Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Scary Light (PC) - Zapowiedź horroru!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale po co wracać na stronę? xD Domena jest kupiona, a żeby strona nie była pusta to po prostu wrzuciłem skrypt odliczający :D a co do świateł, to niestety, to jest stara wersja unity, a aktualizacji (jakbyś tworzył gry to byś wiedział) się nie robi, podczas tworzenia projektu, bo może to uszkodzić pliki.

Aktualizacje się robi tylko trzeba umieć, gdybyś robił gry to byś umiał, o kopii zapasowej słyszałeś?

Po co ci w takim razie ta cała domena i strona skoro spodziewasz się, że nikt tam nie wejdzie. To nie ma sensu.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Używaj mózgu. Napisałem że strona jest tymczasowa, i w momencie premiery gry pojawi się oficjalna wersja. Widać że nie masz pojęcia w dziedzinie tworzenia gier, więc nie udzielaj się na te tematy ;)

PS. Tym bardziej nie masz pojęcia o aktualizacji Unity

Opublikowano

Pojęcie w tworzeniu gier. Tak, tu widać jakie ty masz ogromne. Po co ktoś miał by wracać na twoją stronę, ty chyba sam nie wiesz po co się robi stronę www. Skończ się ośmieszać.

Twoje ogarnięcie widać w popularności twojego filmu na YT oraz w ilości pieniędzy zebranych na polakpotrafi. To pokazuje ile jest wart twój projekt. Śmieszny licznik na stronie odliczający do wydarzenia, które nikogo nie obchodzi, nawet tu nie postarałeś się o coś, co wygląda sensownie. Nie chce ci się bo chyba po prostu sam w swoją grę nie wierzysz. Rzeczy w grze nie poprawisz bo stara wersja Unity, nowej się boisz zainstalować bo ci pliki popsuje, jak by się kopii zapasowej nie dało zrobić. Straszne.

Opublikowano

Ten projekt jest wiele wart, chociażby dlatego że mam wiele osób nim zainteresowanych. Stwórz coś własnego i dopiero pogadamy, a co do stron WWW mam większe doświadczenie niż Ty gdyż prowadziłem bardzo dużo stron, z czego mój portal obecny osiąga po 15 tyś. wyświetleń w ciągu kilkunastu dni. Podsumowując, nie rób z siebie wielkiego znawcy, ponieważ nie masz żadnego pojęcia o stronach, grach, a jedyne co umiesz to pisać dziecinne posty, niczym nieuzasadnione ;) Dyskusja z Tobą niestety nie jest zbyt wiele warta, dlatego może lepiej przestań się wypowiadać w tym temacie, bo raczej mało osób ma chęci czytać te beznadziejne wypowiedzi.

Opublikowano

Szczerze? Po screenach wydaje mi się kolejny, nudny projekt. Fakt, dla samego udoskonalenia można sobie takie coś robić. Nigdy nie używałem tego silnika ale wydaje mi się, że tam jest programowania tyle co nic - mogę się mylić, jeżeli się mylę to przepraszam. Gdyby zrobić coś z otoczką fabularną to by było coś dobrego, ale do tego są potrzebni ludzie, którzy z mózgiem poukładają cały scenariusz tak, żeby siedzący się wbił w fotel, a wiadomo, że większość dzisiejszych produkcji mało co interesuje się fabułą. 

Ten dział przeglądam bardzo rzadko, myślałem, że znajdę coś z własnym napisanym silnikiem itp. ale teraz X część ludzi korzysta z gotowców. 

Szczerzę? bardzo dobrze, że pracujesz nad tym bo zyskasz doświadczenia, które Ci się kiedyś przydadzą, a wiadomka, że robienie gier na gotowych silnikach jeszcze daje większego kopa by kiedyś w przyszłości zrobić wszystko od 0 i w ogóle.

Życzę Ci powodzenia :)

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

A może jakieś demo do pobrania? Nic nie mówiłeś [raczej] że gra będzie do kupienia. Tak wgl. jak ujrzałem tą ,, mega profesjonalną '' stronę to od razu zrezygnowałem z kupna gry.

