozostałe, ale jak dla mnie jesteś zwykłym idiotą. Takich jak ty powinno się j****.

Bo nie zgadzam się z twoim zdaniem?

Opublikowano

Czemu nie? Trening czyni mistrza! Chociaż faktycznie niezbyt dobrze wyszły wcześniejsze projekty, ale Minecraft, to może być dobry pomysł. Gorzej jednak z trybem gry. Tu trzeba byłoby włożyć mnóstwo pracy (zakładając, że będzie lobby, na którym będzie wybór serwerów) wielu osób. Uważam, że to potrwałoby ponad rok.

Proszę nie robić kłótni z powodu wyrażenia własnego zdania.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Tak.

Problem tych serwerów, które były dotyczył tego, że albo liczono na popularność mpcforum albo poprzeczka była za duża i nagle powstawała taka sytuacja: "Ej k***a, nie damy rady zrobić tego co planowaliśmy więc musimy jakoś złagodzić sytuację". Po co youtuberzy do tego, kiedyś tego nie było i nikt sie nimi nie przejmował i jakoś serwery wybijały się. Oczywiście największym błędem jest to, że polaczki wzorują się na polskich serwerach a różnych programistów czy innych członków ekipy szukają na forum gdzie jakakolwiek wiarygodność wnosi 0, co od razu spieprza sprawę. W cale nie trzeba tworzyć jakiegoś super uber serwera i siedzieć nad nim 10 godzin dziennie aby go dopracować. Jasne, autorskie modyfikacje są mile widziane no, ale powinny być jednak robione z głową.

Opublikowano

Zgadzam się z kolegami wyżej ;)

Nikt nie będzie liczył na popularność MPC.

A w serwer trzeba by było włożyć tak na prawdę całego siebie, iść za propozycjami przyszłych graczy serwera, zrobić wszystko najlepiej jak tylko można.

Myślę że poprzednie projekty nie miały tej pewności że to może wyjść, ludzie którzy je robili liczyli tylko na pieniądze. Trzeba jednak pamiętać o dbaniu o graczy i rozgrywkę, bo właśnie to jest najważniejsze.

To wszystko jest do zrobienia!

To nie musi być kolejna porażka!

Czekam na kolejne wypowiedzi

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Zgadzam się z kolegami wyżej ;)

Nikt nie będzie liczył na popularność MPC.

A w serwer trzeba by było włożyć tak na prawdę całego siebie, iść za propozycjami przyszłych graczy serwera, zrobić wszystko najlepiej jak tylko można.

Myślę że poprzednie projekty nie miały tej pewności że to może wyjść, ludzie którzy je robili liczyli tylko na pieniądze. Trzeba jednak pamiętać o dbaniu o graczy i rozgrywkę, bo właśnie to jest najważniejsze.

To wszystko jest do zrobienia!

To nie musi być kolejna porażka!

Czekam na kolejne wypowiedzi

A co jak kolejny projekt nie wypali?

Czym serwer MPC będzie odróżniał się od tysiąca innych? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wszystko będzie bardzo dobrze zrobione bo projekt nawet nie wystartuje.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

MPCForum powinno zostać takie jakie jest, czyli miejscem do publikacji serwrów, czitów czy innych różnych rzeczy, które się tu robi. A nie tworzące serwery, które tak jak ktoś wyżej napisał, wychodzą jak jedno wielkie gunwo. MPC przez to traci w oczach potencjalnych userów. A na co to komu? Komu to potrzebne? 

229401491222156497913.gif

Opublikowano

Nie, bo Minecraft jest słaby jak grafika w tej grze. Weź też pod uwagę to, że projekty za które bierze się MPC tak szybko się kończą jak powstają, dlatego nie widzę sensu, aby powstawały kolejne. Pięknym przykładem jest antaris (nie wiem jak to się pisze) - wielkie booom na początku, wielkie nadzieje i co wyszło? Każdy widzi. 

NIE.

Opublikowano

Jeśli ktoś kiedyś chciałby coś z tym zrobić, chętnie się zgłaszam.

Zamykam to w pizdu

logo8.png

Niedługo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...