Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście GB z UE

muzalk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nareszcie ktoś przejrzał na oczy i opuścił ten lewacki zepsuty system. 

Teraz w GB rozpoczną się czystki imigrantów, islamistów i homoseksualistów. 

Niedługo wszystkie kraje za nimi podążą i będziemy żyć w normalnym świecie. 

#polexit

japierdole xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Z czasem okaże się czy dobrze postąpili. 

Z dnia na dzień też tej unii nie opuszczą. 

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ja tam jutro przed południem idę sprzedać dolary, wezmę jakieś 3.9 pewnie za sztukę, ale jestem happy. Kupiłem po 3.5 kilka miechów temu i zarobię z 300 zł na czysto. A to wszystko dzięki Brexitowi!

Opublikowano

Nie wiem z czego tak się cieszysz, trzymając pieniądze w sumie  nic na nich nie zarobiłeś. Pozorny zysk pokryje tylko inflację, zresztą dolar ma tendencję spadkową. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

a poza tym uważam, że unia europejska powinna zostać zniszczona.

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Nie masz racji. W teorii, gdyby nie UE to prawdopodobnie wszędzie było by "wojennie". Unia została utworzona głównie w celu zapobiegnięcia przyszłościowym wojnom, ale to co robią "przywódcy" unii, na razie za tym nie przemawia.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Jak na warunki jakie ma GB w Unii Europejskiej to  nie ma takich złych, własna waluta plus inne udogodnienia w porównaniu do innych państw członkowskich. 

W teorii można powiedzieć że UE to zło i ogranicza pole działania niektórych państw jednak jako instytucja łączaca państwa prze ujednolicenie niektórych przepisów ułatwia zarazem przepływ towarów i usług pomiędzy członkami.

Pożyjemy to zobaczymy czy w końcu Wielka Brytania opuści Unię czy nie. Jak na razie nie jest powiedziane że to w ogólę  zrobi i na dzień dzisiejszy jest nadal członkiem UE. 

p.s. Tak nawiązując do tematu to prędzej nie będzie już na mapie Wielkiej Brytanii nim wyjdzie z Unii, wystarczy popatrzeć na Szkocję która ponownie chce opuścić GB. 

Opublikowano

Nie masz racji. W teorii, gdyby nie UE to prawdopodobnie wszędzie było by "wojennie". Unia została utworzona głównie w celu zapobiegnięcia przyszłościowym wojnom, ale to co robią "przywódcy" unii, na razie za tym nie przemawia.

Unia chyba ci się z NATO pomyliła.

Opublikowano

Jak dla mnie ciekawą informacją będzie stosunek UK do polaków. Nie wiem czemu wszyscy mówią Wielka Brytania, skoro zalicza się do niej również Szkocja, Walia i Irlandia Północna, a przecież te kraje pozostają w Unii Europejskiej.

Opublikowano

Ale one nie należą do Unii Europejskiej poza Irlandią !  Są tylko częścią Królestwa, dopiero po odejściu z niego będą mogły przystąpić do Unii. 

Trzeba wziąć pod uwagę że nie wszystkie kraje będące w Wielkiej Brytanii ( Zjednoczonym Królestwie Wielkiej Brytanii  i Irlandii Północnej ) należą do Unii. 

Opublikowano

@Ktosiu

Nie wiem z jakich informacji tak wnioskujesz, lecz kraje Wielkiej Brytanii należą do UE. Po wyjściu UK, nadal tam pozostają z referendum, któro zostało przeprowadzone u nich. Osobiście latam do UK, a także mam tam znajomych więc otrzymuje informacje, które nie są przekształcone przez media.

Opublikowano

Przecież nie ma żadnej decyzji o wyjściu Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej !  

By Walia czy Szkocja weszły do Unii jako niezależne państwa powinny najpierw  wystąpić ze Zjednoczonego Królestwa  co automatycznie spowoduje jego wystąpienie z Unii.

