Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] EpicChat

Gość tomecki1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomecki1
Opublikowano

Up odezwał, nie nauczono Cię, że zdania zaczyna się wielką literą a kończy kropką?

@AdamGrzegorz

Nie mów za wszystkich... To, że Tobie coś nie pasuje nie znaczy, że

1. Masz się wyżywać się na innych,

2.Wypowiadać się za innych.

Coś Ci nie pasuje to papa, nie trzymam Cię tu, ani nie każę czytać moich tematów.

Humaniści od siedmiu boleści.

PS Tak napisałem karze, mam prowo do pomyłki.

PS @AdamGrzegorz

Nie mam dawać 10 argumentów bo co? Bo Ty mi tak każesz? Może po prostu jesteś za głupi, aby mi na nie odpowiedzieć.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Boże człowieku, wez się ogarnij bo naprawdę zaczynam wątpić czy cokolwiek wynosisz z tego "hejtu".

Jedyny kod, który reprezentuje jakikolwiek poziom.. to kod, który Ci sam podalem innym temacie. W dodatku nieudolnie go przerobiłeś.

Zamiast płakać po prostu siadz, użyj Google, zapytaj innych o rady, odpal IDE i pisz. Popraw to coś albo wywal do śmietnika, bo do niczego się nie nadaje.

Nie wiem gdzie zgubiłeś podstawy Javy.. ale powinieneś je znaleźć przed publikacją kolejnego rakotworczego projektu.

Opublikowano

Dobra kurka wodna ścisnąć pizdy. Nie każdy jest orłem sam tak kiedyś zaczynałem lepsi odemnie jezdzili po mnie bo popełniłem 1 błąd ortograficzny na 10 zdań. A administrator pewnego forum dawał mi warny za uwaga uwaga "Nie postawiłeś wykrzyknika na końcu zdania". Pozatym nie ma co marnować czasu na jakiś plugin który nie jest niczym nowym czy spektakularnym.  Nie napędzajcie dyskusji wstawiacie po 5 postów zamiast wypowiedzieć się w 1 a odpowiedzieć na uwagi w 2 i mieć wyjebane ?

Opublikowano

Proszę o zachowanie w tym temacie spokoju.

Takie rzeczy wypisujcie na PW a nie w temacie.

Następne takie posty będą karane.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ciekawe czy dalej taki lipny kod <3

niestety tak.

• Nazewnictwo ssie totalnie
  • Kilka tych samych eventów (po co?!)
  • Wszystko oparte na statycznych zmiennych, zero obiektowości
  • System.out.println() zamiast loggera.
  • Mieszanie polskiego z angielskim (klasy np. Utils i Listenery)
  • "permisji" - takie słowo nie istnieje w polskim słowniku a pobrałem polską wersję :/ (uprawnienie, uprawnienie przyjacielu...)
  • Nawet czyszczenia czatu ten plugin na czat nie ma xD
  public static String fixColor(String s)
  {
    if (s == null) {
      return "";
    }
    return ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', s);
  }

To sprawdzenie nie ma sensu xD raczej nie wstawiasz tam nullowego stringa, a nawet jeżeli to chyba nie chcesz aby wyświetliło się... nic? Jakiś błąd może? hello?

• Robisz osobną klasę dla jednej metody, ale wszystkie listenery upychasz w jedną. Gratuluje logicznego myślenia.
  • Jak zrobiłeś te fixColors, to dla czego do jasnej k***y za przeproszeniem używasz ChatColor.<COLOR>???
  • Znasz coś takiego jak "else if"?
  • .replace("&", "paragraf"); JA P******E K***A xD Dlaczego... k***a no dlaczego... zrobiłeś przecież ładne fixColorsy... dlaczego...

Byłbym przyjacielu przechylniejszy, może bym ci nawet pomógł, ale że nas ostro zajechałeś na początku to no... jestem szczery.

Pozdrów ten serwer który z tobą współpracuje! I prześlij im moje szczere współczucie!

