Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EverWinterMu | Season 9 Ep 2 | Exp: 27x DYNAMIC | Drop: 31% | IGCN PREMIUM| START: 01.04.2016

Cerses

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tym razem dc mam co 10 minut więc chyba daruje sobie granie przynajmniej do poniedziałku. Tylko wiecie jak to jest z ludźmi, jak się już przerywa to potem ochota do gry spada. Zaczyna się grać w co innego lub na innym serwerze.. Szczególnie jak się widzi ranking na stronce a twoja postać stoi w miejscu.. No trudno, szkoda bo akurat w weekend więcej czasu jest nie to co w normalny zabiegany dzień tygodnia.

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Drodzy gracze,
czas na pierwszy serwerowy event organizowany przez administracje! Jak widzieliście na naszej stronie pojawiła się zakładka : Score Ranking oraz tabelka Gracz dnia. Od poniedziałku będziemy nagradzać najlepszych graczy dnia 1x Box Of Kundun +4. Gracz tygodnia (ta osoba która najczęściej była graczem dnia w przeciągu tygodnia, w przypadku remisu liczy się średnie miejsce w rankingu) otrzyma dodatkowe 3x Box Of Kundun +4 zatem jest o co walczyć! :)

Nagrody będą się pojawiać w warehouse do 24h od zakończenia dnia.

Informujemy również że w Poniedziałek o godzinie 23:00 GMT +1 odbędzie się 10 minutowa przerwa techniczna która jest potrzebna aby poprawić parę błędów. Dodatkowo problem z DC powinien zostać zminimalizowany.

Opublikowano

A ja niestety muszę przyznać, że moje dc  dalej występują. Dotyczy to tylko mojej głównej postaci tzn Sm'a.  Co ciekawe na mapkach z mobkami low lvl wszystko jest ok (np elbeland3). Wszędzie jednak gdzie próbuję coś expić tzn Icarus, Tarkan, Kanturu itp po 10-15 min wychodzi mi okienko z napisem, że zostałem wywalony z serwera. Przypuszczam że to wina antyhacka. Problem zaczął się odkąd zacząłem używać platina staff. W tym samym czasie mój elf z którym gram w party normalnie funkcjonuje bez żadnych dc. Mój kumpel też gra sm'em z platina staff i też ciągle cierpi na dc.

PS. Postanowiłem wywalić tą przeklętą stafkę i wrócic do mojej starej resurection staff i co się okazało?.. dalej mam dc co chwilę. Pomorduję się jeszcze chwilę ale jeśli dzisiaj to się nie zmieni to podziękuję za grę. Nigdy na żadnym serwerze jeszcze nie miałem takich problemów. Przez ponad tydzień na początku serwera wszystko było ok a teraz od mniej więcej czwartku-piątku nie mogę nabić nawet 1 levela. 

Opublikowano

Witaj,

problem wskazuje bardziej na Twoje problemy z oprogramowaniem lub połączeniem z Internetem.

W tym momencie dostrzegamy jedynie 10% z tych DC co były wcześniej. Można uznać, że wina po naszej stronie wydaje się być rozwiązana.

Problem może tkwić w oprogramowaniu przyspieszający Internet, coś co opóźnia lub przyspiesza klatkowanie lub wysyłanie pakietów.

Proszę wyślij mi na PW na naszym forum swoje IP a może uda się coś zaradzić.

Zapraszamy serdecznie na serwer. Wczoraj miała miejsce zapowiedziana przerwa techniczna. Miała trwać 10 minut, udało się wyrobić w krótszym czasie.

Serwer stoi stabilnie a topka nadal jest do osiągnięcia. Pamiętajcie, że nawet 10 resetów nie jest to dużo jak na innych serwerach. Tutaj po resie otrzymuje się tylko 300pkt do rozdania.

Dołącz do nas! :)

Opublikowano

Jakieś jaja sobie robicie? Jak problem może być po mojej stronie skoro gram z tego samego kompa na 3 kontach a wywala mi tylko ciągle tą sama postać na jednym koncie? Powiedzcie wprost, że nie macie zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić. Problem ewidentnie jest po stronie Waszej a nie mojej. Może antyhack a może host.