MInusy:

-> Strona

-> Silnik Unity

-> Brak dema

Opublikowano

Ten projekt jest wiele wart, chociażby dlatego że mam wiele osób nim zainteresowanych. Stwórz coś własnego i dopiero pogadamy, a co do stron WWW mam większe doświadczenie niż Ty gdyż prowadziłem bardzo dużo stron, z czego mój portal obecny osiąga po 15 tyś. wyświetleń w ciągu kilkunastu dni. Podsumowując, nie rób z siebie wielkiego znawcy, ponieważ nie masz żadnego pojęcia o stronach, grach, a jedyne co umiesz to pisać dziecinne posty, niczym nieuzasadnione ;) Dyskusja z Tobą niestety nie jest zbyt wiele warta, dlatego może lepiej przestań się wypowiadać w tym temacie, bo raczej mało osób ma chęci czytać te beznadziejne wypowiedzi.

Nie mam w zwyczaju chwalić się na forach tym co robię w realu.

Wiele osób zainteresowanych projektem? Trzy wpłaty na polakpotrafi i nikt kto by tu stanął za tobą murem w obronie. Jak by poszukać w internecie to nie jestem jedyną osobą, która krytykuje twoją grę. Zobaczymy na steam, będzie to kolejna ocena jaką wystawią ci gracze, może wtedy otworzysz oczy i przestaniesz żyć w swoim świecie w którym jesteś twórcą niesamowitej gry a wszyscy inni się nie znają. Chociaż wydaje mi się, że nawet cię tam nie wpuszczą.

Strona www jest brzydka, po prostu brzydka. I źle zrobiona. Ty twierdzisz, że znasz się na tym a w zakładce media masz screeny w formacie png, w dodatku nie jako miniatury tylko przeskalowane obrazy w rozdzielczosciach 1 916px × 1 051px i 1 917px × 1 006px. Trochę dziwne te rozdzielczości, paintem wycinałeś? Buy now jest zupełnie inną czcionką niż pozostałe nagłówki, na tej podstronie trochę brakuje ci tła i w efekcie na dole mam biały pusty pasek. A już miałem wydać pieniądze i kupić grę, ale rozmyśliłem się przez taką niedoróbkę. Górny pasek na Media jest w innym położeniu niż na innych podstronach. Czy w grze masz takie buble jak na tej w sumie bardzo prostej stronie?

Opublikowano

Wiele osób zainteresowanych projektem? Trzy wpłaty na polakpotrafi i nikt kto by tu stanął za tobą murem w obronie. Jak by poszukać w internecie to nie jestem jedyną osobą, która krytykuje twoją grę. Zobaczymy na steam, będzie to kolejna ocena jaką wystawią ci gracze, może wtedy otworzysz oczy i przestaniesz żyć w swoim świecie w którym jesteś twórcą niesamowitej gry a wszyscy inni się nie znają. Chociaż wydaje mi się, że nawet cię tam nie wpuszczą.

Nie mam w zwyczaju chwalić się na forach tym co robię w realu.

Strona www jest brzydka, po prostu brzydka. I źle zrobiona. Ty twierdzisz, że znasz się na tym a w zakładce media masz screeny w formacie png, w dodatku nie jako miniatury tylko przeskalowane obrazy w rozdzielczosciach 1 916px × 1 051px i 1 917px × 1 006px. Trochę dziwne te rozdzielczości, paintem wycinałeś? Buy now jest zupełnie inną czcionką niż pozostałe nagłówki, na tej podstronie trochę brakuje ci tła i w efekcie na dole mam biały pusty pasek. A już miałem wydać pieniądze i kupić grę, ale rozmyśliłem się przez taką niedoróbkę. Górny pasek na Media jest w innym położeniu niż na innych podstronach. Czy w grze masz takie buble jak na tej w sumie bardzo prostej stronie?

