Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łączenie zmianek,bodzi etc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, ale nie powiem #StephenHawking

Wypierydalaj za brame, bo cie odholuje.

Co do topica, dobrze zrobione, polecam.

A co to za random do odjebania?

Kolego nie obrażaj, jesteś skasowany k***a na żywo xD

Daj link do stream.

Opublikowano

Dosyć ciekawe osoby które mają Hardy przyda im się. :)

Król wraca do swojego królestwa! Witamy Asfen! Już pokazujesz jak bardzo znasz się na serwerach.
Opublikowano

ps. Dodatkowo żółty efekt będzie się pojawiał na Kamieniach Duszy (+1/2+3..), których łączenie będzie niemożliwe, a jak ustawimy ITEM_STACKABLE, zbugowany.

Trzeba by zrobić sobie jakąś tablicę przedmiotów na których ma pokazywać się te żółte podświetlenie i mniej więcej tak:

vnums = [71084,71085]
if (player.GetItemIndex(srcSlotPos) == player.GetItemIndex(dstSlotPos)) and (not player.IsEquipmentSlot(dstSlotPos)) and (player.GetItemIndex(srcSlotPos) in vnums):

Chyba tak ten python działał, nie pamiętam. xD

Myślę, że bardziej w te stronę

if ((item.GetUseType(srcItemVID) == "USE_CHANGE_ATTRIBUTE" or item.GetUseType(srcItemVID) == "USE_ADD_ATTRIBUTE") and srcItemVID==dstItemVID):

Wszystko jest ok, kd dzialaja i nawet jak ustawie im flag 4/20 to da sie je laczyc normalnie tylko w src trzeba ustawic by usuwalo 1 szt kd a nie wszystkie + by miec bialy kolor wystarczy w item_proto klienta ustawic flag na 4/20 

ban.gif

Opublikowano

ps. Dodatkowo żółty efekt będzie się pojawiał na Kamieniach Duszy (+1/2+3..), których łączenie będzie niemożliwe, a jak ustawimy ITEM_STACKABLE, zbugowany.

Trzeba by zrobić sobie jakąś tablicę przedmiotów na których ma pokazywać się te żółte podświetlenie i mniej więcej tak:

vnums = [71084,71085]
if (player.GetItemIndex(srcSlotPos) == player.GetItemIndex(dstSlotPos)) and (not player.IsEquipmentSlot(dstSlotPos)) and (player.GetItemIndex(srcSlotPos) in vnums):

if ((item.GetUseType(srcItemVID) == "USE_CHANGE_ATTRIBUTE" or item.GetUseType(srcItemVID) == "USE_ADD_ATTRIBUTE") and srcItemVID==dstItemVID):

Wszystko jest ok, kd dzialaja i nawet jak ustawie im flag 4/20 to da sie je laczyc normalnie tylko w src trzeba ustawic by usuwalo 1 szt kd a nie wszystkie + by miec bialy kolor wystarczy w item_proto klienta ustawic flag na 4/20 

Zgadza się, tak tylko napisałem, aby ktoś inny mógł kiedyś przeczytać i powspominać. :)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

vnums = [71084,71085]

Zgadza się, tak tylko napisałem, aby ktoś inny mógł kiedyś przeczytać i powspominać. :)

A dla potomnych z mpc ktorzy beda sie cofac w czasie tak jak teraz do 2012  B) Spoko

ban.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...