Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MMO na podstawie najlepszego anime świata - Sword Art Online

Gość Zacieszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szkoda ze przecietnego fana chinskich bajek na VR nie stac

zreszta VR skonczy jak 3d, bedzie chwile popularne i szybko o tym ludzie zapomna

­

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak dla mnie VRMMO SAO to dobry pomysł, przyciągnie to na pewno sporą ilość graczy. Samo anime ssie, ale świat jest okej.  Mnie to nie dotyczy, bo pewnie nie zagram, ale boję się nasypu raków - pewnie zniszczą grę swoją społecznością :v

Ten pomysł jest ciekawy i oryginalny. Samo anime jest świetne, więc tym bardziej zachęca.

Znaleźć się w świecie Sword Art Online czy ALO to marzenie, ale wiadomo że można uzyskać tylko niewielką tego namiastkę.

szkoda ze przecietnego fana anime na VR nie stac

zreszta VR skonczy jak 3d, bedzie chwile popularne i szybko o tym ludzie zapomna

Ja bym kupił sobie VR, ale stwierdzam, że za wcześnie na to.
Opublikowano

Czy trollowanie dzieciarni na mpc forum się kiedyś skończy? Nowa moderacja miała to zmienić, ale widzę, że jest podobnie jak było. Ile można mieć tolerancji dla bezmyślnych hejterów?

Użytkownicy mają prawo do wyrażania opinii zarówno pozytywnych jak i negatywnych. 

Widzę, że inba się rozkręca, więc prosiłbym o ogarnięcie się zanim będą musiał zrobić tak jak Pan Jezus powiedział. 

s2c77Oa.png

Opublikowano

jesli jestes w stanie wydac ok. 4k zl na kompa i kolejne 3k na okulary by tylko zaliczyc asune to aktualnie gratuluje tak dochodowej pracy

Mówię ogólnie o grach VR, a nie tylko SAO. Koszty nie są jakieś bardzo duże.

Mam odpowiedni komputer (GXT980ti, i76700k i 16 GB DDR4), więc może kiedyś kupię. Jednak na pewno nie w tym roku.

Obecnie wystarczą mi standardowe gry.

Opublikowano

jesli jestes w stanie wydac ok. 4k zl na kompa i kolejne 3k na okulary by tylko zaliczyc asune to aktualnie gratuluje tak dochodowej pracy

Mówię ogólnie o grach VR, a nie tylko SAO. Koszty nie są jakieś bardzo duże.

Mam odpowiedni komputer (GXT980ti, i76700k i 16 GB DDR4), więc może kiedyś kupię. Jednak na pewno nie w tym roku.

Obecnie wystarczą mi standardowe gry.

Czyli tylko u ciebie nie będzie dało się  upiec kiełbasek  :(

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

To było oczywiste że przeniosą jakieś anime o tematyce o uwiezionych graczach.

Samo anime jest raczej przeciętne i gdyby nie 2/3 scen z Kirito (np gdy pozwala by mówili na niego beater, lub gdy kupuje Asunie czas by mogła zrobić instancje z tym chorym dzieckiem) to było by poniżej przeciętności ale jednak sam świat to świetny materiał na gre.

Sprzętu nie mam ale bym chętnie przetestował ale to może za kilka lat jak ta technologia się rozwinie i ustabilizuje.

860331433165800174608.png

Opublikowano

Hm, nie wiem co o tym myśleć. Na pewno fajne jest to, że starają się wykorzystać nową technologię, w takim wydaniu mmo może być ciekawym doświadczeniem?. Sama z chęcią bym zagrała dla sprawdzenia, ale szkoda mi pieniędzy na Oculusa, z którego pewno bym skorzystała kilka razy i odłożyła na półkę, a gry jeszcze nie ma(?) :p 

Opublikowano

Samo anime jest raczej przeciętne i gdyby nie 2/3 scen z Kirito (np gdy pozwala by mówili na niego beater, lub gdy kupuje Asunie czas by mogła zrobić instancje z tym chorym dzieckiem) to było by poniżej przeciętności ale jednak sam świat to świetny materiał na gre.

