Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście GB z UE

muzalk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Założyłem się z nauczycielem angielskiego że WB wyjdzie z uni, wygrałem podwyższoną ocenę na koniec :D

Jestem ciekaw jak teraz będzie z polakami w angli

tyle, ze jeszcze nie wyszla :)
  • Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To była ich decyzja, Wielka Brytania to duży kraj ale wątpię żeby sami sobie poradzili, dodatkowo tracą wszystkie "korzyści" które aktualnie mają.

Opublikowano

Założyłem się z nauczycielem angielskiego że WB wyjdzie z uni, wygrałem podwyższoną ocenę na koniec :D

Jestem ciekaw jak teraz będzie z polakami w angli

tyle, ze jeszcze nie wyszla :)

kwestia czasu

Opublikowano

UE z zamysłem zapobiegania wojnie było fajne... szkoda że wyszły z tego tylko pedały, islam, wybuchy, tęcze i inne świństwa...

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Ale wy wiecie, że to referendum jest niewiążące i koniec końców jak będzie nowy premier to może on stwierdzić, że tak nikła przewaga nic nie znaczy? A Brexit będzie skutkował tym, iż Irlandia Północna wraz ze Szkocją (bo oni byli zdecydowanie za pozostaniem w UE co jasno widać w wynikach) zrobi referendum o odłączeniu się Szkocji od UK, a Irlandii Płn o połączenie z Irlandią i będzie przekonywał rząd, żeby jednak Brexitu nie robić.

W sumie może to tu zostanie

1466787541_6jl4ke_600.jpg

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

UE z zamysłem zapobiegania wojnie było fajne... szkoda że wyszły z tego tylko p****y, islam, wybuchy, tęcze i inne świństwa...

Wolę p****ów i tęczę niż wojny.  :gaaay:

8104814668602211521898.jpeg

Opublikowano

Sporo osób będzie niezadowolonych takim obrotem spraw, lecz świat nie jest idealny. Mam nadzieje, że gospodarka i rynki nie odczują tak znaczących różnic.

Problem jest taki, że do Unii dołącza się po pieniążki - pewnie GB wyszło na spory minus w byciu członkiem i sobie wyszli.

Norwegia od początku nie chciała wejść, bo na starcie musiałaby płacić - jaki tutaj sens? To jakby ktoś Ci powiedział, że możesz być taki

europejski, ale musisz zapłacić. Polska jak na razie jest bardziej na plusie co niestety widać po wszędzie dopisanych ,, projekt zrealizowany z środków unijnych ''.

Niemcy i inne kraje pewnie są ciągle po to, ponieważ osłabia to inne kraje np. ograniczenia wydobycia czy zamykanie fabryk w Polsce - nawet jeżeli płacą sporo pieniędzy to Polska gospodarka jest nadal w mizernym stanie. Po za tym dla Niemca to już tylko zaproszenie, by jakiś biznes w Polsce zrobić i przejąć część rynku - kauflandy, szogety i niemieckie płyny do mycia.

Ale wy wiecie, że to referendum jest niewiążące i koniec końców jak będzie nowy premier to może on stwierdzić, że tak nikła przewaga nic nie znaczy? A Brexit będzie skutkował tym, iż Irlandia Północna wraz ze Szkocją (bo oni byli zdecydowanie za pozostaniem w UE co jasno widać w wynikach) zrobi referendum o odłączeniu się Szkocji od UK, a Irlandii Płn o połączenie z Irlandią i będzie przekonywał rząd, żeby jednak Brexitu nie robić.

W sumie może to tu zostanie

1466787541_6jl4ke_600.jpg

Problem taki, że odbyło się głosowania i wątpię, by GB tak jak Polska obsrała wyborców.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Chcą powtórki referendum, po głosowaniu w Google młodzi Brytyjczycy szukali co to jest Unia i Brexit (Usłyszałem w wiadomościach) i stwierdzili, że jakby wiedzieli to by inaczej zagłosowali.

