Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Scary Light (PC) - Zapowiedź horroru!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy tylko mi, ale na firefoxie i chromie nie wyświetlają mi się te zdjęcia

Używam chrome i wszystkie zdjęcia mi się ładują :)

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Umieściłem nieco bardziej zaktualizowany zarys projektu gry, na forum GameDevCity. Uważam iż nie ma sensu kopiować tego postu znów tutaj, więc jeśli chcecie to możecie poczytać na ten temat właśnie tam: http://gamedevcity.pl/forum/topic/140-scary-light-pc-horror-zapowied%C5%BA/

Jeżeli ten link z jakiś przyczyn nie może się tutaj znaleźć to prosił bym o jego usunięcie ;)

Opublikowano

W menu bym proponował dać jakieś inne tło i napisy na jakimś "kafelku" jak wiesz o co mi chodzi + inna czcionka, bardziej czytelna. Screeny mówią same za siebie, zapowiada nam się fajna giera i tak trzymać :)

Myślę że po prostu zastąpię te przyciski na inne, bardziej czytelne. Natomiast dziękuję Ci za pozytywną opinię! To motywujące :)

Opublikowano

Zbierasz 540zł? Poważnie?

Gdyby nie specyfika społeczności forum to bym powiedział, że gamedev w tym kraju sięgnął dna. Postarał byś się chociaż o bardziej gramatyczny tekst.

Opublikowano

Zbierasz 540zł? Poważnie?

Gdyby nie specyfika społeczności forum to bym powiedział, że gamedev w tym kraju sięgnął dna. Postarał byś się chociaż o bardziej gramatyczny tekst.

Mam 17 lat, więc się jeszcze uczę, gdybyś nie zauważył :) W takim rozrachunku mam inne wydatki niż Steam Greenlight, dlatego potrzebuję tych pieniędzy :) Spójrz na to obiektywnym okiem, a nie ciągle siejesz zamęt. Stwórz najpierw coś własnego i spróbuj to wydać na np. Steam. Wtedy sam może zobaczysz ile trzeba wysiłku włożyć w to by gra została chociażby zauważona. Poza tym widać że po prostu nie masz pojęcia o tworzeniu gier, a co najgorsze nie masz pojęcia czym ten portal jest. Pozwól że Ci opiszę o co tam chodzi. Fakt zbieramy tam pieniądze, to również, ale jednym z równie ważnych celów, jest zebranie grupy społeczności wokół projektu, co łatwe nie jest. Ja proszę Cię tylko byś zaprzestał wyrażać się już w tym temacie, ponieważ siejesz ferment, a nawet nie wiesz o co chodzi :)

Opublikowano

Najpierw wytykam ci kompletną pustkę w temacie i profesjonalną domenę, potem pytam cię czy masz więcej screenów. Wyrażam opinię, że po prostu słabo się zaprezentowałeś. Idziesz jednak za moją radą i zbierasz pieniążki, nawet więcej niż sugerowałem, bo oprócz domeny to jeszcze na wejściówkę do greenlighta starczy. Masz 17 lat i się uczysz, więc się ucz! Twój tekst na PolakPotrafi do niczego się nie nadaje, wysokość kwoty pokazuje rangę projektu i jego twórcy, przecież to jest śmieszne... Gdybyś miał pojęcie czym jest portal PolakPotrafi i jak to działa to nawet byś sobie głowy nie zawracał, bynajmniej nie jest to miejsce do gromadzenia społeczności wokół projektu dopóki nie pokażesz tam czegoś na prawdę niesamowitego. Widać, 17-latku, że nie masz pojęcia o tym za co się zabierasz. A z tym stworzeniem czegoś własnego przeze mnie i wydaniem na Steam, obyś się nie zdziwił :)

Opublikowano

Najpierw wytykam ci kompletną pustkę w temacie i profesjonalną domenę, potem pytam cię czy masz więcej screenów. Wyrażam opinię, że po prostu słabo się zaprezentowałeś. Idziesz jednak za moją radą i zbierasz pieniążki, nawet więcej niż sugerowałem, bo oprócz domeny to jeszcze na wejściówkę do greenlighta starczy. Masz 17 lat i się uczysz, więc się ucz! Twój tekst na PolakPotrafi do niczego się nie nadaje, wysokość kwoty pokazuje rangę projektu i jego twórcy, przecież to jest śmieszne... Gdybyś miał pojęcie czym jest portal PolakPotrafi i jak to działa to nawet byś sobie głowy nie zawracał, bynajmniej nie jest to miejsce do gromadzenia społeczności wokół projektu dopóki nie pokażesz tam czegoś na prawdę niesamowitego. Widać, 17-latku, że nie masz pojęcia o tym za co się zabierasz. A z tym stworzeniem czegoś własnego przeze mnie i wydaniem na Steam, obyś się nie zdziwił :)

