Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o nowych pokoleniach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

To nie troll, tylko dyskusja o dzisiejszych czasach, a może młodzieży ;)

Jestem rocznikiem 2000, i jakoś zachowuję się grzecznie na tym świecie, a u nas wibratory przynoszą, i ich to bawi.

Mam wrażenie, że to przez tą nowoczesność, komputery, telefonu, fejsbuk, to nie to samo co jakieś 10lat temu...

Proszę, wypowiedźcie sie, a jak zaczniecie mi pisać gimbuski, że to troll to to wam napiszę:

Jak za np 50lat, rodziców którzy nie mieli nigdy w dziecińststwie komputera, to teraz np 2k50, będzie dramat... LAJK oznacz, ale sexi ojoj k***a fejsbuczek, zakryj se pół ryja bądź wcale. Pierdolone ordery i fani gimpera (geje) dorosłe na ulicach a sam prezydent Polski to będzie izak 0/19 k***a

widzę, że poziom tego forum spada i to w c**j, pewnie związane jest to z nawałnicą jebanych gimbusów (nie, gimbus to nie przynależność do szkoły - tylko stan umysłu). Otóż drodzy fani (niektórzy) mpcforum, z łaski swojej odróżnijcie bekę, heheszkowanie i w c**j wielki dystans do wszystkiego, od patologicznego wklejania jakichś zjebanych memów o anonimowym. Anonimowy był dobrym człowiekiem, i podczas swojego życia zrobił więcej "przydatnych" rzeczy, niż większość z Was razem wzięta będzie miała okazję zrobić, przez całe swoje obsrane życie. Więc do k***y nędzy, darujcie sobie te żałosne memy ze mną.

Opublikowano

Takie pokolenie, kiedyś ważna była inteligencja a teraz wszystko albo jest "beka" albo jest "2/10"

Opublikowano

Witam.

To nie troll, tylko dyskusja o dzisiejszych czasach, a może młodzieży ;)

Jestem rocznikiem 2000, i jakoś zachowuję się grzecznie na tym świecie, a u nas wibratory przynoszą, i ich to bawi.

Mam wrażenie, że to przez tą nowoczesność, komputery, telefonu, fejsbuk, to nie to samo co jakieś 10lat temu...

Proszę, wypowiedźcie sie, a jak zaczniecie mi pisać gimbuski, że to troll to to wam napiszę:

Jak za np 50lat, rodziców którzy nie mieli nigdy w dziecińststwie komputera, to teraz np 2k50, będzie dramat... LAJK oznacz, ale sexi ojoj k***a fejsbuczek, zakryj se pół ryja bądź wcale. Pierdolone ordery i fani gimpera (geje) dorosłe na ulicach a sam prezydent Polski to będzie izak 0/19 k***a

widzę, że poziom tego forum spada i to w c**j, pewnie związane jest to z nawałnicą jebanych gimbusów (nie, gimbus to nie przynależność do szkoły - tylko stan umysłu). Otóż drodzy fani (niektórzy) mpcforum, z łaski swojej odróżnijcie bekę, heheszkowanie i w c**j wielki dystans do wszystkiego, od patologicznego wklejania jakichś zjebanych memów o anonimowym. Anonimowy był dobrym człowiekiem, i podczas swojego życia zrobił więcej "przydatnych" rzeczy, niż większość z Was razem wzięta będzie miała okazję zrobić, przez całe swoje obsrane życie. Więc do k***y nędzy, darujcie sobie te żałosne memy ze mną.

Zdecyduj się... Ogólnie bywa, za paredziesiąt lat to zdjęcia będziemy mieli w dna (głowie).

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Świat podzielił się na 2 grupy jedne osoby żyją technologią druga grupa to ta Która na nich napierdala ze to złe (sami robią to samo)co 2 mem to : Dziecinstwo kiedyś - Dziecinstwo dzis ludzie zyjcie swoim życiem i szczerze c**j wam do tego co ktoś robi w życiu

Kazdy ma swoje robi z nim co chce.Jestescie niczym dewotki w kosciele :( nie pozdrawiam tych ludzi. Niestety ludzie oceniają zbyt pochopnie (1 gimbusek cos odjebal to znaczy ze kazdy gimbus to zjebane dziecko ktore jest napalone jak szczerbaty na suchary.Zapomniał bym JD JD JD. PS. JD

Opublikowano

Trochę dodam offtopicu, ale youtube powinien sprawdzac kanaly typu isamuxpompa, bo on co 2zdanie to o waleniu konia o spermie, a jego widownia to max 12lat... Ewentualnie jakiś gimbus się znajdzie

10lat póżniej... Patrz k***a jaki synek z*******y, zwalmy mu konia! Bo isamu tak mi powiedzial o k***a...