Opublikowano

iiyamaxl - jeśli dla Ciebie jajami sa rzeczowe informacje, to wybacz. Dokładnie wiemy co sie dzieje, sprawdzamy status serwera oraz jak sie sprawy maja. Napisałem dosc jasno - tylko Ty i jedna osoba macie problem z DC. Druga osoba ma problem ewidentnie z połączeniem z naszym hostem raz na jakiś czas (osoba z Rosji). Staramy sie rozwiązać jego problem. Twój problem jest związany z tym ze AH wykrywa Cie jako używającego cheatow przyspieszających klatkowanie oraz szybkość pakietów. Nikt od resetu, a grało ponad 180 postaci nie ma problemu. Faktycznie to na pewno związek z naszymi błędami albo nasza nie wiedza.

Na przyszłość warto przemyśleć co sie pisze i do kogo, bo ja Cie szanuje, staram pomoc, odpisywać a Ty mi z "jajami" wyskakujesz. Kulture i szacunek do drugiej osoby która tak naprawde chce Ci pomoc i wskazać problem warto okazywać. Ale nie mnie Cie tego uczyc.

Napisałem Ci co powinieneś zrobić aby zapobiec dalszym dcetom. Ty zamiast napisać PW jak prosiłem wyjeżdzasz z pretensjami i próbujesz nas oczernić ze nie wiemy skąd sie co bierze. Nie jesteśmy nowicjuszami, ten etap mamy za soba wiec to przemysl.

Drodzy gracze, zapraszamy na stabilna rozgrywkę! :)

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Jeżeli Cię uraziłem to przepraszam nie to było moim celem. Sam jednak rozumiesz chyba, że nagłe wieczne dc co 10-15 minut mogą być bardzo irytujące szczególne gdy dotyczą ulubionej postaci do grania (w moim przypadku sm'a) a inne w tym czasie grają nieprzerwanie przez kilka dni..

Co do używania jakiś hacków czy cheatów. Nic takiego nigdy nie używałem.  

Z moim połączeniem internetowym wszystko jest ok, nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Nie używam żadnych programów przyspieszających internet itp. Nie jestem jakimś laikiem bo sam kiedyś prowadziłem serwer Mu przez prawie rok chociaż to było w czasach przedpotopowych (ver 0.97d+itemy 0.99).

Może to jakieś fatum nade mną i nie dane jest mi sobie pograć. Trudno, serwerek fajny, ustawienia ciekawe ale ja na razie pasuję.

Opublikowano

Sprawa DC została wyjaśniona. Tak jak mówiłem, wszystko wskazuje na problem z łączem/oprogramowaniem. Zmienił miejsce użytkowania postaci i w przeciągu zero DC.

Już nawet abstrahując od tego. Zapraszamy Was serdecznie na long term, stabilny serwer. Serwer stoi od 12 dni bez żadnego pada nawet podczas DDoSów takiego nie było.

Zapraszamy serdecznie!

W sobotę kolejny CS :)

Opublikowano

Sprawa DC wcale nie została wyjaśniona. Łatwo zrzucić zawsze winę na gracza. Jeśli problemem było niby łącze/oprogramowanie to czemu dwa inne konta z postaciami grane z tego samego komputera nie miały DC? Poza tym DC pojawiały się zawsze tylko na pewnych mapkach np Tarkan, Icarus czy Kanturu a nie np w Elbeland3?

Serwer ma fajne ustawienia ale bądźmy realistami. Na serwerze jest maks ok 80 online. Biorąc pod uwagę multikonta tak naprawdę to max 30-35 graczy. Serwer przetrwa maks miesiąc z tyloma graczami i tylko dlatego, że kilku graczy zrobiło donate.

