Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Więźniowie mają zarabiać na swoje utrzymanie

kopyteczkoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio czytałem coś na ten temat.

Jest jakiś zakład karny w Niemczech, gdzie więzień dostaje swoją robotę (sprząta, szlifuje, gotuje, zbiera) i otrzymują pieniądze na lepszy start po wyjściu. :p

175911456088738371599.gif

Opublikowano

głupota, przecież w więzieniu chodzi o to żeby człowiek wyobcował się, siedział i patrzył w ściane to jest kur.wa kara. A nie praca dzięki której mogą się oderwać od kary, poczuć się jak człowiek

Tak ! Dlatego płaćmy za ich ciepłe posiłki i cele ^^

żadna różnica mieć na rachunku złotówkę w tą czy w tą

a co do brejvika to gościu jest w norwegii, kraju tyśiące lat przed nami, to tak jakby porównywać jakąś syberyjską rosję z polską. 

poza tym szanuje gościa za to co odpierdala w swoim kraju, chce pokazać cały ten absurd na własnej osobie

Po tym co robi ten koleś - widać, że kraj jest jeszcze przed średniowieczem. Śmieszny jest ich wymiar sprawiedliwości. W starożytności panowała zasada oko za oko, ząb za ząb i nikt nie bał się wychodzić w nocy przed dom, ba większość ludzików nawet drzwi w domu nie miała. :v Oczywiście, że duży %% traciło zęby bez powodu, ale w dzisiejszych czasach łatwiej o dowód na popełnione przestępstwo. Najgorsze jest to, że pewnie po 10 latach wyjdzie na wolność za dobre sprawowanie.

Opublikowano

Nie pamięta imienia gostka co zabił pełno osób na jakiejś tam wyspie ale prosi że by go dali do normalnego więzienia gdzie są inni delikwencji to oni na start go zajeb**i przynajmniej ja bym tak zrobił.Kara śmierci dla takich skurwy**n

Wysłane z mojego zjeb***go laptopa 

Opublikowano

więźniowie będą pracować w miejscach gdzie są stworzone odpowiednie warunki do tego

z drugiej strony to ja nie wiem czy będzie to opłacalne ponieważ ktoś będzie musiał ich pilnować, a to są koszty

Opublikowano

Zwykły obywatel często gęsto nie może znaleźć pracy to na pewno znajdzie się praca dla każdego z więźniów xD.

Przestańcie czytać artykuły na gównoportalach i zacznijcie myśleć samodzielnie, przecież to proste jak cep, że to nie ma szans przejścia w PL.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Będzie jak z cudzoziemcami :) Dopłaty od państwa za przyjmowanie więźniów good idea :D Teraz taki kowalski będzie miał ciężej o robotę niż jakiś morderca ;) Jak już mają pracować to na w specjalnych zakładach albo coś.

Opublikowano

więźniowie będą pracować w miejscach gdzie są stworzone odpowiednie warunki do tego

z drugiej strony to ja nie wiem czy będzie to opłacalne ponieważ ktoś będzie musiał ich pilnować, a to są koszty

Dlatego zakłady pracy dla więźniów nie powinne być państwowe, tylko prywatne.

Prywatny przedsiębiorca zadba o to, by takie coś było opłacalne. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Według mnie, powinno pracować na swoje utrzymanie w więzieniu bo z tego co tutaj piszecie to mają aktualnie za dobrze. 

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Niech zarabiają za siebie, i tak państwo bierze od nas dużo pieniędzy, nie chcę by szły one do tego na więźniów.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...