Opublikowano

Technika, wartości moralne i społeczeństwo. Ogromny wpływ mediów na popkulturę. Kolejne roczniki adaptują się do otaczającego je świata. Nasi dziadkowie nie potrafią obsłużyć painta w komputerze, ale potrafili to, czego ich dziadkowie nie znali.

Nie ma co narzekać, że młodzież się stacza czy źle się zachowuje. Ja jestem rocznik 94, więc jestem od Ciebie 6 lat starszy a czasem ręce mi odpadają, kiedy obserwuję Twoich rówieśników. Moja siostra jest z 82 roku i jej z kolei opadają czasem cycki na moje pomysły :D

Każdy żyje w swoim czasie i każdy wychowuje się w innych obyczajach. To, co wczoraj było tematem tabu dzisiaj krzyczy na każdym bilboardzie. A ludzie to cwane bestie, które wygrały dzięki adaptacji.

Oczywiście w każdym pokoleniu występują jednostki skrajne - mogą to być debile, którzy do szkoły tachają prezerwatywy i chwalą się dziewczynom, po drugiej stronie natomiast osoby grzeczne i zdystansowane. Cały ten podział na pokolenia jest raczej ogólnikowy i nieprecyzyjny ;)

sygna.png

Opublikowano

Świat podzielił się na 2 grupy jedne osoby żyją technologią druga grupa to ta Która na nich napierdala ze to złe (sami robią to samo)co 2 mem to : Dziecinstwo kiedyś - Dziecinstwo dzis ludzie zyjcie swoim życiem i szczerze c**j wam do tego co ktoś robi w życiu

Kazdy ma swoje robi z nim co chce.Jestescie niczym dewotki w kosciele :( nie pozdrawiam tych ludzi. Ps. JD JD JD

No tak najlepiej mieć wszystko w dupie i niech się dzieje co się chce. To jest właśnie to o czym chciałem napisać - im młodsze pokolenie tym większe zobojętnienie społeczne.

Co do tematu to niestety tendencja jest spadkowa. Społeczeństwo jest coraz bardziej puste i głupsze. Nie mówię tu o wszystkich bo jest wiele młodych ludzi bardzo mądrych ale obserwując to na trzeźwo z perspektywy osoby która ma już to wszystko za sobą stwierdzam, że to dzieciństwo co było 5-10 lat temu bardzo się różni od dzisiejszego. Niby tylko 10 lat a jednak. Pogorszyły się kontakty międzyludzkie, młodzież prowadzi alternatywne życie w serwisach społecznościowych, w których czują się bezpiecznie i anonimowo. Podsumowując gdybym miał wybrać dzieciństwo dzisiaj a 10-15 lat temu to zdecydowanie wybrał te wolne od głupich fb,instagramów, itp itd. wtedy liczyło się jaki jesteś w realu a nie jak dobre foty wrzucasz.

Cyrk.png

Opublikowano

Każde pokolenie narzeka na to, które przyszło po nim. To naturalna kolej rzeczy. Starzy ludzie mają już swoje przekonania, bo widzieli co w praktyce działa, a co nie... często zapominając o tym, że świat się zmienia.

Idąc teraz ulicą mam problem z rozpoznaniem wieku dziewczyny, którą mijam przez go głupio mi czasami obczajać jej tyłek... bo może jest jeszcze za młoda ^_^ 

Kiedyś myślę dzieciaki też miały podobnie głupie pomysły, ale nie było takiej możliwości nakręcania się wzajemnie przez fejsbuczki i inne tego typu bzdety. Niestety internety mają tendencję do promowania debilizmu.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

No tak najlepiej mieć wszystko w dupie i niech się dzieje co się chce. To jest właśnie to o czym chciałem napisać - im młodsze pokolenie tym większe zobojętnienie społeczne.