Mało kto teraz zacznie grać bo nie ma szans na dogonienie topki, która ma już po 3 resy na koncie. Oczywiście topka to gracze z sealami płatnymi za realna kasę. Najlepsze spoty są pozajmowane przez nich non stop. Handel też już praktycznie nie istnieje bo wszyscy są już ubrani.. A co do wróżenia z fusów - tego, że serwer padnie w ciągu miesiąca jestem na 100% pewny. Widziałem już setki takich privów, które mimo zapewnień adminów padały jak muchy po 2-3 tygodniach. Czy w jakiejś publikacji widzieliście kiedyś, żeby admin nie napisał, że serwer jest 'Long term' ?

Opublikowano

Ok, widzę, że usilnie bronisz swoich tez. Wytłumacz sobie proszę jak to jest, że 150 graczy nie ma DC, inna osoba na Twoim koncie nie ma DC, ale Ty masz. Na pewno to wina serwera.

Nie wiem gdzie Ty widzisz max 80 online, ale dziś poniżej 90 nie spadło. W tym momencie 102 online. W tym momencie 15 ludzi gra na multi z czego tylko trzech na potrójnym. Policz ile zostaje graczy.

Realista, to człowiek który nie zajmuje się wróżeniem i szklaną kulą. Także proszę się zdecydować czy jest się wróżbitą czy realistą. Serwer trzyma od 12 dni stabilny poziom online, Ty widzisz chylący się ku upadkowi serwer, akurat w momencie gdy odchodzisz. Przypadek?

"A co do wróżenia z fusów - tego, że serwer padnie w ciągu miesiąca jestem na 100% pewny." - Za miesiąc spadnie śnieg jestem tego pewny na 100%. Widziałem już setki zim. Ale właśnie dlatego jestem realistą.

"Widziałem już setki takich privów, które mimo zapewnień adminów padały jak muchy po 2-3 tygodniach." - Serwer za 2 dni będzie miał 2 tygodnie, to co za dwa dni padamy bo Ty odchodzisz?

Co do dogonienia topki. Topka to 3 resety. Więc mają przewagę 900pkt. Czy to mniej czy więcej na innych serwerach low exp gdzie staty zostają (przewaga ok. 3k po pierwszym resie) myślący gracze umieją ocenić. Widzę, że Tobie ciężko. Warto zwrócić uwagę, że serwer oferuje sporo więcej niż bicie "do topki w resach".

"Najlepsze spoty są pozajmowane przez nich non stop." - Padłem i leże. W tym momencie na 1 subie 12 osób z czego 10 w PT. Tylko dwa najlepsze spoty na serwerze? Dobre, dobre.

"Oczywiście topka to gracze z sealami płatnymi za realna kasę." - Faktycznie, 20% expa na serwerze z bezbugowymi plikami S9Ep2. Pokaż mi drugi serwer który z takimi plikami ma MNIEJ UCIĄŻLIWY donate niż tutaj.

"Handel też już praktycznie nie istnieje bo wszyscy są już ubrani.." - Mówi to osoba która nigdy nie była w gildii(ciekawe dlaczego ;)). Wejdźcie do polskiej gildii zobaczycie jak wygląda wymiana itemków, na pewno nie jest tak jak napisała ta osoba.

Ten człowiek nazywa się realistą a wróży z fusów i odnosi się do nieistniejących stanów faktycznych.

Drodzy gracze podsumowując. Sprawdźcie sami i oceńcie kto tutaj napisał prawdę a kto napisał bzdurę.

Sami wydajcie opinie.

Serdecznie Was zapraszamy! :)

Opublikowano

cyt: 'Wytłumacz sobie proszę jak to jest, że 150 graczy nie ma DC..' - 150 graczy ? Człowieku bredzisz chyba albo coś łyknąłeś. Tylu to nawet na starcie serwera nie było (bo było ok 100). Nawet sami na stronce o tym pisaliście.. 

cyt: 'Co do dogonienia topki. Topka to 3 resety. Więc mają przewagę 900pkt.' -Na low serwerze nie ma szans przy takich ustawieniach na dogonienie topki, każdy doświadczony gracz zdaje sobie z tego sprawę. Szczególnie gdy ciągle te same osoby 24h zajmują najlepsze spoty i używają seali na doświadczenie..

