Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koutetsujou no Kabaneri - Dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koutetsujou no Kabaneri

187928.jpg­

Rodzaj: TV

Liczba odcinków: Nieznane

Premiera: Wiosna 2016

Studio: Wit Studio (Owari no Seraph, SnK, w przyszłości SnK 2...)

Źródło: Oryginalne

Gatunek, tematyka, motyw: Zombie, steampunk, survival, Sci-Fi

Krótki opis:

W Hinomoto przechodzącym właśnie rewolucję przemysłową pojawia się praktycznie niezniszczalny potwór. Jedynym sposobem na zabicie go jest zniszczenie chronionego żelazną warstwą serca. Jakby temu nie było dość, swoim ugryzieniem potrafi on zarazić ludzi i zmienić ich w nieumarłe, przypominające zombie stwory, znane jako Kabane. Ludzkość chroni się przed nimi w specjalnych azylach, do których dostać można się za pomocą Hayajiro - żelaznych lokomotyw na parę. Przy budowie tych właśnie parowozów pracuje Ikoma, młody chłopak marzący o przetestowaniu własnoręcznie skonstruowanej broni do walki z Kabane. Nie podejrzewa nawet, że pojawienie się przybyłej w celu rutynowej inspekcji Mumei zapoczątkuje bieg wydarzeń, który da mu wkrótce taką możliwość

Zwiastun:

Plusy:

1. Animacja

2. Tła: http://imgur.com/a/VfsiI

3. Dużo akcji i krew. Nie trzeba długo czekać

4. One Kick Girl http://gfycat.com/PleasedResponsibleArcticwolf

5. EGOIST (Opening) Chelly z EGOIST i Aimer (Ending) Hiroyuki Sawano (To właśnie ten koleś robił soundtracki do Owari no Seraph, Guilty Crown, Aldnoah.Zero, Kill la Kill, Shingeki no Kyojin, Nanatsu no Taizai...) odpowiedzialni za muzykę

https://www.youtube.com/watch?v=K1EocOrxi98

Było na koniec pierwszego odcinka

6. Fabuła

7. Wygląd zombiaków i przy okazji zachowanie. KnK > SnK

8. MC

9. Design postaci http://damedesuyo.com/wp-content/uploads/2016/03/2016-03-19_20-01-32.png ale czasami ta ich gładkość nieco irytuje

http://i.imgur.com/vZrYxhp.jpg http://i.imgur.com/jvgyx9Z.png

10. Scenarzysta Code Geass, reżyser Shingeki no Kyojin i Death Note

11. Mroczny klimat. KnK > SnK

Minusy:

1. Amazon Prime i czekanie do późna na angielskie napisy

Już mogę spokojnie napisać, że właśnie to jest hit sezonu. Zapowiada się lepsze anime niż (a dokładnie kopia) SnK.

Opublikowano

Tak szczerze? Koutetsujou jest o wiele lepsze niż SnK :P. Jeśli chodzi o plusy, to Silver już je wypisał w skrócie, więc bez sensu pisać dwa razy to samo. Jeśli chodzi o wygląd zombie i tytanów. Bardziej spodobał mi się design zombie, bo tytani wyglądali z lekka na upośledzonych xD.  

1. Amazon Prime i czekanie do późna na angielskie napisy

Podobno Amazon wykupił licencję (czy coś) i będą mieli własne suby. 

gfgdf

Opublikowano

Dzięki cwaniaku, że mi spoilerujesz jakie anime ma plusy... ;c

Ogólnie to myślałem, że będzie podjebka tytanów i nadal tak myślę, i nie zmienię zdania póki nie obejrzę. ;v

Opublikowano

Dzięki cwaniaku, że mi spoilerujesz jakie anime ma plusy... ;c

Ogólnie to myślałem, że będzie podjebka tytanów i nadal tak myślę, i nie zmienię zdania póki nie obejrzę. ;v

Jakie znowu spoilery? xD

­

Opublikowano

No na razie bardzo podobne do tytanów, ale jakoś dużo bardziej mi podchodzi. Najlepsza rzecz aktualnie dla mnie, to to, że te potworki wydają się takie straszniejsze. W tytanach nie było czuć tego takiego mrocznego klimatu, tutaj już bardziej jest to odczuwalne. W tej chwili jestem nastawiony bardzo pozytywnie, może wyjść coś świetnego. c: 