Uwierz mi wiele ;) Wiele wiadomości otrzymałem na Facebooku, PW czy skrzynce email, więc przestań gadać głupoty. Każda gra ma swoich pochlebców czy też krytyków (których cenie, tylko wtedy gdy czymś swoją wypowiedź motywują). Poza tym nie jestem dzieckiem i nie potrzebuje by teraz zebrało mi się setki dzieci, którzy wyzywają się pod postem w mojej obronie, jestem świadom iż nie tworze cuda, bo gdyby tak było ta gra kosztowała by 20$ a nie grosze. To co uzyskam ze sprzedaży chcę przeznaczyć na różne cele, chociażby takie jak rozwój swój własny, czy wpłaty dla osób potrzebujących. Nie piszę o tym publicznie co z tymi pieniędzmi zrobię, bo to moja sprawa.

Jestem programistom, nie grafikiem (z grafiki i projektowania byłem i jestem beznadziejny). Jestem dobrym programistom i to sobie cenie, a ta gra to mój start. Poza tym nie ocenia się strony po okładce, choć przyznam rację, że okładka niekiedy wiele mówi o samej książce. Ja jako programista nie stawiam na graficzne fajerwerki, tylko stabilność i dobre działanie. TO MA DZIAŁAĆ!

Co do dema, rozmyślałem nad taką opcją, ale moim zdaniem dodawanie dema, do gry, która nie kosztuje zbyt wiele, jest krótka (o czym wspominam w indeksie strony) itp. mija się z celem. Poza tym nie namawiam nikogo na siłę. Jeżeli ktoś chce mnie wspomóc i wydać te 1.99$ to fajnie i dziękuję. Tyle ode mnie, kolejne wpisy będę dodawać tylko w przypadku konstruktywnej krytyki (takiej jaką zamieścił np. @damian1920 czy też @wgnsy123 ) lub pytań dotyczących samej gry.

Opublikowano

Jestem programistom, nie grafikiem (z grafiki i projektowania byłem i jestem beznadziejny). Jestem dobrym programistom i to sobie cenie

Z taką ortografią daleko się nie zachodzi xD

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Jestem programistom, nie grafikiem (z grafiki i projektowania byłem i jestem beznadziejny). Jestem dobrym programistom i to sobie cenie

Racja :D Na szczęście to tylko przemęczenie i szybka odpowiedź. Programistą*

Dzięki :)

Opublikowano

Racja :D Na szczęście to tylko przemęczenie i szybka odpowiedź. Programistą*

Dzięki :)

Przemęczenie przemęczeniem... Ale naprawdę? Programistom? o.O Co do gry to nie wróżę sukcesów, tym bardziej że chcesz aby gra była płatna. Ale powodzenia

Opublikowano

@DaltooN

Niestety, ale twoja strona doskonale świadczy o tym jakim jesteś programistą. Wyimaginowany problem z update unity również. Bycie dobrym w czymś to nie kwestia tego, że sam tak uważasz, ale oceny innych. Twoje dzieło, jego wygląd, nawet fakt, że nie jest za free, twoje argumenty i nieuzasadnione wysokie mniemanie o sobie świadczą na twoją niekorzyść. I nie wygarniaj mi tu po raz kolejny, że ja nie robię gier, że się nie znam na Unity i programowaniu. Bo tego na swoje szczęście nie wiesz.

Opublikowano

No tak, zapomniałem że programistę poznaje się po grafice, a nie kodzie :D Twoje wypowiedzi są żałosne. Poza tym Twoja umiejętność czytania ze zrozumieniem, również nie stoi na najwyższym poziomie. Szkoda gadać ;)

@DarHor

Nie, po prostu to wszystko było spowodowane przemęczeniem i pośpiechem. Co do gry, ja wiem że nie będzie to hit roku itp. To po prostu gra od tak, w którą włożyłem trochę pracy, ale dzięki ;)

Opublikowano

Twierdzisz, że programista nie rozróżnia jpg od png i nie ma pojęcia że powinno się używać miniatur? Podobno jako programista stawiasz na dobre działanie.

Kolejny raz próbujesz mnie obrazić dziecinnym tekstem o nieumiejętności czytania ze zrozumieniem. Argumentum ad personam - to sprawia, że tobą gardzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...