Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komisja wojskowa - spóźnienie o 2h :)

Bakany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w piątek mam jechać do Wrocka na komisje wojskowa

mam się tam wstawić na godzine 8:00, a mój ziomek ma na 10:00

On będzie jechał ze starymi, a szczerze mówiąc nie chce mi się tam jechać autobusem tak z samego rana i bym się z nim zabrał

czy jak zajde na 10:00 to nie będzie żadnych problemów?

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli masz napisane, że 8 to 8, to nie szkoła, że powiesz przepraszam za spóźnienie i z głowy, z resztą z tyłu tej kartki(też Ją dostałem) pisze, że jak się nie wstawisz to możesz zapłacić bodajże karę pieniężną i iść do więzienia z tego co pamiętam, także nie pier/dol, że Ci się nie chce tylko idź na tą 8, nic się nie stanie.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Jaki masz numerek i literka nazwiska? Bo z reguły na swoją kolej czekasz nawet 4-5h, pamiętam, że szedłem na 8 a wszedłem dopiero o 12 jakoś xD

Także nie powinieneś mieć problemów tym bardziej, że później pewnie będą jeszcze inne osoby, które miały późniejszy termin to się podjebiesz do nich :D­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8
olewam ich.. nie będą mi mówić jak mam żyć :)
więzienie? proszę Cię.. takimi bajkami to mogą straszyć dzieci w gimnazjum
wpadne tam o 10 powiem że były korki i c**j

Opublikowano

Ja już nie pamiętam czy miałem na konkretną godzinę, ale i tak na pewno nie jesteś wzywany indywidualnie tylko grupowo. Sam miałem stawić się danego dnia(i tu nie pamiętam czy była godzina, ale chyba tak coś na ranne godziny) i tak wbiłem tam to było z 20 chłopa i czekałem w kolejce, minęła z 1-1,5h i mnie zbadali i elo. Zapytaj kolegów czy też mają na tą samą godzinę jeśli kilka osób ma np. na 10:00 to nie sraj, ale jedź lepiej punktualnie lub wymyśl dobra wymówkę, lecz jak wbijesz tego samego dnia to nie ma problemu do póki będzie komisja.

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

czlowieku, o jakich bajkach Ty mowisz  ?xD nie do jednego juz policja zapukała na przymusowe stawienie sie na komisje ;)

2h raczej nic nie powinno sie stac, tylko dobre alibi wykrec :D

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

Jak już przetestujesz to napisz czy dobre żarcie w pierdlu dają. A tak w ogóle, to jak daleko masz do tego Wrocławia że Ci się nie chce pojechać samemu? 

Cześć...

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

"Nie będą mówić jak mam żyć" to w ogóle się nie stawiaj, przecież Ci się nie chce. Zobaczymy co się wtedy stanie. Nie no, podejście świetne. Zwątpiłam w społeczeństwo. Ja bym nie próbowała się spóźniać, ale mnie to nie dotyczy. :yay:

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

W sumie nie wiem czego się spodziewałem, patrząc na Twój awatar.

Masz napisane, że o 8, to masz być o 8, po co robisz problem?

Opublikowano

Szczerze? wątpię by z tego robili jakiś problem.

Ja miałem również na 8:00, stawiałem się o tej porze, a wyszedłem po 12 z komisji. "Kandydaci" przychodzili nawet po 10 i nic się nie działo, jedynie "upominali" dość dużym tonem, że miałeś się wstawić o 8:00, a nic to nie zmieniało, bo "kandydaci" ustawiali się w kolejce, więc kto ustawił się pierwszy ten wyszedł najwcześniej.

A tak w ogóle, myślicie, że w Polsce będzie obowiązkowe szkolenie wojskowe za jakiś czas?

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

Masz napisane, że o 8 a wchodzisz na badania o 12 :)

Mówie, jak masz nazwisko co zaczyna się dalszymi literkami z alfabetu to możesz dojechać o 10, ale jak np na A-B-C to lepiej jedź normalnie.

Ale ta komisja wojskowa i tak jest do niczego potrzebna, rozumiem gdyby wojsko było obowiązkowe to tak, ale jeśli nie jest to po co badania takie jak zawsze w szkole itd.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

czlowieku, o jakich bajkach Ty mowisz  ? xD nie do jednego juz policja zapukała na przymusowe stawienie sie na komisje ;)

Jeżeli w ogóle się nie stawi to pewnie panowie z interwencji przyjadą, ale nie będzie tak, że o godzinie 8:10 już wbiją.

raczej nie pojadę na 8

Co ma do tego awatar przepraszam bardzo? :)

Ogólnie na Twoim miejscu pojechałbym na tą godzinę ósmą. Ale jak pociśniesz dobrą bajere, to wszystko idzie ugadać.