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Gość tomecki1
Opublikowano

No ciekawe...

Widać jak przeglądasz kod.

Permisja to nie polskie słowo? Ciekawe... Naucz się polskiego :-

Po prostu zazdrościsz i tyle...

Opublikowano

No ciekawe...

Widać jak przeglądasz kod.

Permisja to nie polskie słowo? Ciekawe... Naucz się polskiego :-

Po prostu zazdrościsz i tyle...

Z tym "permisja" to zwracam honor, kiedyś tego nie było.

Jak mam przeglądać? Normalnie, kod bajtowy nie kłamie.

I czego to ja mam zazdrościć... naprawdę, żeby tu jeszcze było czego...

­

Gość tomecki1
Opublikowano

Dobra zróbmy tak.

Ty nie patrzysz na kod bo Cię on nie interesuje i wszyscy są szczęśliwi.

Po co mamy to ciągnąć?

Ja czekam na innych i mam gdzieś, że się komuś nie podoba.

Dziękuje do widzenia.

Opublikowano

Dobra zróbmy tak.

Ty nie patrzysz na kod bo Cię on nie interesuje i wszyscy są szczęśliwi.

Po co mamy to ciągnąć?

Ja czekam na innych i mam gdzieś, że się komuś nie podoba.

Dziękuje do widzenia.

Boże człowieku... udostepniasz plug-in a nawet nie potrafisz liczyć się z krytyką, tak... nawet tą konstruktywną. Milion osób Ci wypisalo na tacy błędy, a Ty zamiast z pokorą przyjąć je do swojego mózgu, zakodowac, plug-in porzucić (bo kontynuacja średnio na sens), i więcej takowych byków nie robić.. Ty wolisz walnąć aktualizację, z kodem zupełnie z dupy jak poprzednio i.. zamiast kształcenia się dalej.. dalej robisz lipny kod.

Jak komuś się coś nie podoba w plug-inie, to fajnie, ze ma kontakt z Developerem i wgl, szkoda tylko że tenże developer ma (cytuję) "gdzieś, że się komuś nie podoba.". Git, powodzenia z takim nastawieniem do szkoły średniej, pracy, czy czegokolwiek innego, bo póki co, prezentowany przez Ciebie mnie przeraża.

Gość tomecki1
Opublikowano

Dzięki idź już sobie. Bo calkowicie nie masz racji.

Zacznijmy od tego, że w ogóle się na tym nie znacie.

Opublikowano

@tomecki1 oni nie umieją?

Pomyśl, zrobili oni dość duże pluginy.

Plugin podobny do essentials to nie jest łatwa sprawa, ranking też jest dość trudny.

Naucz się przyjmować krytykę, bo to jest dość ważne.

Co do pluginu, mógłby być lepszy, popraw to co Ci koledzy wyżej podpowiadają i wtedy plugin będzie git.

Ps: Pewnie mnie teraz zjedziesz ale mnie to wali ;3

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Else if nie ma już racji bytu, więc po co go używać?

Co do pluginu to jest dobrze, lecz nie obrażaj się jak ktoś wytyka Ci błędy.

Staraj się rozwijać plugin dalej i poprawiaj swoje niedoskonałości. Nikt od początku nie był idealny i nie pisał idealnego kodu, także się nie poddawaj. Zawsze to lepsze niż skrypty :v

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Gość tomecki1
Opublikowano

@OldisPL dziękuję bardzo za pozytywny komentarz.

Ja się nie obrażam. Po za tym wszystki błędy przyjąłem i je poprawiam. Jakby pożądanie czytali kod to by zauważyli.

Opublikowano
1. nie lepiej przy ladowaniu sprawdzic czy automsg jest aktywne zamiast tworzyc bezsensownego taska ktory pozniej nie bedzie nic robil ?

2. 5 taskow od czatu ? xD //a mi sie cos pojebalo... listenerow 

3.