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

UE z zamysłem zapobiegania wojnie było fajne... szkoda że wyszły z tego tylko pedały, islam, wybuchy, tęcze i inne świństwa...

Co wy macie z tym zapobieganiem wojnie, UE zostało stworzone w celu lepsze współpracy i integracji oraz wzajemnej pomocy, to sojusz NATO jest od trzymania w ryzach państw zagrażających Europie.

Opublikowano

No to polaczki w uk beda plakac, ze do polszy trza wrocic albo jebac za najnizsza u goebelsow

Dlaczego Polacy mieszkający w UK mieliby wracać? Na ogół mają tamtejsze obywatelstwo, więc ...

­

Opublikowano

No to polaczki w uk beda plakac, ze do polszy trza wrocic albo jebac za najnizsza u goebelsow

Dlaczego Polacy mieszkający w UK mieliby wracać? Na ogół mają tamtejsze obywatelstwo, więc ...

­

Wiecej chyba bez obywatelstwa jest

Opublikowano

No i gdzie widzisz problem jak wystarczy tylko  mieć stałą rezydenturę ( 4-5 lat pobytu ) . Nikt wracał nie będzie jak pracuje bo bez problemu dostanie pozwolenie na pracę no i wizę. 

Widać że większość wypowiedzi to tych co w życiu nie byli w UK a tym bardziej nie mają kompletnie pojęcia o angielskim prawie zwłaszcza emigracyjnym. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No i gdzie widzisz problem jak wystarczy tylko  mieć stałą rezydenturę ( 4-5 lat pobytu ) . Nikt wracał nie będzie jak pracuje bo bez problemu dostanie pozwolenie na pracę no i wizę. 

Widać że większość wypowiedzi to tych co w życiu nie byli w UK a tym bardziej nie mają kompletnie pojęcia o angielskim prawie zwłaszcza emigracyjnym. 

No jednak nie bez problemu, bo trzeba siedziec min. 5 lat + zdawac testy jezykowe itd. Wiekszosc, ktora zapierdala na budowie, czy innych smieciowych robotach, byleby przezyc au revoir.

Opublikowano

To już ich problem że jedyne co potrafią to zapierdalać i biedować bo bez problemu można pracować, uczyć się i mieszkać. 

Wystarczy dowolna praca z agencji na najniższej średniej krajowej by mieć wszystko, czyli taka znowu śmieciowa robota nie jest. 

Te testy językowe to ci się chyba upierdoliły z bajek. To na obywatelstwo trzeba minimum 5 lat PRACOWAĆ i zadawać egzamin na poziomie szkoły średniej na dodatek kosztuje od 1500 do 2000 funtów. Jak widać nie każdego biedaka stać na obywatelstwo. 

Opublikowano

No jednak nie bez problemu, bo trzeba siedziec min. 5 lat + zdawac testy jezykowe itd. Wiekszosc, ktora zapierdala na budowie, czy innych smieciowych robotach, byleby przezyc au revoir.

I tak większość, która tam jest siedzi tam od długiego czasu i na stałe, więc co to jest to 5 lat? A językiem dobrze będzie się posługiwało już po 3/4 miesiącach pobytu. 

PS Wiem, co mówię, ponieważ mam tam rodzinę ;)

­

Opublikowano

Problem jest taki, że do Unii dołącza się po pieniążki - pewnie GB wyszło na spory minus w byciu członkiem i sobie wyszli.

Norwegia od początku nie chciała wejść, bo na starcie musiałaby płacić - jaki tutaj sens? To jakby ktoś Ci powiedział, że możesz być taki

europejski, ale musisz zapłacić. Polska jak na razie jest bardziej na plusie co niestety widać po wszędzie dopisanych ,, projekt zrealizowany z środków unijnych ''.