Samo anime to zdecydowanie górna półka wśród japońskiej animacji (przeciętniaków to masz większość wśród anime). Nie tylko SAO, ale również ALO czy GGO (łącznie II sezony).

Cały ich wątek miłosny to zaleta. Nie tylko walki się liczą.

Kirito był porządnym bohaterem. Wiedział jak się zachować, był inteligentny (nawet bardziej domyślny niż Asuna) i nie zdradził Asuny.

Pozostałe dziewczyny też były fajne i dobrze wiedziały, że to Asuna jest z nim. Było to wszystko pięknie pokazane (rzadko coś takiego jest w anime).

Sprzętu nie mam ale bym chętnie przetestował ale to może za kilka lat jak ta technologia się rozwinie i ustabilizuje.

No właśnie nie lubię kupować takich nowości. Najczęściej wolę jak dany sprzęt jest już trochę na rynku i więcej o nim wiadomo, czyli co oferuje.

Hm, nie wiem co o tym myśleć. Na pewno fajne jest to, że starają się wykorzystać nową technologię, w takim wydaniu mmo może być ciekawym doświadczeniem?. Sama z chęcią bym zagrała dla sprawdzenia, ale szkoda mi pieniędzy na Oculusa, z którego pewno bym skorzystała kilka razy i odłożyła na półkę, a gry jeszcze nie ma(?) :p

I tego się właśnie również obawiam. To znaczy kupię, przetestuję i odechce mi się dalszej zabawy na rzecz zwykłych gier, a to jednak tysiące złotych.
Opublikowano

No właśnie nie lubię kupować takich nowości. Najczęściej wolę jak dany sprzęt jest już trochę na rynku i więcej o nim wiadomo, czyli co oferuje.

Ten sprzęt pewnie będzie takim niewypałem jak Virtual Boy.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba nikt nie miał jakichś wielkich oczekiwań od obecnej technologi, która nie umywa się do tej znanej z anime. :)

Opublikowano

Nie spodziewałem się dużo ale to... przekroczyło moje wszelkie oczekiwania, na taki s**t nie byłem gotowy.

Co do systemu walki znanego z sao to przy obecnych technologiach ludzie musieli by grać w inkubatorach a nie w okularach.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Nie wiem czego oczekiwaliście na samym początku produkcji ? Dopiero co otworzono zamknięte testy wiecie ile może się zmienić do czasu kiedy zostanie to wypuszczone na runek ogólny ?:>

IDcncno.png

Opublikowano

www.youtube.com/watch?v=2RL-l3AQaNU

Oczywiście na razie jest to dopiero przedsprzedaż, ale dzięki temu poznaliśmy oficjalną polską cenę.

I nie jest źle.
PlayStation VR zostało u nas wycenione na 1769 zł.

Trzeba jednak do tego doliczyć także cenę kamerki PlayStation Camera (w wersji do PS4, za około 230 złotych).

A jeśli będziesz chciał uruchamiać gry ruchowe, niezbędne będą także dwa kontrolery Move od PS3, po 130 zł sztuka.

Ale to i tak lepiej, niż 3000 zł za Oculusa czy 4000 zł za HTV Vive, zwłaszcza że PlayStation VR można obecnie zamówić w 10 ratach 0%, czyli za 176,90 zł miesięcznie.
by CD-ACTION
Opublikowano

Dziwne, że te łapy się tak trzęsą.

Dla przykładu znalazłem na youtube filmik, gdzie gościu prezentuje zrobione przez siebie GUI (menu) na wzór tego z SAO i co by nie mówić, fajnie to wygląda, ale co ważniejsze... RĘCE MU SIĘ KU*WA NIE TRZĘSĄ.

Nie wiem czy na filmikach z gry to wina kontrolerów ruchu czy po prostu jest ona tak beznadziejna, że nawet wirtualna postać się nas nie słucha.

417711489342956987022.png

Opublikowano

SAO najlepszym anime świata - to jest prowo tak?

Najlepsze nie jest, ale bardzo dobre już tak.
ser jest bardzo dobry, jesli uważasz inaczej to jesteś totalnym ignorantem.
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...