Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@selweron 

dlaczego chcesz bana?

@TheMadMan9512

w zasadzie madoka jest tak oryginalnym tworem, ze jedyne podobieństwa "podobnych" anime polegają na kresce czy powiedzmy wspólnej otoczce, tych calych magicznych dziewczynek. Nie zmienia to faktu ze ta seria zapowiada się nieźle, ma ładną kreskę i chyba targetem nie są małe dziewczynki

Opublikowano
1 godzinę temu, royal333 napisał:

w zasadzie madoka jest tak oryginalnym tworem, ze jedyne podobieństwa "podobnych" anime polegają na kresce czy powiedzmy wspólnej otoczce, tych calych magicznych dziewczynek. Nie zmienia to faktu ze ta seria zapowiada się nieźle, ma ładną kreskę i chyba targetem nie są małe dziewczynki

Chodziło mi właśnie o cukierkową kreskę i dość mroczną fabułę. Na pewno fanom ecchi i haremów bym odradził oglądania - zupełnie inny wymiar.

417711489342956987022.png

Opublikowano (edytowane)

Zapowiedziano już chyba wstępnie filmy code geassa streszczające fabułe, będzie ich 3. Chyba podano nawet date pierwszego, nie pamiętam. W każdym razie jest na  co czekać mimo że oglądałem code geassa 2 razy może dodadzą jakieś nowe sceny + kreska i animacja będą uwspółczesnione. Będzie to też takie solidne przypomnienie fabuły przed następnym sezonie, którego data zostanie zapowiedziana zapewnie po emisji ostateniego filmu. Wiecie, niby code geass został ładnie zamknięty, ale mysle ze mimo wszystko warto czekać na ten sequel, a nuż wyjdzie im coś tak dobrego jak te dwa sezony, które już sa, a kto by tego nie chciał? Ja daje twórcom kredyt zaufania mimo, ze sam tez na razie nie widzę potencjału, no bo jakim prawem kontynuacja by miala byc udana skoro wszystkie wątki zostaly zakończone? Ale ufam, ze ten potencjał nam dadzą przy robieniu tego anime, a przynajmniej mam taką nadzieje. Naprawde przykre będzie jak zrobią z serii, ktorej dalem 9-10/10 coś na poziomie 6/10 tylko żeby zarobić kasę, dlatego nawet nie chcę w to wierzyć

@top

Czy jest ktos kto uważa, ze ocena anime moze być obiektywna? Chętnie bym stoczyl kulturalną dyskusje na ten temat bo mialem teraz okazje jeszcze raz podsumowac wszystkie argumenty i podobną dyskusje stoczyć, oziwylby taki wątek troche ten dział xD

Edytowane przez royal333
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Oglądam sobie od początku września Hxh 2011, obejrzałem już 76 odcinków. Podoba mi się, ale dupy mi nie urywa. Jest przyjemne, ale troche dziecinne i nie wywoluje wiekszych emocji, nie zaskakuje mnie szczególnie, ale mimo wszystko fajnie sobie obejrzeć tasiemca, sledzic jakis swiat przez wiele odcinkow, bo dawno tego nie robilem, a to anime przynajmniej nie jest odpychające. Na razie daje mu 7/10. No i sluchajcie, zaczynam wlasnie Chimera Arc od nastepnego odcinka, na razie chce sobie zrobic małą przerwe z tym anime, ale gdy juz zaczne je kontynuować moje pytanie brzmi - jak wedlug was powinienem się nastawić, jakie miec oczekiwania? bo spotkalem się z roznymi opiniami. A to jedni chwalą, że powaznie, brutalnie i ogólnie zajebiście, ale slyszalem tez opinie ze jest to najdluzszy i najnudniejszy arc w hunterxhunter. A wy co myślicie?

Edytowane przez royal333
Opublikowano
16 godzin temu, royal333 napisał:

Oglądam sobie od początku września Hxh 2011, obejrzałem już 76 odcinków. Podoba mi się, ale dupy mi nie urywa. Jest przyjemne, ale troche dziecinne i nie wywoluje wiekszych emocji, nie zaskakuje mnie szczególnie, ale mimo wszystko fajnie sobie obejrzeć tasiemca, sledzic jakis swiat przez wiele odcinkow, bo dawno tego nie robilem, a to anime przynajmniej nie jest odpychające. Na razie daje mu 7/10. No i sluchajcie, zaczynam wlasnie Chimera Arc od nastepnego odcinka, na razie chce sobie zrobic małą przerwe z tym anime, ale gdy juz zaczne je kontynuować moje pytanie brzmi - jak wedlug was powinienem się nastawić, jakie miec oczekiwania? bo spotkalem się z roznymi opiniami. A to jedni chwalą, że powaznie, brutalnie i ogólnie zajebiście, ale slyszalem tez opinie ze jest to najdluzszy i najnudniejszy arc w hunterxhunter. A wy co myślicie?

Szczerze powiedziawszy przerwałeś przez najlepszym arciem...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano
16 godzin temu, RaVersoN napisał:

Jakieś zastępniki od Nyaa? Czy to największa strona z której można pobierać?

Kwestia po co szukasz alternatyw? Najwięcej i tak wrzuca się na nyaa, a jak szukasz jakiś konkretnych tytułów, które np. wychodzą w aktualnym sezonie to bierz bezpośrednio od grup tłumaczących.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, chaterchater napisał:

oglądali najlepszy film tego roku czyli swort art online ordial scale??

Po co? To co było warte zobaczenia, każdy już widział xD

3aaea7e39b7d457011dd6df53f1aa94bd8111b22

Edytowane przez Pitbull_

Opublikowano

Kogoś sao jeszcze interesuje?

