Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Easy/Medium] Aragium.pl (nowa wersja)

SfPrivatePl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cóż brakowało On-Game'a ale mam nadzieję że aragium zostanie na długo:) może poprawisz prezentację na trochę przyjemniejszą?

"Faith moves mountais"

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiem tak, serwer bardzo mi sie podoba. Jest w swój sposób unikalny, ma wiele ciekawych udogodnień, urozmaiceń, a najbardziej spodobał mi sie motyw z "Skrzyniami administracji". Generalnie serwer jest nawet dopracowany, poza kilkoma bugami, ale to nie jest nic dziwnego. Póki co o bugu poinformowałem na czacie, a teraz idę dropić skrzynki adm ;)

@Edit Prosiłbym o naprawienie 2 dosyć irytujących bugów :

1. Moglibyście lekko zreperować drop ze skrzyń administracji, ponieważ ostatnio zdobyłem skrzynie administracji 6, z której wyleciała skrzynia administracji 3, z której wyleciała skrzynia administracji 5, a z tej wyleciała skrzynia administracji 1... Tak samo jak ostatnio ze skrzyni administracji 6 wyleciał mi nic nie warty potion szczęścia.. Prosiłbym o zredukowanie tego ;)

2 sprawa dotyczy sprzedawania przedmiotów, np. na przedmiocie pisze, że można go sprzedać np. za 50 grzybów, a po sprzedaży tych grzybów sie nie dostaje.

Pozdrawiam

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Cóż brakowało On-Game'a ale mam nadzieję że aragium zostanie na długo:) może poprawisz prezentację na trochę przyjemniejszą?

aha

Ze skrzynki 2 może dropnąć skrzynka 1. :) Taki system.

czat będzie miał więcej komend jeszcze oprocz banow, mute itp.

Opublikowano

Za jakiś czas wprowadzę następujący system:

Jeżeli ktoś będzie wykazywał się w grze, dużo grał, zdobywał sukcesy itp, może liczyć na otrzymanie specjalnej skrzyni, która będzie zawierała ciekawe przedmioty jak u funkcje. Po dodaniu systemu opiszę go dokładniej, na razie to przypuszczenia na temat tego, co będzie.

Opublikowano

W czacie znajdują się te komendy:

Dla administracji/moderatorów:

/clear - Czyści czat
/news Wiadomość - Dodaje ogłoszenie na czacie wielkimi literami
/ban nick,1 - Banuje gracza na 1 dzień
/ban nick,-1 - Banuje gracza na stałe
/ban nick,-2 - Banuje gracza na stałe, tyle że ma informację, że problemy z płatnościami
/unban nick - Odbanowuje gracza
/mute nick,1 - Wycisza użytkownika na czacie na minutę
/unmute nick - Zdejmuje wyciszenie z gracza
/color red|wiadomość - Wysyła wiadomość z kolorkiem wyłącznie z nickiem i godziną, np. kolor red (tylko angielskie nazwy, można użyć z palety barw)

/kick Nick - Wylogowuje gracza z gry

Dla graczy:

Chwilowo brak. Macie jakieś pomysły?

Usunięto komunikat na czacie "Ilnezid dołączył do gry." po zalogowaniu się przez jakiegoś gracza.

Opublikowano

Aktualizacja:

- Zmieniono nieco interface gry.

- Usunięto gabinet magii, a w jej miejsce pojawił się system ItemShop'u. Gabinet i Zbrojownia to od teraz jeden sklep - Zbrojownia.

- Zmieniono limit piw w karczmie. Zamiast 10 max i 11 po zaczarowaniu przedmiotu, jest teraz maksymalnie 100 piw, a po zaczarowaniu przedmiotu 111.
- Dodano kilka nowych przedmiotów.

- Jako, że usunięto stary system zdobywania skrzynek, to nie można ich zdobyć już z karczmy/lochów, bo nowy system itemshopu inaczej generuje skrzynki.

- Dodano komendę /kick nick - ale to już wczoraj ją dodano.

- Poprawiono kilka mini błędów w grze.

- Zmieniono limit możliwości kręcenia kołem fortuny z 20 na 100.

Wkrótce kolejne zmiany.

Opublikowano

BLEDY :

- nie mozna gildii ulepszac

- po zresetowaniu lochow ma sie tylko dostepny 1 poziom, innych nie da sie odblokowac (zrobilem 100awki i ani 1 klucza..)

PROPOZYCJE :

- zmniejszyc czas lochow gildijnych z 10godzin na 10minut

- po wypiciu piwa resetuje sie czas oczekiwania portalu gildyjnego i w lochach

- zmniejszyc ceny skrzynek .. (kkupilem skrzynke VII za 350grzybow i wypadla potka na 25%hp ... albo zmnienic nagrody na jakies unikalne..)

Opublikowano

BLEDY :

- nie mozna gildii ulepszac

- po zresetowaniu lochow ma sie tylko dostepny 1 poziom, innych nie da sie odblokowac (zrobilem 100awki i ani 1 klucza..)