Co do tematu to niestety tendencja jest spadkowa. Społeczeństwo jest coraz bardziej puste i głupsze. Nie mówię tu o wszystkich bo jest wiele młodych ludzi bardzo mądrych ale obserwując to na trzeźwo z perspektywy osoby która ma już to wszystko za sobą stwierdzam, że to dzieciństwo co było 5-10 lat temu bardzo się różni od dzisiejszego. Niby tylko 10 lat a jednak. Pogorszyły się kontakty międzyludzkie, młodzież prowadzi alternatywne życie w serwisach społecznościowych, w których czują się bezpiecznie i anonimowo. Podsumowując gdybym miał wybrać dzieciństwo dzisiaj a 10-15 lat temu to zdecydowanie wybrał te wolne od głupich fb,instagramów, itp itd. wtedy liczyło się jaki jesteś w realu a nie jak dobre foty wrzucasz.

Jeśli chodzi o inteligencję - Na ten czynnik największy wpływ mają najmłodsze lata życia i wczesne dzieciństwo. Jest to okres, kiedy kształtuje się sposób, w jaki człowiek postrzega świat. Wszystko zalezy od rodziców - dadzą mu świat pełen tajemnic, który samo będzie musiało poznać i rozpracować czy puszczą blok bajek o jakichś gadających gównach maka paka i gąbkach pod wodą. Taka forma poznawania świata znacznie ogranicza umysłowo dzieci, stąd też ogólne ogłupienie młodzieży.

Debilne kreskówki, kompilacje ch*j wie czego, i masa mediów o żadnej wartości intelektualnej daje papke zamiast mózgu.

Niestety, człowiek ma taką wadę, że wszystko próbuje uprościć, zoptymalizować. W sumie to jest zaleta, ale w kwestii dzieci katastrofa. PRzeciez po ciężkim dniu pracy i robieniu kariery nie musisz rozmawiać i bawic się z pociechami. mają tablety, laptopy i TV ;)

Znam małżeństwo, które bardzo dba o swoje dzieci, z komputera/TV korzystają max. 40 minut.... tygodniowo. Za to mają masę gier logicznych, książek, rowerów i innego badziewia, z którego ochoczo korzystają. Czasem oczom nie wierzę, kiedy widzę jak bardzo te dzieciaki są ułożone.

sygna.png

Opublikowano

Propaganda i skutki globalizacji, zachod wpływa na kulture u nas bardzo. Poprzez media kreuja utopijny styl zycia, co wprowadza ludzi w kompleksy, mlodziez konsumuje, postepuje laicyzacja, brak zwrocenia uwagi na religie, moralnosc. Swiat idzie ku zmianom jak zwykle, nie bedzie tego samego porzadku zawsze.

Opublikowano

Jeśli chodzi o inteligencję - Na ten czynnik największy wpływ mają najmłodsze lata życia i wczesne dzieciństwo. Jest to okres, kiedy kształtuje się sposób, w jaki człowiek postrzega świat. Wszystko zalezy od rodziców - dadzą mu świat pełen tajemnic, który samo będzie musiało poznać i rozpracować czy puszczą blok bajek o jakichś gadających gównach maka paka i gąbkach pod wodą. Taka forma poznawania świata znacznie ogranicza umysłowo dzieci, stąd też ogólne ogłupienie młodzieży.

Debilne kreskówki, kompilacje ch*j wie czego, i masa mediów o żadnej wartości intelektualnej daje papke zamiast mózgu.

Niestety, człowiek ma taką wadę, że wszystko próbuje uprościć, zoptymalizować. W sumie to jest zaleta, ale w kwestii dzieci katastrofa. PRzeciez po ciężkim dniu pracy i robieniu kariery nie musisz rozmawiać i bawic się z pociechami. mają tablety, laptopy i TV ;)

Znam małżeństwo, które bardzo dba o swoje dzieci, z komputera/TV korzystają max. 40 minut.... tygodniowo. Za to mają masę gier logicznych, książek, rowerów i innego badziewia, z którego ochoczo korzystają. Czasem oczom nie wierzę, kiedy widzę jak bardzo te dzieciaki są ułożone.

Pójdą do szkoły to niestety rówieśnicy ich naprowadzą na ''właściwy'' tor dzisiejszych zachowań. No chyba, że owe dzieci będą miały bardzo silne charaktery i nie będą ulegać wpływom innych co przy nacisku społecznym jest bardzo trudne. Znałem wiele ułożonych, grzeczniutkich i dobrze zapowiadajaych się osóbek. 3/4 z nich przez parę lat szkoły i przebywania w toksycznym towarzystwie zmieniły się nie do poznania.

