Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Camp Fire (PC) - projekt gry MMO/Survival

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tumblr_oarp1mohE21txsuivo1_400.png

Gatunek: MMORPG/Survival

Silnik gry: Unity3D

Skrypty: C#

Opis: Gra będzie zwykłym sandboxem (coś w tylu Rust'a/Hurthworld'a itp).

Rozwijanie swojej postaci, budowanie i obrona własnej bazy, zdobywanie pożywienia - a wszystko po to, aby przeżyć kolejny dzień na wyspie w grze Camp Fire.

13501727_1607830306193730_21506280621874

Niestety, sam nie dam rady wykonać tak obszernego projektu, potrzebuje przede wszystkim grafików 3D (w głównej mierze low poly, bo taki jest zamysł projektu - jeżeli jednak robisz dobre grafiki w innym stylu, pisz śmiało)

Jeżeli robisz na prawdę dobre sceny (mapy) w Unity również się odezwij  :)

Przyda się również osoba, która zajmie się dźwiękiem

ew. również mogę "przygarnąć" do projektu drugiego programistę (C#)

Czym ja się zajmuje?

W projekcie Camp Fire pełnie rolę programisty (język C#), będę także odpowiedzialny za stronę internetową gry (HTML/CSS/PHP/JS) oraz za administrację bazą danych (MySQL). 

Nazywam się Paweł, mam 18 lat - jestem w trzeciej klasie technikum o profilu technik informatyk.  :)

Kontakt: [email protected], albo tutaj na mpcforum  :) Pozdrawiam!

Opublikowano

Hmm... Ja coś tam kiedyś robiłem w stylu low poly.

A co konkretnie miałoby się na tej mapie znaleźć? Jakieś zwierzęta? Budynki?

Szczerze mówiąc nie potrafię robić zwierząt :D

Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka

A obrazek wygląda zajebiście

Opublikowano

Craft the World jest tytułem sandboxa 2D. Mogą wyniknąć z tego komplikacje.

Dziwiękowiec ogłaszał dziś, u mnie na blogu. Tu masz link do posta, gdzie to zrobił http://projektowanie-gier.pl/?p=698

Grafika, którą wstawiłeś tu nie pochodzi z gry?

Możliwe, że ta osoba będzie mogła Ci pomóc z modelowaniem: https://www.facebook.com/maciej.wituski?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all ... nie wiem, czy tak wklejony link działa... Możesz powołać się na Jimmyego.

Napisz może jeszcze kilka słów o projekcie, a jeśli chciałbyś napisać więcej, to mógłbym wrzucić to na bloga.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

@jimmyblack gra nazywa się "Camp Fire", a nie "Craft the World" (Craft the World, jest hasłem przewodnim gry :P)

Wielkie dzięki za bazę dźwięków - na pewno się przydadzą :P

Grafika nie jest wykonana w świecie gry. Napisze do Ciebie w przeciągu kilku dni i przygotuje obszerniejszy opis, może już nawet jakiś filmik prezentujący kawałek świata się pojawi.

Pozdrawiam, Paweł :)

Opublikowano

Projekt wygląda ambitnie, bardzo mi się podoba. ;)

Chętnie bym pomógł, jednak ostatnio mam mało czasu, a jeżeli już jakiś znajdę to poświęcam go na pisanie mojego nowego silnika.

Jednak w przyszłości chętnie pomogę. :)

Opublikowano

@xSieniu

Jednak napis ten pojawia się w tytule. Widziałem jak apple pozywa sklep spożywczy za to, że użyli jabłka w logo. Więc problem tu jest prawie pewny.

Opublikowano

Jeżeli będziesz kiedyś jednak potrzebował kogoś do tworzenia strony to odezwij się. Czekam tez na jakieś beta testy w przyszłości, jak już coś będzie gotowe.

(')(.)(;)

Opublikowano

@skprime zapisz sobie gdzieś mojego e-maila, jak znajdziesz kiedyś czas to się odezwij - zawsze tego typu kontakty się przydadzą :P

@jimmyblack tylko, że firma Apple zastrzega/patentuje nawet najmniejsze "pierdoły", wątpię natomiast żeby twórcy gry o której wspomniałeś zastrzegli sobie markę, a nawet jeżeli to wątpię, żeby ich budżet pozwalał na to, żeby dochodzić się o to w sądzie :P

@MrSanten strony internetowe to moja specjalność, uczyłem się pisać strony www już w szkole podstawowej - zawsze to była moja pasja :P oczywiście, jeśli robisz na prawdę fajne strony internetowe to napisz na priv - wtedy ja będę miał "mniej na głowie" i będę mógł skupić się na innym aspekcie projektu - tak więc czekam na wiadomosc, wyślij mi jakąś przykładowa stronkę, która zrobiłeś i napisz mi w czym się specjalizujesz Back-end czy może Front-end ?

Opublikowano

Coś na zasadzie cel>problemy>rozwiązanie. Czyli:

Dziś mam zrobić to i to. Napotkałem takie problemy i rozwiązałem je w taki sposób. Dodatkowo jakies komentarze i uwagi.

Opublikowano

Jeśli byłbyś zainteresowany, to chętnie zobaczyłbym coś takiego u siebie na blogu.

Opublikowano

ymhm spoko się zapowiada ale zanim ją zrobisz minie  2 lata jak nic polecam ci wziąść kogoś do pomocy ja także umie programowac i pisac skrypty w c# więc możesz pytac o co chcesz

Opublikowano

Projekt bardzo ciekawy i interesujący, chętnie bym się zgłosił gdybym sam aktualnie nie pracował nad własnym projektem ;)

Opublikowano

@Makin, odezwę się pod koniec miesiąca - przygotuje coś więcej :)

ymhm spoko się zapowiada ale zanim ją zrobisz minie  2 lata jak nic polecam ci wziąść kogoś do pomocy ja także umie programowac i pisac skrypty w c# więc możesz pytac o co chcesz

nie przesadzajmy  :D  :D  napiszę do Ciebie w takim razie  :)

Opublikowano

Wiadomo mniej więcej kiedy będzie premiera? :P

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Opublikowano

Miejmy tylko nadzieję że Ci się nie znudzi robienie jej i nie porzucisz prac. Jak dojdzie do skutku to może spróbujesz nawet na Steam GreenLight i może coś z tego będzie ;)

Prac na pewno nie przerwę, jestem dostatecznie zmotywowany aby ukończyć projekt. Wiadomo - nie codziennie mam x godzin, które mogę spędzić przy produkcji, ale robię wszystko aby to szło cały czas naprzód.

Oczywiście, mam taki zamiar wrzucić to na GreenLight, tylko będzie wtedy potrzebna mi pomoc w rozreklamowaniu tego :P

Wiadomo mniej więcej kiedy będzie premiera? :P

Za wcześnie jeszcze na tego typu spekulacje, ale zapraszam Cię do polubienia fanpage'a, tam wrzucam posty (teraz będę częściej wrzucał) lub screen'y z gry, które przedstawiają postęp prac nad CampFire :)

https://www.facebook.com/campfirethegame/?fref=ts

Opublikowano

Hhaha ja też mam na imię Paweł i uczęszczam do 3 klasy technikum informatycznego. Jak chcesz jakąś pomoc, możesz napisac, jestem autorem serwera sfgame jak i strony maxgame(.pe.hu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...