Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MultiSerwer][ZAPOWIEDŹ] Nowa Wersja

gks0770

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciałbym wam przedstawić mój projekt Shakes&Fidget który realizuje już od przeszło 2 tygodni, jest to multi serwer znanej i kultowej gry Shakes&Fidget na starszym swf, którego obecnie nie używa Playa Games GmbH , serwer będzie tylko w wersji Polsko-Angielskiej. zmiany będą ujawniane w aktualizacji prezentacji.

Podkreślam że min. 60% plików zostało napisanych przeze mnie , reszta czyli req.php jest właśnością Pan Marcel z udostępnionych plików na tym forum.

Działające Rzeczy :

- POSTAĆ / PODGLĄDANIE POSTACI

- ORDERY W POSTACI

- GILDIA 

- WOJNY GILDII

- PORTALE W GILDII JAK I LOCHACH

- CHAT GILDII & CZAT GLOBALNY? (JEŻELI BĘDZIE ZAINTERESOWANIE ZOSTANIE DODANY, JUŻ JEST PRZYGOTOWANY)

- LOCHY JAK I CIEMNA STREFA

- TWIERDZA

- WYDOBYWANIE SUROWCÓW, POSZUKIWANIE KLEJNOTÓW, ROZBUDOWA

- WARTA

- KLASER OD POZIOMU 1 DOSTĘPNY W EKWIPUNKU

- LUSTRO MOŻNA ZBIERAĆ OD 10 POZIOMU

- SZYBKI EXP NA KAŻDYM SERWERZE KTÓRY POWSTANIE

- WIEŻA

- POMOCNICY W WIEŻY

- POCZTA

- USUWANIE / WYSYŁANIE WIADOMOŚCI

- SALA CHWAŁY

- DZIAŁAJĄCA STAJNIA

- GABINET MAGII / ZBROJOWNIA

- zasada wydobywania klejnotów poprawiona, jak wiadomo na żadnym serwerze klejnoty nie wydobywają się tak jak na globalu, na serwerze jest napisany współczynnik wydobywania klejnotów podobny jak na globanym serwerze należącym do Playa Games GmbH, a mechanizm jest także podobny, jakość klejnotów podnosi się ulepszając salę rycerską, i wpływ ma ilość rycerzy w gildii.

1355014691047231097817.png

3088914691047531097817.png

Opublikowano

Nwm czy jest sens tworzenia kolejnego serwera jeśli maxgame  będzie miało wszystko to co na zwykłym shakesie ( chodzi mi o pupile i inne opcje)

Opublikowano

Cały czas się zastanawiam po co na każdym SF jest ten zakichany czat. Ja osobiście jak gram to mi przeszkadza.

czat globalny czy gildii? bo jeżeli chodzi o czat globalny to nie musi być a jeżeli ludzie będą chcieli to mam napisany autorski który będzie na dole strony.

Gość Nerfinekk
Opublikowano

a skąd wiesz że bd 400 online ?

bo ten serwer nie będzie gotowcem tak jak inne? skoro na gotowcach może być ~30 online to tutaj może być ~100-400 online ,ponieważ gracze nie są idiotami i przejdą na serwer ,który nie jest gotowcem i tam będą grać (jeśli będzie lepszy)  :) chyba ,że są

Opublikowano

Pliki ZRT? Lepszym rozwiązaniem jest stworzenie własnych plików, niż korzystanie z tych Marcela. Mam nadzieję, że ani Patryś ani Playa się nie doczepią.

Na jakim SWF będzie stał serwer?

Wszystko jest napisane na początku prezentacji, a szczególnie przeczytaj podkreślone zdanie ;)

Opublikowano

bo ten serwer nie będzie gotowcem tak jak inne? skoro na gotowcach może być ~30 online to tutaj może być ~100-400 online ,ponieważ gracze nie są idiotami i przejdą na serwer ,który nie jest gotowcem i tam będą grać (jeśli będzie lepszy)  :) chyba ,że są

Jest taki jeden serwer (narazie Betatesty) z nową wersją będzie wiele poprawek tak jak na prawdziwym shakesie m.in. atak twierdzi , ataki pupili , i inne rzeczy poprawione gdzie nigdzie jeszcze ich nie ma ..

Opublikowano

Naprawiony bug z karczmą (stylistyczny) polegał on na monotonnym przeciwniku z pierwszym poziomem i statystykami po 5 z każdej cechy , na serwerze moby z karczmy są jak na serwerze globalnym, przeciwnik zawsze będzie miał podobne cechy do naszego wojownika/maga/zwiadowcy.

Btw. Jaki drop grzybków gracze by chcieli na serwerze? Moja propozycja to albo randomowo 1-3 grzybki z szansą 40% bądź 2 grzybki z x szansą na zdobycie.

Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kiedy planowany start ?

Ile grzybów i złota na start ?

Czy tak jak na globalu czarne klejnoty będą leciały dopiero od 15 lv sali rycerskiej ?

Opublikowano

Na starej wersji CrazySf było około 60 graczy dziennie a rekord to ponad 100 dla jasności. Wiec nie mów że gotowce mają po 30 osób online bo sie zdziwisz.

Bez bugów, bez przekładania, nowa jakość ! - Antaris 2k16 

Gość Nerfinekk
Opublikowano

Na starej wersji CrazySf było około 60 graczy dziennie a rekord to ponad 100 dla jasności. Wiec nie mów że gotowce mają po 30 osób online bo sie zdziwisz.

"około 60 graczy dziennie a rekord to ponad 100 dla jasności" - to nie online tylko dziennie :) czyli w 24h ,a online to w aktualnej sekundzie :) ale wg. mnie może być lekkie opóźnienie np. 15 minut bo to zamula serwer. (czyli tak jak ,na 90% serwerów(na tych ,na których jest licznik ;D)) na moim dawnym Ateriosie (dawnym :( tak mi szkoda tego serwera) było nawet 60+ ONLINE i była za***ista zabawa :) szkoda ,że było to KIEDYŚ ;C

Opublikowano

nasz serwer lepszy ten niema pupili a nasz bedzie w środe miał bo jest reset i wszystki błędy będą poprawione . Bedzie tez max 3000 LvL    

maxgame.pe.hu

Opublikowano

Żałosna reklama, próbujesz się wybić reklamą na moim projekcie? Pliki pewnie z dobrze znanego forum na którym udostępniono pliki z pupilami ah tak? :))

W kazdej chwili mogę sobie dodać pupile ale ja sam wolę napisać powoli mechanikę z innym czasem dla lochów pupili, czyli że lochy i lochy pupili będą miały osobno liczony czas.

Opublikowano

Norbisf.pl ma potężną konkurencję Attesia i twój serwer.

Bez bugów, bez przekładania, nowa jakość ! - Antaris 2k16 

Opublikowano

Norbisf.pl ma potężną konkurencję Attesia i twój serwer.

Norbisf to serwer na nie jego plikach z bugami i przestarzałymi mechanikami. Dla nas czyli teamu Attessi jak i serwera @gks0770 serwer norbiego nie jest i nigdy nie będzie konkurencją :)

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Żałosna reklama, próbujesz się wybić reklamą na moim projekcie? Pliki pewnie z dobrze znanego forum na którym udostępniono pliki z pupilami ah tak? :))

W kazdej chwili mogę sobie dodać pupile ale ja sam wolę napisać powoli mechanikę z innym czasem dla lochów pupili, czyli że lochy i lochy pupili będą miały osobno liczony czas.

Z jakiego forum co ty pierdo.... ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...