Cyrk.png

Opublikowano

U mnie jest teraz rok osiemnastek a i tak mam " znajomych " którzy potrafią chodzić po podwórku i drzeć japę łubu dubu j**** fubu co poradzisz zjeby są w każdym pokoleniu 

gQSkfLC.png

Opublikowano

Mnie chcieli namówic np do rozwalenia krzesła w 3podstawówce, nie dałem się sprowokować, i w taki sposób z niektórymi się nie zaprzyjaźniam...

Opublikowano

Pójdą do szkoły to niestety rówieśnicy ich naprowadzą na ''właściwy'' tor dzisiejszych zachowań. No chyba, że owe dzieci będą miały bardzo silne charaktery i nie będą ulegać wpływom innych co przy nacisku społecznym jest bardzo trudne. Znałem wiele ułożonych, grzeczniutkich i dobrze zapowiadajaych się osóbek. 3/4 z nich przez parę lat szkoły i przebywania w toksycznym towarzystwie zmieniły się nie do poznania.

Nawet jeśli tak się stanie, to te lata miną, i wierzę, że w dorosłe życie wejdą mądrze i rozsądnie.

Słusznie zwróciłeś uwagę ten aspekt, zauważ jednak, że dobrze wychowane i inteligentne dziecko szybciej i lepiej odnajdzie się w życiu, niż hmm... taki chochlik z gównem w głowie i na twarzy. :)

Wysnuwając wnioski z moich odpowiedzi i uwag innych - na pokolenia duży wpływ mają wychowanie i trendy - przyjrzyjcie się, co się działo przez ostatnie 10-15 lat a odpowiedź sama się do was uśmiechnie ;)

sygna.png

Opublikowano

@ .Yoshiaki

też znam taką rodzinę- tylko że dzieci mają dostęp do komputera, ale tylko do niego. Nie mają mediów społecznościowych i nie mogą grać. To dobre też nie jest, bo niby są grzeczne, ale jak tylko oddalą się rodzice( są niewiele młodsi ode mnie) tylko pieprzą o grach i grają na moim kompie całe potencjalne spotkanie. IMO nie jest to do końca dobre(chodzi mi o to że zabierają, ograniczanie jest spoko.) bo na przykład ja dzięki graniu umiem dużo więcej niż przeciętny gimbus, o kompach wiem sporo. Na początku opierało się to o to, żeby wiedza była taka, żeby komfortowo zagrać. Teraz trochę się rozrasta, w niektórych kręgach już na niej zarabiam, i generalnie to chcę robić w życiu. A oni, mimo tego że myślą cholernie logicznie, i są cholernie mądrzy, są jacyś tacy nieporadni i niezdecydowani.

Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi, Amen.

Opublikowano

Niby w młodości tak dobrze nam się bawiło patykami na dworze. Ale teraz dzieci mają możliwość wyboru pomiędzy patykiem, a snapchatem. I jeśli wybierają to drugie i jest im z tym dobrze, to w czym problem.

Poza tym ludzie lubią narzekać, że ta dzisiejsza młodzież to tylko komputery. Ja jak wychodzę na dwór, to tam lata masa dzieciaków i bawi się podobnie jak my 10 lat temu.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Trochę dodam offtopicu, ale youtube powinien sprawdzac kanaly typu isamuxpompa, bo on co 2zdanie to o waleniu konia o spermie, a jego widownia to max 12lat... Ewentualnie jakiś gimbus się znajdzie

10lat póżniej... Patrz k***a jaki synek z*******y, zwalmy mu konia! Bo isamu tak mi powiedzial o k***a...

kolega pokazał mi ostatni filmik reziego, jakiś Q&A ze snapa, polecam obejrzeć

idealny przykład na to kto ogląda takich debili 

Opublikowano

Mnie to zawsze zastanawiało co te dzieciaki tak ciągnie do tego typu kanałów jak isamu. Przecież tego się nie da ani słuchać ani oglądać. Wartość merytoryczna i nawet jakakolwiek takiego kanały jest poniżej zera. To właśnie pokazuje najlepiej jakie wzorce czerpią dzieciaki i co tak na prawdę je teraz przyciąga. Kiedyś się przełamałem i obejrzałem parę odcinków ale słowo daje byłem zażenowany.

