Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aion_Pandemonia- Jeszcze lepszy prywatny serwer!

AionPandemonia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram na Pandemonii i widzę, że nie wszystkie questy działają- w sumie po co mi one... Głównym celem jest osiągnięcie maksymalnego lvl'a, wystarczy wbić na jakąś instancję kilka razy (korzystajcie, póki są niektóre troszkę zbugowane :D) i mi to jakoś wystarczyło, aby szybko wbić wyznaczony lvl... [...]

A jeśli Dum3l20 lubi sobie pogadać to Ts jest, myślę, że powinien mu wystarczyć :)

Co do małej liczby graczy, to dla mnie to jest zrozumiałe- serwer niedawno odpalił, co chyba jest to normalne, że jest mało graczy...

Jeżeli twoim głównym celem jest wbicie lv 65, to już na prawdę radzę Ci bardziej ten PL, przynajmniej będzie ta satysfakcja z tego. Tutaj za dużo Ci 65 nie da ;)

A co do TS, byłem posiedziałem, wyszedłem. Kilka osób na krzyż, a w godzinach, których ja gram wręcz pustki, w sumie jak i na serwerze ;)

Ale granie na globalnym serwerze, na którym liczy się tylko farmienie kasy na GP i bieganie po instancjach mnie znudziło.

[...]

- Uwielbiałam biegać po Katalam, robić garnizony, spotykać w nich asmo i klepać się :)

- Podziemia Katalam (UG) - cóż tu dużo mówić? Fajnie było stać godzinę na schodach, aby móc przebiec pod Katalamize. Fajnie było się tam bić z Asmo. Fajnie się walczyło o Bossy, i te sety *,*

Co do liczby osób online... Popatrzmy, 100 osób wejdzie na stronę popatrzy na graczy online - jest ich 10 - i pomyśli "oh, nikt tu nie gra, nie opłaca się". A gdyby każda osoba, z tych 100 odwiedzających weszła na serwer i pograła, było by 110 graczy online, gdy byłoby 110 graczy online, każdy następny by wchodził ponieważ byłoby już trochę grających osób. Czemu nikt nie popatrzy na to z tej strony? Bo każdy woli narzekać i czekać na zaludniony serwer, żeby w razie wu mieć wszystko na tacy jak zacznie grać (expienie, itemy, etc). Bo po co dropić jak można kupić? No tak...

Hmmm, a my rozmawiamy o !Aion czy o Pandemoni? Bo tutaj z tego co widzę cel będzie ten sam? Chyba, że end game jest tak zmieniony bardzo?

Nie powiem, że nie katalam miało swój klimat, ale ten klimat się utrzymywał bo ludzie bili, nadal twierdze że za mało osób jest aby Katalam wróciło do teo klimatu. Tam potrzeba dużej, a wręcz bardzo dużej liczby graczy ;) Tego się nie ta od tak zrobić ;) A taka 100 nic nie da ;) Bo jeżeli jest aktualnych grających 100 to z 1000 musi wiedzieć i grać na serwerze już ;) 

Wystarczy zaproponować im, aby zrobili taką reklamę, lub pomóc w niej.

Można robić konkursy, nagrody za reklamowanie. Wystarczy wejść na forum i napisać temat w dziale z propozycjami, lub napisać pm do założyciela tematu :)

­

To sami powinni zrobić, a nie że gracze będą za nich działać ;) Zaproponować czy z kimś się z Youtuberów dogadać ;)

Nie rozumiem zdania niektórych osób. Tak wiem, każdy ma możliwość mówienia co chce i jak chce. Ale takie silne upieranie się swoim na prawdę nic nie da. Nie widziałem do tej pory ani dobrej reklamy ani sensownych kroków Administracji do tego aby zachęcić graczy. Nie rozumiem no po prostu nie rozumiem. A najlepsze jest to, że czytając te posty to jedyna osoba z którą się zgadzam jest @Xanan . Chłopak wie co mówi i polać mu ! 

Każdy chce góry przenosić i świat wojować. Ale niestety no nie każdy da radę ;)  

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak wcześniej bez reklamy nie ma co działać a jak admini tego nie załątwią to kto? Gracze mają o tym myśleć? Jak tak to dawać %%% z isa xD

A tak na serio nie widze sensu tworzenia privów z Aiona dla mniej niż 1000 graczy. 