String reason = strings[1];

if (strings[0].equalsIgnoreCase("off"))

{

Bukkit.broadcastMessage(EpicChatPL.chatoff + ChatColor.GREEN + " Pow�d: " + ChatColor.BLUE + reason);

tu nawet wiem czego ci zabraklo...  stringbuildera 

4.. .replace("&", "§");  to na c**j robiles fixcolor ?

5. tworzysz zmienne od wiadomosci ale wiekszosc wiadomosci i tak pobierasz w runtime z configu xD

Opublikowano

@AdamGrzegorz Else if nie ma już racji bytu, więc po co go używać? Co do pluginu to jest dobrze, lecz nie obrażaj się jak ktoś wytyka Ci błędy. Staraj się rozwijać plugin dalej i poprawiaj swoje niedoskonałości. Nikt od początku nie był idealny i nie pisał idealnego kodu, także się nie poddawaj. Zawsze to lepsze niż skrypty :v

Dlaczego nie ma racji bytu?

Po co sprawdzać 4 razy if, mimo że i tak tylko jeden powinien się wykonać? else if zablokuje dalsze sprawdzenia gdy sie wykona, a if będzie działał cały czas po kolei. Takie rozwiązanie ma tylko sens wtedy kiedy potrzebujesz sprawdzić coś kilka razy, np. appendować stringa jeżeli coś. Ale w tym wypadku to kompletnie nie ma sensu.

I tu też skończmy, bo po tym poście widzę już że nie ma co z tobą rozmawiać.

Szkoda słów, naprawdę, po co ja się męcze wytykając ci błędy, po co... 

"Jakby pożądanie czytali kod to by zauważyli. "

Po 1, jak mam czytać porządnie kod (nie pożądanie xD) kiedy nawet githuba nie masz?

Po 2, o co ci chodzi z tym "nie zauważyli", czego nie zauważyliśmy? Na razie zauważyłem tylko c*****y kod

(tak, C*****Y, niech to do ciebie dotrze, przestań być takim jebanym arogantem, k***a...)

To nie ma sensu...

@xCzuowiekBanann jak pomagasz to chociaż dobrze. Ze stringbuilderem się przeraziłem...

1. Task jest w porządku, kod będzie się wykonywał co ileś sekund, chociaż da się to zrobić lepiej.

2. Tego jakoś nie widziałem, więc nie wiem.

3. NIE! StringBuilder nie do tego służy! I jeszcze mi powiedz że za każdym razem byś robił nowego xD

­

Gość tomecki1
Opublikowano

Dziękuję za komentarz.

1. Nie używaj wulgarnych słów i nie obrażaj innych.

2. Nie udostępnię tego na github.

3. Nie każę Ci czytać mojego kodu.

4. Nikt "normalny" nie pobiera pluginu by czytać jego kod...

Opublikowano

Dziękuję za komentarz.

1. Nie używaj wulgarnych słów i nie obrażaj innych.

2. Nie udostępnię tego na github.

3. Nie każę Ci czytać mojego kodu.

4. Nikt "normalny" nie pobiera pluginu by czytać jego kod...

K***a no, dobry jesteś na pewno w jednym, w prowokowaniu.

1. Hmm... bo?

2. Więc nie pierdol że źle czytamy kod.

3. Udostępniasz go, więc każdy chce aby plugin był dobry i zoptymalizowany, czyż nie? No nie, przecież każdy chce mieć gówno-serwer z takimi pluginami jak TWÓJ.

4. Czyli jestem nienormalny, przykro mi. Ani ze strony wizualnej i technicznej, ani ze strony kodu mnie ten plugin nie powala, więc w sumie na jedno wychodzi.

­

Opublikowano

@AdamGrzegorz Else if nie ma już racji bytu, więc po co go używać? Co do pluginu to jest dobrze, lecz nie obrażaj się jak ktoś wytyka Ci błędy. Staraj się rozwijać plugin dalej i poprawiaj swoje niedoskonałości. Nikt od początku nie był idealny i nie pisał idealnego kodu, także się nie poddawaj. Zawsze to lepsze niż skrypty :v

Po co sprawdzać 4 razy if, mimo że i tak tylko jeden powinien się wykonać? else if zablokuje dalsze sprawdzenia gdy sie wykona, a if będzie działał cały czas po kolei. Takie rozwiązanie ma tylko sens wtedy kiedy potrzebujesz sprawdzić coś kilka razy, np. appendować stringa jeżeli coś. Ale w tym wypadku to kompletnie nie ma sensu.