Cyrk.png

Opublikowano

@ .Yoshiaki

też znam taką rodzinę- tylko że dzieci mają dostęp do komputera, ale tylko do niego. Nie mają mediów społecznościowych i nie mogą grać. To dobre też nie jest, bo niby są grzeczne, ale jak tylko oddalą się rodzice( są niewiele młodsi ode mnie) tylko pieprzą o grach i grają na moim kompie całe potencjalne spotkanie. IMO nie jest to do końca dobre(chodzi mi o to że zabierają, ograniczanie jest spoko.) bo na przykład ja dzięki graniu umiem dużo więcej niż przeciętny gimbus, o kompach wiem sporo. Na początku opierało się to o to, żeby wiedza była taka, żeby komfortowo zagrać. Teraz trochę się rozrasta, w niektórych kręgach już na niej zarabiam, i generalnie to chcę robić w życiu. A oni, mimo tego że myślą cholernie logicznie, i są cholernie mądrzy, są jacyś tacy nieporadni i niezdecydowani.

Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi, Amen.

@Spanga

W takim razie rodzice nie mają nad nimi kontroli. Ja też zaczynałem od gier, tylko, że wtedy nauczyłem się programować, dla komfortu grania (czytać: cheatowania) i skończyłem na stuidach inżynierii oprogramowania (nie, nie skończyłem, wywalili mnie kappa :D) Ja opisałem konkretny przykład, jak rodzice wychowują dzieci. Jeżeli jest sposób, mogą to zrobic równie dobrze pozwalając im korzystac z techniki.

Jestem jednak pewien, że nie mając kontroli nad dzieckiem pozwalamy aby kto inny zrobił mu wodogłowie.

A przypadki takie jak Ty, czy ja, to wspomniane przeze mnie wcześniej skrajności - my nawet grając rozwijalismy się, ale niestety nadal 80% naszych równieśników to młoty, które odrzucają to dla przyziemnych i masowo serwowanych ogłupiających rozrywek ;)

sygna.png

Opublikowano

Świat się zmienia.Kiedy skończyłem gimnazjum poszedłem do szkoły zawodowej i co się tam działa to była masakra "patologia" na początku roku szkolnego było 35 osób po pierwszy semestrze było 29,jeden z uczniów wgl się nie pojawił ponieważ miał sprawę w sądzie,kolejny został wyrzucony za podpalenie włosów dziewczynie,następnych dwóch zabrało papiery że szkoły,następny za podpalanie sprawdzianu a ten ostatni nie pojawiał się przez miesiąc bo okazało się później że był na odwyku bo miał kuratora i go tam wysłał,co dziennie robią rzutkę na zioło,odpierdalają dziwne rzeczy, taka dziś jest szkoła zawodowa 

Opublikowano

Świat się zmienia.Kiedy skończyłem gimnazjum poszedłem do szkoły zawodowej i co się tam działa to była masakra "patologia" na początku roku szkolnego było 35 osób po pierwszy semestrze było 29,jeden z uczniów wgl się nie pojawił ponieważ miał sprawę w sądzie,kolejny został wyrzucony za podpalenie włosów dziewczynie,następnych dwóch zabrało papiery że szkoły,następny za podpalanie sprawdzianu a ten ostatni nie pojawiał się przez miesiąc bo okazało się później że był na odwyku bo miał kuratora i go tam wysłał,co dziennie robią rzutkę na zioło,odpierdalają dziwne rzeczy, taka dziś jest szkoła zawodowa 

dlatego staram się, żeby pójść do technikum

Opublikowano

Swieta prawda. Jestem wgl za usunieciem kanalow na yt jak isamu czy nitro, gimper itd demoralizacja mlodziezy i dzieci
Opublikowano

Rocznik 98+ to jeszcze młodziez, większość z nas się do niej jeszcze zalicza, nie mam zamiaru pieprzyc o tym ze za małolata wychodziłem na rower ze znajomymi, a teraz tego niby nie ma - nadal jest tak samo. Problem tkwi w tym ze teraz dzieciaki mają coraz mniej wartości, liczy się szpan, marka ciuchów na tobie i lajkow na fb, snapie i innych takich gównach. Niemalze nigdy nie mogłem się dogadać z osobami w moim wieku i młodszymi, ale zawsze jakieś wyjątki się znajdą. Najgorsze jest to, że rodzice dosłownie mają wyjebane na swoje dzieci, mentalne dzieci rodzą dzieci, a z tego nic ciekawego nie wyrośnie...

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...