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

OK, więc...

Odbugowaliśmy mnóstwo rzeczy, o których przeczytasz na naszych stronach.

Ostatnio dodaliśmy reklamy na wielu innych forach internetowych (PL/EU), kampania dopiero rozpoczyna się.

Co do wersji 4.7.5...

Aktualnie pliki 4.9 - powiedzmy szczerze - nie istnieją. Bug bugiem buga pogania, dlatego nawet główna konkurencja, jak np. Just Aion jest nadal na wersji 4.8 (przynajmniej na chwilę pisania tego posta). Wersja 4.8 - kieruję się tutaj opinią wielu Użytkowników oficjalnego forum GF - jest kiepska. Co do 4.5 ~ 4.75 wielu uważa, że ta była dobra - ta sam strona z opiniami.

Serwer nie padnie, ponieważ utrzymuje się dzięki innym usługom, które oferujemy na teamspeakmedia.pl; Proszę nie traktować tego wpisu jako reklamę, pragnę tylko uzmysłowić innym osobom, że Aion to nie wszystko ;)

Gdy wyjdzie Aion Emu w wersji 4.9, który nada się do gry, z pewnością uaktualnimy serwer. Tak samo zamierzamy z 5.0 itp. itd.

W tym wypadku zasada jest prosta, pliki muszą spełniać Wasze oczekiwania.

Mój TS (pandemonia.pl), e-mail, kontakt (PW) tutaj jest dla Was wszystkich. Macie pomysł na reklamę? Zachęcam Was do napisania do mnie, nie gryzę.

Do "starych Graczy" ;)

Skoki, które powodowały straszną niechęć do nas - zapewne kilka osób będzie wiedziało, co mam na myśli -  i naszej wersji zostały usunięte.

Mimo, iż teraz - bo nie ma co się oszukiwać - wieje pustkami na serwerze ja nie poddaje się i cały czas działam, dowodem: https://aion.pandemonia.pl/news.

Zachęcam Was chociażby do wypróbowania naszej wersji gry, zanim napiszesz, że a po co i że nie ma sensu.

25 GB do pobrania i poświęcenia dysku to na dzień dzisiejszy nie jest problem - tak mniemam, - a może się Wam spodoba.

Pamiętajcie proszę. U nas można grać całkowicie za friko! Są ankiety, z których - nie ma pro elo - ale jest podstawowe eq, misje w katalamach pykają, oferujemy Wam dostęp do Oka Tiamaranty, jeśli nikt nie zdobędzie źródeł.

Do dobrej zabawy wystarczy nas kilku na początek.

Serdecznie zapraszam do sprawdzenia!

Zapraszam na Beta testy prywatnego serwera Aion. >>>klik<<<

Opublikowano

Mogliście dodać screeny dla urozmaicenia. Poprawiłoby to jakość wizualizacji prezentacji. Co do serwera, to priv jak priv więc jakiegoś zaskoku nie ma. No chyba, że mowa o 4.75. Plus za brak Gold Packa, co gdyby na globalnym zostało zdjęte to GF miałby nie 2.5k graczy tylko 12.5k.

Opublikowano

Śliczne, ciekawe skąd?

To dowodzi, że szykujemy się na 4.9 %5E%5E.png

Z 4.8 chyba już lipa ;)

Mogliście dodać screeny dla urozmaicenia.

Powiem Ci szczerze (a pisanie jest formą mówienia), że ta nasza prezka jest lipna. Ale zamiast skupiać się na niej, wolę na serwerze :D

Opublikowano

Ładne screeny, prawda? :)

Takie sobie. Żaden nie został zrobiony na tym serwerze więc nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Najbzdurniejszym przykładem jest screen moba z 5.0 http://aionpowerbook.com/5.0/Aion0026.jpg + dodane logo serwera = https://aion.pandemonia.pl/media/aion49_02.jpg Jeszcze lepsza sprawa, że plik został podpisany "aion49_02" - dowodzi to tylko temu że osoba zajmująca się "galerią" jest niekompetentna i nie ma zielonego pojęcia co właściwie robi.

