Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Scary Light (PC) - Zapowiedź horroru!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

d1ada19595722.png

SCARY LIGHT

Horror w opuszczonym szpitalu!

Gatunek: Horror.

Miejsce akcji: Opuszczony, nawiedzony szpital.

Deweloper: Dawid "DaltooN" Kowalski [Cloud of Games].

Silnik gry: Unity3D.

Oficjalna strona: http://scarylight.eu/

Opis gry:

Scary Light jest grą typu horror. Miejsce akcji odgrywa się w opuszczonym szpitalu. Nasza postać próbuje zgłębić tajniki tego straszliwego miejsca ze względu na jego mroczną przeszłość. Gra nie będzie wymagała żadnej walki, lecz cierpliwości i wczucia się w klimat gry. W pewnych momentach bohater zauważa pojawiające się i znikające cienie, które ewidentnie go prześladują. Być może cień jest duchem osoby dręczonej wcześniej w szpitalu. Nienormalne zachowania w szpitalu przyprawiają o dreszcze bohatera, a ten z każdą chwilą zaczyna żałować swojej decyzji, lecz wie że nie ma odwrotu. Wszystko sporządzane jest na specjalnych notatkach, które bohater spisuje podczas pobytu. Finalna ucieczka z tego miejsca raduje bohatera, lecz wie że to miejsce zostanie na zawsze w jego psychice.

Kim jestem?

Jestem młodym pasjonatem programowania i gier komputerowych. Jako dziecko uwielbiałem grać. W pewnym momencie mojego życia zdecydowałem o tym, iż chcę się na poważnie zainteresować programowaniem oraz informatyką. Uczęszczam do I klasy Technikum Informatycznego. W wolnych chwilach tworzę gry.

Kontakt:

daltoonpytania(at)gmail.com | Będę odpowiadać również w tym temacie :)

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zapowiada się ciekawie. Super byłoby gdybyś opublikował więcej screenów z gry, bądź jakiś filmik. Mówisz, że nie będzie żadnej walki, ale ciekawie byłoby dodać różne przedmioty, które możemy trzymać w ręku, przykładowo: zbita butelka, którą możemy rzucić w ciemne pomieszczenie, co wywoła jakiś tajemniczy krzyk, płacz, bądź inne zjawiska paranormalne. Może też być jakaś siekiera, czy gaśnica służąca to niszczenia jakiś okien, czy też wyważania drzwi. System walki można dodać w późniejszych wersjach gry. Oczywiście nie chce Ci mieszać w projekcie gry, ale daje małe rady, które myślę, że mogłyby się spodobać graczom. Poczytaj też o zastosowaniu dźwięków o różnych częstotliwościach budzących różne uczucia i emocje w człowieku. Na zwykłych głośnikach może to aż tak się nie sprawdzi, ale na słuchawkach niejednemu może przyśpieszyć serce ;). Za pomysł like i czekam na dalsze informację. Pozdrawiam :).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Zapowiada się ciekawie. Super byłoby gdybyś opublikował więcej screenów z gry, bądź jakiś filmik. Mówisz, że nie będzie żadnej walki, ale ciekawie byłoby dodać różne przedmioty, które możemy trzymać w ręku, przykładowo: zbita butelka, którą możemy rzucić w ciemne pomieszczenie, co wywoła jakiś tajemniczy krzyk, płacz, bądź inne zjawiska paranormalne. Może też być jakaś siekiera, czy gaśnica służąca to niszczenia jakiś okien, czy też wyważania drzwi. System walki można dodać w późniejszych wersjach gry. Oczywiście nie chce Ci mieszać w projekcie gry, ale daje małe rady, które myślę, że mogłyby się spodobać graczom. Poczytaj też o zastosowaniu dźwięków o różnych częstotliwościach budzących różne uczucia i emocje w człowieku. Na zwykłych głośnikach może to aż tak się nie sprawdzi, ale na słuchawkach niejednemu może przyśpieszyć serce ;). Za pomysł like i czekam na dalsze informację. Pozdrawiam :).

Twoje pomysły być może będą zaimplementowane w grze :) Co do dźwięków, są miejsca, gdzie aktywowane są różne krzyki, głosy itp. ponadto w grze ciągle odgrywany jest dźwięk, który uzupełnia klimat. Wszelkie pomysły doceniam i biorę pod uwagę.

Dziękuję za pozytywną opinię :)

Opublikowano

Szczerze? Trochę tekstu, jakiś devblog, na którym na razie nic nie ma i screen z Unity, w którym taką scenę robi się w kilka minut... Chyba nie ma się na razie czym podniecać.

Zobaczymy co będzie np za dwa miesiące.

