Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.10][Survival] Kwadratowe Życie

Wonoace

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 308
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam kilka pytań.

jak duży jest cuboid gildii ?

Utrzymanie gildii będzie kosztować?

I jak wyglada bezpieczeństwo na cuboidzie gildi? Będzie można na nim otwierać skrzynki, stawiać tnt?

Opublikowano

Cuboid gildii to 100x100, utrzymanie nic nie kosztuje, na terenie cudzej gildii można wszystko otwierać itp lecz nie można nic niszczyć budować. Jedyny sposób na zniszczenie to właśnie tnt.

sygnatura.png

Opublikowano

Taki hardcore, że podziękował. 
Dostaję spam opinii ogarnij atmosferę od ludzi którzy zupełnie nie weszli na serwer.
Wbiłem na pierwszy lepszy i o coś zapytałem. Cisza .....
Coś innego pytam, cisza.....
Dla śmieszków powiedziałem czy tu grają same dzieci z autyzmem , serwer w końcu ożył - warn.
Spytałem, dlaczego /list nie działa by sprawdzić kto jest - BAN , powód "Idź i nie wracaj". 
721731485867707348609.jpeg
Bardzo mocny powód.

Coś czuję, że straszny poziom jest "Polskich Serwerów" jak i graczy na nich grający, bo z zagranicy docenią wkład niektórych osób, a w Polsce to s**t, bo system walki nie taki , bo atmosfera nie taka ( chociaż na 5min nie wlazł) , bo nie ma koxów itd. 

PS. Mam negatywną perspektywę tego serwera, ale zobaczcie sobie sami może Wam się spodoba.

142740.gif

Opublikowano

@Bartusiak69 ban Ci się należał za obrażanie graczy mnie i serwera... Jak ktoś nie wierzy to zapraszam udostępnię logi...

Proszę udostępniaj logi. Powiedziałem, że czułem się jakbym siedział koło dzieci z autyzmem. Piszesz coś cisza. Normalny nawet napisałby, że jest zajęty lub nie chce mu się pisać... 

Wpadłem pocisnąć bekę z wielce serwerów, gdzie jest ta atmosfera, której ja zupełnie nie widziałem.

To samo powiedziałem w logach no jeszcze spytałem czy ktoś zna RUSTA na co nikt nie odpowiedział mi.

Jeden gościu jakiś może ciut ogarnięty był co wielce odpisał coś że nie mam życia skoro wchodzę na serwer dla beki. 

Nie no spoko ... 

142740.gif

Opublikowano

@Bartusiak69 powiedziałeś dużo więcej...  już nie będę przytaczał, wyśmiewałeś liczbę graczy a u Ciebie też zbyt wielu nie ma...

Raczej pytałem czemu /list nie działa i dodatkowo pytałem czy ktoś tam gra i dostałem odpowiedź, że dopiero 14.00 .

Może i wielu nie mam , ale są w miarę ogarnięci i da się z niektórymi popisać.

Pierwsze co zrobiłeś to użyłeś X-RAY'a więc zakładam, że z Twoim nastawieniem takich gracz masz wokół siebie.

A ja hobbistycznie nie idę na ilość , a jakość. Nie palę więc mogę sobie odłożyć na coś takiego i poznać naprawdę spoko ludzi.

PS. Przy okazji zobacz jak się piszę powód bana dla gracza :) 