Do twojej wiadomości :  to referendum nie ma żadnej mocy prawnej, ani w prawie UK ( jako Zjednoczonego Królestwa ) , ani w prawie UE

Jakież to tajne informacje otrzymałeś o których nie mówią media? Że Walia i Szkocja nie należą do  Wielkiej Brytanii, ciekawe od kiedy. Człowieku, wedłu prawa obowiązującego w Królestwie najpierw musi to zatwierdzić i uprawomocnić parlament. 

Opublikowano

Nie wiem zbytnio o czym Ty piszesz. Jasno i wyraźnie Ci przedstawiłem sytuacje gdzie wszystkie państwa Wielkiej Brytanii należą do UE, a to czy sobie UK wyjdzie z Unii, to ich sprawa.

Druga sprawa, wskaż gdzie napisałem "decyzja o wyjściu UK z UE"? Moje założenia są czysto teoretyczne, a to co chcesz na siłę wciskać jedynie mnie rozbawia.

Trzecia sprawa, w państwach takich jak Irlandia, Walia, Szkocja referendum również zostało przeprowadzone ze skutkiem negatywnym.

Opublikowano

Myślę, że teraz będzie taki efekt domina. W najbliższym czasie pewnie parę państw również będzie zastanawiało się nad odejściem.

Jeśli chodzi o samo odejście. Wg. mnie dobrze postąpili, EU to nic innego jak banda oderwanych od rzeczywistości biurokratów, którzy wierzą w bajki dla dzieci "równość, demokracja, wszyscy szczęśliwi". 

Co ciekawe są podpisywane petycje dotyczące ponownego referendum - trochę beka, to są uroki demokracji. 

PS.

Czemu Petru jeszcze się na ten temat nie wypowiedział? Oraz gdzie opinia KE? xD

gfgdf

Opublikowano

Niektórzy tak panikują jakby, to było nie wiadomo co ;o Ja rozumiem wychodzą, ale to ich sprawa tak po prostu musiało być i tyle.

Najgorzej (przynajmniej dla mnie) że będzie trzeba mieć wizę i już sobie tak nie polecisz ;/

No, ale cóż życie :^)

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Sporo osób będzie niezadowolonych takim obrotem spraw, lecz świat nie jest idealny. Mam nadzieje, że gospodarka i rynki nie odczują tak znaczących różnic.

Opublikowano

Trzecia sprawa, w państwach takich jak Irlandia, Walia, Szkocja referendum również zostało przeprowadzone ze skutkiem negatywnym.

No i co w związku z tym ? Nie ma nic do tego czy  wyjdą z Unii czy nie, nie mają też nic jakiekolwiek referenda co sobie przeprowadzą u siebie.  To tylko dane statystyczne o głosach obywateli i ich zdaniu. 

Musi najpierw wyjść cała Wielka Brytania albo któreś z tych państw ( Walia albo Szkocja ) odłączyć się od Zjednoczonego Królestwa ( rozpad )  by się przyłączyć do Unii jako odrębne państwo. Na dzień dzisiejszy nie należą i nie mogą należeć do Unii jako odrębne państwo. 

Irlandia już należy do Unii europejskiej i nie należy do Wielkiej Brytanii ani do Zjednoczonego Królestwa. Irlandia Północna należy do Wielkiej Brytanii .

Opublikowano

@Ktosiu

Złapałeś mnie tutaj na słówko. Racja, Irlandia nie jest w Wielkiej Brytanii, lecz Irlandia Północna tak. Moja gafa, bo nie użyłem pełnego sformułowania. Nie warto się dalej spierać, bo w sumie chodzi nam o to samo lecz inaczej to interpretujemy. Życzę Ci spokojnego wieczoru.

Opublikowano

Zanim oni oficjalnie wyjdą z unii to miną minimum 2 lata.

Poza tym oni (raczej) nie będą odsyłać ludzi którzy utrzmują się z legalnej pracy i płacą podatki.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Założyłem się z nauczycielem angielskiego że WB wyjdzie z uni, wygrałem podwyższoną ocenę na koniec :D

Jestem ciekaw jak teraz będzie z polakami w angli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...