cyt: ' "Najlepsze spoty są pozajmowane przez nich non stop." - Padłem i leże. W tym momencie na 1 subie 12 osób z czego 10 w PT. Tylko dwa najlepsze spoty na serwerze? Dobre, dobre. ' - dobrze wiesz, że mówię o subie passive bo na active w nocy zawsze ktoś killuje..

cyt:'

"Handel też już praktycznie nie istnieje bo wszyscy są już ubrani.." - Mówi to osoba która nigdy nie była w gildii(ciekawe dlaczego ;)).' - nie byłem w Waszej (czytaj gildii adminów) bo już sama nazwa jest dla mnie banalna. Sprawdź sobie jak miałem ubrane postacie chociaż zaczynałem grać 3 dni po starcie serwera a nie jak większość od początku.  Pierwszy na serwie miałem platina staff, bone blade itp

Za to od osób z Waszej gildii dowiedziałem się jak wyglądał CS i jak żenująco łatwo przegraliście go z Titans brawo!

Gdy byłem młodszy  nie raz bawiłem się w  guild mastera ale teraz nie interesują mnie już takie sprawy.  Podtrzymuję swoje zdanie, że serwer nie przetrwa od teraz miesiąca. A jeśli przetrwa to będzie to serwer duch ze społecznością max 30 online lub mniej..

Wcale nie odradzam grania na Waszym serwerze. Chociaż jest coś czego nie ma na Waszym serwie w ogóle - brakuje chociaż czasem eventu w grze prowadzonego przez admina czy gmów na żywo. Takie rzeczy przyciągają graczy.

Piszę tylko co sądzę o kilku sprawach w których nie mamy wspólnego zdania. Nie atakuję Cię personalnie, więc Ty też raczej odpuść. Myślę, że za bardzo osobiście przyjmujesz moje słowa na klatę kolego. Wyluzuj trochę. To tylko mu online.

Pozdrawiam i Życzę Miłego Wieczoru.

Opublikowano

"Człowieku bredzisz chyba albo coś łyknąłeś. Tylu to nawet na starcie serwera nie było (bo było ok 100). Nawet sami na stronce o tym pisaliście.." - Polecam czytać tekst ze zrozumieniem. Na stronie jest : "Players active recently:" To znaczy, że ktoś był aktywny w ostatnich 12h. Liczba w momencie pisania była powyżej 150. Raz jeszcze, czytanie, rozumienie później post.

"Tylu to nawet na starcie serwera nie było (bo było ok 100). Nawet sami na stronce o tym pisaliście.. " - kolejna głupota. W niedziele było 127 online w tym samym czasie.

"Na low serwerze nie ma szans przy takich ustawieniach na dogonienie topki, każdy doświadczony gracz zdaje sobie z tego sprawę. Szczególnie gdy ciągle te same osoby 24h zajmują najlepsze spoty i używają seali na doświadczenie.." - Znowu czytanie ze zrozumieniem i dalsze odbieranie sygnałów obrazowych niż jednego zdania. Co miałem na myśli zostało napisane w kolejnym zdaniu.

"nie byłem w Waszej (czytaj gildii adminów) bo już sama nazwa jest dla mnie banalna." - Największa głupota. Admini tutaj nie grają prywatnymi postaciami. Ale rozumiem, szklana kula :).

"Pierwszy na serwie miałem platina staff, bone blade itp" - Który dropi z parasolek które są do zabicia na 100lv. Faktycznie przewaga niesamowita. Ale Ty tego nie wiesz, bo nie integrujesz się z ludźmi na serwerze (ciekawe czemu) i później się dziwisz, że odczuwasz pustki.

"dobrze wiesz, że mówię o subie passive bo na active w nocy zawsze ktoś killuje.." - Na passive w tym momencie ponad 3 spoty na K2 wolne. Na active - całość wolna. Faktycznie spoty tak zajęte, że szok! Kolejny raz, myśl - potem napisz.

Ja niestety nie atakuje Ciebie tylko konkretne bzdury które tutaj napisałeś. Jeśli coś krytykujesz, zwracasz na coś uwagę - MYŚL i sprawdź stan faktyczny.

