Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - Dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A seria miała mieć 24 odcinki. Koniec po 15 xD

Tja, chciałoby się. Seria się dopiero rozkręca jeżeli chodzi o poziom cierpienia jakie zafunduje Subaru. 15 odcinek był mega solidny i zalicza ogromnego plusa za to, że MC nie był w nim nieznośnym bufonem  (bo nie miał okazji do tego :v) jak w poprzednich odcinkach. Oby tak dalej. 

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Tja, chciałoby się. Seria się dopiero rozkręca jeżeli chodzi o poziom cierpienia jakie zafunduje Subaru. 15 odcinek był mega solidny i zalicza ogromnego plusa za to, że MC nie był w nim nieznośnym bufonem  (bo nie miał okazji do tego :v) jak w poprzednich odcinkach. Oby tak dalej. 

K4Pkr8W.png

A o czym mają świadczyć te napisy?

Opublikowano

K4Pkr8W.png

Seria ma mieć 25 odcinków, mimo, że są napisy, to nadal ma status emitowane, więc nw o czym ty gadasz.

Jednak po obejrzeniu 15 odcinka zmieniam zdanie, animu z*******e ;c

Aż łezka poleciała xD

Opublikowano

K4Pkr8W.png

W sumie to o niczym, Jak przeczytasz to co się dzieje w novelce (streszczenie) to nagłe zakończenie anime na 15 odcinku byłoby mało racjonalne.

Powiedzmy sobie w ten sposób, jeśli ma być 25 odcinków, a i to nie będzie nawet dobrym wstępem do całości to nie ma mowy o zakończeniu dotychczasowej fabuły teraz czy nawet za 2 epy, po prostu jest to impossibru.

Cała scenka wydaje się grać na uczuciach widza, w sumie cały ten tytuł jest tylko i wyłącznie po to stworzony.

Pierwsze wrażenie po zapoznaniu się z anime "wow, to będzie lekka i przyjemna kreskówka" - aaa taki ch*j. Najtrafniejszy scenariusz jest taki, że będziemy tonąć we własnych łzach i na przemian się wkurzać jak tylko autor sobie tego zapragnie, a jest on chorym skur*ysynem.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Żeby reszta odcinków była taka krwawa jak 15,to już by była sztuka..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Ma ktoś całą Light Novelke ? To, że po angielsku to rejczel ale chciałbym przeczytać wszystko a nie tylko streszczenie

Opublikowano

Ma ktoś całą Light Novelke ? To, że po angielsku to rejczel ale chciałbym przeczytać wszystko a nie tylko streszczenie

Po angielsku nigdzie nie znajdziesz, chyba że kilka chapterów przetłumaczonych przez fanów (które są kawał drogi za anime). Czemu?

ab550b3a92ca405f85740a68ed3ba0d8.png

Vol.1 w języku angielskim będzie w sprzedaży od 19 lipca.

Jak lubisz i chcesz po japońsku to idź i czytaj, sam próbowałem google translate, ale bzdury wychodziły niesamowite.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Po angielsku nigdzie nie znajdziesz, chyba że kilka chapterów przetłumaczonych przez fanów (które są kawał drogi za anime).

Sam próbowałem google translate, ale bzdury wychodziły niesamowite.

xD to kto inny tłumaczy poza fanami na necie :D spora część mniejszych grup używa MT bo to bardzo przyspiesza im pracę, tłumacze mają do siebie szacunek

jak to w każdej dziedzinie i nikt na swoje projekty nie najeżdża, także tak długo jak masz RAWy + umiejętności i chęci to wybierasz sobie dobry tytuł i bierzesz się za tłumaczenie:)

Co do Re: Zero

Masz jedynie chapter

https://tsuigeki.wordpress.com/category/rezero/

ostatni update w marcu więc jak łatwo się domyślić, nic z tego, i możecie się zadowolić jedynie tym krótkim streszczeniem z pastebina/animesuki (które tylko pokazuje jak bardzo zjaponizowana ta fabuła jest)

nie żeby ktoś chciał coś takiego nawet czytać.. więc nawet nigdy nie tłumaczyli... japońskie LN mają to do siebie, że prędzej czy później muszą te tłumaczenia z neta ściągnąć przez tego yanpressa, dlatego większość bierze web novelki albo łapie koreańskie/chińskie. Jakby nie spojrzeć kiedyś przeczytałem 5 tomów NGNL, w 2016 yanpress zlicenzjował NGNL i teraz na necie nie znajdziesz ani krzta NGNL po angielsku na publicznych forum

Opublikowano

Obejrzałem kilkanaście odcinków tego anime i nawet fajne, ciekawa, ale dla mnie trochę niezrozumiała fabuła. Szczerze mnie zaskakuje to w jaki sposób to wszystko jest rozgrywane i co z tego dalej wyniknie. 

k4L2ZMS.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wtf? Odcinek 18 to rozmowa Rem i Subaru, nic więcej? XDDDD

A jak się oświadczył Rem, to padłem...

