Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złoty - waluta

kopyteczkoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O co chodzi, bo już nie kumam.

Grecja zostaje w UE, złoty osłabia się.

Wielka Brytania odchodzi z UE, złoty osłabia się.

Nie wiem, kto wymyśla te punkciki, ale robi to specjalnie na niekorzyść naszej potęgi. Co o tym sądzicie?

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano
W systemie kursu płynnego kurs walutowy jest wynikiem interakcji miedzy popytem a podażą na waluty na rynku walutowym. Wiadomo, że popyt na PLN nie wzrośnie, jeśli według prognoz z UK będzie musiało wyjechać ponad 400 tys. Polaków. Sytuacja tylko się pogorszy. Dziś w dużej mierze popyt i podaż wynika z chęci spekulacji, a rynek walutowy jest rodzajem gry, zakładu, między kupującymi i sprzedającymi. Euro idzie w górę, to samo z Frankiem i Dolarem, a funt obecnie jest chyba najsłabszy od kilkudziesięciu lat. Wnioski wysuwają się same. Kurtyna.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Złotówka nie liczy się w Europie, jej wartość w sumie zależy od wartości euro. Osłabienie funta może być tylko okresowe, jeśli si uda Wielkiej Brytanii jakoś przetrwać bez spadku dla funta okres przejściowy wyjścia z unii jego wartość na rynkach walutowych wzrośnie.

Jeśli jednak zostanie przez wyjście z unii osłabiona gospodarka funt spadnie na rynku i niestety zamiast planowanego "rozwoju" Wielka Brytania jako kraj złożony z kilku państw popadnie w  recesje. Planowany spadek bezrobocia może i wystąpi ale i tak nie będzie miał kto pracować bo Anglicy za najniższa średnią krajową nie pójdą do pracy, będą woleć przebywać dalej na benefitach.   

Może jedyny skutek wyjścia GB z Unii to w najbliższym czasie wzrost płac w większości sektorów budownictwa, transportu i usług a co za tym idzie wzrost cen w sklepach i za usługi. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Chore to jest, człowiek rano wstaję i dowiaduję się, że wartość którą musi spłacić za kredyt ( 300.000 ) wzrosła o 100k i wynosi obecnie około 700k, jak jeden kraj może popsuć życie połowie polski... coś pięknego... 

Teraz muzułmani będą przyjeżdżać w większych ilościach do niemiec. Na szczęście my jesteśmy za biedni dla nich.  xD

Opublikowano

Chore to jest, człowiek rano wstaję i dowiaduję się, że wartość którą musi spłacić za kredyt ( 300.000 ) wzrosła o 100k i wynosi obecnie około 700k, jak jeden kraj może popsuć życie połowie polski... coś pięknego... 

Teraz muzułmani będą przyjeżdżać w większych ilościach do niemiec. Na szczęście my jesteśmy za biedni dla nich.  xD

podsumuje to jednym hasztagiem

#bekazfrankowiczow

tak to jest jak sie bierze kredyt w opcej walucie, albo splacisz mniej albo wiecej jak teraz beda musieli frankowicze

moja rodzina splacila kredyt przed czasem zaraz po tym jak byla informacja o tym, ze bank szwajcarski moze przestac sprzedawac franka, miesiac pozniej frank z 3 zl do 4 na kilka minut wzrosl xD nie no beka z januszy ktorzy zadluzyli sie w obcej walucie, jedynie tyle moge powiedziec

­

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarcelovsky7

To trzeba było wziąć kredyt w swojej walucie. Każdy, kto zrobił inaczej MUSIAŁ wiedzieć, że kursy walut mogą ulec zmianie. Jestem przeciwny pomaganiu frankowiczom z powodu ich debilizmu. Jeśli państwo ma pomóc im, to i mi proszę dać 100k, bo to i tak idzie z naszych wspólnych podatków.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Najrozsądniejszy kredyt to tylko brany w walucie w której się zarabia. Jak widać wielu polaków liczyło na spadki kursów walut w których brali kredyty i niestety przeliczyli się. 

Tu problemem nie był sam kredyt w obcej walucie ale łatwość dostępu do tego kredytu, banki bardzo dobrze wiedziały jaka jest sytuacja i jak bardzo niekorzystny jest tego typu kredyt dla kredytobiorcy. 

Nie tylko Polacy dali się nabrać na obiecanki tanich kredytów walutowych, ale jak widać nie nauczyli się nic mając wcześniej przykłady jak na takim kredycie można stracić w jeden dzień cały swój majątek.  

Opublikowano

podsumuje to jednym hasztagiem

#bekazfrankowiczow

tak to jest jak sie bierze kredyt w opcej walucie, albo splacisz mniej albo wiecej jak teraz beda musieli frankowicze

moja rodzina splacila kredyt przed czasem zaraz po tym jak byla informacja o tym, ze bank szwajcarski moze przestac sprzedawac franka, miesiac pozniej frank z 3 zl do 4 na kilka minut wzrosl xD nie no beka z januszy ktorzy zadluzyli sie w obcej walucie, jedynie tyle moge powiedziec

Nie no nie dramatyzuję, bo pieniądze na spłatę mam, ale ubolewam nad skalą tego dzisiejszego chaosu.

Jestem przeciwny pomaganiu frankowiczom z powodu ich debilizmu.

Na szczęście ty tu masz mało do gadania.  xD

Opublikowano

Tak, mogę jedynie wyjść na ulicę i protestować, tak jak te barany, które nabrały kredytów.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Złoty jest walutą kraju rozwijającego się, inwestorzy zagraniczni widzą w nim olbrzymie ryzyko. Zazwyczaj gdy pojawia się jakiś kryzys kapitał ucieka z ryzykownych rynków wschodzących do "bezpiecznych przystani" takich jak frank czy złoto. Dla mnie złoty jest teraz cholernie niedoszacowany. Zresztą jego cena wkrótce powinna wrócić do normy.

Opublikowano

To złotówka ma swoją cenę?  W wypadku polskiej waluty nie można nawet wiedzieć ze ma ona jakąś wartość co najwyżej kurs w stosunku do waluty liczącej się w świecie jak  USD/EURO/GBP 

Opublikowano

Najrozsądniejszy kredyt to tylko brany w walucie w której się zarabia. Jak widać wielu polaków liczyło na spadki kursów walut w których brali kredyty i niestety przeliczyli się. 

Tu problemem nie był sam kredyt w obcej walucie ale łatwość dostępu do tego kredytu, banki bardzo dobrze wiedziały jaka jest sytuacja i jak bardzo niekorzystny jest tego typu kredyt dla kredytobiorcy. 

Nie tylko Polacy dali się nabrać na obiecanki tanich kredytów walutowych, ale jak widać nie nauczyli się nic mając wcześniej przykłady jak na takim kredycie można stracić w jeden dzień cały swój majątek.  

To akurat prawda. Kredyty w obcej walucie powinny byc dostępne jedynie dla najbogatszych kredytobiorców którzy traktują je jako świadomą spekulacje.

A nie dla idiotów na średniej krajowej którzy dali je sobie wcisnąć i teraz płaczą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...