Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 256
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Gajwer Z laptopa jestem zadowolony, śmiga jak burza głównie wykorzystywane są multimedia( kontroler djka, youtube, portale czy internet) jeszcze brak jakiegokolwiek zacięcia :)  gry nie bede na nim testowane bo wiem ze sie nie nadaje(ustawienia wysokie/ultra) , komputer uzywam do tego glownie hehe, Jedyny mankament to plastikowa obudowa, szybko sie rysuje i palcuje, design i blyszczacy plastik z tylu matrycy robia wrazenie i jeszcze podswietlana klawiaturka dopełnia wszystko , Tak wiec pozytywnie , czy bez utraty gwarancji bede mogl dolozyc w przyszlości ram i jakis dysk 1tb ?

o ile jest taka mozliwosc w tym laptopie glownie HDD bo ten 512 zaraz sie skonczy hah

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, artur0 napisał:

@Gajwer Z laptopa jestem zadowolony, śmiga jak burza głównie wykorzystywane są multimedia( kontroler djka, youtube, portale czy internet) jeszcze brak jakiegokolwiek zacięcia ? gry nie bede na nim testowane bo wiem ze sie nie nadaje(ustawienia wysokie/ultra) , komputer uzywam do tego glownie hehe, Jedyny mankament to plastikowa obudowa, szybko sie rysuje i palcuje, design i blyszczacy plastik z tylu matrycy robia wrazenie i jeszcze podswietlana klawiaturka dopełnia wszystko , Tak wiec pozytywnie , czy bez utraty gwarancji bede mogl dolozyc w przyszlości ram i jakis dysk 1tb ?

o ile jest taka mozliwosc w tym laptopie glownie HDD bo ten 512 zaraz sie skonczy hah

Warto zapytać support lecz jeżeli zrobisz to delikatnie nie powinno być problemów. Niestety slot jest na jedne dysk, ewentualnie zewnętrzny.
Zawsze jest trochę mankamentów to model z niższej serii, lecz za tą cenę na prawdę udany.

Edytowane przez Gajwer

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano (edytowane)

Laptop dla studenta. Do 2 tyś. Internet / multimedia i czasem jakąś grę. Np wiedźmin 3 na niskich 

Znalazłem coś takiego: https://www.morele.net/laptop-lenovo-ideapad-330-15ikbr-81de01f7pb-6105527/?gclid=Cj0KCQiAmZDxBRDIARIsABnkbYQ-gcGXiLYkCfStlE8yyLaz4nBba5QkT5wgqS31E1a_RWmC9sixArwaAnIOEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Co o nim myślicie 

Edytowane przez Bmbr97
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

1) Kwota przeznaczona na zakup: Do 6500zł
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): Tylko i wyłącznie 17,3 ( full hd )
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.) Głównie gry, ale internet też + jakieś tam multimedia
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):matowa matryca,  podswietlana klawa, grafa RTX, i7 9xxx 
5) Osobiste preferencje: Wydajność w grach, dobre chłodzenie, lapek na lata 
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): Bez różnicy

Opublikowano

@fortreesW tej cenie z RTX2060.
HP OMEN 17 i7-9750H/16GB/512 RTX2060 144Hz 
Matryca FULL HD IPS z 144hz odświeżania, solidne wykonanie, podświetlana klawiatura, miejsce na dodatkowy dysk SATA, dobre chłodzenie.

Ewentualnie taniej Lenovo Legion Y540-17 i7-9750H/16GB/512 RTX2060
Podobny model względem wydajności i wyposażenia, lecz posiada matrycę 60hz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

1) Kwota przeznaczona na zakup:  okolicie 2500zł  do 2700 najlepiej, ew.2800
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): 15 cali, full hd, matowa
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): gry + multimedia
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): matryca matowa
5) Osobiste preferencje: laptop na lata, i żeby chłodzenie wyrabiało, dysk 1TB HDD najlepiej żeby był
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego):  brak systemu

Edytowane przez likus
334qlo8.jpg
Opublikowano

@likus W tej cenie powinieneś celować w GTX1650.
HP Pavilion Gaming R5-3550H/8GB/512 GTX1650 144Hz