...

Aktualnie pliki 4.9 - powiedzmy szczerze - nie istnieją. Bug bugiem buga pogania ...

...

Śliczne, ciekawe skąd?

To dowodzi, że szykujemy się na 4.9 %5E%5E.png

Z 4.8 chyba już lipa  ;)

Opublikowano

Aion Pandemonia - Tapety są z naszego serwera. Wstaw zatem wszystkie zdjęcia, które są u nas  ;)

Jawnie każdy ss jest podpisany  ^^

Uważasz więc, że wszystkie screeny z których zostały zrobione te "tapety" są Twojego autorstwa i zostały zrobione na właśnie tym serwerze?

Opublikowano

Dookreślę się. Są również tapety z naszego serwera, które są podpisane. Czy to łopatologiczne wytłumaczenie Tobie wystarcza, czy przyjść z babcią?

Opublikowano

Dookreślę się. Są również tapety z naszego serwera, które są podpisane. Czy to łopatologiczne wytłumaczenie Tobie wystarcza, czy przyjść z babcią?

Nigdzie w tym temacie nie napisałem, że nie ma "tapet" z waszego serwera. Podkreśliłem natomiast bardzo dosadnie cytatami i linkami o które grafiki mi chodzi i dlaczego je umieszczam. Wszędzie gdzie można było ogłaszałeś się, że serwer jest na plikach 4.7.5 - nawet zrobiłeś sobie z tego "atut serwera". Zapraszasz potencjalnych graczy do galerii w której nowy gracz zobaczy głównie screeny rzeczy, których w większości nie ma jeszcze na żadnym innym privie PvPvE. I co najlepsze - nie ma tego też tutaj. A wszystko z logiem tego priva. Uważam za wyjątkowo idiotyczny i nieuczciwy wobec graczy pomysł reklamowania serwera cudzymi grafikami i pseudo "tapetami" z patchów, które nie są wgrane na serwer, i wcale się mnie nie dziwi, że akurat Ty zdołałeś na niego wpaść. O zabójczej rozdzielczości Twoich "tapet": 1300 × 689 nawet mi się nie chce rozpisywać, jak i w ogóle o samym pomyśle umieszczania takich "tapet".

Ale jest to wierzchołek góry lodowej. Od zawsze bawiło mnie to, że jedynym co oferuje ten serwer jest "gra za darmo" i patch 4.7.5, co również planujesz zmienić jak tylko ktoś zrobi "nadające się" pliki serwerowe.

Gdy wyjdzie Aion Emu w wersji 4.9, który nada się do gry, z pewnością uaktualnimy serwer. Tak samo zamierzamy z 5.0 itp. itd.

W tym wypadku zasada jest prosta, pliki muszą spełniać Wasze oczekiwania.

Grać za darmo można na wielu innych serwerach od dawna, a Ty w ciągu ostatniego ponad pół roku nie zrobiłeś absolutnie nic nowego, czego nie oferowałyby podstawowe pliki serwerowe, które można znaleźć w chwilę, w Internecie ale masz cudze grafiki z logiem własnego priva. Nie możesz się pochwalić absolutnie żadnymi autorskimi skryptami czy mechanikami jakimi dla przykładu wyróżnia się NotAion - który o dziwo jest na wersji 4.9 od momentu wrzucenia patcha na serwery amerykańskie - i który jest całkiem stabilny. Zamiast próbować zrobić coś od siebie bazujesz tylko na tym co może zrobić każdy bez większego doświadczenia i masz (według tonu Twoich odpowiedzi jak i innych użytkowników, którzy wzięli się kompletnie znikąd i odpowiadają tylko w tym temacie) jakieś dziwne pretensje, że niektórym się to nie podoba albo, że komentują "wysiłek" w nieprzyjazny sposób. Znalazłeś pliki w necie i zamiast zrobić sobie jakiś zespół z którym byś wszystko dokładnie przygotował to aż dwa razy w ciągu trochę ponad pół roku "oficjalnie" startowałeś priva bo kiedyś pomyślałeś, że sam z niczego zrobisz serwer będący konkurencją dla innych, istniejących od dawna privów. Zaskoczę Cię - te privy nie czekają aż ktoś łaskawie zrobi dla nich działające pliki serwerowe, tylko często sami się nimi zajmują. Najzabawniejsze jednak w tym wszystkim jest to, że bronisz tego bzdurnego pomysłu jakim jest robienie na siłę priva do umierającej gry na patchu wymagającym pobierania całego osobnego klienta i nie przyjmujesz absolutnie żadnych sensownych sugestii czy negatywnych komentarzy odnośnie swojej "pracy" i rzeczy o privie - mało tego, robisz nowy, niemalże identyczny topic z multikonta by pozbyć się nieprzyjemnych postów z poprzedniego tematu, a wszystkie podejrzenia o robienie P2W kwitujesz jakimś dziwnym "Pojawiło się stwierdzenie, że troszkę śmierdzi p2w." Troszkę śmierdzi? Nawet FailForge na starcie takich rzeczy nie oferował, co Ty od samego początku swojego bzdurnego priva. Zawsze gdy widzę coś w stylu "Brak Pay2Win/Item Shop dostosowany do Waszych potrzeb" w kontekście prywatnego serwera to wiem, że autor ma nie po kolei w głowie lub myśli, że gracze są debilami.

