Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Polecany silnik forum

jimmyblack

Pytanie

Opublikowano

Jakie silniki forum polecacie? Preferuję te darmowe, ale jestem w stanie rozpatrzyć płatne opcje. Co powinno mieć wpływ na wybór silnika?

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakość stylów i ich dostępność, tak samo modyfikacji. O wiele lepszy panel administracyjny. MyBB to biedny panel i rzeka stylów próbujących imitować te z IPB. W przyszłości można bardzo fajnie rozbudować forum o dodatkowe aplikacje, szczególnie fajnie to wychodzi przy tworzeniu autorskich, bo wtedy kod IPB działa niczym framework. Jakbyś kupował IPB i potrzebowałbyś osoby do pomocy, która jest w tym silniku obeznana to pisz śmiało do mnie na PW, bo miałbym wtedy pewną propozycje, na której Ty nic nie tracisz (a zyskujesz pomoc), a oboje na tym zyskujemy :).

Opublikowano

Postawiłem dwa fora na phpbb i pracowało się całkiem spoko. Niektórzy narzekają na podobno skomplikowany panel admina, choć mi nie sprawiał problemów.

Narzekają osoby, które nie mają zielonego pojęcia co robią. Silnik bardzo dobry nie stwarza ogromnych problemów.

Opublikowano

Ipb-platny(uzywa duzo sieci serwerow jak i mpc)

MYBB- Darmowy. Znajdziesz style podobne do IPB na mybb,lecz maja troche bledow ktore trzeba usunac.

Jesli potrzebujesz pomocy przy forum pisz pw.

Opublikowano

NodeBb MyBb - bezpłatne

IPBoard XenForo - płatne.

O dziwo nikt nie wspomniał o xenforo, które jest dobrym skryptem

Bo XenForo wygląda, jakby się w ogóle nie rozwijało.

Opublikowano

NodeBb MyBb - bezpłatne

IPBoard XenForo - płatne.

O dziwo nikt nie wspomniał o xenforo, które jest dobrym skryptem

Pomogłem? Daj lajka!

Ty dostałeś pomoc - ja chcę lajka!

5463996887.png

Fajny mam internet, co nie? Hehe :3

Opublikowano

a jakie są najważniejsze różnice pomiędzy myBB oraz IPB?

Opublikowano

Postawiłem myBB. Przeważyła darmowość.

@mod

Temat można zamknąć.

Opublikowano

Najlepiej zainwestować w IPB - stabilny i profesjonalny. Z darmowych to Mybb, ale jeżeli chcesz, żeby to wyglądało i działało jak należy to musisz trochę pokombinować :D.

Opublikowano

Co powinno mieć wpływ na wybór silnika?

Ilość wtyczek, stylów, popularność, wielkość community, ilość pieniędzy, które możemy przeznaczyć na zakup, łatwość obsługi.

Jakie silniki forum polecacie?

Z płatnych tylko IPB.

Z darmowych jak dla mnie jedynie MyBB jako tako daje radę. Ewentualnie jak ktoś się nie boi i potrafiłby dostosować pod swoje wymagania silnik napisany w JS'ie i ogarnia podstawy zarówno JS'a, jak i potrafi pracować z Node.js to może spróbować NodeBB.

Opublikowano

Postawiłem dwa fora na phpbb i pracowało się całkiem spoko. Niektórzy narzekają na podobno skomplikowany panel admina, choć mi nie sprawiał problemów.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Równie polecam MyBB jeżeli chodzi o darmowe silniki, trudny w obsłudze nie jest a daje rade ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...