Wszystkim graczom polecam sprawdzenie serwera samemu :).

Opublikowano

Dla mnie to co Ty piszesz to kompletne brednie. Same siebie wykluczające. Piszesz, że serwery są pełne ale prawie każdy spot jest wolny. Coś tu chyba nie tak bo skoro jest tylu graczy to powinni grać a jakoś tego nie widać.

Platina staff nie wyleciała mi z żadnej parasolki tylko z mobka w Kanturu Relict.

Kłamiesz, że admini nie graja prywatnymi postaciami a ja wiem, że jest inaczej. Do tego na serwerze jest cała uwaga: JEDNA polska gildia, jedna międzynarodowa Titans i jedna litewska d3mona. To obrazuje jak dużo ludzi na serwerze gra.

Nie mam ochoty na żadną integrację z graczami bo tego nie potrzebuję. (masz jakiś problem z tym kolego?) Nikt nikogo nie może zmuszać do wstąpienia do jakiejkolwiek gildii. Gdybym chciał grać w gildii założyłbym własną i nie przegrałbym w tak żenujący sposób walki o zamek. Jestem pewien, ze w tym tygodniu zamek pozostanie dalej w rękach Titans.

Tak naprawdę po ubraniu postaci do setów dark soul, red spirit kompletnie nie ma po co dalej grać. Serwery są pustawe, nieliczni ludzie na spotach cały czas afk a przede wszystkim totalnie wieje nudą. Brak pvp bo 90% graczy siedzi tylko na non pvp subie.

Zero jakichkolwiek eventów na żywo. Kamoli z dropu i z summon scrolli leci tyle, że można się w nich utopić. 

Serwer fajny ale na maks tydzień grania potem granie na nim nie ma już żadnego sensu.

Opublikowano

"Dla mnie to co Ty piszesz to kompletne brednie. Same siebie wykluczające. Piszesz, że serwery są pełne ale prawie każdy spot jest wolny. Coś tu chyba nie tak bo skoro jest tylu graczy to powinni grać a jakoś tego nie widać." - Znów nie umiesz czytać. Napisałem, że na serwerze nie ma pustek, jest ponad 110 online (patrz teraz ;)). Jeśli dla Ciebie jak coś nie jest puste, to jest pełne - super masz życie.

"Kłamiesz, że admini nie graja prywatnymi postaciami a ja wiem, że jest inaczej." - Kompletne brednie podpowiedziane przez szklaną kulę. Dobrze. Już to słyszeliśmy wymyśl coś nowego.

"Do tego na serwerze jest cała uwaga: JEDNA polska gildia, jedna międzynarodowa Titans i jedna litewska d3mona." - Wchodzę w zakładkę Guilds ile widzę? 8 sztuk, ale widzę, że umiesz liczyć do trzech - dobrze.

"Tak naprawdę po ubraniu postaci do setów dark soul, red spirit kompletnie nie ma po co dalej grać." - Słusznie. Przecież w tej grze nie ma exc itemów, nie ma socket itemów, nie ma wingów 3 lvl, nie ma nawet itemów +15 ani nawet +11. A oczywiście setów 380lv również nie ma.

"Zero jakichkolwiek eventów na żywo. Kamoli z dropu i z summon scrolli leci tyle, że można się w nich utopić." - No tak, jak widzę Twój set w grze to faktycznie nie można utopić w nim jaweli. Niektórzy próbują wbijać na +11, ale rozumiem Twój najlepszy set nie zasługuje na te jawele. Sam sobie przeczysz.

Więc kończąc tą dyskusje bo kłamiesz w każdym zdaniu które napisałeś do graczy:

- Osoba mówi o max 100 na start i stałym 80 online. Popatrzcie teraz proszę, 110 online a przecież na start miało być 100. Więc albo kłamie albo serwer się rozwija a gracze nie odchodzą! W obu przypadkach podkreśla to niskość wypowiedzi tego człowieka.