142740.gif

Opublikowano

@Bartusiak69 dzięki za bezcelowy offtop :D Mówisz, że idziesz na jakość spoko. Fajnie, że nie w pełni skończony serwer otworzyłeś dla graczy :). Mówisz, że liczysz na jakość i uważasz, że masz 'lepszych' graczy. Może gracze u mnie nie są głupi i nie odpisują na głupie zaczepki :). Tak wszedłem do Ciebie tak kopałem na x-ray'u. Jesteś w błędzie jeśli uważasz, że u mnie każdy jedzie na x-rayu. Mi osobiście x-ray pomaga w łapaniu graczy którzy z niego korzystają. Ja mam ale osobiście w rozgrywce nie biorę udziału. Wszedłem do Ciebie i wytknąłem Ci kilka błędów nie po to by wyśmiać lecz byś poprawił. Mówisz, że Twój serwer to klasy, szczególnie z tym scoreboardem który nie wiadomo co liczy. To Ty zacząłeś nie ja. Zanim nie wszedłeś do mnie nawet nie wiedziałem o Twoim istnieniu... To Ty nie potrafiłeś się zachować jak przystało na właściciela serwera i pamiętaj, internet nie zapomina a Twoje zachowanie świadczy tylko o Twoim i Twego serwera poziomie. A druga sprawa komenda /list nie jest Ci do niczego potrzebna. Listę graczy da się sprawdzić w inny sposób np otwierając chat (standardowo literka "t" na klawiaturze) i naciśnięciu drugiego przycisku który znajduje się nad CapsLockiem (TAB). Wspominałeś także, że kilka lat temu miałeś już serwer, to też świadczy o Tobie, że nie potrafiłeś go utrzymać aż do dzisiaj. Ja za nim wziąłem się za swój serwer nabrałem swego rodzaju doświadczenia jako członek Administracji jednej większej sieci serwerów. A i jeszcze jedna rada.

40b42380c28df.png    

Ustaw jakieś motd bo ten link za ciekawie nie wygląda...

sygnatura.png

Opublikowano

Swoje sprawy polecam załatwiać na pw, nie jest to dział do kłótni :)

Serwer średni mi się podoba.

Jednym z większych minusów jest mała liczba graczy przynajmniej kiedy ja patrze są ok. 2 osoby

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

@Aides fakt jest mała liczna graczy, miałem zamknąć serwer z tego powodu lecz zostałem poproszony przez tych kilku graczy by tego nie robić. 

sygnatura.png

Opublikowano

@Aides fakt jest mała liczna graczy, miałem zamknąć serwer z tego powodu lecz zostałem poproszony przez tych kilku graczy by tego nie robić. 

MOTD jest takowe, bo akurat dziś aktualizowałem reklamę na serwerze.

Tworzę nową grafikę i wiem że podbijam Ci post więc powinieneś się cieszyć.

Serwer miał główny problem z utrzymaniem , ponieważ większość polskich graczy siedzi na 1.8-1.10 czy tam 1.11, bo nie podoba im się nowy system walki co uważam za bardzo spoko rzecz szczególnie kiedy kill aura już nie jest taka fajna. Drugi powód to brak koxów w standardowym craftingu co też uważam za fajną rzecz.

PS. Jakbym nie potrafił utrzymać serwa raczej go bym zamknął. Dla mnie serwer jest też po to bym mógł nauczyć się stworzyć coś nowego w javie. Mam kilka projektów i koncepcji . W najbliższym czasie chciałbym je wdrożyć w swój serwer.

Pozdrawiam i już nie robię gówno burzy bo będzie pewno warn.

A i życzę powodzenia :) 

142740.gif

Opublikowano

Moim zdaniem powinniście sobie darować chłopcy ;) (bez urazy, żartobliwie to pisze). Moim zdaniem powinniście usunąć te posty bo nic nie wnoszą o tym serwie, a więcej o samych was :)

Sam serwer uważam za dobry, grałem na nim kilka miesięcy temu i gram teraz, pewnie ze względu na dość luźne podejście Wonance do tworzenia serwerów, po prostu póki on się nie zmieni to jego serwery będą mi odpowiadać bo tego właśnie szukam. Nie Nom stop pełnych serwerów 100-slotowych gdzie jest mase dzieci i mase spamu. Tu jest atmosfera i spokój, widać ze nikt nie ma parcia by serwer miał być w jakiś sposób dochodowy czy pod jakimś względem najlepszy, najbardziejpopularny, po prostu jest i jest bezawaryjny i ja to cenię.

Prostując opinie Bartusiaka - nie doświadczyłeś atmosfery bo wbiłeś na chwile, gdy pograsz kilka godz to poznasz ludzi którzy tam grają :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...