Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Walka z trądzikiem pryszczami i inną patologią skóry

ElXero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elko, co polecacie żeby pozbyć się tego gówna z mordy? Aktualnie jakimś mydłem siarkowym myje buźkę, robie sobie pilling czy cos tam, i przecieram gębę aknosanem a wieczorami i ranem trzymam morde nad wrzątkiem przez jakies +10 min. A Wy co tam robicie żeby pozbyć się raka skóry? ;/

Opublikowano

moja siostra cioteczna wybula 1k aby pryszcze zeszły ( i schodzą) niektórzy to operacyjnie (czy coś podobnie) 

Nie jedz ostrych rzeczy bo to tylko pogarsza

Z poważaniem profesjonalny kłusownik

Mahometa

Opublikowano

Dieta to kwestia indywidualna. Ja spozywam wszystko na co mam ochote i nie przeszkadza to mojej skorze. Bardziej szkodliwy dla niej jest alkohol.

Musisz sam wlasciwie zobaczyc, po czym najczesciej wysypuja sie nowe. Na ryj stosowalem szare mydlo, czasem maseczke z wody i maki, miod, pasta do zebow/masci wysuszajace.

Najlepszy w sumie jest roztwor do przecierania miejscowego, chyba nawet ten aknosan. Na poczatku przygod z syfami stosowalem benzacne(mocniejsze stezenie), fajnie sie wszystko suszylo.

Opublikowano

Nie lecz się sam. Idź do specjalisty. Mówię i doradzam, bo wiem z własnego doświadczenia, że lepiej pójść jak najszybciej i leczyć w początkowym stadium choroby.

Ze swojej strony mogę polecić maść cynkową. Kosztuje 3-6 zł, a efekty są mega!

Opublikowano

Axotret z*******a sprawa, Ja używałem go przez 8 msc i pryszcze całe zeszły jakieś 5 lat temu i do teraz nic nie mam.Jednak ma swoje skutki uboczne i musisz pościć pod względem używek bo Ci wątroba pierdolnie i się znajdziesz na drugim świecie xD

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Axotret z*******a sprawa, Ja używałem go przez 8 msc i pryszcze całe zeszły jakieś 5 lat temu i do teraz nic nie mam.Jednak ma swoje skutki uboczne i musisz pościć pod względem używek bo Ci wątroba pierdolnie i się znajdziesz na drugim świecie xD

czej, czyli że podczas stosowania tego axotretu nie moge chlać czy po zakończeniu terapii też nie moge chlać?

Opublikowano

Po zakończeniu możesz walić ile chcesz ale w czasie niezbyt, bardzo obciąża wątrobę to i w sumie dużego wysiłku też nie jest wskazane i przebywania na słońcu ale pomęczysz się 6-8 miechów i mówię Ci, że na 100 % Ci to pomoże, sam miałem dosyć duży problem z tym i żadne kremiki, tabletki, dietki nie pomagały.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

czej, czyli że podczas stosowania tego axotretu nie moge chlać czy po zakończeniu terapii też nie moge chlać?

Po zakończeniu możesz, w czasie jest to nie wskazane. Oczywiście można wypić, ale w ograniczonych ilościach. I alkohol i te leki bardzo obciążają wątrobę.

Ale warto się przemęczyć! :)

Opublikowano

Nie:

jedz - fast fuduf

jedz - chińskich zupek

jedz - czekolady

jedz - ostrych rzeczy

jedz - tłustych rzeczy

Wystaw ten twój wielki okrągły pryszcz (głowe) na słońce i ta dupa z którą liżesz sie na avku jest twoja.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Nie:

jedz - fast fuduf

jedz - chińskich zupek

jedz - czekolady

jedz - ostrych rzeczy

jedz - tłustych rzeczy

Wystaw ten twój wielki okrągły pryszcz (głowe) na słońce i ta dupa z którą liżesz sie na avku jest twoja.

Jesteś poważny? Zrobią mu się tylko blizny, jeszcze każ mu lać spirytusem na rany po wyciśniętych pryszczach....

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Afrodyta Adonis - koszt 12/13zł, w wieku 11/13 lat bardzo mi pomógł, śmierdzi trochę

840_01_7045.jpg

Opublikowano

Mój dermatolog próbował się mnie pozbyć tym czymś xD Ale przyznaję pomogło (przez miesiąc bo więcej nie zmogłem xD 2 tygodnie wolnego od szkoły musiałem brać :v )

Trądzik najczęściej spowodowany jest łuszczeniem skóry (JA) co powoduje zamykanie się PORÓW w skórze (JA) a nadmierne wytwarzanie sebum powoduje powstanie wielkiego BĄBLA (JA xD ) itp itp.

no tak to z reguły wygląda ale radzę iść do specjalisty jak wszyscy powyżej radzili.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Tak własnie myślałem że to przez słodkie napoje takie jak pepsi którą piłem codziennie i to dość sporo bo coś ok ~2l. A z tą wodą, to ma być to zwyczajna woda czy moge herbate z miodem pić? 

+ jeżeli czekolada także ma zły wpływ na cerę to co z białkiem o smaku czekolady które spożywam, też ma wpływ na trądzik?

Opublikowano

Ja miałem trądzik nie za dużo ale jednak pozbyłem się go systematycznym myciem twarzy i czyszczeniem po umyciu spirytusem salicylowym nakładasz na waciki kosmetyczne, nie jadłem słodyczy bo była to moja przyczyna trądziku, nie wyciskaj trądziku bo to tylko pogorszy sprawę.Stosowałem też tabletki ale one nic nie pomagały, strata pieniędzy. Staraj się pić dużo wody.

<p>.

Opublikowano

Tak własnie myślałem że to przez słodkie napoje takie jak pepsi którą piłem codziennie i to dość sporo bo coś ok ~2l. A z tą wodą, to ma być to zwyczajna woda czy moge herbate z miodem pić? 

+ jeżeli czekolada także ma zły wpływ na cerę to co z białkiem o smaku czekolady które spożywam, też ma wpływ na trądzik?

Gościu, nie pije się żadnych soków (tymbark, ice tea) bo to gówna z nawpierdalaną chemią, ja już ponad rok jem same ryby, warzywa, nie jem kotletów, może raz na miech jakiś mc lub kfc i pije samą gazowaną wode i od czasu do czasu moze coś wyskoczy, ale za 1,5 dnia już śladu nie ma, a jak chcesz wypić jakis sok kup sobie porządną wyciskarke i masz sok z świeżych owoców.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej! Zdrowa dieta to najlepszy przyjaciel naszej skóry. Sam miałem problem z trądzikiem, od jakiegoś roku odżywiam się zdrowo. Ograniczam cukry jak można a zastępuję je naturalnymi cukrami. Odstawiłem wszystkie te śmietnika warte napoje typu cola, jakieś ciulowej marki soki. Jeśli kupujesz coś patrz na etykiety co zawierają. Pij wodę mineralną, odstaw słodycze. Świetne posiłki można przygotować samemu. Dla mnie jest to generalnie proste ale zarówno też smaczne.

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

Wszystko prawilnie wyjaśnione lecz musze jeszcze sie zapytać co z alkoholem, też jakoś wpływa na to?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...