WTF?

Anime opiera się na ciekawych postaciach i graniu na emocjach. Nic dziwnego, że zdarzą się odcinki przegadane, ale nie oznacza to, że były one słabe.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Porzuciłem na 13 epizodzie bo mnie główny bohater zaczął irytować, warto skończyć ?

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Porzuciłem na 13 epizodzie bo mnie główny bohater zaczął irytować, warto skończyć ?

No Subaru w*****a potwornie, ale 14 i 15 odcinek daje popalić, obejrzyj... A jeżeli ci się nie spodoba to nw, bo anime jeszcze emitują. Wszystko wyjdzie w praniu..

Opublikowano

Te anime... po prostu brak mi odpowiednich słów aby móc je skomentować.

Wytrwałem do 11 odcinka (oglądałem na bieżąco) po czym rzuciłem je w cholerę bo stało się po prostu nudne. Nadal nie dowierzam, że zrypali tak fajnie zapowiadającą się serię. Ten sam motyw jest naprawdę nużący na dłuższą metę dlatego nie jestem w stanie ocenić go na więcej niż  6,5 na 10. Może moja ocena uległaby zmianie jakby dalsze odcinki nabrały jakiegokolwiek sensu lecz... na razie sobie odpuszczę bo moim zdaniem są inne serie, które zasługują na większą uwagę niż Re:Zero.

Moje oczekiwania co do tego anime, a szczególnie po 3 odcinku (jedyna walka, która była na poziomie) były bardzo wysokie. Wątpię, że dokończę te serię ponieważ psychicznie nie wytrzymam podczas oglądania kolejnych odcinków. No ale widzę, że nie jestem sam :P

True love survives all

Opublikowano

Te anime... po prostu brak mi odpowiednich słów aby móc je skomentować.

Wytrwałem do 11 odcinka (oglądałem na bieżąco) po czym rzuciłem je w cholerę bo stało się po prostu nudne. Nadal nie dowierzam, że zrypali tak fajnie zapowiadającą się serię. Ten sam motyw jest naprawdę nużący na dłuższą metę dlatego nie jestem w stanie ocenić go na więcej niż  6,5 na 10. Może moja ocena uległaby zmianie jakby dalsze odcinki nabrały jakiegokolwiek sensu lecz... na razie sobie odpuszczę bo moim zdaniem są inne serie, które zasługują na większą uwagę niż Re:Zero.

Moje oczekiwania co do tego anime, a szczególnie po 3 odcinku (jedyna walka, która była na poziomie) były bardzo wysokie. Wątpię, że dokończę te serię ponieważ psychicznie nie wytrzymam podczas oglądania kolejnych odcinków. No ale widzę, że nie jestem sam :P

Mówisz, że padłeś na 11, to lepiej rzeczywiście nie oglądaj kolejnych kilku... Bo jest jeszcze gorzej... Teraz od ostatniego odcinka coś zaczyna się poprawiać... Nie wiem na jak długo.

Sam anime nie ocenie na więcej ja 5.. Ratuje jedynie kreska i jakieś tam szczegóły.

Opublikowano

Drop - szkoda na to czasu. Akcja > reset > akcja > reset i tak w koło Macieju. Nie dostajemy nic, tylko rozpłakanego Subaru oraz 5milionow sposobów śmierci Rem. Do tego co chwila na twarz leci sto zaskakiwaczy", tylko po to, aby zaraz znów był reset. Z poczatku był to ciekawy zabieg, ale po powtórzeniu tego samego, średnio 3 razy na odcinek, staje się naprawdę męczące.

gfgdf

Opublikowano

ale mnie ten subaru denerwuje, jebac emilie tylko rem 

Nope... całe anime jest denerwujące samo w sobie. Jedynie co nam pozostało to cieszyć się z niektórych fajnie zrobionych postaci :)

True love survives all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...