Opublikowano

Powiem tylko, że jestem miło zaskoczony, podoba mi się główny bohater, w końcu ktoś kto nie jest pierdoloną pizdą. Pozdrawiam

Nie jest pizdą, ale jednocześnie, np. mnie, wkurwiało te jego zachowanie. Jedyny słuszny i mający środki do walki. Niech to nie idzie z jednej skrajności w drugą.  ;)

Opublikowano

Anime warto obejrzeć choćby dla samej muzyki. Nie ważne jakie ono było by złe. Zawsze można wydłubać sobie oczy i dalej sluchać soundtracku.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Nareszcie coś co można obejrzeć, a nie jakieś chujstwo z małymi cycatymi dziewczynkami.

Zatwierdzam tę bajkę.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jeżeli chce ktoś już wiedzieć wszystkie niuanse i zgadywać, jak potoczy się historia dalej to obejrzyjcie wszystkie PV. - Jak ktoś chce, to mogę być chujem i zaspojlerować.

Opublikowano

Jeżeli chce ktoś już wiedzieć wszystkie niuanse i zgadywać, jak potoczy się historia dalej to obejrzyjcie wszystkie PV. - Jak ktoś chce, to mogę być chujem i zaspojlerować.

Szuneny mają mieć dobrą akcję, a nie zaskakiwać twistami. 

W SnK od początku było wiadomo kim jest kobieta tytan.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Szuneny mają mieć dobrą akcję, a nie zaskakiwać twistami. 

W SnK od początku było wiadomo kim jest kobieta tytan.

A czy ja mówię o czymś skomplikowanym lub spojlerach np. w openingu..? Np. osoba, która będzie w tytułowym oddziale będzie pół-człowiekiem, pół-zombiakiem... Pójście na zjebaną łatwiznę, jak w przypadku nakama power.  :v

Opublikowano

Nareszcie coś co można obejrzeć, a nie jakieś chujstwo z małymi cycatymi dziewczynkami.

Zatwierdzam tę bajkę.

Dokładnie, jeszcze jeśli dobrze to poprowadzą to może być dużo lepsze od SNK, gdzie samo SNK już było (dla mnie) przynajmniej dobre.

Na razie zapowiada się sztosik, tak przedtem o tym nie wspominałem, ale ma bardzo ładną kreskę ten animiec, postacie wyglądają świetnie. 

Ps. 

@Eftar Jak Ci się chce to możesz jebnąć spoilerem tutaj/mi na PW, z chęcią ogarnę, bo jestem ciekaw na ile będzie to anime podobne do SNK, bo na razie to jest kopia, tylko w trochę początkowo straszniejszym klimacie, z lepszym bohaterem. :D 

Opublikowano

Kreska mi się za cholerę nie podoba, OSTy spoko, bohater i jego przemyślenia mnie irytują, opening na +, a akcja przewidywalna.

Takie pół na pół, nie mam co się zrażać pierwszym odcinkiem, może coś z tego wyjdzie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Po pierwszym odcinku mam mieszane odczucia ale i tak jestem bardziej przechylony pozytywnie, że się to jakoś ładnie rozwinie i coś ciekawego z tego powstanie.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Attack on Train po dwóch odcinkach daje radę. Strasznie podoba mi się char design i cieniowanie w tym anime. Stylem przypomina mi to animce z lat 90 co uważam za pozytyw.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Czy mi się wydaje czy w zeszłym tygodniu nie było nowego odcinka?

Tu masz odpowiedź

theere was an earthquake in Japan the day episode 2 was supposed to air

Due to the earthquake the episode didn't air in japan, so they sent a memo to the streaming websites to not stream it. CR doesn't air it simultaneous so they avoided airing the episode but a Chinese website aired it for some time then they took the episode out of their site. The problem is that someone add already caped the episode and put it online.

The fansub version you see, is the chinese caped video(there is chinese subs in it, check it) and someone plastered eng subs in it.

gfgdf

Opublikowano

Aaa, dzięki za informację. W tej sytuacji nawet się nie dziwię, że postanowili wstrzymać emisję nowego odcinka.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...