HP Pavilion Gaming R5-3550H/8GB/512 GTX1650

Praktycznie są to te same modele, różnią się tylko matrycami 144hz. Jeżeli grasz w gry bardziej FPS, warto dołożyć. Wykonanie akceptowalne, plastikowe lecz przyzwoicie spasowane, dobrej jakości matryca szczególnie w wersji z 144hz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1) 6000 max
2) 15 cali
3) Wiedźmin 3 na średnich/wysokich, Visual Studio, Unity 3D, Blender, Hashcat
4) Dobra bateria podczas programowania, grać i tak będę tylko pod kablem, 16GB ramu
5) Nie chce by wyglądał jak Acer Predator lub innego kroju laptopy gamingowe
6) Najlepiej bez systemu

otaku_for_life___wallpaper_by_lordsarito-d4x5zaw.png?w=350&h=200&crop=1
Opublikowano

@szymonekeqq123 Cześć,

Jeżeli patrząc na wydajność

Lenovo Legion Y540-15 i7-9750H/16GB/512 RTX2060

Lenovo Legion Y540-17 i7-9750H/16GB/512 RTX2060 - ten sam model tylko w 17-calowej odsłonie

Matryca FULL HD matowa IPS całkiem niezła pokrycie około 90%, stonowany design, podświetlana klawiatura, miejsce na dodatkowy dysk SATA HDD lub SSD.

Jeżeli chodzi o modele predator, w tej cenie z GTX1660ti, jest około 10% mniej wydajna, więc nie jest to duża różnica.

Acer Helios 300 i7-9750H/16GB/512 144Hz

Acer Helios 300 i7-9750H/16GB/512 144Hz

Wyposażenie modela podobne do Lenovo, z tym że posiada lepsze aluminiowe wykonanie oraz matrycę 144hz.

Z dość ciekawych jeszcze 

HP OMEN 15 i7-9750H/16GB/512 GTX1660Ti 144Hz

HP OMEN 17 i7-9750H/16GB/512 1660Ti 144Hz

Opublikowano (edytowane)

Aktualizacja ze względu na sytuację na rynku laptopów.

Dodatkowo wchodzą nowe mobilne procesory - Intel Comet Lake-H - 10 generacji: i7-10875H, i7-10850H, i7-10750H, i5-10400H oraz i5-10300H.

Edytowane przez Gajwer

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1) Kwota przeznaczona na zakup: 3000-3500
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): najchętniej 17' ale jak nie będzie sensu to przeżyję z 15 
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): w sumie wszystkiego po trochu, coś tam programuję, coś tam używam do multimediów, będzie też trochę grane chociaż bardziej w csa i inne starsze gry niż nowe AAA
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): wolny slot sata(swoją drogą potrzeba jakiejś szyny czy czegoś do zamontowania ssd 2,5'?), matowa matryca i fajnie jakby klawiatura była podświetlana(niekoniecznie musi mieć numpada)
5) Osobiste preferencje: pls, niech nie wygląda jak gamingowa kupa :makka:
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): bez

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano
Dnia 19.07.2020 o 16:30, Makaroni. napisał:

1) Kwota przeznaczona na zakup: 3000-3500
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): najchętniej 17' ale jak nie będzie sensu to przeżyję z 15 
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): w sumie wszystkiego po trochu, coś tam programuję, coś tam używam do multimediów, będzie też trochę grane chociaż bardziej w csa i inne starsze gry niż nowe AAA
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): wolny slot sata(swoją drogą potrzeba jakiejś szyny czy czegoś do zamontowania ssd 2,5'?), matowa matryca i fajnie jakby klawiatura była podświetlana(niekoniecznie musi mieć numpada)
5) Osobiste preferencje: pls, niech nie wygląda jak gamingowa kupa :makka:
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): bez

Jeżeli chodzi o 17-calowe:

Jeżeli chodzi o mniejsze modele 15,6 cala dostaniesz z wydajniejszą grafiką:

Spokojnie do CS czy starszych gier wystarczy GTX1650.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

1) Kwota przeznaczona na zakup:  do ~ 3600 zł
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): 17 cali
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): programowanie, studia informatyczne, czasem jakaś gra
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): podświetlenie klawiatury, dysk 512 MB (w ostateczności 256 też przeżyję)
5) Osobiste preferencje: chciałbym używać laptopa na studiach do programowania, czasem jakaś lepsza gra, myślę że w tej cenie uda się znaleźć coś takiego. Fajnie jakby nie wyglądał jak typowy laptop gamingowy, ale też nie kosztem ceny, więc nie jest to konieczne
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): bez systemu

Edytowane przez Biumrk