Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MMO na podstawie najlepszego anime świata - Sword Art Online

Gość Zacieszynka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli ta gra będzie takim gniotem jak anime to nie zagram.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

robią na podstawie sao

bo nawet jak wyjdzie gówno to i tak się sprzeda xD

i w sumie śmieszą mnie komentarze typu:

Goście ta gra to będzie crap, bo zabraknie przycisku Log Out :v

Kurde, byle znów nie zabrali nam przycisku logout i nie zamknęli na 3 lata w grze dopóki ktoś z cheatami nie pokona admina xD

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Nic specjalnego. O tworzeniu tego wiemy już od kilku lat i widać jakieś postępy zrobili tylko co ci po vrmmo w którym brakuje dobrego AI. Eh

Opublikowano

Grafiki ze strony tego projektu

para_img1.jpg

para_img2.jpg

IGN: SWORD ART ONLINE THE BEGINNING - CZYLI PIERWSZE NA ŚWIECIE VRMMO - OFICJALNIE ZAPOWIEDZIANE

Wczoraj pełno było spekulacji i plotek na temat VRMMO w świecie Sword Art Online. Dziś jesteśmy już pewni, że projekt jest jak najbardziej prawdziwy, ale wydaje się jeszcze ciekawszy niż wcześniej!

Zacznijmy od tego, że pracuje nam nim japoński oddział IBM wraz z SoftLayer - firmą, która zajmuje się między innymi Chmurą (Cloud). Ma być ona użyta właśnie w projekcie Sword Art Online The Beginning!

Oprócz tego wykorzystana ma być kognitywna informatyka. Jest to połączenie nauk kognitywnych (poznawczych) z informatycznymi w celu badania w jaki sposób ludzki mózg przetwarza informacje, zachowuje je i jest w stanie zauważyć różne elementy świata. Brzmi skomplikowanie? No cóż, to chyba tylko dobrze dla nas, bo projekt brzmi naprawdę ciekawie!

Oprócz tego wykorzystana ma być kognitywna informatyka. Jest to połączenie nauk kognitywnych (poznawczych) z informatycznymi w celu badania w jaki sposób ludzki mózg przetwarza informacje, zachowuje je i jest w stanie zauważyć różne elementy świata. Brzmi skomplikowanie? No cóż, to chyba tylko dobrze dla nas, bo projekt brzmi naprawdę ciekawie!

Wiemy także, że w grze w jakiś sposób obecni będą Asuna i Kirito, bo na samym dole strony ich aktorzy głosowi (Haruka Tomatsu i Yoshitsugu Matsuoka) wpisani są jako część obsady. Pozostaje nam jednak czekać na wyniki testów alfa i nowe informacje. Wtedy dowiemy się, czy przypadkiem nie jesteśmy świadkami początku nowej ery gier MMORPG. Może przyszłość jest naprawdę już dziś? Źródło:IGN

Opublikowano

Anime było świetne. SAO (oba sezony) to górna półka wśród anime. Najlepsze anime na temat grania. Bardzo mnie pozytywnie zaskoczyło również GGO bo oprócz świata fantasy wprowadzono świat strzelanin. Bardzo miłe urozmaicenie.

Poza tym pomysł fajny, ale nikt myślący nie może wierzyć, że uda się odzwierciedlić świat SAO.

Takie VR jak w SAO nie jest możliwe i zapewne nigdy nie będzie.

Opublikowano

Anime było świetne. SAO (oba sezony) to górna półka wśród anime.

Tylko, że temat jest poświęcony grze, a nie samemu anime - to czy był shitem (czy nie), nie ma znaczenia. Ludzie i tak w to będą grać, nawet ci, którzy w życiu nie zetknęli się z jakimkolwiek anime. Sam z chęcią chciałbym zobaczyć na własnej skórze, jak to jest być w środku gry :P. 

gfgdf

Opublikowano

Tylko, że temat jest poświęcony grze, a nie samemu anime - to czy był shitem (czy nie), nie ma znaczenia. Ludzie i tak w to będą grać, nawet ci, którzy w życiu nie zetknęli się z jakimkolwiek anime. Sam z chęcią chciałbym zobaczyć na własnej skórze, jak to jest być w środku gry :P. 

