Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Homunculus

Yrokin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale sęk w tym, że nie trzeba udowadniać, że czegoś nie ma, jeśli tego nie ma, bo to błędne koło. religie = wymysł ludzi, którzy zobaczyli w tym władze, pieniądze, etc.

graphic.png

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ale sęk w tym, że nie trzeba udowadniać, że czegoś nie ma, jeśli tego nie ma, bo to błędne koło. religie = wymysł ludzi, którzy zobaczyli w tym władze, pieniądze, etc.

Ja nie piszę czy Bóg jest czy Boga nie ma, nigdzie o tym nie wspomniałem.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

To, że czegoś nie widzisz to nie znaczy, że nie istnieje. Powietrza nie widać a żyć się bez niego nie da to samo tlen. Nie widzisz a jest.

Cyrk.png

Opublikowano

Człowiek i kura, głupota jakich mało, najbardziej trafny argument obalający to, to ilość chromosomów. Człowiek ma 23 a kura 39. I nie, nie wyjdzie z tego nawet glista, jak to otworzysz to dalej to będzie jajko z dodatkiem nasienia, nic więcej.

"Bla bla, po co mi biologia w szkole, bla bla, to do niczego mi się w życiu nie przyda"

A potem taki zastanawia się, czy to na pewno fake, albo nawet wierzy w takie głupoty.

co za bzduryyyy

ex biolchem tutaj. Ilość chromosomów jest nieistotna, poczytaj o specjacji alloploidalnej. Pszenica szorstka skrzyżowała sie z pszenicą dziką (mieli inną liczbę chromosomów), poprzez różne wadliwe mejozy i blokady powstała pszenica zwyczajna która ma zupełnie inną liczbe chromosomów

mieszańce międzygatunkowe istnieją

uważam że film nie musi być fejkiem, to coś nowego, nikt nie próbował do tej pory zapłodnić jaja

Opublikowano

Nieetyczny syf, przy tworzeniu homunculusa grzech ciężki oraz marnowanie życia ludzkiego.­

XDDDDDD

Wiedziałem że się taki tutaj znajdzie!!!

Przestańcie skórować tego mamuta bo to nieetyczne, nie moralne, i to GRZECH jest!!! Co wyrobicie do stu halibutów przecież z tych plemników powstają małe różowe cosie które potem też marnują swoje plemniki!!!

Co innego że tylko 1 z kilku tysięcy / milionów dostaje się do komórki jajowej a reszta no cóż... kaput!

I właśnie dlatego korzystanie z prezerwatyw to też grzech ciężki!

Pozdrowienia od diabła!

xD

Dlatego jestem ateistą  :yay:

@up

No i widzisz, jeden normalny, który nie krytykuje wszystkiego od razu :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Człowiek i kura, głupota jakich mało, najbardziej trafny argument obalający to, to ilość chromosomów. Człowiek ma 23 a kura 39. I nie, nie wyjdzie z tego nawet glista, jak to otworzysz to dalej to będzie jajko z dodatkiem nasienia, nic więcej.

"Bla bla, po co mi biologia w szkole, bla bla, to do niczego mi się w życiu nie przyda"

A potem taki zastanawia się, czy to na pewno fake, albo nawet wierzy w takie głupoty.

co za bzduryyyy

ex biolchem tutaj. Liczba chromosomów jest nieistotna, poczytaj o specjacji alloploidalnej. Pszenica szorstka skrzyżowała sie z pszenicą dziką (mieli inną liczbę chromosomów), poprzez różne wadliwe mejozy i blokady powstała pszenica zwyczajna która ma zupełnie inną liczbe chromosomów

mieszańce międzygatunkowe istnieją

uważam że film nie musi być fejkiem, to coś nowego, nikt nie próbował do tej pory zapłodnić jaja

Mieszanki międzygatunkowe owszem istnieją np. liger albo mieszanka zebry i osła ale to są gatunki w miarę spokrewnione ze sobą o podobnej budowie ciała, sposobie życia, wielkości itp a tutaj jest coś całkowicie absurdalnego. Duży żyworodny ssak i jajorodny mały ptak? Nawet małpa w to nie uwierzy. Nie dziwie się, że ex biolchem jak masz wątpliwości, że to fejk.