PROPOZYCJE :

- zmniejszyc czas lochow gildijnych z 10godzin na 10minut

- po wypiciu piwa resetuje sie czas oczekiwania portalu gildyjnego i w lochach

- zmniejszyc ceny skrzynek .. (kkupilem skrzynke VII za 350grzybow i wypadla potka na 25%hp ... albo zmnienic nagrody na jakies unikalne..)

Dziś kolejna aktualizacja będzie.

Więcej informacji wkrótce.

Pety będą prawdopodobnie w tym miesiącu, najpóźniej początkiem listopada.

Dziś całkowicie z gry zniknie przycisk "ItemShop", ale ten stary. Ten wbudowany w grze zostanie i będzie rozwijany. W ItemShopie pozostał tylko VIP, więc dziś będzie dostępny w grze w zakładce ItemShop pod postacią przedmiotu, który będzie dostępny za grzybki.

Taka opcja pozwoli zakupić innym graczom też VIPa. VIP na 2 tyg kosztuje sms'em około 24 zł. Więc podobnie pewnie zostanie przeliczony jego koszt w grzybkach bacząc na koszt grzybków za 24.60.

WIĘCEJ INFORMACJI WKRÓTCE.

Czołem!

Opublikowano

Aktualizacja:

- Usunięto ItemShop ten w postaci podstrony www.
- Dodano przedmiot "Bilet "VIP". W ItemShopie w tym w grze można wylosować teraz taki przedmiot, który daje nam rangę VIP. Można go kupić za grzyby. Przelicznik: 1 dzień VIPa = 100 grzybków. Wylosowany przedmiot ma wylosowany czas trwania VIPa od 1 do 30 dni. Czyli 1 * 100, 30 * 100 itp.

- Teraz napój resetujący lochy i zwiększający ich siłę odblokowuje wszystkie lochy po normalnej stronie, a po mrocznej stronie tylko pierwszy loch, klucze z kopalni się zdobywa. Wkrótce więcej aktualizacji.

Więcej informacji o aktualizacjach na archiwum z live:

https://www.youtube.com/watch?v=BJRdn_LVGMQ

Opublikowano

- Dodano system odpowiedzialny za usuwanie nieaktywnych kont (takich, które są nieaktywne dłużej, niż 7 dni).
Wczoraj była przerwa techniczna, bo najpierw w skrypcie pomyliłem znaki i usunął wszystkie aktywne konta, a później był problem z wgraniem bazy danych z backupa, z kolei system nie mógł wyrobić z tak dużą ilością kont do usunięcia i był TIME OUT, dlatego musiałem podzielić to na kilkanaście operacji. Teraz już nie będzie problemów takich.

Dziś będzie aktualizacja - kilka nowości, kilka napraw błędów. Czyli jak co weekend.

Pozdrawiam.

Opublikowano

- Dodano system odpowiedzialny za usuwanie nieaktywnych kont (takich, które są nieaktywne dłużej, niż 7 dni).

Wczoraj była przerwa techniczna, bo najpierw w skrypcie pomyliłem znaki i usunął wszystkie aktywne konta, a później był problem z wgraniem bazy danych z backupa, z kolei system nie mógł wyrobić z tak dużą ilością kont do usunięcia i był TIME OUT, dlatego musiałem podzielić to na kilkanaście operacji. Teraz już nie będzie problemów takich.

Dziś będzie aktualizacja - kilka nowości, kilka napraw błędów. Czyli jak co weekend.

Pozdrawiam.

@SfPrivatePl Dobrze że te nie aktywne konta będą usuwane mniejsze lagi. 

Jeden minus jest taki że Usunęłeś Gabinet magii a dodałeś Itemshop. :(

Przedmioty z Gabinetu magii są teraz w zbrojowni.

Opublikowano

Zaraz wychodzę, później coś dodam/naprawię na aragium.

Na tę chwilę: naprawiłem bug, że zakładka arena nie znajdowała przeciwników.

Otóż po usunięciu nieaktywnych kont, były one jeszcze zapisane jako przeciwnicy. Później w algorytmie usuwania dodam warunek, który jasno określi, że usunięte konta muszą być usunięte z listy przeciwników.

Opublikowano

Da się dodać grzybków.

Nick: WbijamTop1

Posiadam 0 grzybków a trzeba coś robić :)

Liczę że wynagrodzisz mi to że mysfgame zostało usunięte a wydałem tam jakieś 30zł.

32b998e6fea0a0c163c3eff1ccb42959.gif

Opublikowano

Co około miesiąc będzie startował nowy świat. Otworzono nowy świat: http://s2.aragium.pl

Taki sam jak s1. Nie każdy chce zaczynać grę widząc 600+ lvle - dlatego podjęto taką decyzję.

P.S

Pliki z których korzystają oba światy są takie same, tylko baza danych się różni.
Natomiast na świecie dev pliki w 50% są połączone z s1, ale baza ta sama.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...