Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jeśli bym widział, jak facet bije dziewczynę albo coś...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdybym widzial jak facer zaczepia dziewczyne, albo ja molestuje lub bije i Gdybym to widzial to czy moglbym podbiec do goscia i jemu napierdolic za to co zrobil.? Czy grozilo by mi cos za to.?

Opublikowano

Pojebane, uratowal bym dziewczyne i tamtemu dal nauczke i bymbyl scigany. J****a polska a jak policja pobije na smierc albo sttaz miejska to cisza. Reka reke myje w tym k***a kraju

Opublikowano

Wszystko zależy od powagi sytuacji, nie ze wszystkim idzie się na policję. 

Jakbyś go zabił z tego powodu, to chciałbyś obejść się bez kary? Bo masz prawo zabijać z własnych pobudek? Wnioskując z Twoich postów, jestem w stanie stwierdzić, że agresywnie byś mu "napierdolił", co daje szanse na coś więcej niż zmasakrowana twarz. 

@Lord Makin może Ci dobrze odpowiedzieć. O ile będzie miał czas.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Do pewnego stopnia nic Ci grozić nie będzie. Lecz jeśli z ryja chłopu zrobisz sieczkę, rozjebiesz jego głowę o krawężnik(jak to robi pewien znany streamer), czy też wpierdolisz mu kosę w żebro, to liczyłbym się wtedy z tym, że jednak troszeczkę Ci dojebią. xD 

Opublikowano

Zapewne będzie Ci coś grozić. Ile było przypadków, że ludzie działali w obronie własnej, a potem to oni byli winni. Smutne, ale prawdziwe.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jakbyś go zabił z tego powodu, to chciałbyś obejść się bez kary? Bo masz prawo zabijać z własnych pobudek? Wnioskując z Twoich postów, jestem w stanie stwierdzić, że agresywnie byś mu "napierdolił", co daje szanse na coś więcej niż zmasakrowana twarz. 

Zabójstwo / połamanie kości w obronie koniecznej nie jest przestępstwem. Ale oczywiście wszystko w granicach rozsądku, np. jeżeli po próbie obrony gwałconej kobiety napastnik wyjmuje nóż i próbuje zaatakować. 

Opublikowano

@Lord Makin może Ci dobrze odpowiedzieć. O ile będzie miał czas.

Nigdy bym nie zabil.

A jesli chodzi o te agresywnie...

Ja mam tak, ze jak widze, jak ktos komus robi krzywde a zwlaszcza dziewczynie to samo sie wlancza, dostaje adrenaliny, mocnego kopa i nawet jak by bylo 2 na mnie pewnie bym i tak sie tym nie przejmowal ze jest ich dwoch

Opublikowano

istnieje coś takiego jak eksces intensywny. jeżeli byś jak ktoś w/w rozwalił typowi ryj o krawężnik etc. etc. to byłoby to raczej nieadekwatne względem tego co zrobił. takie jest prawo, chociaż jeżeli po prostu typa byś złoił po czapie, to raczej nic ci nie grozi. jeżeli by tak było, to fakt, Polska, a raczej ludzie w niej by upadli na głowę. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

"zaczepia dziewczyne, albo ja molestuje lub bije" 3 kompletnie różne od siebie sytuacje. Musisz dobrze ocenić sytuacje, bo może typek robi sobie jaja z dziewczyny, a Ty mu dojebiesz to on Cię pozwie i ona zezna i kwiczysz. Jak widzisz, że koleś jej strzela gonga to wiadome, że nie ma żartów, o tym 3 nie wspominam nawet. Ale nie radzę podlatywać od razu i kogoś trepować, oczywiście jeśli nie jesteś w stanie, bo poza nią to i Ty dostaniesz :)

To czy Ci coś by groziło to zależy: obronisz kogoś i ktoś(świadkowie/niedoszła ofiara) to potwierdzi + dowody to nic nie grozi, ale jak kogoś pobijesz za to, że szarpnął dziewczynę to leżysz.

To jest POLSKA, więc wszystko jest możliwe, zabijesz kogoś ujdzie Ci płazem, uderzysz kogoś będziesz bulił.

