Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

A co jeżeli by zrobić serwer sprzed Rise Of Gor?

mrbrick

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zastanawiam sie co robicie zeby serwer byl stabilny oraz w jaki sposob macie zamiar zabezpieczyc serwer  ;)

Zycze wam powodzenia i mam nadzieje ze cos z waszego projektu wyjdzie ( Aktualnie 4Story Umiera i widac to po ilosci prywatnych serwerow ) :)

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

@Eldendron

Na temat zabezpieczeń nie wiele Ci mogę powiedzieć.
Powiem jedynie tyle, że na pewno nie zalogujesz się na serwer ze zmodyfikowanego Clienta, Happiego i innych publicznie udostępnionych narzędzi administracyjnych, nawet jeżeli znałbyś dane (co pewno jest i tak bardzo oczywiste).

Pracujemy na publicznych plikach z wersji 3.5(Rise of Gor). Są one zmodyfikowane w taki sposób, aby odtworzyć grę z patcha 3.4 (Champions of Iberia).
Pisząc stabilność, miałem na myśli bezproblemowe działanie naszego serwera (pozbycie się errorów itd. które mogłyby crashować serwerek), a niestety przy tak zmodyfikowanych plikach mogą występować problemy.

Dzięki za wsparcie ;) Mamy wielką nadzieję, że serwerek wam się spodoba :)

Wkrótce udostępnimy wam więcej informacji ;) 

Opublikowano

xyz

Jak spamisz tym czyms to nie rob tego w prezentacji innego serwera, widze ze " ctr + v " chyba za duzo razy sie kliklo ;)

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

My mamy swoje cele, ktore musimy osiągnąć zanim oddamy serwer do użytku. Jezeli uznamy, że wszystko jest gotowe to damy wam napewno informacje o tym.

userbarwb.png

Opublikowano

Miło mi widzieć jakieś zainteresowanie naszym skromnym projektem z waszej strony. Dołożymy wszelkich starań, żeby was nie zawieść. Wszystkich aktualności możecie się spodziewać w tym wątku ;)

userbarwb.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Do końca wakacji wstrzymaliśmy prace, chcemy przed końcem roku szkolnego jeszcze wypocząć z rodzina/znajomymi. Chyba wiadoma sprawa :)

userbarwb.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobra ludzie ale zastanowcie sie dobrze czy wy chcecie stary serwer w ktorym nie ma wogole zadnych ulatwien ani nic teraz jak juz widzieliscie ulatwienia to nie ma opcji ze chcialoby wam sie grac bez tego chyba po to dodali takie cos zeby sie latwiej gralo a jak graliscie teraz lub w ostatnich 2 latach w 4story to teraz napewno by sie wam nie chcialo gdybyscie wiedzieli o tym ze moze byc latwiej... Ludzie :/                                                       

Osobicie polecam p4story tylko ze nie ma z kim pograc jakby byla wieksza ekipa polakow to gra jest przyjemniejsza niz samemu dlatego jakby ktos chetny do pogrania 10/15 osob to priv mozemy pograc :D

Opublikowano

@domwro987

hej

Wydaje mi się że graczom którzy chcą grać właśnie na "oldschoolu" nie zależy na ułatwieniach, na nowych "fjuczerach" lecz na starym klimacie.

Duże grono graczy odeszło z wielu różnych powodów m.in.

• przez słabego wydawcę,
  • zbyt mocne ułatwienie gry,
  • niepotrzebne nowości, które czasem nawet musiały zastąpić stary content (np usuwając stare questy, bossy itd)

Powody są różne, ale najczęściej sprowadzają się do tego, że z biegiem czasu z 4Story uciekało coraz więcej graczy.
Spotkałem na prawdę dużo ludzi którzy chcieli by cofnąć czas i pograć jeszcze raz w to, czym 4Story było kiedyś.

My staramy się przywrócić klimat tych starych czasów, kiedy grało się przyjemnie a serwery były pełne.

Mamy wielką nadzieję, że się wam to spodoba.

Oczywiście oferty nie kierujemy do tych którym podoba się właśnie te nowsze 4story, polecamy spojrzeć na Globala lub inne serwery których jest na prawdę dużo.

Dla nas to nie problem postawić serwer na innych wersjach. Możemy równie odpalić 4.3, 5.0, 3.3, 3.5 i wiele wiele innych 

ale to może kiedyś

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

@Eldendron

Ciężko powiedzieć, ale przewidujemy start tak około połowy listopada.

Czeka nas w tej chwili jeden z trudniejszych etapów startu każdego projektu - reklama.

Oczywiście jeżeli uda nam się przyciągnąć wystarczającą rzesze fanów, to serwerek może wystartować nawet wcześniej ;)

Mogę także z radością was poinformować, że niedługo zamierzamy otworzyć rekrutację do ekipy (w tej chwili jest nam najbardziej potrzebny grafik), więcej informacji podamy wkrótce.

ps. przypominam że nad projektem aktywnie pracują zaledwie 2 osoby, Trylek i ja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...