Opublikowano

Szczerze? Trochę tekstu, jakiś devblog, na którym na razie nic nie ma i screen z Unity, w którym taką scenę robi się w kilka minut... Chyba nie ma się na razie czym podniecać.

Zobaczymy co będzie np za dwa miesiące.

Zgadzam się że sam screen niewiele mówi. Chodzi natomiast o zarys fabularny i ogólny zarys produkcji. Screen jest tylko pewną formą promocji. Więcej nie chcę póki co pokazywać, ponieważ jest to jeszcze wczesna wersja, a ja nie jestem jednym z tych deweloperów, którzy prezentują i wydają grę, która ma buga w każdym miejscu gdzie tylko pojawi się gracz. ;)

Opublikowano

Mi się podoba napewno zagram :]

.cba.pl

ehh razi po oczach trochę :/

Wysłane z mojego SM-G318H przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mi się podoba napewno zagram :]

.cba.pl

ehh razi po oczach trochę :/

Wysłane z mojego SM-G318H przy użyciu Tapatalka

Niestety wiem że domena nie jest mocną stroną projektu, ale dziękuję za pozytywną opinię. Na pewno gdy zbiorę trochę funduszy to domena zostanie zmieniona :)

Opublikowano

Nie ma sensu o 50 zł robić zbiórkę ;) Póki co muszę otworzyć konto na google play :) Potem będę myśleć o domenie :)

PS. Domena i tak zostanie zmieniona przy premierze gry :)

Opublikowano

Przecież ja tego nie pisałem poważnie. Po prostu twoje zbiorę trochę funduszy zabrzmiało tak poważnie jak by to był jakiś wielki problem, 50 zł na domenę.

Może hmm, inwestora poszukaj ;)

Opublikowano

Autor tematu może zarejestrować domenę za darmo na np. AZ.pl i hosting na hostinger.pl więc nie rozumiem w czym problem..

Opublikowano

Autor tematu może zarejestrować domenę za darmo na np. AZ.pl i hosting na hostinger.pl więc nie rozumiem w czym problem..

Tylko że takie domenki za free nie są za dobre bo odnowienie kosztuje często bardzo wiele. Lepiej poszukać gdzieś za kilka zł i nie martwić się że za odnowienie zapłaci się nie wiadomo ile :) 

Opublikowano

@DarHor

Generalnie masz rację, ale z tego co widzę to ta firma akurat ma nawet ogarnięte ceny, więc przypuszczam że spróbuję, najwyżej nie będę przedłużać jej i kupie inną :)

Opublikowano

Nie mam zamiaru cię zniechęcać czy coś,tym bardziej że jesteś początkujący ale widząc screen to grafiką nie różni się wcale od innych indie horrorów. Mam nadzieje że mechanika gry będzie jakaś oryginalna.

Tak czy siak i tak zagram z ciekawości

Opublikowano

@up

Twoją opinię jak najbardziej biorę pod uwagę, ale nie rozumiem dlaczego oceniasz PROJEKT widząc screen, na którym jest zaledwie 2% gry ;)

Opublikowano

Ludzie oceniają na podstawie tego, co zobaczą. Tyle pokazałeś, takie wnioski można wyciągnąć. Pokaż coś więcej, jakieś inne screeny, koncepty, szkice.

Dla mnie to na razie nawet nie jest PROJEKT, jedyne co zobaczyłem to jakiś kawałek sceny, może nawet z edytora, niby devblog i darmową domenę.

Opublikowano

Jest to tylko zapowiedź, a screeny już niebawem, chcę by gra była zrobiona jak najdokładniej, co do pixela. Nie chciałbym byście się zawiedli, bo pospieszyłem się ze screenami ;)

Opublikowano

@DarHor

Generalnie masz rację, ale z tego co widzę to ta firma akurat ma nawet ogarnięte ceny, więc przypuszczam że spróbuję, najwyżej nie będę przedłużać jej i kupie inną :)

Zawsze potem możesz ją przenieść gdzieś indziej tak jak ja to zrobiłem. Nie pamiętam gdzie kupiłem ale na swhostingu przedłużenie jej kosztuje tylko 12 zł :D 

Opublikowano

@DarHor

Złożyłem zamówienie, niestety odrzucili je... teoretycznie podałem złe dane, ale przeglądałem dokładnie i wszystko było ok.. Trudno, będę wydawał grę to wtedy kupię domenę, póki co to i tak jest tylko blog tymczasowy.

EDIT:

A oto kilka screenów z pierwszego poziomu i menu głównego.

581_gam3.png

541_game1.png

290_game2.png

770_mainmenu.png

594_mainmenu1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...