Nieetyczny syf, przy tworzeniu homunculusa grzech ciężki oraz marnowanie życia ludzkiego.­

XDDDDDD

Przestańcie skórować tego mamuta bo to nieetyczne, nie moralne, i to GRZECH jest!!! Co wyrobicie do stu halibutów przecież z tych plemników powstają małe różowe cosie które potem też marnują swoje plemniki!!!

Co innego że tylko 1 z kilku tysięcy / milionów dostaje się do komórki jajowej a reszta no cóż... kaput!

Pozdrowienia od diabła!

xD

@up

Nie chodzi o kwestie religijne a bardziej moralne. Kiedyś robili jakiś eksperyment genetyczny z owcą i ją po jakimś czasie uśpili mimo, że mogła żyć dalej. To jest coś na zasadzie ,,musimy ją uśpić bo żadne stworzenie nie chciało by żyć z jakims defektem albo dwoma głowami'' Trochę dziwne dla mnie ale tak właśnie jest. Podejrzewam, że gdyby zapłodnili małpę ludzką spermą to ciąże by szybko przerwano.

Cyrk.png

Opublikowano

Nauka nie wyjaśnia braku Boga.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Ale jego istnienia tez nie.

Biblia to pierwsza ksiazka z gatunku fantasy i tyle.

Lub jakis pustelnik chory psychicznie spisal takei glupoty, a jakis madry rozum stworzyl kosciol zeby podporzadkowac sobie ludzi i zarobic duze sumy :P

I Ty na serio powołujesz się na naukę?

Ja p*******, może w tym całym nie bycia amebą pominąłeś kwestie takie jak ,, kultura '', ,, etykieta '' i ,, szacunek ''. To, że uważasz ludzi wierzących za ameby mam w dupie, ale sam inteligencją nie błyszczysz, więc może łaskawie zamiast pisać ,, nauka wszystko wyjaśnia '' sam zdobądź jakąś wiedzę z niej, bo nauka nie wyjaśnia wszystkiego, a jak już to ,, wyjaśni ''.

­

I tak wszyscy spotkamy się w   Valhalla :)

XDDDDDD

Pozdrowienia od diabła!

xD

@up

Tak samo jak masturbacja   ,i tak większość młodzież  to robi.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Nie chce mi się czytać całego tematu, ale jak widzę, że ludzie mają wątpliwości czy to fake, to dostaję raka mózgu z przerzutami. Wiedza wyniesiona ze szkoły podstawowej definitywnie powinna wykluczyć istnienie czegoś na wzór tego co zaprezentował Rosjanin. 

Opublikowano

Ludzie... Co się dzieje z tym światem, coraz więcej "gimbów" wygaduje cuda, a sami robią z siebie ludzi " jprdl hahahhha", " o kur*a heheee", byle kogoś pocisnąć i się śmiać. Powinniście mieć chociaż szczątkową wiedzę na temat zapłodnienia wyniesioną ze szkoły podstawowej. Ręce opadają :v

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

W sumie to jedyna okazja w życiu, w której mogę począć coś z kimś/czymś hmm  :yay:

W sumie to jedyna okazja w życiu, w której mogę począć coś z kimś/czymś  :yay:

Opublikowano

W sumie to jedyna okazja w życiu, w której mogę począć coś z kimś/czymś hmm  :yay:

Niestety nie bo nic z tego nie może wyjść.

Temat do zamknięcia bo to chyba oczywiste, że nic takiego nie ma prawa istnieć i temat się wyczerpał. Jak ktoś ma jakieś wątpliwości to niech idzie do pani od pszyry żeby mu wytłumaczyła, że z człowieka i kury nic nie będzie.