Nie widzę sensu w dalszym prowadzeniu tej "dyskusji", zwłaszcza po tym co napisałeś: "czy przyjść z babcią?" - świadczy to jedynie o Twoim poziomie do którego nie mam zamiaru się zniżać. Życzę Ci jednak powodzenia w reklamowaniu serwera na "wielu forach internetowych (PL/EU)" bowiem z tego co mi wiadomo polskich graczy Aiona głównie znajdziesz na niemalże już wymarłej stronie http://www.aiononline.com.pl/news.php gdzie jeśli dobrze pamiętam, widziałem jak poniosłeś już sromotną porażkę z swoją reklamą i na oficjalnym forum aiona, gdzie bardzo bym chciał zobaczyć reakcję FailForge z Celes na czele, na post zapraszający graczy do tego priva.

I przy okazji przypomnę tylko pierwszy temat tak jakby ktoś się zastanawiał co się stało z pierwszą nieudaną próbą otwarcia tego serwera i pierwszymi negatywnymi komentarzami, na które autor nie raczył nigdy bezpośrednio odpowiedzieć: http://www.mpcforum.pl/topic/1459430-aion-pandemonia-start-19-września/#entry12368875

Opublikowano

Jeżeli szukacie serwerów z dużym UPEM polecam ta stronę http://aion.mmotop.ru/ są 2 ruskie serwery na których o dziwo spotkałam polaków! Na Cataclysm (x80) gra ponad 800 osób maja angielski patch i klienta (wiele rusków prowadzi ang legiony) natomiast Legend z Online ponad 3-4k pobrać można sprawdzić też  :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Padł?

Chciałem napisać, że po stronie głównej wygląda jakbyśmy mieli tu zobaczyć oficjalny start po raz... Trzeci? Ale na forum znalazłem informację, że autor zebrał się na swą pierwszą męską decyzję i postanowił zamknąć wszystko w cholerę:

ov7bFXZ.png

Ale spokojnie, wróci. Tacy zawsze wracają i starają się udowodnić wszystkim nie wiadomo co i po co.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

przecież wyraźnie napisane ,że padł xD a na fb tak pięknie pisali iz serwer jest się w stanie sam utrzymać itd hehe.

Co ty pierdolisz... 

Przecież wyraźnie pisze że to przez małą ilość graczy 

Skoro padł to wydaje mi się że można zamknąć :D 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Serwer został zaktualizowany do wersji 4.91.

Zapraszamy :)

Z tego co pamiętam mieliście nie aktualizować do nowszej wersji, pozostać na 4.7

Czyli kolejny taki sam serwer :)

­

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Serwer został zaktualizowany do wersji 4.91.

Zapraszamy :)

Z tego co pamiętam mieliście nie aktualizować do nowszej wersji, pozostać na 4.7

Czyli kolejny taki sam serwer :)

­

Mieliśmy, ale stwierdziliśmy, że damy możliwość Graczom wyboru na jakiej chcą wersji grać :)

A tu są wyniki: https://aion.pandemonia.pl/news

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...