Dyskusja z Tobą nie ma sensu, bo na chwilę obecną nikt nie ma problemu ani z projektem, ani z tekstem na stronie. Z czytaniem ze zrozumieniem również nie radzisz sobie za dobrze, z racji iż poruszałem temat "nieprofesjonalnej domeny". Wiem że tekst na stronie jest napisany zbyt formalnym językiem i nie wiesz zapewne co oznaczają poszczególne zwroty. Niestety tego wymagała administracja portalu ;) Zatem czekam na Twój projekt, choć zapewne się nie doczekam :) To jest moja ostatnia odpowiedź na Twoje nic nie wnoszące do tematu wypowiedzi :)

Opublikowano

Tekst napisany zbyt formalnie. Błagam! Jaja sobie robisz, czy ty tak na poważnie?

Silnik ten umożliwia komfortowo projektować i tworzyć poziomy, oraz oferuje szereg rozwiązań, które sprawiają iż gra wygląda ładniej oraz znacznie przyspiesza pracę

Ktoś chce ci tu pomóc, zwrócić twoją uwagę na ewidentne głupoty które robisz, ale reagujesz jak typowe urażone wszystkowiedzące dziecko. Powodzenia z projektem, zbierz te miliony. Nie popłacz się tylko jak się nie uda, a pewnie tak właśnie będzie.

Opublikowano

Krótka informacja, gra zmierza ku wydania i jest bardzo blisko :) Design ostatniego poziomu, małe poprawki nad mechaniką, testy i ewentualne debugowanie. :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Domena bardzo fajna lecz sama strona.. No nie oszukujmy się, jest brzydka :P

Opublikowano

Strony jeszcze nie ma. Jest tylko funkcja odliczająca czas do premiery. Pełnoprawna strona pojawi się wraz z premierą gry.

Opublikowano

I sądzisz, że taki licznik zachęci kogokolwiek do powrotu na stronę?

Ty coś robisz, dobra. Jakaś stronka, gra. Ale zapominasz o tym, że to ma się podobać jeszcze komuś innemu, nie tylko tobie.

A filmik strasznie słaby... w akcji wygląda gorzej niż na screenach. Widziałeś kiedyś zapaloną lampę wokół której jest kompletnie ciemno?

Opublikowano

Ale po co wracać na stronę? xD Domena jest kupiona, a żeby strona nie była pusta to po prostu wrzuciłem skrypt odliczający :D a co do świateł, to niestety, to jest stara wersja unity, a aktualizacji (jakbyś tworzył gry to byś wiedział) się nie robi, podczas tworzenia projektu, bo może to uszkodzić pliki.

Opublikowano

Ale po co wracać na stronę? xD Domena jest kupiona, a żeby strona nie była pusta to po prostu wrzuciłem skrypt odliczający :D a co do świateł, to niestety, to jest stara wersja unity, a aktualizacji (jakbyś tworzył gry to byś wiedział) się nie robi, podczas tworzenia projektu, bo może to uszkodzić pliki.

Zgadza się, może to "uszkodzić" pliki. A tak naprawdę mogą wymagać jedynie poprawienie. Skoro piszesz taką grę, kod jest Twój to co to za problem poprawić kilka linijek kodu? Bądź napisać skrypt od nowa ? Tym bardziej że na pewno będzie lepiej działał 

Opublikowano

Zgadza się, może to "uszkodzić" pliki. A tak naprawdę mogą wymagać jedynie poprawienie. Skoro piszesz taką grę, kod jest Twój to co to za problem poprawić kilka linijek kodu? Bądź napisać skrypt od nowa ? Tym bardziej że na pewno będzie lepiej działał 

Masz racje, lecz nie chce ryzykować, ponieważ mój stary projekt po aktualizacji został całkowicie wykasowany, mapy itp. zostały tylko skrypty. Dlatego nie ryzykuję ;) poza tym światła te nie mają być realistyczne, tylko ma dać odrobinę światła, gdyż w grze musi być ciemno ;)

Opublikowano

Masz racje, lecz nie chce ryzykować, ponieważ mój stary projekt po aktualizacji został całkowicie wykasowany, mapy itp. zostały tylko skrypty. Dlatego nie ryzykuję ;) poza tym światła te nie mają być realistyczne, tylko ma dać odrobinę światła, gdyż w grze musi być ciemno ;)

Jeśli serio coś Ci usunęło to na pewno nie było to przez aktualizację. Ale ok ok 

Opublikowano

To była aktualizacja, fakt projekty pozostały, ale pracę przy projekcie były już nie możliwe, chyba że bym od nowa składał mapę w całość. Bywało też tak, że pojawiały się dziwne artefakty, których przed update'm nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...