Opublikowano

To mam interweniowac gdy widze taka sytuacje czy olac to ze ktos zaczepia/bije dziewczyne? Bo widze, ze prawo bardziej jest polskie po stronie przestempciw

Opublikowano

To mam interweniowac gdy widze taka sytuacje czy olac to ze ktos zaczepia/bije dziewczyne? Bo widze, ze prawo bardziej jest polskie po stronie przestempciw

w tym rzecz. zaczepia i bije to dwie różne rzeczy. jeżeli ktoś szarpie to w świetle prawa jedynie PEWNIE możesz go odepchnąć po czym byś dostał strzała, a jeżeli bije no to możesz wkroczyć i pokazać swoje umiejętności...

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Debilne prawo.

Gość wbił się do domu takiej rodziny i groził nożem.

Jeden z ofiar mu napierdolił bardzo mocno.

Ofiara zmieniła się w napastnika w sądzie.

Świat jest po prostu popierdolony.

Karzą niewinnych za bohaterskie czyny a zwyrodnialcom dawają po 3 lata.

Przyjmują brudasów do kraju i dają im za friko rajskie warunki gdzie normalni ludzie muszą ostro zapierdalać na nierobów.

W sumie niech pierdolnie bomba i serio będzie spokój.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Zależy co byś mu zrobił. Jeżeli działania by były tylko i wyłącznie w celu obrony kobiety to raczej nie ale jeżeli po fakcie byś mu spuścił wpierdol jako ,,nauczkę'' to już byś mógł ponieść konsekwencje.

Cyrk.png

Opublikowano

Do Wołynia na rozstrzelanie.

Jeżeli używasz tego jako obronę/samoobronę to nie no chyba że nadużyjesz tego i typa zabijesz lub ciężko zranisz np nożem.

Opublikowano

Szczerze to ten temat jakiś podsycany przez coś? 

Miałeś taką sytuację? :D

Pewnie że poszedł bym wy**** bułę jednemu z drugim (typowe sebixy poruszają się stadami) a że te naczęściej nachlane to zanim by mi w jakikolwiek sposób zagroził to pare razy uderzył by w powietrze :D

@Max 95 teraz się zorientowałeś że to wszystko jest poj***? :D

Szczerze to będziesz rasistą jeśli powiesz do czarnego murzyna że jest czarny bo... jest czarny? I gdzie tu kuźwa logika?

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

W sumie jak dobrze uderzysz to ugasisz gościa i będzie miał ból przez kilka dni. Z pozytywnych rzeczy jest taka sytuacja, że zyskasz sympatie laski:D

W sumie jak dobrze uderzysz to ugasisz gościa i będzie miał ból przez kilka dni. Z pozytywnych rzeczy jest taka sytuacja, że zyskasz sympatie laski:D

Deus vult

Opublikowano

i tak jestes pizda, bo mezczyzna sie nie zastanawia w takiej sytuacji, tylko napierdala od razu.

To do mnie czy obok?

Jak bym widzial taka sytuacje to bym zareagowal, w sumie adrenalina i wscieklos nie pozwolily by mi przejsc obojetnie i tak i tak.

Tylko pytam z ciekawosci co mi grozi... I sam jestes....

Opublikowano

i tak jestes pizda, bo mezczyzna sie nie zastanawia w takiej sytuacji, tylko napierdala od razu.

To do mnie czy obok?

Jak bym widzial taka sytuacje to bym zareagowal, w sumie adrenalina i wscieklos nie pozwolily by mi przejsc obojetnie i tak i tak.

i tak jestes pizda, trzeba zachowac spokoj ducha, a nie unosic sie agresja.

Opublikowano

To do mnie czy obok?

i tak jestes pizda, trzeba zachowac spokoj ducha, a nie unosic sie agresja.
Hahah JAP**RD*LE sam pizda w swiecie jestes, najpierw mowisz ze pizda bo bym niby nic nie zrobil a teraz mowisz, ze spokoj ducha trza zachowac???? HAHAAHHAHAHAHHAHAH czyli co myslisz, ze podejde do kolesia, ktory wraca p8jany z dyskoteki i bije dziewczyne i powiem "uspokoj sie"? Smieszny jestes, jesli myslisz, ze cos to da. JPRD widac kto by nie zareagowql.......

I zastanow sie co piszesz, najpierw "trza napierdalac" a teraz piszesz ze "jestes pizda bo trzeba spokoj ducha zachowac" boze az bym zaglosowal na eutanazje....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...