Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

lazarus.1988

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 227
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polecam serwer jak i Lazarusa!  ;) 
Mjollnir, to projekt który bije na głowę inne hardy.
Widzimy się na starcie!  :)

Opublikowano

stalki i truty u handlarzy? a to przypadkiem nie miał być hard ?

Taki miałem kaprys i tak zostanie (U handlarzy masz itemki +0 i do ulepszania potrzebne są ulepki, takie jak nieznane talizmany, pamiątki, matowe lody, rogi, perły itd).

Jak widzisz, nie masz u NPC magicznego metalu, tylko zwoje, więc powodzenia.

Kiedy start?

Chcę się zmieścić w terminie do przyszłego tygodnia, ale co z tego wyjdzie? Nie wiem.

Kto jest w administracji?

Tylko ja. OutLaw się forum zajmie.

arijh2.jpg

Opublikowano

hm. Server... dziwny?

Niby hrad, a tu i stalki i truty u handlarza. Dodatkowo mozliwosc skopiowania itemka, na co mamy 100%.. Wbijemy jakas "pro" trute, albo perfekt pvp po czym mozemy te itemy klonowac? Jakos to bezsensu na servie med/hard :v No ale powodzenia.

Jak z reklama, bedzie cos?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

hm. Server... dziwny?

Niby hrad, a tu i stalki i truty u handlarza. Dodatkowo mozliwosc skopiowania itemka, na co mamy 100%.. Wbijemy jakas "pro" trute, albo perfekt pvp po czym mozemy te itemy klonowac? Jakos to bezsensu na servie med/hard :v No ale powodzenia.

Każdemu się znudziło dropienie takich rzeczy jak truta, nie ma potrzeby zaprzątania Sobie tym głowy. 

Na pewno nudzić się nie będziecie. 

Nie polecam, bo padnie po tygodniu. Max 100 graczy na starcie, ale powodzonka:)

Napisał, największy "lizodup" metina. 

Dzięki za motywację do pracy.  :yay:

Opublikowano

Ja zagram,ale liczę na to,że nie będzie jakiś koszmarnych bugów.

@fokus243 <-- jak chcesz o cos zapytać/pocisnąć/pokłócić się, śmiało :3

10/25/50/75/100/250/500/750/1000

Opublikowano

Bez obaw, Lazarus włożył tyle pracy w ten serwer, że głowa mała.

Nie wykluczamy drobnych poprawek, ale to już na becie. 

Opublikowano

Bez obaw, Lazarus włożył tyle pracy w ten serwer, że głowa mała.

Nie wykluczamy drobnych poprawek, ale to już na becie. 

to dobrze,liczę na was :)

@fokus243 <-- jak chcesz o cos zapytać/pocisnąć/pokłócić się, śmiało :3

10/25/50/75/100/250/500/750/1000

Opublikowano

SERWER NA SOURCE!? 

Częściowo. Bo postawisz na src serwer i będzie c*****y, albo uda Ci się go zrobić na starym game2089m i będzie lepszy niż coś na src.

hm. Server... dziwny?

Taki miałem zamiar od samego początku, ale coś za coś... Możesz skopiować sobie itemek, ale tylko w Katakumbach jako nagrodę, haczyk?

Są 2:

#1 - Poziom trudności dungeonów jest uzależniony od poziomu rozwinięcia postaci.

#2 - Kopiować można raz na 6 godzin.

Wbić perf bony? Hah! W przeciwieństwie do innych serwerów, u mnie NIE MA I NIE BĘDZIE BS'a!

PS, określiłeś serwer jako "dziwny", bardzo dobrze go określiłeś, podoba mi się to, ja też jestem dziwny.

Po za tym, znudziły mi się te same oklepane schematy, tutaj żeby coś osiągnąć liczyć się będzie wysiłek i rozsądne zarządzanie yangami.

I tu słowo wyjaśnienia dla wszystkich dlaczego postanowiłem dać 100% na bony, KD itp.

Jest kilka powodów:

- Nie zdecydowałem się na pasy i szarfy ( po ch*j mi to )

- zmianki dropią z mobów w niewielkich ilościach, więc ten brak 100% na dodanie bonu doprowadziłby do potężnej gównoburzy, a ja na to po prostu nie mam czasu

- KD od +0 wymagają 2 - 3 rodzajów ulepek po 1 - 2 sztuk każdej ( w zależności od poziomu ulepszenia ), więc brak 100% na wsadzenie KD... Czyt. linijkę wyżej.

- Ulepszanie za pkt rangi 100% - OK niech jest, ale włóżcie trochę wysiłku i przejdzie dung, gdyby taki kowal stał bez dunga, wtedy robiłbym easy/medium

- Klonowanie 100% - tutaj to raczej jest eksperyment, ale klonowanie zrobiłem raczej z myślą o osobach, które lubią handel.

- Gdziekolwiek nie zagrałbym, wszędzie jest to samo, tylko w innym opakowaniu. I to się już dawno zrobiło nudne.

Konkludując, nie obiecuję Wam pro zajebistego serwera wolnego od bugów, bo bugi jakieś na pewno się znajdą, tego nie da się uniknąć. Miałem taką wizję serwera i go zrobiłem, bo mam dość serwerów robionych metodą CTRL+C + CTRL+V... Jeśli Wam się serwer spodoba, super, będę szczęśliwy, a jak nie, to spowrotem do "piwnicy" wracam do roboty, by jeszcze bardziej go ulepszyć. Jak w życiu - raz na wozie, raz pod wozem.

arijh2.jpg

Opublikowano

Brak BS'a - wgrać go nie jest problemem, więc jak dla mnie to tylko strzelenie sobie w stopę. Co do dropu zmianek i klonowania przedmiotów -> przedmioty spadną z ceny w drastyczny sposób. Ktoś zrobi broń na max LvL, załóżmy, że wbiją mu perf/p.perf bony i zacznie to sellać -> spadek ceny ulepek, broni, wszystkiego (zmianek też). Więc to klonowanie to tak trochę 2/10, ale zobaczymy jak wyjdzie. Brak broni dla BM'a -> dla mnie ogromny minus i zdania nie zmienię. Już nie chodzi o fakt obrażeń a fakt wyróżniania się od WP/Bodziaków pod względem broni. 

Opublikowano

Ładna prezentacja..

Polecam ze względu na Lazarusa, który dużo pracy włożył w ten projekt.

Współpracowałem z nim dość długo i mogę zapewnić, że od strony technicznej serwer będzie zrobiony perfekcyjnie:)

Opublikowano

Serwer ciekawy :D. Nawet dziwny, jak ktos to ujął. 

Rewolucyjne rozwiazania, ciekawe co z tego wyjdzie.

No i w koncu prezentacja w innej styliacji (grafika). Super :D.

Mimo wszystko nie zagram ^^. Powodzenia. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...