Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Idiotyzm pewnego kolegi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak. Idź się schowaj do piwnicy.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Takich sporów raczej się nie udostępnia publicznie.

Poza tym działanie na niekorzyść danego serwera jest karalne, więc nic śmiesznego tutaj nie widzę.

1980497.jpeg
Opublikowano

Poza tym działanie na niekorzyść danego serwera jest karalne, więc nic śmiesznego tutaj nie widzę.

Mojang mówi ,że jeśli włączysz online-mode na false narażasz się na wszelkiego rodzaju ataki hackerskie czy jakieś tam. + Typo nic nie stracił musi tylko sb backupka zrobić

pJIegsk.jpg

Opublikowano

Zacznę może od tego. Pan - dziecko(wyżej wymieniony) zrobił spustoszenie na moim serwerze po raz drugi. Za pierwszym razem posiadał prawa administratorskie lecz po incydencie wszelkie prawa zostały zdjęte a on sam został zbanowany na ip. Ok, takie rzeczy się zdarzają i zrobiłem backup serwera. Dzisiejszego dnia dopuścił się kolega kolejnej akcji. Tym razem był to atak hakerski mający na celu rozwalenie serwera za który zapłaciłem. W tym momencie jestem stratny. W wyżej wymienionych screenach podałem paragrafy za które "kolega" może odbębnić. Stwierdzenie że Mojang coś tam bla bla jest śmieszne, bo sprawa nie trafia do Mojang, tylko na policję. Próbujesz się zasłonić tym, że Mojang coś tam coś.... Niezależnie od tego jaka jest to gra, dopuściłeś się przestępstwa.

Opublikowano

@kennyNoS

Rozumiem i się zgadzam z tym, że firma "MOJANG" nie odpowiada za różnego typu ataki skierowane w serwery online-mode.

W moim odniesieniu, post był skierowany w twoje publiczne umieszczanie informacji o wykonywanych działaniach na niekorzyść serwera, które są karalne.

1980497.jpeg
Opublikowano

@kennyNoS

Rozumiem i się zgadzam z tym, że firma "MOJANG" nie odpowiada za różnego typu ataki skierowane w serwery online-mode.

W moim odniesieniu, post był skierowany w twoje publiczne umieszczanie informacji o wykonywanych działaniach na niekorzyść serwera, które są karalne.

Czyli rozmowa będzie wyglądała tak

Policja, rozwalili mi "PIRACKI' serwer .....

pJIegsk.jpg

Opublikowano

@kennyNoS

Nadal chyba nie zrozumiałeś.

Osoba, która stworzyła nawet ten piracki serwer posiada pewien zapis danych. Ty jako osoba inwigilująca ten serwer, narażasz się na złamanie prawa, które jest oczywiście karane pozbawieniem wolności.

Niestety nie wiem jaką politykę prowadzi firma "MOJANG" w stosunku do trybu online-mode. Jednakże przysługuje Ci prawo, zgłoszenia takiej osoby do odpowiedniej instytucji. 

1980497.jpeg
Opublikowano

@kennyNoS

Nadal chyba nie zrozumiałeś.

Osoba, która stworzyła nawet ten piracki serwer posiada pewien zapis danych. Ty jako osoba inwigilująca ten serwer, narażasz się na złamanie prawa, które jest oczywiście karane pozbawieniem wolności.

Niestety nie wiem jaką politykę prowadzi firma "MOJANG" w stosunku do trybu online-mode. Jednakże przysługuje Ci prawo, zgłoszenia takiej osoby do odpowiedniej instytucji. 

Znaczy żadnej szkody pieniężnej nie poniósł ;d Wystarczy żeby wgrał sb backupa a ma jakieś problemki do mnie i pisał ,że ma moje ip czy coś takiego ;d Nawet hostingi ostrzegają o tym ,że włączając ten tryb narażasz się na ataki hackersie lub coś podobnego. Debil dał mi opa wpisalem pare komend i ma teraz problem... Już to widze. Dzieńdobry bo mi typek rozwalil serwer worldeditem.. 

pJIegsk.jpg

Opublikowano

Zacznę może od tego. Pan - dziecko(wyżej wymieniony) zrobił spustoszenie na moim serwerze po raz drugi. Za pierwszym razem posiadał prawa administratorskie lecz po incydencie wszelkie prawa zostały zdjęte a on sam został zbanowany na ip. Ok, takie rzeczy się zdarzają i zrobiłem backup serwera. Dzisiejszego dnia dopuścił się kolega kolejnej akcji. Tym razem był to atak hakerski mający na celu rozwalenie serwera za który zapłaciłem. W tym momencie jestem stratny. W wyżej wymienionych screenach podałem paragrafy za które "kolega" może odbębnić. Stwierdzenie że Mojang coś tam bla bla jest śmieszne, bo sprawa nie trafia do Mojang, tylko na policję. Próbujesz się zasłonić tym, że Mojang coś tam coś.... Niezależnie od tego jaka jest to gra, dopuściłeś się przestępstwa.

xD

luknij w log i masz tam informacje na kilka linijek o to ze online mode jest wylaczone

A pozatym cb tez mozna udupic bo na 99% lamiesz eule ;)

Opublikowano

@kennyNoS

Zastanów się dwa razy zanim będziesz upubliczniał tego typu materiały, moja mała sugestia.