Po 1, jak mam czytać porządnie kod (nie pożądanie xD) kiedy nawet githuba nie masz?

Po 2, o co ci chodzi z tym "nie zauważyli", czego nie zauważyliśmy? Na razie zauważyłem tylko c*****y kod

(tak, C*****Y, niech to do ciebie dotrze, przestań być takim jebanym arogantem, k***a...)

To nie ma sensu...

@xCzuowiekBanann jak pomagasz to chociaż dobrze. Ze stringbuilderem się przeraziłem...

1. Task jest w porządku, kod będzie się wykonywał co ileś sekund, chociaż da się to zrobić lepiej.

3. NIE! StringBuilder nie do tego służy! I jeszcze mi powiedz że za każdym razem byś robił nowego xD

­

@AdamGrzegorz

1 ale po co go wgl tworzyc jak nie bedzie uzywany ?

2 dobra juz ogarnalem xD cos mi sie pojebalo bo o listenery mi chodzilo xD

3 no niby stringutilsy tez sie da ale po co ? na wydajnosc to jakos strasznie nie wplynie 

Opublikowano

To nie ma sensu...

­

@AdamGrzegorz

1 ale po co go wgl tworzyc jak nie bedzie uzywany ?

2 dobra juz ogarnalem xD cos mi sie pojebalo bo o listenery mi chodzilo xD

3 no niby stringutilsy tez sie da ale po co ? na wydajnosc to jakos strasznie nie wplynie 

3. Bardzo wpłynie, StringBuildy są bardzo wolne, uwierz mi.

­

Opublikowano

^ akurat StringBuilder jest dosyć szybki z tego co wiem. Co więcej, służy do budowania Stringa, wiec nie wiem po co tam tenże Builder. o.O

A co do replace'a, to jedna bardzo ważna uwaga. String.replace niestety używa naszego kochanego Regexa, który jest bardzo wolny. Lepiej zrobić własnego replace'a na podstawie tego ze StringUtils :D

I pisane to już było wiele razy. Jak pobierasz wartości z configu, a ze zmiennej, to różnicy wydajności nie poczujesz, bo wartości pobierasz bezpośrednio z obiektu configu, a nie pliku.

Opublikowano

^ akurat StringBuilder jest dosyć szybki z tego co wiem. Co więcej, służy do budowania Stringa, wiec nie wiem po co tam tenże Builder. o.O

A co do replace'a, to jedna bardzo ważna uwaga. String.replace niestety używa naszego kochanego Regexa, który jest bardzo wolny. Lepiej zrobić własnego replace'a na podstawie tego ze StringUtils :D

I pisane to już było wiele razy. Jak pobierasz wartości z configu, a ze zmiennej, to różnicy wydajności nie poczujesz, bo wartości pobierasz bezpośrednio z obiektu configu, a nie pliku.

No widzisz, jedni mówią że wolny, jedni że szybki. Meh.

Nadal polecam bardziej tworzyć lokalne StringBuildery niż za każdym razem (np. wysłaniem komendy) tworzyć nowy. Tworzenie raz StringBuildera i potem sb.setLength(0) jest szybsze na pewno od new StringBuilder(); 

­

• 1 miesiąc temu...
Gość tomecki1
Opublikowano

Zostały udostępnione nowe pliki!

W angielskiej i polskiej wersji poprawiłem wiadomości powitalne i pożegnalne, a w polskiej dodałem nową opcję: poprawe błędnie napisanych słów.

Wszystko znajdziecie na oficjalnej stronie pluginu: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/epicchat/

Zapraszam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...