Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

A co jeżeli by zrobić serwer sprzed Rise Of Gor?

mrbrick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naszła mnie właśnie taka myśl.
Sądzę że jest taka grupka osób która chciała by pograć w stare 4story. Co jeżeli można byłoby stworzyć serwer, bez żadnego P2W na starym patchu i cieszyć się grą? Serwer oparty na społeczności - każdy mógłby się przyczynić do pracy, pomóc.

ekhem... załóżmy że posiadam pliki serwerowe sprzed Gor. Niestety nie jestem w stanie wszystkiego sam testować.
Jak myślicie jest w tym sens? Ktoś chciałby grać?

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja chciałbym grać. ;p

Ale 4s już nigdy nie będzie takie samo, niegdyś wiele low leveli latało po TD10, kto miał Top/Lage +16 koksił. Ta gra była piękna, te czasy jednak nigdy nie powrócą. Po prostu za mało osób gra ;_

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Grałbym 24/7 ;)

Opublikowano

Ja bym gral, ale jakby byly darmowe itemki z IS. Zalozmy ze jak sie wbije poziom zeby gre sobie ulatwiac :). (w sensie co 10/5 poziomow i zalozmy po 2/3 ulepszajek)

Wróciłem.
664501451058467508490.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@tomeczkoooo

Jasne że tak. Bywa, że takie miękkie faje robią serwer bez reklamy i się dziwią dlaczego jest tylko 10 graczy online. Serwer trzeba należycie rozpromować żeby kogoś zachęcić do gry, a na pewno znajdą się tacy, którzy chcą pograć na oldschool. Nie jeden gracz odszedł od 4Story dlatego, że Gameforge je zniszczyło, albo dlatego, że nowy patch się im nie podoba.

Nie posiada ktoś polskiej wersji clienta na patchu 3.4 - Champions of Iberia?
Wiem, że to mało prawdopodobne, ale ułatwiło by mi  to znacząco prace.

Opublikowano

W sourcach jezeli oczywiscie je posiadasz mozesz zmienic strukture TCD i wczytac te nowsze.

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

@Eldendron

I know, I know    Zmiana TCDków to nie taki wielki problem, ale wolałbym pracować na starszych plikach, bo potem są takie jaja, że niby wersja 3.4 a i tak GM sobie zbrojkę z Gor założyć może :p

Mam wersję angielską 3.4, część rzeczy co prawda udało mi się spolszczyć, ale i tak NPCe mówią i są po ang.

Wrzucam parę screenshotów dla ciekawskich

IMGUR

Opublikowano

Ja bym pogral, jakby gra byla przyjemna czyt. co tydzien zalozmy KK o wartosci 10/20zl cos takiego tak jak kiedys kupowalem na PL'u :D

3901014720765371511224.jpeg

Opublikowano

@Eldendron

I know, I know    Zmiana TCDków to nie taki wielki problem, ale wolałbym pracować na starszych plikach, bo potem są takie jaja, że niby wersja 3.4 a i tak GM sobie zbrojkę z Gor założyć może :p

Mam wersję angielską 3.4, część rzeczy co prawda udało mi się spolszczyć, ale i tak NPCe mówią i są po ang.

Wrzucam parę screenshotów dla ciekawskich

IMGUR

Chodzilo mi o zmiane struktury TCD w sourcach a zeby dostac jak ty to powiedziales zbroje z gor Item musi zostac dodany do bazy danych, TCD i Daty.

Stara data niestety nie zawiera itemow z Gor.

Opublikowano

I jak z tym serwem, btw jest jakiś aktywny serw sprzed rise of gor ?

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

@N7Reny

Work in progress

Spokojnie, chcemy wszystko posprawdzać, dopiąć wszystko na ostatni guzik.
Niedługo pewno się odezwę, jak będą nam potrzebni testerzy ;)

A co do innych serwerów, to oczywiście, że są tylko poziom graczy online na prawdę jest bardzo mały.

Opublikowano

Wiesz ze kilka Questow jest zbugowanych i bedziesz musial je naprawic Quest Edytorem?

Opublikowano

Jestem jak najbardziej ZA ! 

Myślę, że sporo osób by grało.

W końcu sprzed rise of gor, grało masakrycznie dużo ludzi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@cotojestja

Proszę bardzo ;)

IMGUR

Jak chcecie więcej ssów to piszcie.

Co prawda Trylek i ja wcześniej wrzuciliśmy screena z zepsutym ekranem logowania ale to akurat nie jest priorytet.

W tej chwili zajmujemy się stabilnością oraz ulepszaniem zabezpieczeń.
Dopiero potem nastąpią zmiany kosmetyczne, weryfikacja contentu itd.

Opublikowano

@cotojestja

Niestety teraz nie mogę ci powiedzieć. Ciężko jest ustalić kiedy serwer będzie dostępny.

Nadal zostaje dużo rzeczy do zrobienia, a ja jestem jednym programistą/technikiem w Teamie.
Najpierw trzeba ogarnąć serwer od strony technicznej, potem zrobić jakąś stronkę grafiki itd., zorganizować testy, przeprowadzić kampanie reklamową i dopiero ustalać datę startu.
To nie takie "Hop Siup". Staramy się podchodzić do tego dość profesjonalnie i mieć zapewniony dobry start.

Mogę za to was pocieszyć informacją, że niedługo będziemy potrzebowali testerów do bardzo wczesnej wersji serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...