Norwegia też płaci do wspólnego budżetu UE. W przeliczeniu na mieszkańca dwa razy więcej niż Wielka Brytania, a w dodatku są bez jakiegokolwiek głosu przy podejmowaniu decyzji.

Ciężko powiedzieć, jakie skutki dla Europy przyniesie Brexit, ale na ten moment widzę 3 możliwości:

1. Kompletny rozpad UE i dojście do władzy nacjonalistów. To jest chyba najgorsza opcja, ale i na szczęście mało prawdopodobna.

2. Ograniczenie UE do "elitarnego klubu" najbardziej rozwiniętych 6-7 państw i wypięcie się na peryferia, czyli między innymi Polskę.

3. Najlepsza opcja: całkowita reforma i powrót do np. początkowych założeń z traktatu z Maastricht z 1992. Otwarte granice, wolny przepływ towarów, usług i ludzi i ograniczenie zapędów federacyjnych.

Tak czy siak, traci na ten moment cała Europa, a zyskuje chyba tylko Rosja, której na rękę jest dogadywanie się z każdym osobno na zasadzie mocarstwo vs małe państewko, zamiast z całą UE jak równy z równym

Programowanie, muzyka, piwo i przemyślenia rodem z ławki spod monopolowego. Nie wchodź! fireveined.pl

Opublikowano

1. Funt poleciał na łeb na szyję, pozdro.

2. GB bazowało swoją gospodarkę na imporcie/eksporcie towarów do reszty UE, życzę powodzenia z zawieraniem nowych umów handlowych bo jak im nie wyjdzie to zbankrutują.

3. Banda starych pryków zagłosowała za przyszłością, której nie zobaczą. Dane pokazują, że im młodsi wyborcy tym mocniej optowali za pozostaniem w UE.

4. Hipokryzja na światowym poziomie. Kiedy Szkocja chciała odłączyć - "jak się odłączycie, nie będziecie w UE", dwa lata później "HEHE jk".

5. Mieszkańcy kraju, który skolonizował pół świata głosują za wyjściem z UE bo boją się imigrantów (I nie tylko muslimów, Ci co głosowali nie chcą nikogo, polaków też).

6. Powinny zostać (i prawdopodobnie będą) referenda dla Szkocji i Irlandii Północnej. Wielka Brytania sama strzeliła sobie w stopę.

Reasumując, festiwal idiotyzmu, hipokryzji i durnej narodowej dumy. Szkoda strzępić ryja.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Widać że gówno się znasz na walucie. Taki okres funta jest tylko na krótką metę, później wszystko wróci do normy.

Opublikowano

Chyba w snach wróci, Brytyjczycy sami ukręcili sobie dla siebie szubienicę po wyjściu spadnie wartość i tak. 

Wszystko przez niedoinformowanie i działania partii które w sposób zawiły tłumaczą zysk z odłączenia sie od unii.  Nikt jakoś nie przedstawia kosztów podwyżek importowanej żywności i towarów, do tego wzrost inflacji. 

Dopiero po referendum okazało się jak negatywnie wpłynie wyjście na Wielką Brytanię, nie dość że pieniądze jakie miała zaoszczędzić, niby miały być przekazane na NHS ( służba zdrowia ) to  już w najnowszych projektach ( wdrażanych po wyjściu z Unii )  przeznaczono je dla partii polityczny będących za wyjściem z Unii  albo całkowicie inne cele. 

Prawdopodobnie Wielka Brytania nigdy nie wyjdzie z Unii chyba że przez rozpad królestwa jeśli odejdzie Szkocja I Irlandia Północna które są z a przynależnością do Unii i w przyszłość będą chciały należeć do Unii Eyropejskiej. 

Opublikowano

To, że drugim najważniejszym po zatrzymaniu fali imigrantów argumentem zwolenników Brexitu było rzekome narzucanie przez UE podatków, regulacji i "socjalizmu".

Programowanie, muzyka, piwo i przemyślenia rodem z ławki spod monopolowego. Nie wchodź! fireveined.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...