Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Zaufana osoba

Gość Borygard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nawet fajna sprawa.

Zauważyłem, że piszecie o coś stylu, że dużo osób będzie posiadało tę rangę. Jesteście w błędzie. Ja osobiście jestem za tym, aby dogłębnie sprawdzić w momencie nadania tej plakietki umiejętności danego użytkownika.

Co do samego pomysłu jestem na tak.

Opublikowano

byłoby to już zrobione, ale nie mam pomysłu na nazwę dla grupy 

możecie podsunąć pomysł :v

"Zaufana Osoba - TeamSpeak" i tyle wystarczy, będzie wiadomo komu najbardziej można zaufać i kierować się jego radami. Nazwa nie musi być jakoś "wystrzałowo zarąbista", ma tylko informować o tym, że osoba która posiada tą rangę ma rozległą wiedzę w tym dziale, i jego porady są na tyle przydatne aby każdy mógł z nich korzystać a nie od jakiś osób którzy najpierw piszą to a później udają wielkich panów.

Przeciw.

Co za bzdury, nie myślicie racjonalnie.

Podaj mi jeden przykład kto miałby ową rangę dostać np. w dziele TS3? Wyśmieje i powiem dlaczego nie powinna dostać takiej rangi. 

Na jakiej podstawie miałaby być nadawana taka ranga/plakietka? Parę pochwał od dupo lizaczy? Zaangażowanie na forum? Administracja nie interesuje się działaniami użytkowników poza forum, skąd mają to wiedzieć?

"użytkownicy, których opinie i rady są poparte doświadczeniem i wiedzą." - każdy Janusz zaraz się zgłosi.

Nie ufajmy nikomu, niech takie rangi nie będą wprowadzane na forum dla żadnych z działów.

Na pewno nie w dziale MC i TS3 każdy się domyśli dlaczego. Dział komputery to inne społeczeństwo.

//czekam na @

edit. down.

O jakim my tutaj zaufaniu mówimy.

Powiem tyle.

Takie osoby mogą "wzbudzać zaufanie", i takie wrażenie można odnieść, biorąc pod uwagę ich poczynania na forum, ale poza nim mam zastrzeżenia, i nie tylko ja, o których można powiedzieć jeżeli coś takiego zostanie wprowadzone.

Po wprowadzeniu pepsiaków wam nie można ufać bo nie wiadomo co wam odwali.
"dupo lizaczy" ? Sam nie wiesz do czego to wyrażenie pewnie znaczy ale je piszesz.
Administracja się interesuje to co robi ich społeczeństwo z forum poza nim ? Dlaczego? Wszystkie osoby które zgłaszam są tutaj banowane etc.

Jeśli ty nie ufasz nikomu to nie musisz, nikt CIe nie zmusza. Ranga ma tylko informować, że należytej osobie można zaufać i kierować się jego radom.

:makka:
Opublikowano

Przeciw.

Podaj mi jeden przykład kto miałby ową rangę dostać np. w dziele TS3? Wyśmieje i powiem dlaczego nie powinna dostać takiej rangi. 

Na jakiej podstawie miałaby być nadawana taka ranga/plakietka? Parę pochwał od dupo lizaczy? Zaangażowanie na forum? Administracja nie interesuje się działaniami użytkowników poza forum, skąd mają to wiedzieć?

"użytkownicy, których opinie i rady są poparte doświadczeniem i wiedzą." - każdy Janusz zaraz się zgłosi.

Nie ufajmy nikomu, niech takie rangi nie będą wprowadzane na forum dla żadnych z działów.

Na pewno nie w dziale MC i TS3 każdy się domyśli dlaczego. Dział komputery to inne społeczeństwo.

//czekam na @

edit. down.

Powiem tyle.

Takie osoby mogą "wzbudzać zaufanie", i takie wrażenie można odnieść, biorąc pod uwagę ich poczynania na forum, ale poza nim mam zastrzeżenia, i nie tylko ja, o których można powiedzieć jeżeli coś takiego zostanie wprowadzone.

Zobacz jak to działa w dziale elektroniki. Nie ma mowy o osobach które mają zerową wiedzę. Nie wybiera tego byle jaki użytkownik, a obecny skład grupy. 
Opublikowano

@Calme "Zaufana osoba - TeamSpeak tak jak napisał @Borygard

chce uniknac tego co napisal ktos wyzej, ze zaraz pojawi sie zaufana osoba w kazdym dziale :p

dlatego chce to zrobic pod inna nazwa 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Przeciw.

//czekam na @

edit. down.

Powiem tyle.

Zobacz jak to działa w dziale elektroniki. Nie ma mowy o osobach które mają zerową wiedzę. Nie wybiera tego byle jaki użytkownik, a obecny skład grupy. 

Tak, właśnie ma to działać. 

@Calme "Zaufana osoba - TeamSpeak tak jak napisał @Borygard

chce uniknac tego co napisal ktos wyzej, ze zaraz pojawi sie zaufana osoba w kazdym dziale :p

dlatego chce to zrobic pod inna nazwa 

Przeczytaj pw kolego!

Opublikowano

Naprawdę głupia nazwa wstrzymuje realizacje jakiegoś projektu  T_T? Równie dobrze można dać nazwę 'Działowy błazen' (no offence, tylko przykład), byle każdy wiedział o co chodzi. Nawet jeśli w każdym dziale byłaby ranga zaufana osoba, to co z tego? Skoro pomysł jest dobry to czemu nie wprowadzić go tam gdzie można. Dla mnie takie sztuczne robienie z igły wideł. Jak się komuś uwidzi zrobić zaufaną osobę w Metinie to będziemy robić 'Zaufany wojownik z królestwa Shinsoo 90 poziomu'? Chciałbym zauważyć, że działamy pod jedną banderą, która nazywa się 'MPCforum'. Tworzymy tutaj de facto jedność i nie zawsze jest potrzeba robienia z działu 'oryginalnego'. To ma funkcjonować, ma być eleganckie i praktyczne, a nie tylko oryginalne. Jak już bardzo się uprzeć to przecież można zmienić nazwę po utworzeniu, nie jest to jakaś wielka filozofia, a naprawdę, zbędnie wstrzymuje to proces realizacji. Czaicie jakby miśki z Wiejskiej nie chciały wypuścić jakiejś ustawy, bo nazwy oryginalnej wymyślić nie mogą :makka:?

Żeby nie było, że offtop (:<), na tak, spoko pomysł :v.

Opublikowano

Tak. Za dużo ddosów, utraconych baz danych jest przez pseudo-tech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...