To że miałeś "opa" i użyłeś komend w stosunku do serwera, bez zgody właściciela czyni Cię osobą łamiącą prawo. Może być to abstrakcyjne pojęcie, lecz Ty podając tego typu informacje, przychylasz się do podjęcia odpowiednich kroków przez organy ścigania.

1980497.jpeg
Opublikowano

No i c**j nas to? chciałeś się pochwalić jak rozjebałeś jakiemuś cwelowi serwer czy co?

Chciałem pokazać jak jakiś pseudo dorosły płacze bo ktoś mu rozwalił serwer.

pJIegsk.jpg

Opublikowano

No i c**j nas to? chciałeś się pochwalić jak rozjebałeś jakiemuś cwelowi serwer czy co?

Dorosły się odezwał. Widać po stylu pisania.

Zniszczyłeś jego mienie, więc ma prawo wnieść sprawę na policję, a Twoje zachowanie w stosunku do niego było niepoważne i lekceważące. 

­

Opublikowano

Chciałeś pokazać jaki ty jesteś z*********e dorosły co wnioskuję po tych obrazkach. Brawo. Jestem z Ciebie dumny... dlaczego ten świat jest pełen takich idiotów  ._.

I tak chwal się swoim niesamowitym talentem na tym forum, brawo.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Dorosły się odezwał. Widać po stylu pisania.

Zniszczyłeś jego mienie, więc ma prawo wnieść sprawę na policję, a Twoje zachowanie w stosunku do niego było niepoważne i lekceważące. 

­

Napisz inną czcionką to może będziesz jeszcze bardziej poważniejszy i dostaniesz więcej pkt do respektu. Dorosły nie jestem i nie jakoś nie przeszkadza mi to w życiu. Już widzę jak policja przyjeżdża mi do domu albo dostaję jakiś list ;d Bo rozwaliłem "dorosłemu" człowiekowi serwer w srajkrafcie. Niech jeszcze tam napisze do hostingu ,żeby mnie zgłosili czy coś. Sam się na to naraził dając mi opa + rangi oraz pełen dostęp do serwera ( FTP , KONSOLA ). Ustawił też online-mode na false 

Chciałeś pokazać jaki ty jesteś z*********e dorosły co wnioskuję po tych obrazkach. Brawo. Jestem z Ciebie dumny... dlaczego ten świat jest pełen takich idiotów  ._.

I tak chwal się swoim niesamowitym talentem na tym forum, brawo.

Nie miałem zamiaru pokazać jaki jestem dorosły czy co tam sobie jeszcze wymyślisz. Miałem zamiar pokazać jak jakiś niby "dorosły" płacze o serwer w majnkrafcie bo go nawet nie umie skonfigurować...

pJIegsk.jpg

Opublikowano

No. Jesteś zakręcony jak słoik po ogórkach. Weźcie usuńcie ten temat bo mnie telepie jak to czytam  <.< A i spam niepotrzebny zrobił.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Mojang mówi ,że jeśli włączysz online-mode na false narażasz się na wszelkiego rodzaju ataki hackerskie czy jakieś tam. + Typo nic nie stracił musi tylko sb backupka zrobić

To Mojang działa ponad Polskie prawo, tak? To muszę Cie rozczarować - mylisz się. :-D

Opublikowano

To Mojang działa ponad Polskie prawo, tak? To muszę Cie rozczarować - mylisz się. :-D

Dobrze. Ja już czekam na policję czy tam na liścik nie wiem co przyjdzie 1. Już to widze.....

pJIegsk.jpg

Opublikowano

Dobrze. Ja już czekam na policję czy tam na liścik nie wiem co przyjdzie 1. Już to widze.....

Jeżeli trafiłeś na jakiegoś ogarniętego typa, to możesz mieć przejebane. Taka prawda. Ale zazwyczaj niestety takie groźby kończą się na groźbach, a szkoda, bo trzeba tępić takich lamusów jak ty i uczyć ich, że nie są bezkarni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...