Zweryfikujcie sami! :)

Opublikowano

Tak właśnie zweryfikujcie sami. Dla mnie poniżej 100 osób online to pustki straszne i porażka serwera. Zrozumiesz to mały człowieczku za max 2,3 tygodnie kiedy po cichu z podkulonym ogonem zamkniesz stronkę i serwer jak wielu innych butnych adminów przed Tobą..

PS. Jeśli liczysz jednoosobowe gildie to jasne jest ich może 8.

Nowym graczom polecam znaleźć coś co dopiero się otwiera a nie 2 tygodniowy serwer z garstką ubranych już ludzi no chyba, że pustki na serwerach wam nie przeszkadzają.

Opublikowano

"Mały człowieczku" proponuję postaw swój serwer zobaczymy jaki będzie efekt ;)

Graczy jest sporo, handel jest. Jeśli dla kogoś zdobycie platinki i seta Dark Soul nie exe to wszystko co potrafi to współczuję.

O CS się nie wypowiadaj skoro w gildi nie byłeś ;)

I przestań wypisywać dalej takie brednie bo nie wiadomo czy śmiać się czy płakać 

Opublikowano

gra sie naprawde dobrze i nie ma zadnych duzych różnic pomiedzy graczami .  Grając sobie od początku serva uzbieralem set +3+16+l i prawie 1 rr. Nowy ambitny gracz może mnie  dogonic spokojnie w 3 dni a pewnie i szybciej. Dlatego nie ma co sie zniechecac bo sa gracze gorsi ode mnie:D

Handel jest, gildie sa, duzo jeszcze do zdobycia

Opublikowano

Jeśli w piątek wieczorem ok 20.00 na serwerach przeznaczonych dla 1500 osób online gra w sumie 85 postaci z czego połowa to multikonta to faktycznie nic tylko można pogratulować sukcesu serwera :)

Opublikowano

Jeśli w piątek wieczorem ok 20.00 na serwerach przeznaczonych dla 1500 osób online gra w sumie 85 postaci z czego połowa to multikonta to faktycznie nic tylko można pogratulować sukcesu serwera :)

Twoje bzdury już wszyscy wyśmiali także daj sobie spokój i powrzucaj komuś innemu. Tutaj nikogo to nie rusza.

Ile multikont napisałem wyżej, ale ponownie czytać nie umiesz.

Zapraszamy serdecznie, już wkrótce kolejny event! :)

Opublikowano

Ja tam zycze wam wielu sukcesow na tym serverze, mimo iz porwal mnie inny zagraniczny server na podobnych ratach I troszke trudniejszy ^^

Opublikowano

Wszyscy wyśmiali tzn ty i kolega drugi admin ? Nie bądź śmieszny koleś.  Wyśmiać to można twój patetyczny umierający serwerek z garstką grających.

Odradzam wszystkim granie na tym małym serwerku. Padnie w ciągu maks 2 tyg. więc nie ma sensu marnować na niego czasu.

Opublikowano

Ja tam zycze wam wielu sukcesow na tym serverze, mimo iz porwal mnie inny zagraniczny server na podobnych ratach I troszke trudniejszy ^^

Dzięki p3pe! :)

Już niebawem kolejny event. Będzie coś dla nowych i starych graczy. Myślę, że to dobra pora aby rozpocząć grę z nami :)

Opublikowano

Kolejny CS za nami!

Gildia TiTaN nie pozwoliła wydrzeć sobie zamku, chociaż zabrakło niewiele!

Za tydzień kolejną walka!

Zapraszamy serdecznie

Opublikowano

Ostatnie dwa dni obfitowały wzmożone ataki ddos. Gracze mogli odczuć to w postaci problemów z zalogowaniem się do subserwerów. 

Sytuacja została opanowana, natomiast wiemy, że ucierpiał komfort swobodnej gry. 

Z tego miejsca przepraszamy za zaistniałą sytuację i niedogodności.

Ze swojej strony zapewniamy, że robimy wszystko, co leży w naszych kompetencjach, aby takie sytuacje zdarzały się jak najrzadziej 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...