Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GameBasedLearning.edu.pl - portal o tematyce GBL oraz Gamifikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę zaprosić was do odwiedzenia strony, którą współtworzę o tematyce Game Based Learning oraz Gamifikacji w polskim systemie edukacji.

gamebasedlearning.edu.pl

Pozdrawiam Jimmy

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Dzięki za uwagę. Postaram się poprawić kontrast, aby ułatwić czytanie.

Opublikowano

@danielhinz

Domen mamy kilka, ale to jest główna. Jeśli rozumiesz, czym jest game based learning, to nie ma problemu z zapamiętaniem. To nazwa konkretnej metody nauczania.

Opublikowano

@danielhinz

Domen mamy kilka, ale to jest główna. Jeśli rozumiesz, czym jest game based learning, to nie ma problemu z zapamiętaniem. To nazwa konkretnej metody nauczania.

Ja jednak na waszym miejscu pomyślał nad jakąś łatwiejszą nazwą ewentualnie nad jakimś skrócie aktualnej domeny. Niemniej jednak życzę powodzenia!

Opublikowano

Przez to, że dałeś napisy na tle napisów, wygląda to w cholerę nieczytelnie ;_;

Do tego, jak się zjeżdża, i ten pasek u góry się zmniejsza, to ładniej by wyglądało, gdyby zmniejszał się płynnie, a nie tak za jednym razem. No i gdyby to logo nie wyglądało wtedy jak takie wycięte kwadratowe ;_;

Nazwa wydaje mi się być trochę (bardzo) za długa.

No i sam język polski:

"Zacznijmy od podziału gier na te z założenia edukacyjne oraz całą resztę gier, których celem nauczanie kogokolwiek o czymkolwiek nie było"

to się tak cholernie niewygodnie czyta ;-;

jw19e8.png

Opublikowano

Idąc za waszymi radami zmieniłem grafikę z literkami. Dzięki :)

Postaramy się też na łatwiejsze w czytaniu posty :)

traficie do nas też wpisując w przeglądarkę

games.edu.pl

gamifikacja.edu.pl

gamebasedlearning.pl

Opublikowano

Hej, u mnie na stronce pokazuje się za mało tekstu w okienkach poniżej slideru. (row items-container)
Dodatkowo wypada to dosyć niefortunnie bo w ostatnim wierszu jest jedynie jeden artykuł, z prawej strony.
+ logo nie jest odnośnikiem
+ bezsensu mete ustawiać jako widzoczną dla użytkownika.
+ informacja o ciasteczkach po angielsku

Skoro to gotowy motyw do wordpressa, może spróbowałbyś jeszcze jakiś inny? Albo wynajmij kogoś, kto w przystępnej cenie dopasuje szablon pod twoje 'wymagania',

Opublikowano

@Atleif

Mogę Cię prosić o screeny z tym, jak to wygląda u Ciebie?

Tekst o ciasteczkach pisałem sam po polsku, więc nie wiem, czemu widzisz go w wersji angielskiej...

Opublikowano

Po sprawdzeniu, faktycznie macie rację. Z jakiegoś powodu tekst powrócił do domyślnego. Dzięki!

Jest już poprawione.

Opublikowano

Teraz macie literówkę na końcu:

"Strona GameBasedLearning.edu.pl wraz z forum używają ciasteczek (cookies), które służą nam jedynie do tego, aby strona działała u Ciebie jak najlepiej. Jeśli masz coś przeciwko temu możesz wyłączyć je w swojej przeglądarce lub w najgorszym wypadku opuścić tą stronę.ą "

No i w liście szkół przydałaby się jeszcze jakaś szkoła, oprócz tej z Radomia (za dobrej to renomy w internecie nie robi, hihi)

jw19e8.png

Opublikowano

Sokole oko :D

Niestety w Polsce uczenie za pośrednictwem gier dopiero raczkuje i ciężko jest znaleźć ich więcej. Wystartowaliśmy portal dopiero w ubiegłym tygodniu i z czasem na pewno coś się jeszcze znajdzie :)

Opublikowano

@jimmyblack : Nie wiem, czy nie byloby dobrym pomysłem nad najnowszymi postami dać tekst ogólnie o gamebasedlearning. Szczerze mówiąc pierwszy raz spotkałem się z tym stwierdzeniem, no może inaczej, to nie jest oczywistość. Dużo mówi tytuł, ale przyda się IMO tekst, który wprowadza w temat.

Dodatkowo w sliderze najnowszy artykuł. Tekst jest niewidoczny. // biały na białym

Opublikowano

Zmniejszyłem jasność zdjęcia na sliderze. Jest już czytelniej.

Strona jest raczej przeznaczona dla ludzi zainteresowanych tematem edukacji (głównie nauczycieli) oraz samym użyciem gier i ich elementów w szkolnictwie, więc nie powinni mieć problemu z kliknięciem w odpowiedni link. 

Opublikowano

To nie ma być portal o programowaniu, ani stricte o tworzeniu gier, a używaniu istniejących programów. We wrześniu zapewne zaczniemy rozwijać aplikację, która powoli szkołom lepiej organizować gamifikację w ramach nauczania.

Opublikowano

W środę o 8.15 będzie nas można usłyszeć (zapewne) w radiowej czwórce. Zapewne bierze się stąd, gdyż nie wiemy, czy audycja będzie nadawana na żywo, czy też nie.

• 1 rok później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...