Nyaa.se jest najlepsze, choć szkoda, ze wiekszosc serii nie ma seedow wraz z utworzeniem nowej serii. Choć ja i tak wole online, bo ciezko z napisami po polsku przy duzej ilosci serii, tak by byly kompatybilne z anime, ktore pobralem 

Opublikowano

Sao sezon 2137, jakby nie było tak że się nie nadawało do oglądania w połowie pierwszego.

Screenshot_2.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Skończyłem czytać właśnie mange tokyo ghoul. Była całkiem spoko, ale emocjonalnie mnie nie porwała. Jednak jakos juz sie zaangazowalem w poznawanie tej historii, nawet sporo naspoilerowalem sobie przez czytanie wikipedii, fajnie byloby przeczytać sequel czyli kupowac tokyo ghoul re ale na razie nie jestem do tego przekonany by go kupić bo nie przepadam szczerze mowiac za czytaniem mang, są czarno-białe więc nieprzyjemne dla mojego oka, nieczytelne, najgorsze są walki, walki w postaci komiksu nie ogląda się tak fajnie jak w animacji, ale to jeszcze nie jest takie złe, gorsze jest to ze mangacy no wiadomo - rysują bez kolorow - więc te walki są nieczytelne. nie przykladaja sie tez czesto mocno do rysunkow. Więc z jednej strony chcialbym przeczytac sequel a z drugiej strony troche by mnie to meczylo więc mam pytanie:

Powstanie adaptacja anime tokyo ghoul re, jak myslicie, będzie ona dalej tak gowniana jak poprzednie sezony, wymysloną historią z pominieciem wielu wątkow czy teraz zrobią to prawilnie?

Edytowane przez royal333
Opublikowano
Dnia 26.11.2017 o 22:51, royal333 napisał:

Skończyłem czytać właśnie mange tokyo ghoul. Była całkiem spoko, ale emocjonalnie mnie nie porwała. Jednak jakos juz sie zaangazowalem w poznawanie tej historii, nawet sporo naspoilerowalem sobie przez czytanie wikipedii, fajnie byloby przeczytać sequel czyli kupowac tokyo ghoul re ale na razie nie jestem do tego przekonany by go kupić bo nie przepadam szczerze mowiac za czytaniem mang, są czarno-białe więc nieprzyjemne dla mojego oka, nieczytelne, najgorsze są walki, walki w postaci komiksu nie ogląda się tak fajnie jak w animacji, ale to jeszcze nie jest takie złe, gorsze jest to ze mangacy no wiadomo - rysują bez kolorow - więc te walki są nieczytelne. nie przykladaja sie tez czesto mocno do rysunkow. Więc z jednej strony chcialbym przeczytac sequel a z drugiej strony troche by mnie to meczylo więc mam pytanie:

Powstanie adaptacja anime tokyo ghoul re, jak myslicie, będzie ona dalej tak gowniana jak poprzednie sezony, wymysloną historią z pominieciem wielu wątkow czy teraz zrobią to prawilnie?

Z jednej strony mogliby zrobić to porządnie, ale z drugiej patrząc na chory fanbase tego anime, niezależnie jakie gówno zaprezentują, ludziom i tak to będzie się podobać. Mimo wszystko stawiam na opcję porządnego wykonania. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano
Dnia 1.12.2017 o 18:53, KlauS. napisał:

Z jednej strony mogliby zrobić to porządnie, ale z drugiej patrząc na chory fanbase tego anime, niezależnie jakie gówno zaprezentują, ludziom i tak to będzie się podobać. Mimo wszystko stawiam na opcję porządnego wykonania. 

ale tez z drugiej strony jesli mieliby ekraznizowac tokyo ghoul re no to w 1 sezonie 12 odcinkowym by sie nie zamkneli robiac to porzadnie bo tokyo ghoul re ma juz te 14 tomow, tyle samo miał normlany tokyo ghoul i 24 odcinkowa ekranizacja byla i tak zbyt streszczona

No i tez byloby kilka niescislosci, w tej ekranizacji Va np umarl przyjaciel kanekiego a w mandze nie umarł (o czym sie czytelnik dowiaduje czytajac dopiero tokyo ghoul re)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 3.12.2017 o 16:40, Etaus napisał:

Ale te spoilery to byś mógł ukrywać.

Wybacz, zapomniałem. No ale jesli ktos nie jest głupi to w trakcie postu zanim dojdzie do przeczytania spoilera to zorientuje się ze ten moj post moze mu popsuc zabawe jesli planuje ogladanie

@top

Steins;gate 0 będzie w kwietniu! 

Czy tylko ja nie mogę się doczekać 2018 roku w kwestii anime? Wyjdzie dxd born (mam sentyment do tego i chce zobaczyc zekranizowane walki ktore czytalem w novelce, nie hejtujcie :p), tokyo ghoul Re (będzie to zapewne slaba ekranizacja, ale takie o do pooglądania - czemu nie, zwlaszcza ze zaczynam kupowac mange tokyo ghoul re, jak juz bedzie ekranizacja to wtedy moze ujrze walki na ekranie  ktore widzialem na papierze, to zawsze jakas przyjemność dodatkowa) Shingeki no kyojin 3!, toaru majutsu no index 3, prawdopodobnie tez 3 sezon code geassa! Licze też ze wyjdzie one punch man 2, sezon ten zostal juz dawno zapowiedziany ale na razie brak informacji kiedy będzie emitowany. Nie mogę się doczekać, zwlaszcza tego steins;gate w kwietniu, pewnie będzie slabszy od pirewszego sezonu, ale i tak miło będzie obejrzeć znowu steins;gate

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...