Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koutetsujou no Kabaneri - Dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest dobrze, przyjemnie się ogląda a muzyka to... @~@

Wkurza mnie jedynie troche główny bohater, mógłby być bardziej chujem, ignorantem taki lekko mówiąc badass, ale to dopiero 2 odcinki minęły wiec może coś się zmieni później.

Opublikowano

Trzeci odcinek trochę słabszych od pozostałych, moim zdaniem.

Motywacja Ikomy dlaczego walczy jechała kliszą na kilometr i ciężko mi się słuchało jego wywodu. Natomiast podobał mi się motyw z tą ciężarną kabane i jestem ciekaw jak zostanie to rozwinięte w następnym odcinku.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

@GFan

Nie słabszy, a inny. Gdyby nie ukazali przeszłości bohatera, to skąd byśmy to wszystko wiedzieli? Musieli to zrobić, bo by była totalna niewiedza.

Czekam na kolejny ep :D

Opublikowano

@GFan

Nie słabszy, a inny. Gdyby nie ukazali przeszłości bohatera, to skąd byśmy to wszystko wiedzieli? Musieli to zrobić, bo by była totalna niewiedza.

Czekam na kolejny ep :D

Spoko,

ja rozumiem, że wcześniej czy później musieli poruszyć temat jego przeszłości, ale zrobili to w tak kliszowaty sposób, że zastanawiałem się czy nadal oglądam ten sam Kabaneri czy jakiegoś podrzędnego shounena. Reszta odcinka trzymała poziom poprzednich odcinków.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Spoko,

ja rozumiem, że wcześniej czy później musieli poruszyć temat jego przeszłości, ale zrobili to w tak kliszowaty sposób, że zastanawiałem się czy nadal oglądam ten sam Kabaneri czy jakiegoś podrzędnego shounena. Reszta odcinka trzymała poziom poprzednich odcinków.

A jak mieli inaczej to ukazać?

Anime trzyma poziom i oby tak dalej.

Opublikowano

Epizod 5

No to Mumei dała nieźle ciała w tym odcinku. Ten "tytan" pewnie nieźle narozrabia w przyszłym odcinku.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Epizod 5

No to Mumei dała nieźle ciała w tym odcinku. Ten "tytan" pewnie nieźle narozrabia w przyszłym odcinku.

Ciała to dala scena:

Napij się w mojej krwi, ale walcz dla nas.  :(( 

Opublikowano

Epizod 5

Ciała to dala scena:

Napij się w mojej krwi, ale walcz dla nas.  :(( 

To było dość schematyczne

wielka księżniczka poświęca się dla potwora, aby dla niej walczył.. Nic nowego nie wymyślą?

Opublikowano

Odcinek 6 dobry był :)

Dobrze, że Mumei w końcu zluzowała ze swoim podejściem do świata. Akcja na pociągu była super.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Troszkę za łatwo im to wszystko idzie. xD

Może i było, że im się nie udało wiele w poprzednim odcinku, ale naprawa tego i owego nie sprawiła im wysiłku, z tym potworkiem dużym, oni sobie strzelili z działka, ona skoczyła i już... ZA MAŁO...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No cóż, zakończenie no... C*****e xD

Najbardziej podobało mi się w ostatnim epie to: (to nie spoiler, duży obrazek xD)

V33ELU.jpg

~Kurusu xD

Myślę, że zostawiając 6/10 robię dobrze.

Opublikowano

Jak na początku wydawało się świetne, kreska dość specyficzna, ale przyjemna, motyw dobry, wszystko piękne, ale... Końcówka poleciała znacząco za szybko, poza tym ta akcja z Bibą w ostatnim odcinku i białym osoczem(kmwtw), happy end itd. średnio mnie przekonuje. Koniec końców podchodziłem do tego anime po to, by zobaczyć rozpierdolone zombiaki w ładny sposób, dostałem to, więc 7/10 mogę dać. 

Opublikowano

Jak na początku wydawało się świetne, kreska dość specyficzna, ale przyjemna, motyw dobry, wszystko piękne, ale... Końcówka poleciała znacząco za szybko, poza tym ta akcja z Bibą w ostatnim odcinku i białym osoczem(kmwtw), happy end itd. średnio mnie przekonuje. Koniec końców podchodziłem do tego anime po to, by zobaczyć rozpierdolone zombiaki w ładny sposób, dostałem to, więc 7/10 mogę dać. 

Z tym białym osoczem to jest dziwne, chyba studio nie chciało żeby Ikoma zginął. Bo przecież ten co wstrzyknął w "Nikt" był ostatni, tak mówił ten profesorek.

Opublikowano

Z tym białym osoczem to jest dziwne, chyba studio nie chciało żeby Ikoma zginął. Bo przecież ten co wstrzyknął w "Nikt" był ostatni, tak mówił ten profesorek.

Pls, pisz Mumei bo to polskie tłumaczenie na Nikt daje mi raka. xD Możliwe, chcieli po prostu walnąć happy end, ten strzał Biby totalnie taki meh. Może tamto dla Biby nie było wliczane w limit. :D 

Opublikowano

Przecież biba miał zapasy tego białego osocza, był nawet urywek, pokazujący, że to biba mu dał.

Opublikowano

Seria na początku zapowiadała się rewelacyjnie, ale niestety wyszło jak wyszło. Gdzieś tak od połowy serii Kabaneri stopniowo traciło na jakości. Zakończenie nie było najgorsze, ale oczekiwałem więcej od tego animca. 7/10 ode mnie.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Seria na początku zapowiadała się rewelacyjnie, ale niestety wyszło jak wyszło. Gdzieś tak od połowy serii Kabaneri stopniowo traciło na jakości. Zakończenie nie było najgorsze, ale oczekiwałem więcej od tego animca. 7/10 ode mnie.

Zakończenie c*****e. Jak cała seria w sumie pod względem fabularnym. Cała reszta ok.

Te zakończenie to kpina xD nawet go nie zapamiętam takie było słabe (musiałem obejrzeć sobie na tubach aby sobie je przypomnieć xD). W tym animu jedyne co było okey to same walki - reszta tak jak ładnie napisaliście.. leży i kwiczy (o fabule to nawet nie będę wspominał bo śmiechne) ale tak samo jak  i Ty oceniam tego sezonowca na 7/10 bo na więcej nie zasługuje :)

True love survives all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...