W najgorszym wypadku dostaniesz opierdol, ewentualnie poczekasz przed tymi, co mają na godzinę 10

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

Jak ja dostałem wezwanie to wszystko było przedstawione dość poważnie raczej jeżeli spóźnisz się te 2h to ci nic nie zrobią aczkolwiek radzę się wybrać, ogólnie  więzieniem to mogą straszyć ale dużo łatwiej jest im dać grzywnę xD

49yxrs.png

Opublikowano

Po prostu możesz powiedzieć, że dętka i nie miałeś koła zapasowego, więc musiałeś trochę poczekać. Na pewno nikt Ci nie powie "gówno mnie to obchodzi". Jak byś się spóźnił 2 lata, to wtedy mogłoby być źle :D

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

czlowieku, o jakich bajkach Ty mowisz ?xD nie do jednego juz policja zapukała na przymusowe stawienie sie na komisje ;)

przyjechać mogą ale nikt nie będzie zamykał wzorowego obywatela za to że spóźnił się 2h na śmieszną komisje :)

boje się tylko że każą mi płacić grzywne ale wtedy bym tam chyba jebną śmiechem i przy okazji drzwiami

nazwisko na S więc prawie końcówka alfabetu

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8
olewam ich.. nie będą mi mówić jak mam żyć  :)

"Nie będą mówić jak mam żyć" to w ogóle się nie stawiaj, przecież Ci się nie chce. Zobaczymy co się wtedy stanie. Nie no, podejście świetne. Zwątpiłam w społeczeństwo. Ja bym nie próbowała się spóźniać, ale mnie to nie dotyczy.  :yay:

@Karyvlea nie offtopuj.

Przedmówcy trochę pierdolą. Kara pieniężna czy więzienie jest wtedy, gdy uchylasz się od obowiązku stawienia. Czyli notorycznie ignorujesz wezwania. 2h spóźnienie to chujem o kant rozbić.

@Challenjour mam krótkowzroczność 5dpt i inne dolegliwości. Dostałem kategorię A, więc powodzenia jak będę bronić kraju z toba i przypadkowo Cię zastrzele, bo nie rozpoznam.

Komisja robi wszystko na odpierdol(przynajmniej u mnie) i każdego pakuje do rezerw, byleby mięso armatnie było.

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

Mówie, jak masz nazwisko co zaczyna się dalszymi literkami z alfabetu to możesz dojechać o 10, ale jak np na A-B-C to lepiej jedź normalnie.

Ale ta komisja wojskowa i tak jest do niczego potrzebna, rozumiem gdyby wojsko było obowiązkowe to tak, ale jeśli nie jest to po co badania takie jak zawsze w szkole itd.

­

Do niczego? Oni nas spisują po to by w razie wojny (a taka trwa tak naprawde) mogli nas zaciągnąć na szkolenie.

A co do obowiazkowej sluzby to rok temu jakos PiS deklarowalo, ze chce takowa wprowadzic. Po to by typowy Polak wiedzial jak uzywac broni itp.

Opublikowano

Jeśli chodzi o spóźnienie to nic się nie stanie. U mnie kilku się spóźniło i ochrzan tylko dostali srogi. Akurat lekarze nadal byli, więc mogli być nadal przebadani.

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

­

Do niczego? Oni nas spisują po to by w razie wojny (a taka trwa tak naprawde) mogli nas zaciągnąć na szkolenie.

A co do obowiazkowej sluzby to rok temu jakos PiS deklarowalo, ze chce takowa wprowadzic. Po to by typowy Polak wiedzial jak uzywac broni itp.

pierdu pierdu, przeczytaj jeszcze raz co napisał, z tym, że niepotrzebna.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

­Z tą komisją to zależy od miejsca, dla przykładu jak ja miałem parę lat tamu, to kazali przyjść na konkretną godzinę, a później okazało się że "kto pierwszy ten lepszy", czyli jak trzeba było być na 9, a ktoś sobie wbił na 7 to luz i na odwrót też luz, jak się spóźniłeś to nic się nie stało. Tak po za tym, jakbyś się nie stawił to oni Ci jeszcze jedno wezwanie przyślą chyba.

Opublikowano

raczej nie pojadę na 8

18 lat masz a zachowujesz się jak dziecko. Będą ci mówili jak życ i to masz zapisane w konstytucji. Jeżeli ci nie pasuje, możesz zmienić kraj i wyrzec się obywatelstwa.

Tekst o więzeniu to nie bajeczka tylko prawda, tak jest zapisane w przepisach. A skoro mówisz, że czymś takim można straszyć dzieci w gimnazjum to w sumie w sam raz dla ciebie ;)

Wpadniesz o 10, wszystko będzie już zamknięte a wtedy się rozpłaczesz i tak to się skończyć. Zamiast tak kozaczyć to zrób to co jest twoim obowiązkiem a nie udajesz fajnego xD

RAsfepN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...