Cyrk.png

Opublikowano

To, że czegoś nie widzisz to nie znaczy, że nie istnieje. Powietrza nie widać a żyć się bez niego nie da to samo tlen. Nie widzisz a jest.

@Arialll serio? muszę to skomentować? xDDD

graphic.png

Opublikowano

Temat do zamknięcia bo to chyba oczywiste, że nic takiego nie ma prawa istnieć i temat się wyczerpał. Jak ktoś ma jakieś wątpliwości to niech idzie do pani od pszyry żeby mu wytłumaczyła, że z człowieka i kury nic nie będzie.

Serio? Panie od przyry? ...

Czasami ta Pani wie mniej od uczniów ale dobra xD

Opublikowano

@Arialll serio? muszę to skomentować? xDDD

No ale niby po czym stwierdzasz, że czegoś nie ma? Po tym, że czegoś nie widzisz/czujesz ?

Serio? Panie od przyry? ...

Czasami ta Pani wie mniej od uczniów ale dobra xD

No tak ale rzecz o której tutaj mowa jest oderwana od rzeczywistości i to akurat panie od pszyrki są w stanie wytłumaczyć

Cyrk.png

Opublikowano

hmm.. no nie wiem, może po tym, że tego nie czuć, nie widać, nie ma żadnego wpływu na środowisko, nic nie waży, nie ma innej gęstości, nie ma NIC? 

Gdyby ktoś teraz wyleciał z tekstem, że miał objawienie i rozmawiał z bogiem, to trafiłby do psychiatryka - kiedyś to działało inaczej.. #argumentum ad ignoratiam

graphic.png

Opublikowano

Fejk czy nie ale jak wytłumaczycie filmiki gdzie z jajka zwykłego wychodzi jakaś krewetka czy jaszczurka?

Rozbił te jajko a potem znowu zakleił?

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Fejk czy nie ale jak wytłumaczycie filmiki gdzie z jajka zwykłego wychodzi jakaś krewetka czy jaszczurka?

Nie rozbił, on je delikatnie rozciął a potem w to rozcięcie wbił igłę.

Opublikowano

Pytał jak on umieścił "krewetkę" w jajku, nie jak je zapłodnił, bo go nie zapłodnił, fascynacie neogenetyki xD

Tak, zrobił niewielką dziurę w jajku a nastepnie zakleił, pod pretekstem zatkania jajka po nakłuciu.

Wypadałoby zamknąć temat. Werdykt: Fake jak stąd do Księżyca, dalsze dyskusje mijają sie z celem..

sygna.png

Opublikowano

A polscy jutuberzy zaczęli już takie gowna robić...

Opublikowano

Pytał jak on umieścił "krewetkę" w jajku, nie jak je zapłodnił, bo go nie zapłodnił, fascynacie neogenetyki xD

Tak, zrobił niewielką dziurę w jajku a nastepnie zakleił, pod pretekstem zatkania jajka po nakłuciu.

Wypadałoby zamknąć temat. Werdykt: Fake jak stąd do Księżyca, dalsze dyskusje mijają sie z celem..

Ty homunculusie

Opublikowano

Nauka nie wyjaśnia braku Boga.

Ale jego istnienia tez nie.

Biblia to pierwsza ksiazka z gatunku fantasy i tyle.

Lub jakis pustelnik chory psychicznie spisal takei glupoty, a jakis madry rozum stworzyl kosciol zeby podporzadkowac sobie ludzi i zarobic duze sumy :P

Wszystko się okaże jak umrzemy. No cóż wszystko zależy od typu człowieka i rodziny. Jak dla mnie te wszystkie cuda (przemienienie opłatka w kawałeczek serca, sceny z biblii w oczaj Maryji w jakimś tam obrazie co nie jest możliwe do zrobienia) o czymś świadczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...