Oculus Rift - wymagania sprzętowe

Grafika: NVIDIA GTX 970 / AMD 290 lub lepsza Procesor: Intel i5-4590 lub lepszy Co najmniej 8GB pamięci RAM, choć sugeruje się więcej Kompatybilne złącze HDMI 1.3 2 porty USB 3.0 Windows 7 SP1 lub nowszy

Jak bym odpalił tą grę na moim komputerze miał bym gdzie upiec kiełbaski  :v .

Opublikowano

Grafika: NVIDIA GTX 970 / AMD 290 lub lepsza Procesor: Intel i5-4590 lub lepszy Co najmniej 8GB pamięci RAM, choć sugeruje się więcej Kompatybilne złącze HDMI 1.3 2 porty USB 3.0 Windows 7 SP1 lub nowszy

Jak bym odpalił tą grę na moim komputerze miał bym gdzie upiec kiełbaski  :v .

Jedyne co się u mnie zgadza, to system xD Także nie nagraliśmy się :P Kiełbaski? Panie, w domu nie trzeba byłoby grzać :v.

gfgdf

Opublikowano

Kiedy już miałem nadzieje ze wszyscy o tym zapomną, kiedy już uśmiechałem się na myśl o dziale anime bez tego syfu, oni zaczęli tworzyć grę.

JA PIERDOLEEE EEEEEEEEEEEEEEE

Opublikowano

Ale będę ruchał świnie z aincradu. Już poleruję swój miecz. 
Może nawet zaadoptuje jakiegoś npc i wmówię mu, że jestem jego ojcem. 

Oczywiście, że zagram i mam nadzieję, że wy też ze mną zagracie xP

A tak na serio, to nie ma szans żebym w to zagrał

s2c77Oa.png

Opublikowano

Tylko, że temat jest poświęcony grze, a nie samemu anime - to czy był shitem (czy nie), nie ma znaczenia.

Dla mnie ma znaczenie i stwierdzam bez najmniejszych wątpliwości, że oba sezony anime były bardzo dobre, jeśli je porównać do średniego poziomu seriali anime.

Niesamowicie malutkie te wymagania. Mam MSI GTX980ti, i7 6700k i 16GB DDR4.

Kiedy już miałem nadzieje ze wszyscy o tym zapomną, kiedy już uśmiechałem się na myśl o dziale anime bez tego syfu, oni zaczęli tworzyć grę.

Ale o czym ty piszesz? Nie uważasz Sword Art Online za świetne anime?

Ale będę ruchał świnie z aincradu. Już poleruję swój miecz. 

Może nawet zaadoptuje jakiegoś npc i wmówię mu, że jestem jego ojcem.

Twoje marzenia. Niestety jeszcze nie masz na to szans.
Opublikowano

Lubie gry mmo, a lecz w wielbie. Anime również lecz takie połączenie dla mnie odpada :v i zgodzi się większość, gra może robiona i pod fanów ale ilu?.... 

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Ale o czym ty piszesz? Nie uważasz Swor Art Online za świetne anime?

Zaskoczę cię kolego drogi... Wiele osób tak sądzi. -_-

Jeszcze nie, bo gra nie wyszła. :v

Ogółem... Kiedy cieszyłem się, że to spadło w odpowiednie miejsce...

8369714563406671434308.jpeg

...czyli odmęty działu anime(bo kto patrzy dalej niż stronę w tył tutaj, ba na pierwszej jest wystarczająco), to musiała się pojawić gra SAO... Ehh... Biorąc pod uwagę to, że:

1. Gra będzie mieć wymagania z dupy(bo VR)

2. Oparte na SAO

3. Będą w to grać gimby najarane na SAO

4. Na 90% będzie to gierka nastawiona czysto pod nabicie hajsu...

... to mam wyjebane i gierki nie tknę. xD

Opublikowano

...czyli odmęty działu anime(bo kto patrzy dalej niż stronę w tył tutaj, ba na pierwszej jest wystarczająco), to musiała się pojawić gra SAO... Ehh... Biorąc pod uwagę to, że:

2. Oparte na SAO

VR wymaga jedynie mocnej karty graficznej, resztę można wziąć z PC ze średniej półki.

Fajny pomysł na grę, ale za 20-30 lat, gdy technologia na to pozwoli.

Opublikowano

2. Oparte na SAO

Już widzę polską gimbazę w SAO , ,,ruchałem twoją starą w nocy"  xD

Opublikowano

Ja podchodzę do tego realistycznie i wiem, że obecne VR trudno nawet nazwać namiastką tego co można było obserwować w SAO.

Dlatego najlepiej nie mieć za dużych wymagań, bo można się bardzo zawieść.

zgodzi się większość, gra może robiona i pod fanów ale ilu?....

Nie wiem ilu jest fanów, ale VR to coś przyszłościowego, więc skoro mowa o SAO to mi się podoba.

2. Oparte na SAO

To jest akurat zaleta bo promocja SAO, to zawsze coś dobrego.

Gdyby to anime było nędzne to wtedy co innego, ale SAO (oba sezony) było naprawdę bardzo dobre (jak na średni poziom anime).

Opublikowano

Let's begin the shitstorm!

Skok na kasę i kolejna promocja novelki/anime, niepotrzebnie @Zeciarz założyłeś ten temat, bo się będzie kulał na 1 stronie z kilka miesięcy, bo starmoro nie pozwoli by SSAŁO obrażano...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

VR wymaga jedynie mocnej karty graficznej, resztę można wziąć z PC ze średniej półki.

Fajny pomysł na grę, ale za 20-30 lat, gdy technologia na to pozwoli.

Ta mocna karta graficzna też swoje kosztuje... I sprzęt do VR też. ;)

Racja.

Już widzę polską gimbazę w SAO , ,,ruchałem twoją starą w nocy"  xD

To, to już klasyk przecie jest, standard. xD

Opublikowano

Skok na kasę i kolejna promocja novelki/anime, niepotrzebnie @Zeciarz założyłeś ten temat

To nie ty ustalasz co jest potrzebne, a co nie.

Kosztuje, ale kto kogo nie stać na dobry komputer będzie kupował VR?

O co w tym chodzi?

Jaki klasyk?

Opublikowano

Na całe szczęście ty również nie, bo byśmy mieli pół działu w gównie, a drugie pół w hentajcach i rozmowach o ich walorach wizualno-artystycznch, co nie Kenshiro?

@Zeciarz

jestem spokojny, ale egzystencja niektórych ludzi mnie po prostu do szewskiej pasji doprowadza, bo później osoby z zewnątrz nas do takich "podludzi" przyrównują. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Skok na kasę i kolejna promocja novelki/anime, niepotrzebnie @Zeciarz założyłeś ten temat

To nie ty ustalasz co jest potrzebne, a co nie.

Kosztuje, ale kto kogo nie stać na dobry komputer będzie kupował VR?

O co w tym chodzi?

Jaki klasyk?

Na całe szczęście ty również nie, bo byśmy mieli pół działu w gównie, a drugie pół w hentajcach i rozmowach o ich walorach wizualno-artystycznch, co nie Kenshiro?

Przypominam, że jest to dyskusja o grze, a nie o kosztach sprzętu komputerowego i polaczkach.

Ja osobiście liczę na ogromne ilości wyposażenia, dodatkowe klasy jak i specjalizacje. Taki Mag/Kowal byłby super.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Przypominam, że jest to dyskusja o grze, a nie o kosztach sprzętu komputerowego i polaczkach.

Nie widzę problemu w wypowiadaniu się o tych 2 rzeczach, bo są one też związane z tematem. Nie tyle polaczkach, co o community jakie będzie w tej grze, zarówno z Polski, jak i z innych krajów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...